icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
5. zář 2020

U nas nikdy ockovani povinne nebude, protoze se populisticky rozhoduje podle nazoru lidi. DUlezitejsi je politika, nez epidemiologicka situace. To je dostatecna pojistka, ze se o tom fakt uvazovat nebude :D (podotykam, ze jsem v tomto pripade spise pro dobrovolne).
Ze je nekdo prase a neumi si umyt ruce (nebo ocistit) pred tim, nez si dava cokoliv na xicht je jeho problem a vetsina lidi prasata snad nejsou. jednoducha pravidla uzivani rousky zvladlo batole (nesaha si na ni, nasazuju ja), skolak (stara se o ni sam) i autista (a to podotykam tezky, stacilo trochu trenovat). Neverim, ze to nedokaze prumerne inteligentni dospely.

marcicek84
5. zář 2020

@marketa11112 tak jestli delas s rizikovymi tak pro tebe to bude povinne na 100 procent nebo z fleku si muzes hledat neco jineho...

marcicek84
5. zář 2020

@meesha nikdy nerikej nikdy,bude povinne pro nektere skupiny obyvatelstva,pokud se nenechaji dobrovolne...

marketa11112
5. zář 2020

@marcicek84 🙂. Toho se nebojim. Mohlo by to totiz skoncit tak,ze se o ty rizikove nebude mit kdo postarat. A to si stat dobre rozmysli.

hojda
5. zář 2020

Hodně zajímavý článek. Dlouhý odborný, ale plný dat, která se zatím podařilo nasbírat. Tohle je přesně to, co očekávám já, abychom se mohli rozhodnout, jak s virem dál. A ne nějaké dojmy z internetu... https://www.idnes.cz/technet/veda/slabne-covid-...

marcicek84
5. zář 2020

Tak kdyz uz i Zeman rika,ze ty plosne rousky jsou blbina,tak to uz je co rict... 😂https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zeman...

marcicek84
5. zář 2020

@marketa11112 😂😂😂 zas se tak neprecenuj,vsichni jsou nahraditelni,obzvlast zde...

puhelin
5. zář 2020

@marcicek84 Az bude chodit denne mezi lidi, muze to teprve zhodnotit objektivne.

marulu
5. zář 2020

@marcicek84 Zeman, který od začátku pandemie neopustil Lány, nám bude radit 😀, to je vtip týdne 😀. Tak ať vyrazí mezi lidi bez roušky....

hojda
5. zář 2020
autor
5. zář 2020

@odula tak tak... Diskuze jde do haje... Každopádně já budu ráda za zprávy od Vás 😉
@podaji 👍
@hojda já myslím, že hodně lidí teď na podzim zignoruje zda má, nebo nemá Covid, pokud v blízkém okolí nebude mít potvrzený výskyt, nebo těžký průběh. Takže školy a školky jsou aktuálně riziko, tak, jak píšeš.
@mamio 👍 jsme národ ovcí... Je až komické, jak Ti, co vehementně řvali za nošení roušek, teď jsou antirouškovci. Hlavně být vidět a slyšet a být in
@hojda jop, jen ať si udělají Covid testing 👍
@marcicek84 co máš pořád s tím povinným očkem? Tohle si nedovolí 😉

marcicek84
5. zář 2020

Anonymni, tak mozna by bylo dobre otevrit oci a kouknout se co si uz vsechno dovolili,to ze to nekteri nechteji slyset,neznamena,ze se to nestane...mame k tomu dost naslapnuto

autor
5. zář 2020

@marcicek84 ovcí, co dobrovolně půjdou na očko budou mít dost, hlavně díky této hysterií... Já mám z Covidu respekt, ale na očko bych nešla... Ale vím o lidech, co to chtějí, jako třeba můj taťka... Vážně nechápu, proč chce dobrovolně očko, ale chce no... A takových lidí je hodně. Takže původní záměr nabalíkovat se na lidech, jim výjde. Poučili se z prasečí chřipky, když jim to odmítali jak zdravotníci, tak i jiné ochranné složky, i když většina se naočkovat nechala. Staré lidi s rizikem (např.spatne srdce) taky měli povinně očkovat, nebo spíše měli doporučení je očkovat a stačil negativní reverz, že to nechceš a hotovo. Tehdy to bylo i všeobecně známé, že nakoupili vakcín a pak to nikdo nechtěl. Teď se vyvolává hysterie, média z toho pomalu dělají film Nákaza.... Je to svinstvo, o tom žádná, ale jen pro rizikové skupiny a výjimky, které potvrzují pravidlo a ano nikdo z nás neví, zda náhodou není riziková skupina nebo pomyslná výjimka... Ale nemůžou nutit toto očko, prostě nemůžou. Pneumokoky máš taky dobrovolné, meningokoka taky, proč asi? Rychlokvašku vakcínu prostě nedají povinnou, věř že by byl silný odpor, na to ještě není dostatečně uvařená žába a ani jen tak nebude...

