icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

jelenice_zavodnice
8. bře 2020

@vendes Inzerce: Vymenim 10kg mouky za chalupu na Morave...

mourovatakocka
8. bře 2020

@marcicek84 Tak zrovna nemocného pejskaře bych se asi nebála. Rukavice jsou to nejmenší, takové ty golden finger na úklid ani nejsou poznat, dokud je chladno, může člověk nosit normální rukavice a nebude to nikomu podezřelé. Ano, potkat se ve výtahu s chrchlajicim člověkem není žádná hitparáda ani normálně, ale u nás třeba výtahy nemáme a taky jde žít. Katastrofu bych v tom neviděla. Každopádně já jsem ráda, že i kdyby padla na stověžatou prahu karanténa jak na Lombardii, budeme to brát jako srandovní prázdniny, dcera by byla na větvi, že je táta doma, byl by čas udělat doma úpravy, jídla máme dost, takže za mě bez hrůzostrašných konotací 🙂

marcicek84
8. bře 2020

@mourovatakocka za predpokladu,ze nikdo neonemocni,tak to jde brat jako prazdniny,ale taky je otazkou jestli to prazdniny budou,lec firmy se pripravuji na home officy,coz je logicke,ze ta prace z domu je pro ne vyhodnejsi nez platit cele firme 14 dni nemocenskou,proto bych zas tak nejasala..

mourovatakocka
8. bře 2020

@marcicek84 Tak home office mém muži nehrozí 😁 Tak abych začala vymýšlet úkolku pro případ ohrožení. Muž je malinko v ohrožené skupině, jasně že nejásám, ale katastrofálně bych to neviděla.

marcicek84
8. bře 2020

@mourovatakocka v tom pripade se musite jen pripravit na snizene prijmy na toto obdobi a to na 60 procent platu,tak asi udelat dostatecnou rezevu...osobne u nas by to bylo tak,ze bych mohla delat z domu,manzel nikoli,tak u nas by ten vypadek prijmu byl v pohode...

matire
8. bře 2020

@marcicek84 Mě to právě pomalu dochází už teď, vždycky přemýšlím dopředu u takových věcí. Jdu objednat nákup 😄 Vážně. Bl*bci z Itálie už teď budou všude. U nás končí prázdniny a zítra hurá všichni do školek.

matire
8. bře 2020

@vendes Mouku nikdo nedá 🙂

matire
8. bře 2020

@mourovatakocka U nás by byl za karanténu "rád" manžel a starší dítě, já s mladší bysme se zbláznily už po dvou dnech. Starší max po týdnu pak taky. A když by do toho manžel měl ještě home office, tak by to bylo na mašli.

marcicek84
8. bře 2020

@matire my mame dceru uz druhy tyden nemocnou,takze ted do skolky nechodi,mozna dobre...jako siri se to v Cine to udajne po 2 mesicich karanten polevuje,tak kdyby Italie zakazala prechodne cestovat Italum,tak by se mozna ten problem vyresil do leta,s tim jak to je nastavene ted,si tim nejsem uplne jista,nakonec na tom budou tratit vsichni...

betelgeuzz
8. bře 2020

@matire dívám se, že jsi z Plzně, já jsem Zlínský kraj (celému kraji končí prázdniny) a všechny školy v kraji dostaly pokyn, že nemají přijímat žáky, kteří byli v Itálii, či jiných oblastech s výskytem nákazy. Dostala jsem to už i ze ZUŠ. To stejné platí pro učitele a ostatní pracovníky škol. Nevím, jestli to budou nějak kontrolovat, ale doufám, že když je to takhle oficiální, moc bláznů se nenajde, kteří by to porušili.

marcicek84
8. bře 2020

@betelgeuzz no myslim,ze se najdou a budou to ti co se vratili pred pulnoci...

dana_sabelova
8. bře 2020

jako byznys je teď mít obchod s antibakteriálními gely ... mimoto, možná i rýže, těstoviny, mouky ... ale to u nás v obchodě mají běžně, ale antibakteriální gely ne - ty jsem koupila zde https://www.dedra.cz/cs/bb01721-cistici-gel-na-... - jinak roušky a gely u nás totálně vyprodány. Je to sice panika taková o ničem .... prostě chřipka, lidi se dřív ani nechránily normálně a teď najednou ano?

betelgeuzz
8. bře 2020

@marcicek84 ale školy nemají řešit, kdo se kdy vrátil. Platí to obecně.

llluckaaa
8. bře 2020

@betelgeuzz Jsme kousek od vás, taky nám přislo oznámení ze školy. A zaměstnavatel se vyjádřil taky jasně - nikdo z rizikových oblastí nesmí do práce...

llluckaaa
8. bře 2020

@mourovatakocka U nás je varianta 2 home officů a k tomu péče o 3 děti, ale začíná jaro, máme zahradu, tak se to tady snad nějak rozprostře, abychom neměli po pár dnech ponorkovou nemoc...

