Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Jako normalne zacinam mit z toho psotnik. Ze jini ocekavaji, ze je moje rouska ochrani. Ja ale opravdu nechci byt zodpovedna za zivoty lidi, kteri se citi byt ohrozeni (nebo jsou ohrozeni). Skoro to vypada, ze bych se mela citit provinile, kdyz je moje jednovrstva a poslintana rouska neochrani.
@alcar Ja si nikde nestezuju, jestli jste si nevsimla. Jen jsem popsala jednu konkretni situaci a to, ze me rozciluji neci argumenty. Snazim se ukazat, ze se srovnava nesrovnatelne... a ze treba nekdo uvidi i neco jineho. A taky jsem psala, ze ja ty oschle rty u sebe preziju, kdyz vim, ze nekomu to pomuze nebo ho to aspon psychicky uklidni...
@alcar Jasne a proc jinde na svete nosi lide rousku, kdyz jsou nachlazeni? Ze to je k nicemu? Jako ja nevim, ale proc si tady nekteri na MK mysli, ze jsou chytrejsi nez lekari a jini odbornici...
@anuliinka2013 Mamince preji brzké uzdravení.Potrebuje psychickou podporu od rodiny.Buďte ji hodne nablízku sama jsem přezila dve rakoviny.Nyní jsem v pořádku .
@shaun40 ❤
@anuliinka2013 takze znovu, rouska a i cizi rouska te ochrani minimalne. Spolehej na jinou ochranu a ne na tu ode me. A neres oschle rty u tech, kterym rouska nedela dobre. To fakt neni tvoje starost.
@hojda jo, resi se to tady furt. A ja si porad stojim za tim, ze ohrozeni lide nemaji spolehat na rousky ostatnich a maji se chranit i jinak. Ale ve vetsine pripadu hlasaji zodpovednost a nesobeckost, ale resi, proc nekterym lidem rousky vadi. Tak at neresi ostatni a narazi na hubu respirator, ktery je na rozdil od cizi rousky opravdu ochrani a maji vyreseno. Jako mit raka a spolehat na "snizeni virove davky do okoli", tak to je utopie.
@alcar Dobre, napisu ti to znova, ocividne me nechapes 🙂.
1. Nespoleham JEN na rousku ostatnich, psala jsem to asi 3x... jen vysvetluju, ze kdyz muzu jakkoli snizit byt jen o par procent riziko nakazeni, udelam to. Navic rousky nejsou muj vymysl - nevyzaduju je nosit jen tak.
2. Priklad mamky jsem uvedla jen jako priklad, protoze me rozcilovalo, cim se tady argumentuje... ze lide, kteri neresi aktualni zdravotni problem v rodine, si stezuji na urcitou miru nepohodli. Nabidla jsem jen pohled z druhe strany - ze jednak to nepohodli muze nekomu zachranit zivot a taky ze ja sama rada toto nepohodli podstoupim
Jeste neco, cemu nerozumis? Tvym argumentum opravdu nerozumim, ja se nechci hadat, jen jsem nabidla pohled " z druhe strany", stejne jako ty nabizis ten svuj...
@alcar A jeste jen tak pro legraci... porad mi opakujes, ze rouska me neochrani. Tak proc mi to uz minimalne 3 lekari z nemocnice sami nekolikrat doporucili? To mam radsi verit anonymni zene z modreho konika? Pardon, ale tohle mi prijde utopie daleko vetsi...
@anuliinka2013 ne, rouska te nechrani, to uz bys mohla od jara vedet.
Dobre, takze jinak. V dobe, kdy nebyly povinne rousky na verejnych mistech (v lete mimo msk), nosila jsi ji? Opravdu? Predpokladam spravne, ze ano? Chranila jsi ostatni kolem sebe?
@babanci já nechápu to fungování na šátkem? Přece nikde nikdo nenařídil, že to má být z nějakého materiálu, pouze, že mají být zakrytá ústa a nos, ale co na té puse a nose máš, je absolutně jedno 😉
@babanci bohužel k tomu testování léků je ženou peníze. A ono už se tu vakcínu testuje na lidech?
@hojda vidím to naprosto stejně jako Ty s těmi rouškami, ale upřímně je mi líto těch, kteří je musí mít pořát, jako např. Prodavačka atd. Mno... Ale je to smutné, člověk si po dlouhé době zvykl, že konečně nejsou roušky a jen pár dnů uběhlo a je to tu zase...
A zase jen tak pro zajimavost. 😃 Vcera jsem byla zase v ostravskem shoppinu. Lidi jak blazen a napocitala jsem 3 lidi s rouskou. Evidentne byli vsichni ostatni strasni sobci (asi 3 tis lidi), ze s tou ochranou druhych cekali az na dnesek. 🤣
Ukazkovy pruzkum verejneho mineni. 🤣
@alcar Do obchodaku nechodim, protoze se zodpovedne chranim 🙂. To jen abys me zase nenapadla...
A opravdu jsi nepochopila moji uvahu, jen mi beres slova... nechtela jsem na nikoho utocit ani ho obvinovat ze sobectvi, jen jsem psala, jak na me pusobi nektere argumenty...
@anuliinka2013 mas to marny, tenhle boj jsem vedla asi o 20 stran zpet. Oni proste nejsou ochotny byt malinko slevit ze sveho komfortu ve prospech mensiny. Nenadelas nic. Nevidi si dal nez na spicku sveho nosu. Fakt bych jim to na jeden den prala, jake je to mit starost o sve blizke (nebo o sebe - to by u nich zabralo vic 🤣 )
Vysvetlovala jsem, ze se VSICHNI musime chovat zodpovedne, aby se epidemie zvladla a lide neumirali. Ze ne vzdy se rizikovi mohou 100% chranit (treba kdyz jedno dite musi do skoly a druhe je rizikove, tak co mam jako delat. Kdyz bude v populaci viru min, riziko se bude treba rovnat riziku jine nemoci. To uz je akceptovatelne. Kdyz nepusti do skoly dite jsou- li sami nakazeni, pokud dite bude nemocne apod. zkratka budou zodpovedni, zase to pomuze. A to je jen jeden priklad.
Plkud to preziji a rousku si vemou, snizi treba pravdepodobnost nakazeni meho manzela, ktery z povahy povolani mit rousku nemuze, atd...jsou i jine situace nez jit nakupovat s respiratorem, o tom to fakt neni, to je to nejjednodussi.
@meesha Dekuju za podporu 🙂. Diskuzi sleduju, vim, ze s nekterymi je to marny boj... ani necekam, ze zmeni nazor, jen jsem chtela napsat jiny uhel pohledu, treba si to precte nekdo, komu to k necemu pomuze...
@anuliinka2013 no to jsem prave zkousela - nestezuju si, ale aby zkusily popremyslet, ze ne vse je tak jednoduche, protoze kdybych to nezazila, tak by me to asi taky nenapadlo ☝️
Ale takovou sprostou smrst jsem necekala 😀

@anuliinka2013 ano, respirator. To je ta hlavni ( a rozhodne spolehlivejsi ochrana), kterou byste meli pouzivat a nestezovat si, ze te pani Novakova nechrani. Tvrdit o ostatnich, ze jsou sobecni a ve stejne vete rict, ze ti jsou burt oschle rty od jinych je trosku sebestredne. Takze znovu, rouska te ochrani MINIMÁLNĚ a stejne tak MINIMÁLNĚ te ochrani rousky od jinych. Nespolehej na to a sama se chran (a maminku) respiratorem.