Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@matire Jé, jasně to máš pravdu. Já počítala s městem, s rodinou ne.
A mám dojem, že jsem četla, že karanténa rodiny taky není zcela bez možnosti vycházet, ale o tom jsem si nic moc nečetla.
Doporučuju veselé čtení nejen do karantény, delší text, ale stojí za ten čas:
https://kechlibar.net/2020/03/09/bergamo-v-oble...
@jelenice_zavodnice tak to by mě zajímalo, kde to vzal 😅
@marketa11112 víš, co mi moc hlava nebere? Tady taky už byly jarní prázdniny všude kolem ve stejné době jak Ústecko... A teď, co nechápu... Tady kolem spousta lidí na lyžích v Itálii byla taky a žáden nakažený... A to mi přijde zvláštní, že na druhé straně republiky případ na případu, co ve stejné době byli v Itálii a tady nic... A teď by mě zajímalo, kolik z těch lidí tady, měli "jen rýmičku" a na Hygienu zvysoka 💩 Anebo že by všichni měli mega štěstí a nikdo nic nechytil?
Po dnešní zkušenosti ve školce se musím zeptat: on už se každý jednotlivec může sám nechat testovat na koronavirus? Už mi informace splývají. Pár dní zpátky to nešlo.
@matire na základě rozhodnutí lékaře nebo hygieny se již testuje i osoby, co nebyli v Itálii nebo jiném postiženém místě
Autor: já měla na mysli jen tak. Vrátím se z Německa třeba, je mi špatně, tak si jdu nechat udělat test někam do laborky jako samoplátce. Je to blbost? Jestli jo, tak se obávám, že už jsme jednu nezodpovědnou potkali
@matire nene, je to jen na doporuceni lekare
@matire tak blbost to asi není, když se 2 lidí nechali na Covid testovat v Praze soukromě po tom, co jim to lékař zamítnul a ukázalo se, že jsou pozitivní. Ale pokud jsem nečetla někde nějaké bludy, tak ten test stojí 5tis, takže lepší určo přes doktora, kdy to platí pojišťovna
autor
kdo vi. jen jsem cetla, ze pri koronavirusu neni ryma. ostatni priznaky jsou jako u chripky.
u nas doma je ,,jen,, ryma. takze nemoc nemame. 🙂). to je jedine pozitivum 🙂).
a jo, mas pravdu. treba ti lide meli stesti a jsou zdravi. nebo maji lehky prubeh. nebo jsou na ustecku vetsi cunata 🙂) kdo vi.
ja nekde cetla, ze test stoji 12 ci snad dokonce 14 tisic ? mozna se udavalo nekolik cen. nevim.
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... rozhovor ze soukromé laboratoře, 1264 kč. akorát této laboratoři testování zakázali.
@mourovatakocka byla velka chyba uz od zacatku srovnavat Covid-19 s chripkou. Lidi se toho chytli a dal uz je nic nezajima a budou porad dokola opakovat, ze je to jen chripka a
podle toho se i chovaji (nekteri). Dnes jsem cetla na Twittru prelozeny text lekare a pise neco podobneho, akorat vic medicinsky a neni to moc optimisticky, bohuzel.
@myleii Já mám dojem, že lékaři obecně jsou méně optimističtí než výživoví poradci a lidi hlavněžádnoupanikubudemedělatvtípky.
@marketa11112 četla jsem, že někdo měl k tomu i rýmu, tak asi nachlazení doprovázelo Covid 🙈
@myleii navíc nakažení u nás prozatím mají mírné příznaky, tak ostatní to taky bagatelizují, ale to, že v Itálii to koši lidí docela solid, to už začínají ignorovat
autor : fakt? nestras... me vadi ta nezodpovednost lidi. jako treba : vratim se tesne pred pulnoci a vyhnu se tak karantene. a druhy den v nakupaku nakazim v klidku nekolik starecku. mam rodice tesne pred sedmdesatkou. uplne v klidu uz nejsem. jsem zvedava zda to lidem dojde, az bude prvni umrti i u nas. docela me to desi.
chapu, ze nemoci je na svete spousta a spousta. ale pokud jde neco eliminovat, je logicke to udelat. vykaslat se na tohle, to se muzou vedci a lekari vykaslat treba i na rakovinu, ne? k cemu zachranovat lidi. vzdyt stari a nemocni jsou nezadouci.... tato spolecnost mi pripada zvrhla. nezalezi ji uz na nikom a na nicem.
dneska jsem doma hazela teorie. proste mi stale prijde zvlastni, ze nejvice umiraji stari a nemocni. jako kdyby to byl zamer. je jich hodne, spolecnosti uz nic neprinaseji, jen stoji penize. tak se jich zbavime? kolik uz zaznelo takovych nazoru? nedavno jsem nekde cetla o bohacich, kteri se na verejnosti vyjadruji nejak a pritom kuji zvlastni pykle. v cechach se take nevi, co s duchodcema do budoucna. porad se mluvi o tom, ze nebude na duchody a bla bla bla. a nema takhle zeman velmi pratelsky vztah s cinou? jo, to uz asi prehanim, ale nezni to uplne nelogicky. jedina vec, ktera mi v tom nehraje je vek a ne zrovna dobre zdravi zemana. jedine, ze by ockovani existovalo a bylo pro vyvolene? samozrejme ted uz prehanim. snad. 🙂) ja si ale fakt myslim, ze z lidi delaji pitomce. tech opatreni je tolik jen kvuli chripce? je to proste smesne.