marketa11112
5. zář 2020

@marcicek84 vsak ano, vsichni jsou nahraditelni. 🙂. Ikdyz, jak ve ktere profesi. Prodavacka bude tezko operovat.
Kazdopadne nebojim se. Ted se zacalo rikat, ze neni prace. A ja mela hned nekolik nabidek a moznosti. Takze zatim to tak hrozne neni,kdyz mi jeste i vyhoveli ve vsem,co jsem potrebovala.

autor
5. zář 2020

@marcicek84 upřímně za mě se to, co se už odehrálo, odvíjelo od dané situace. Co se týče roušek, nemám s nimi takový problém, pokud se je nemusí nosit venku, ovšem během nouzového stavu, kdy jsem v tom viděli vražedný vir, jsem ji bez remcání nosila, i když spíš, pokud možno nikam moc nechodila, protože se mi točila hlava... Ale tehdy budiž.. ale očko od začátku odsuzuji, přes to prostě vlak nejede a takových lidí je spousta

autor
5. zář 2020

@marketa11112 nechci rýpat, ale jen takový dotaz, když píšeš, že jsi měla nabídky a možnosti, to jsi úspěšně prošla výběrovým řízením, kdy Ti nabídli místo, anebo to je myšleno tak, že se objevily nabídky, kam bys mohla poslat životopis?

marcicek84
5. zář 2020

Anonymni bohuzel je i spusta tech co to chteji,tedy musis pocitat i s tou variantou,ze muze prevazit i vseobecn nazor a souhlas s povinnymmockem pro urcite skupiny,zaba se uz vari a za pul roku ji uvari...uvari na 100 procent ty,ktere maji v moci, zdravotniky,lekare,lidi v duchodacich,pecovatelky,osetrovatelke,zdravotnice,dokonce bych rekla,ze pendlery,bezpecnostni slozky statu,ucitele,pak o rizikove skupiny (z vetsi casti),plus k tomu budou pocitat,ze se pridaji i dobrovolnici

marcicek84
5. zář 2020

@marketa11112 no hlavne taky zalezi na perspektivite nabidek,vysi platu,jako jestli myslis takove nabidky za takovou vysi platu,ze by za to normalni clovek ani nevstaval,tak takovych je hodne,protoze to nikoho neuzivi a obvykle to je drina za malo penez,dobra prace se hleda,ta ti nelezi na ceste...jinak ano,musis i uspesne projit vyberkem,ne se tam prihlasit.Ale napr.jestli delas nekde pecovatelku o stare,tak tam berou porad a kazdeho,ale zaplacene to neni a nekde to je opravdu zalostne malo a proto tam je nakvalifikovana prac.sila,ktera to ani psychicky nezvlada a ty starecky kolikrat sikanuji a chovaji se k nim nedustojne a vydrzet v takovem kolektivu je taky maso. A pak to vsude muzes obejit,abys zjistila,ze to nikde o moc lepsi neni.Ale jo,berou vsechny,maji podstav.

