icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

alcar
11. zář 2020

@hojda ty mas tak trochu svatozar na hlave, ze? Tu ma na netu asi kazdy. 😇

alcar
11. zář 2020

Ja jsem z jine planety. Tady na Ostravsku ji v dobe, kdy nebylo narizeno, nenosil nikdo (“cest” vyjimkam). No nic... uz me tema rousky jaksi unavuje. Je to stale dokola.

alcar
11. zář 2020

Ha! A pak ze noseni rousek nema na ekonomiku vliv. 🤣🤣🤣
https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/noseni-...

hojda
11. zář 2020

@alcar Já si koupila od března 5 nových rtěnek😂.

alcar
11. zář 2020

@hojda a k cemu prosim te, kdyz mas furt rousku? 😀

hojda
11. zář 2020

@alcar Já jí nemám furt, mám jí tam, kde je to povinné, nebo tam, kde vyhodnotím, že je to třeba (třeba zrovna to MHD v Praze).

autor
11. zář 2020

@meesha aha, to mě právě asi zmátlo, jelikoz jsem se ptala, co Ti je, že máš takové velké obavy z Covidu, že by to u Tebe mělo nejspíš špatný průběh.
@babanci promiň, ale někdy mi přijde, že sis prostě řekla, že půjdeš proti proudu, nahodíš si svoje klapky na oči a plaveš. Pokud měl kolega Covid a zaměstnavatel Tě poslal domů, tak jako co to je za odmlouvání... Pokud jsi to nějakým zázrakem chytila, tak akorát ohrozuješ další lidi na pracovišti, kteří můžou mít doma nebo v blízkém okolí velice rizikového člověka. Nedivím se, že jsou na Tebe naštvání, mají proč... Do kuchyňky si zajdeš, na WC si zajdeš, sáhneš na to a na tamto... Od manželova kolegy teta se nakazila tak, že si z kanclu šéfa, který tam už ani nebyl a ani se s ním nepotkala, vzala papíry, co potřebovala a neměla zrovna fajn průběh a do dnešního dne má problémy a to to chytla na přelomu března/dubna. Někdy je lepší polknout svoje ego, když jde v sázku i zdraví někoho jiného než Tebe
@alcar mě by zajímalo, co děláš 🙈 já vím, že ve zdravotnictví, ale v jakém oboru?
@marulu jenže tady v MSK toho lidí už mají dost a mají tendenci roušky negovat, takže tady je problém v tomto.

meesha
11. zář 2020

promin, ja to nepochopila 🙈 asi nejde napsat SZ, kdyz jsi jako anonymni, ze?

@babanci je holka rebelka 😈

alcar
11. zář 2020

Anonym: promin, ale detailne to upresnovat nebudu. Je to pro tebe podstatna informace? Co to ma spolecneho s touto diskuzi?

hojda
11. zář 2020

@alcar To léto bylo jiné a můžeme být rádi, že jsme si mohli trochu oddechnout, když to šlo, ale situace se mění a je potřeba se podle toho chovat. Chápu, že je někdo z roušek otrávený, já ji taky nemiluju a je mi líp bez ní, ale pořád to vidím, jako malé zlo, proti jiným opatřením.

alcar
11. zář 2020

Anonym: nejenom v msk. V cele čr toho maji lidi dost a rousky neguji naprosto vsude.

alcar
11. zář 2020

@hojda tak porad tvrdis, ze to oddechnuti bylo spatne a nemelo byt. Ja si myslim, ze ta situace by nebyla jina.

autor
11. zář 2020

@alcar nechci detailně, jen by mě zajímalo, v kterém oboru si můžou dovolit jen jednu roušku na den a také v případě, že bys byla s Covid pozitivním, tak respirátor na obličej a jede se dál. Napadá mě jedině, že by se jednalo o něco, kde moc nepřijdeš do přímého kontaktu s pacientem

autor
11. zář 2020

@alcar jo ale v MSK to bylo pořád, takže lidé jsou o to víc znechucení

hojda
11. zář 2020

@alcar To netvrdím. I když třeba Praha mě překvapila, že přes léto se vystačilo jen s těmi povinnými rouškami v metru (to jsem očekávala, že nebude dostatečné). Těch lidí je tu prostě hodně. Vadí mi, že zahodíme levné řešení kvůli pohodlí.

hojda
11. zář 2020

Zrovna tu byl pošťák v roušce, tak u toho by mi třeba nevadilo, pokud by byl bez ní. Potkali jsme venku na půl minuty. Já ty lidi opravdu lituji, pokud v ní musí být celý den, ale třeba stěžovat na to, že mám roušku jen v MHD mi přijde rozmazlené (moje cesta do práce trvá čistý čas v MHD 1:10).

marcicek84
11. zář 2020

@hojda nemyslim si,ze je jednoduche opatreni chtit lidi zababulat do rousek a cekat,ze si budou dobrovolne nicit sve vlastni zdravi,nic nestoji napr. rozestupy,ty ti to zdravi neznici,to je jednoduche opatreni a opravdu te to ani nic nestoji... Rousky jsou levne reseni,ale neobejdou se u lidi bez nasledku,nejde nakonec ani tak o to pohodli.
Prosim vysvetli mi,proc v Ostrave kde je bilo mam akceptovat rousku vsude uvnitr,kdyz me z ni boli hlava a mam zdurelou sliznici nosu a pali me tato sliznice pri dychani...zde prevlada pro me nejaky benefit nad rizikem?