V Italii je priemerny vek tych ktori na nakazu zomreli 80 rokov, taliani su “najstarsi” narod v eu.. to len taka zaujimavost
Aaa, konečně jsem zase našla svou oblíbenou a načas ztracenou diskuzi 😀
Spíše je to tím, že se zatím nedělají testy všem byť jen podezřelým, ale stále jen těm, kteří mají příznaky, tedy teplota nad 38, kašel atd. Ovšem, kolik už tu běhá lidí bez příznaků a projeví se to u nich za týden? To nikdo neví. Můj skromný odhad je ten, že do konce tohoto týdne, tedy do nedělní půlnoci bude v ČR kolem 200 potvrzených případů, další týden kolem 1000. Když jsem před měsícem psala ještě do původní diskuze, že tohle není sranda a že to bude mít velké celosvětové následky, tak se mi tam některé smály a byla jsem za hysterku. Mno, par týdnů uběhlo a hle jak se věci mají....
Tak mě dnes třeba dostal článek o tom, že si nějaký pán co se vracel z Itálie, stěžoval, že mu lidé nadavaji di dem***u, že tam jel....a co sakra čekal, že mu tady budeme placat po ramenou jaký je hrdina?odjel lyžovat za čistým vzduchem...hmm,tak hlavně jestli ty plice bude mít pročištěný...o nic přece nejde, žena na mateřský,on si dá home office a děti nechají doma...ach jo... už mě fakt přestává bavit typická vlastnost Čechů brát všechno na lehkou váhu,z ničeho si nic nedělat a prostě volně žít... bohužel tohle je dnešní doba a bohužel moje generace.... jen já do ní jaksi nezapadam....pochubuju že většina našich rodičů a prarodičů má na tuhle situaci stejný názor,jako tyhle volnomyšlenkářství lidé...je mi z naší generace fakt špatně
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/koronavirus...
Praha zachytila sireni viru v ramci tzv. komunitniho sireni,jde o taxikare a nemaji ckoveka ktery ho nakazil...takze kdo nenakoupil,asi uz ty zasoby nakoupi a jde videt,ze to mnozi podcenili,takze jsem byla oznacena za panikare a kdo vi koho...a je to konec srandy,v Praze se jde de facto nakazit odkudkoli...
Snad byly zasoby ryze a testovin doplneny,budou nalety na obchody...
Tak konecne se zavre cela Italie do karanteny,ale jestli uz neni trochu pozde,kdyz to je rozvezeny po cele EU,mluvi se o Italii ale divali jste se jak to narusta v Nemecku ci Francii a Spanelsko uz taky zacalo skakat...
Nechci nic privolavat,ale komunitnim prenosem to zacalo i v Italii...Ja vim,ze me zas oznacite za hysterku a nevim co,jen je k zamysleni,ze ty prognozy a ocekavani se opravdu potvrzuji,tedy ani nakupovani zasob nebylo mimo misu...
Holky, tak povídejte, co máte za zásoby? Ať stihnu nakoupit 😄 Já nějak tápu, nevymyslím jídlo na dva týdny i pro děti. V mrazáku je málo místa na maso a spol.
@marcicek84 Podle mě hysterka nejsi, neboj 🙂 Přemýšlím o tom podobně. Jasně, že je sakra pozdě. Měli uzavřít už Čínu, dokud to bylo jen tam. Turisty pustit domů a nejdřív do karantény, jedině tak se to dalo zastavit.
@marcicek84 Cela Italie do karanteny?? No to si ale dělaj pr.el... letenky jsou ted strasne levný, plánovala jsem Řím 🙈
@marketa11112 "proste mi stale prijde zvlastni, ze nejvice umiraji stari a nemocni". To není zvláštní, jsou zkrátka slabší, mají své neduhy a každá nemoc je pro ně horší.
@odula ted do ty Itosky jede jen blazen,ale takovych blaznu lyzaru uz jsme taky zazili ... Karantena oblasti mela prijit uz pred 2 tydny,ted uz se to rozvezlo vsude,z clanku je videt,ze to chripecka neni,zajimace jsou i vyzvy k nepodcneneni stavu...
@matire ono uz nejde o to mit kazdy den jine jidlo,ale mit jidlo,vhodne jsou jakekoli trvanlive potraviny...

@matire - tak když máš oblast v karanténě není to zákaz vycházení, ale musíš dodržovat určitá pravidla (to v případě, že nemáš osobní karanténu), když někdo onemocní se z nemocným setkáš, tak už musíš dodržovat domovní karanténu a tam tě můžou pokutovat a jsou přísnější pravidla, kdy můžeš ven, to by už na hřiště nebylo...upřímně, pokud někdo vyhlásí územní karanténu tak je více než zřejmé, že daná oblast není pod kontrolou co se týče vyhledávání nakažených a že se dá nakazit všude, takže pochybuju, že bude zájem trávit čas někde na hřištích, nehledě na to, že ty děti oťapkají kde do a pak si to strkají do pusy. Takže ano každý pak musí dle svého uvážení. Třeba na vlastní zahradu bych neměla strach vycházet, ale na hřiště, to teda nevím, tomu bych se asi raději na ty 2-3 týdny vyhnula (bylo by to stejné jako u neštovic a každý jsme je s dětmi doma přežili).