marketa11112
6. zář 2020

Poslala jsem zivotopis na nekolik volnych mist. Ze trech mi jednoduse rovnou volali,ze me berou. Stacilo dorazit a podepsat smlouvu. Mas pravdu,ze dalsi me zvali na vyberko. Sla jsem na dve a sama rekla,ze praci neberu kvuli pracovni dobe. Mezi tim jsem si dojednala praxi potrebnou ke kurzu, co jsem absolvovala. Byla mi nabidnuta prace uz po dvou dnech praxe. Plny uvazek jsem odmitla. Vedouci za me sla orodovat, takze mam uvazek presne takovy,jaky jsem chtela a budu chodit do prace ty dny,ktere jsem si sama urcila. Budu tak stihat dalsi kurz i peci o deti. Ale pokud budu chtit zvysit uvazek,pry mi ho zvysi kdykoli. Uvidim po dokonceni dalsiho kurzu, ktery mam uz zaplaceny a chci ho( k teto praci potreba neni). Navic me ceka zaverecna prace a zaverecky na vosce, tak budu mit trosku casu i na skolu.
Mohu rict,ze jsem nasla idealni praci, ze ktere budu mit dobry pocit - budu pomahat lidem,kteri to potrebuji a zaslouzi si to. A pritom budu mit cas na vse ostatni.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 mas asi trosku zkreslene predstavy. Vzala jsem praci,kde se nepredru, kde jsem si mohla nadiktovar,jak tam chci byt a mzda je tam bezna - pokud beru v potaz kraj a ze jde o misto spise pro zenu. Ano,budu tam mit nejvyssi vzdelani. Ale, v tuto chvili,je to pro me nejlepsi reseni.

marcicek84
6. zář 2020

@marketa11112 nemyslim si,ze je prace v duchodaku nejake terno,tohle nechce delat nikdo,delaji to lide co nemaji na vyber a je z meho pohledu malo placene,k pristupu nepredu se vyjadrovat nebudu,kdyz se ty nepredres,nedostanou vasi klienti potrebny rozsah sluzeb a trpi,na to opravdu treba mit povahu i hrosi kuzi.Nicmene takovou praci s kurzem za malo muze mit kazdy,jako chlubit se takovyma nabidkama,ktere nejsou terno,to chce fakt naturu.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 jinak se s tebou nechci dohadovat o tom, co je podradna prace. Zase by jsi tu pourazela mraky lidi. Ty nevidis do jejich zivotu, nevis proc a jakou praci delaji. Ja znam kluka s ucnakem, ktery ma praci snu, vydelava balik. Proste mel stesti a zname. Naopak znam cloveka se dvema vs a sedi na vratnici proste proto, ze chce. Za ten klid mu to stoji. Muj bratranek je vyzkumnem ustavu a doma ho temer neznaji, praci miluje, je to ten typ sileneho vedce. Pak znam lidi, kteri delaji praci jedine z domova, proste jim to vyhovuje. Mnoho lidi dela praci mimo svuj obor, treba muj muz, a jsou spokojeni. Ono moc zalezi na tom, co cloveka k takove praci vedlo.
Jinak u nas je nezamestnanost jedna z nejvyssich v cr a presto se prace najit da. To je pro mnoho lidi velmi dobra zprava. Ja netvrdim,ze praci,kterou jsem vzala ted, chci delat cely zivot. Ale rikam,ze jde o praci, kterou v me situaci ( o tom ti tady nechci vypravet), beru jako reseni a nemam s ni problem. Zde opravdu neni brana jako podradna prace. Spis jsou zde zenske za takovy druh prace rady - plat bezny, ranni smena, nepredrou se, vikendy a svatky volne. Zde je navic moc pratelsky kolektiv. Dokonce i moznost povyseni by casem byla.
Navic nerikam, ze tam zustanu na vzdy. Jsem clovek,ktery chce vic a vic, pokud takova moznost je. Po dokonceni kurzu a skoly, mam uz v planu dalsi. Jen jeste nemam zcela vybrano. Uz ted jsem zmenila obor. A ted me opet kdosi laka k dalsi zmene. A praci by mi hned dal. Musela bych do dalsi skoly a zacinala bych v tom oboru od nuly. Takze asi budu srab a vzdam to. Spis pujdu tou cestou,po ktere uz slapu ted. Proste moznosti jsou. U me je jen tezsi prizpusobit vse potrebam deti. Mit dve zdrave deti,tak si piskam a moznosti mam daleko vic.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 nebudu pracovat v duchodaku. Zase vedle.
Nabidky prace jsem mela z nekolika oboru- napriklad jsem odmitla praci v bance, kvuli pracovni dobe.
Kazdopadne nevim,jake mate duchodaky u vas, u nas jsou super. a o zamestnance nemaji nouzi,spis naopak.