mourovatakocka
8. bře 2020

@matire Karanténa nemusí být nutně zákaz vycházení, tak by se dalo vyplavat z ponorky na hřiště 🙂

jelenice_zavodnice
8. bře 2020

@matire Určitě budou rodiče, co děti do školek a škol dají, sami půjdou do práce a tím to pro ně končí. Pokud nejsou vysloveně z oblastí, kde je karanténa vyhlášená. Škola ani školka nemůže nařídit karanténu, může doporučit nechat si dítě doma a rodiče se rozhodnou, jak s tím doporučením naloží. Pak je ale také jiný postup, škola nebo školka nahlásí případ (např. rodiče se zmínili předtím, že někam jedou) přes hygienu a teprve pak hygiena rozhodne, co s daným dítětem i když např. nebylo v inkriminované oblasti ale bylo v zahraničí. Akorát ty karanténní opatření se v okolitých zemích mění doslova hodina od hodiny a neumím si představit, jak tohle všechno stihne hygiena v ČR promptně zařídit. A pak je tady skupina, která nikomu nic neřekne a budou doufat...

autor
8. bře 2020

@jelenice_zavodnice no co dodat... Lidi jsou jenom lidi a lidmi zůstanou a někteří prostě myslí jen na své blaho, nikoli na blaho ostatních, takže těch, co zatají bude víc než dost 😉

marcicek84
8. bře 2020

Ano bude se zatajovat,to si taktez myslim,u nas v prace se to resi uz 14 dni a je povinnost hlasit a oak 14 dni delat z domu,vic nez v praci me ro asi desi v tech skolach a skolkach,vsak vime,ze nekteri rodice rymicky a kasliky neberou jako nemoc,co na tom,ze je k tomu teplota...

autor
8. bře 2020

@marcicek84 právě, že se bojí, že nejvíc se to roznese díky školkám a školám. Které města měly minulý a tento týden prázdniny? Okres Karviná měl začátek tuším před 3mi týdny, okres FM před dvemi, teď má kdo? Ostrava?

natysnovec
8. bře 2020

Tenhle tyden ma Pisek jarni prazniny...mam za to.

pratensis
8. bře 2020

@natysnovec Až od zítřka.

re_barbora
8. bře 2020

Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Písek, Náchod, Bruntál

autor
8. bře 2020

@re_barbora děkuji, takže v msk má Bruntál 😉 koukám že se mi msk přepsal

eviicka
8. bře 2020

@re_barbora to jsou ale okresy kterým začínají ne? Končí těmto:
Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín, Zlín, Praha-východ, Praha-západ, Mělník, Rakovník, Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih, Hradec Králové, Teplice, Nový Jičín

re_barbora
8. bře 2020

@eviicka jojo, tak ja to asi blbe pochopila 🙊 Myslela jsem ted, jako tenhle tyden co bude 🤷🏻‍♀️

autor
9. bře 2020

Manžel mi včera říkal, že údajně na Slovensku zavřeli všechny SŠ, pokud to je pravda, chápe někdo z Vás logiku, proč se uzavřely SŠ, ale MŠ, ZŠ a VŠ ne? 😅 Já v tom logiku nevidím 🙈 Podotýkám, říkal mi to manžel, nezkoumala jsem pravdivost informace.

jelenice_zavodnice
9. bře 2020

Pro anonymni autorku: s temi SŠ na SR to neni pravda. Misto toho prispevku stacilo dve minuty googlit.

marketa11112
9. bře 2020

jeste, ze bydlime na vesnici a ne v panelaku 🙂. kdyz to tady tak slysim, tak panelakova chodba , bude hooodne nebezpecne misto. uf. na vlastni zahradu klidne vkrocim i v pripade karanteny. nejake zasoby mame bezne.
jinak syn ma opet ,,virozu,, . zacinam byt rada, ze jsem s nim prave ted na paragrafu a ze nase deti nemusi do skolky. jarni prazdniny v nasem kraji uz byly. a par nemocnych uz tu je. zatim je to cca 30 kilaku od nas. jsem zvedava, jaka panika nastane, az se to objevi ve meste. budu rada, kdyz neeee. bohuzel spousta lidi je neomalenych, nekoukaji na ostatni. takze si myslim, ze porusovani karanteny , bude na dennim poradku. jsme v cechach. kdyz vidim, jak se nekteri smeji ostatnim, protoze ti ostatni maji z nemoci strach (at je duvod jakykoli), je mi z toho docela smutno.

matire
9. bře 2020

@mourovatakocka Jak to myslíš? Že by šlo chodit s dětma normálně ven? 🙂 Pokud by bylo v karanténě město jako takové, tak možná jo, ale kdyby jen rodina, tak to chápu jako zákaz vycházení z bytu. To mě zajímá... 🙂

Strana