Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@alcar My máme německého majitele, takže ta opatření jsou opravdu velmi silná a začala už vlastně v průběhu února, hned jak se začaly objevovat první případy (Itálie). Já se nedivím, že je na tom Německo tak dobře, protože ta úroveň opatrnosti je opravdu někde jinde. Srovnávám s opatřeními ve firmách svých známých a u nás všechny opatření zavedena mnohem dříve, než bylo třeba požadováno státem a fakt se dost řeší dodržování. Jako u nás si to fakt nikdo nedovolí nedodržovat protože by se to okamžitě řešilo. Němci jsou prostě na toto opravdu pünktlich. Ale stejný přístup je celkově ohledně bezpečnosti práce. Když třeba byla velká vedra a v kanclu nebyla klimatizace, tak se chodilo ve 14:00 hodin domů.
Já právě nevím jak to je. Jestli já pak musím taky trasovat.Teprve teď zjišťuju a údajně prý bych uvádět rodinu nemusela. Nikdy jsem nebyla ani v pracovní neschopnosti,takže nevím.
Jeho kancelář se ionizuje.
@jelenice_zavodnice pokud bych prisla do primeho kontaktu s nakazenym. Pokud uz bych byla ofiko nakazena, tak samozrejme karantena. https://www.mzcr.cz/mimoradne-opatreni-organiza...
Jeee, to je jak kdyby v teto diskuzi po mesicich vysvitlo sluníčko. Nebo spíš konečně zalezl mrak 😂😂
@babanci do karantény by jsi měla jít tehdy, když jsi s pozitivním člověkem byla v přímém kontaktu delším než 15 minut ve vzdálenosti menší než 1.5metru.
"Šílený" vědec v akci. Zatím se tedy jeho předpověď plní☹. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-kor...
Od nás ze školy už chodí dotazníky na distanční výuku? Co u vás?
@babanci tak se drz,ja myslim,ze oni sam nevedi co a jak,tak chteli lidi poslat domu,ale potkani v kuchynce je opravdu bezvyznamne...pokud nemusis trasovat a byt doma za 100 procent,tak to je dobra varianta 😜
@hojda tak vy jste oranzovi a otazkou je v jskem.stupni,zda za chvili nebude cervene,takze je treba se dotaznikem pripravit....
@marcicek84 Ne, naše škola není v oražovém (zatím). Dle předběžných info do oranžové přejdou minimálně 3 okresy.
Určitě vedení vymýšlí,zda-li mě může home office nařídit. Uvidíme v pondělí. 😊 Jestli jo,tak budu mít čas doma šít. 😊Mám tam toho roztaháno.😊
Jinak si myslim,ze ty rousky tuhle situaci uz moc nevyresi a narusty budou pokracovat i pres ne,takze se zase vsechno pozavira a v tu ranu je na stole debata o povinnem ockovani,protoze bude vsem jasne,ze uz moc jinych zpusobu ochrany nebude proveditelnych...pomalinku k tomu mirime...
@marcicek84 No to nezachrání, nasadili se pozdě, už bohužel nebudou stačit jen ty roušky☹.
@hojda ale Praha je rozmerove vetsi pruser nez Karvina, ktera se pomerne brzy dostala do normalu diky jeste tehdy relativne fungujicicmu trasovani. Ted uz je to v pytli. Ale ja si stejne myslim, ze by se to rozsirilo tak jako tak. Myslim, ze postupne vsechny zeme budou bojovat s vekkym narustem. Tomu se neubrani nikdo.
@alcar Jen fór je v rychlosti toho šíření, pokud to bouchne najednou, tak máme zahlcené zdravotnictví a díky tomu i plno silných opatření (uzavírání ekonomiky) pokud se to rozloží do delšího časového úseku, tak si toto ušetříme☹. Pracuješ ve zdravotnictví, tak víš, že je rozdíl starat se o 10 lidí nebo o 100. S rouškama se to dá regulovat a alespoň trochu fungovat.
Konečně se všichni shodneme😀. Bohužel na tom, že už je to v pytli. Třeba Německo nějaké zásadnější nárůsty nemá.

@alcar I s horeckou a jinymi viditelnymi priznaky? Nebo pouze za predpokladu bezpriznakovosti?