hojda
11. zář 2020

@marcicek84 Tak nám už tu zavírají školy a přechází se na distanční výuku, tak jestli je to lepší než rouška..... Ono totiž spíš půjdeš ze zelené do žluté než do bílé☹. Jak zajistíš rozestup v MHD? Bude jezdit víc tramvají? To je zadarmo? Bud ráda, že máte bílo a roušky, které vám to bílo třeba ještě nějaký čas udrží....

marulu
11. zář 2020

@hojda kde zavírají školy?

anehap
11. zář 2020

@hojda u nás je dávali hned první školní den🤭

anehap
11. zář 2020

@hojda ono to bylo v pokynech z ministerstva, že to musí školy zjišťovat, i nám do školky to přišlo

babanci
11. zář 2020

No, jak se vezme. Ale asi jo.🙂 Když Prymula vyhrožoval, že zavřeme hranice na 2 roky, věděla jsem , že tlachá. A hned jsem si řekla, just ne. Hned, jak to bylo možné, jsem jela skoro všude, kam to šlo. Řecko, Chorvatsko, Itálie, Rakousko a v říjnu letím na Djerbu. A představ si, že jsem nikoho nenakazila!!! Vůbec nikoho. A ani nikdo jiný z mojí rodiny, kdo se mnou calandroval, nikoho nenakazil.😀

hojda
11. zář 2020

@marulu Tohle už je 3 dny staré. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/skoly-koro... Mluvila jsem zrovna s kamarádkou, že od pondělí mají děti doma, celá škola přechází na distanční výuku.

ilonne
11. zář 2020

@babanci A připadás si jako hrdinka jen díky tomu, že jsi prostě měla štěstí? Kdyby ty hranice nechali zavrene, třeba to tak nemuselo dopadnout. A ti druzí skvělí Italové? Proč myslíš, že právě proto to tam dopadlo, jako to dopadlo? Stačí tři faktory:
1. Věkove starší populace
2. Velký výskyt nosokomialnich infekci
3. Nic moc zdravotnictví
4. A právě ta jejich druznost, kdy olibavaji vše, co jim přijde do cesty....

hojda
11. zář 2020

@anehap Jj ten jsme už vyplňovali na začátku školy, tohle je další.

babanci
11. zář 2020

@ilonne No,měli tam toho v době mé cesty jako my,dokonce míň. Takže zrovna tak jsem mohla chytit coronu na Sněžce,kde bylo taky lidí jako psů. A nedělám to z hrdinství. Chci prostě normálně žít a vidět svou rodinu,kterou mám za hranicemi.

ilonne
11. zář 2020

@babanci To, že chceš vidět svou rodinu chápu, ale to negativní se vymezovani vůči všemu už ne. Podle tebe všichni v rouskach trpí, děti jsou z toho vyděšení apod.. Zrovna u dětí tedy z toho mám úplně opačne zkušenosti, kromě těch úplných mrnat, z toho mají všechny děti, co znám zábavu a roušky je baví. Chlubís se tím, jak ne ohrožené cestujes, tím, že nerespektuje zaměstnavatele a dal chodíš do práce apod... Tohle už mi přijde jako absolutní vymezení vůči všem opatřením....

marcicek84
11. zář 2020

@ilonne a co udelala @babanci spatneho? Dovolila si odjet nekolikrat na zahranicni dovolenou,ale to prece nikdo nezakazal,mohl jet kdokoli,kdyz dodrzel pravidla,ja nejak nerozumim tomu vycitani a co se tyce prace,hygiena dava do karanteny skutecne kontakty delsi 15ti minut,to asi uplne potkani v kuchynce nebude,spis mi to prijde jako zpanikareni,nez by se projevily priznaky tak by ji stejne do karanteny dala hygiena,kdyby to vyhodnotila jako rizikovy kontakt...

babanci
11. zář 2020

@ilonne Píšeš, že z toho mají děti srandu. No, moje vnouče ne a když jí vidím, jak brečí a bojí se, navzdory všemu vysvětlování, tak bych jí nejradší strčila Prymulovi ..víš kam. A nenosí jí a nosit nebude. V práci mi nemůžou nařídit home office, Moje práce nejde na HO dělat. Přišlo mi teda správné to odmítnout, protože je evidentní, že budu sedět doma a šít si za 100 procent. Jestli to jim nevadí, že se budu flákat doma? Tak nakonec podepsala jsem dnes dohodu, že když to bude nutné, budu doma. Dala jsem asi impuls proto, aby se vytvořila - ta dohoda.

ilonne
11. zář 2020

@marcicek84 Mne je jedno kam jezdí, já jen říkám, že není žádné hrdinství, jak se chová. A ta oslava Italů je dost nesmyslná.

Strana