marcicek84
6. zář 2020

@marketa11112 to uz je jedno zda duchodak nebo neco podobneho,napr.nasledna pece,pecovatelska sluzba mi to prijde vse skoro to same,takze to nerozlisuji a vsude plati co jsem psala vyse.Jasne,ze jo to tva volba a nekdo to delat musi a dobre,ze to nekdo za ty penize dela,ale tve vychloubani se kolem prace tohoto typu a poctu nabidek je pak mimo,berou tam de facto vsechny,takze asi tak.Praci zdar.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 opet vedle. 🙂. Jak rikam, mas zkreslene predstavy. Opravdu je vicero moznosti. Tva predstava je jen jedna - jak nekdo nekomu utira zadek. Ne,ze by to nebylo potreba, ale ma meta to uplne neni.

marcicek84
6. zář 2020

@marketa11112 tys to tady psala co,takze az tak moc vedle to neni jestli duchodci ci deti v ustavu atd.,je to porad stejny druh prace jen zamereny na jinou cilovou skupinou,ted se mi to nechce dohledavat,mozna si ten cas udelam a najdu...o utirani zadku jsem nic nepsala,tos psala ty. Kazdopadne nic to nemeni na tom,ze tam berou ve velkem a kazdy by to delat nechtel a financne to zlaty dul neni.Ale je dobre,ze se jeste nekdo najde,kdo tohle chce delat dobrovolne.Tim bych to uzavrela,je to tva vec i volba,jen pak tady nedavej zkreslene info o poctu nabidek do oblasti,kde se lidi moc nehrnou. 😊

meesha
6. zář 2020

@marcicek84 marcicku, ty by ses mela jit lecit, to je nejaka nemoc uz tohle. Je to asi to jedine, co by te omlouvalo. Ztracis naprosto nahled na sebe i okoli. Ztracis i pamet. Jsi agresivni. Jsi posedla jednim tematem. Nebo jsi.... a nenapisu to a neco si dosad, ju? My si taky neco dosadime.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 ale tva predstava je proste zkreslena. Ano,jde o typ socialni pece. Moznosti je statni i soukromy sektor. Soukromy je samozrejme placeny lepe. Moznosti prace timto smerem je nespocet. Nekde jsou penize horsi, nekde lepsi. Opravdu zalezi i na kraji,se kterym to porovnavas. Na prahu je to malo. Jasne. U nas jde o bezny plat pro zenu. Priznavam,ze u me nejde nijak zvlast o vysi platu ( penize se sice hodi, ale nejsou v mem zebricku na prvnim miste).

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 jinak ty si fakt myslis,ze se lide nehrnou do teto oblasti prace? Jako fakt? Naopak vznikaji dalsi a dalsi skoly s timto oborem, stat se vic a vic timto tematem zabiva. Je to logicke. Populace starne, postizeni jsou zaclenovani do ,,bezne,, spolecnosti, pracuji a pod. Asi nemas predstavu, kolik deti se rodi s ruznymi vadami, kolik lidi v cr je nejakym zpusobem ,,znevyhodneno,, a to jak pracovne, tak spolecensky atd. Tohle je prave obor budoucnosti a vrchol ho teprve ceka. Jen mrkni,kolik existuje neziskovek, kolik socialnich pracovniku uz pracuje ve skolach, na meste a pod. A to ten boom teprve zacal.

marcicek84
6. zář 2020

@marketa11112 a prave timto smerem jen tak nekdo nechce,to,ze vznikaji obory nic neresi,lide to vystuduji kvuli titulu,ale pak to realne nedela kazdy,mam hodne prikladu ze sveho okoli.Ty skoly odrazi potreby trhu,ale pro mnohe jde o snadne dosazeni titulu,takovou skolu ma i svagrova,ale ze by ona byla nekdy schopna pomahat o tom silne pochybuju,ted je nekde v IT oboru,kde dela pritele na telefonu.Neznamena to ale,ze by clovek nemel moznost se preorientovat,kazdopadne je tam vice faktoru rict si proc zrovna tohle.Ja bych penize porovnavala s tim co vydelam ted a proto by to pro me nebylo zajimave,obvykle clovek se do vyznamneho poklesu prijmu nehrne a hleda neco podobneho a je schopen akceptovat pokles do max.20%.Proto jsme psala,ze dobra prace nelezi na ceste,dobra prace se hleda a odchazi se plynule z jedne pozice na jinou,az se najde,pokud teda nekdo uvazuje o zmene.😜

Strana