icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

babanci
11. zář 2020

@ilonne Italové jsou fajn lidi. A bylo tam nádherně a klid. Po té masírce půlroční to byl balzám na nervy.

babanci
11. zář 2020

@ilonne Možná by ses divila, jaká jsem seriózní a slušná paní. 😀

marulu
11. zář 2020

@ilonne ono je otázka, jestli nás ti babanci všechny trochu nelakuje 😀 Na tolik dovolených by potrebovala dovolené 2 měsíce 😀. aby nebyla "hrdinka" jen na netu 😅🤣

ilonne
11. zář 2020

@babanci Však já věřím a vím, že jsi, proto nechápu tuhle šílenou revoltu. Italove jsou sice fajn, ale zrovna ta jejich druznost tomu fakt nepomáhá.

babanci
11. zář 2020

@marulu Mám 40 dnů dovolené. My máme za odpracované roky tzv. pracovní volno na regeneraci. A já jsem v jednou zaměstnání 30 let. A všude jsem byla jen týden, deset dnů. Mám ještě volno na tu Djerbu a pár dnů na Vánoce.

babanci
11. zář 2020

@ilonne Právě ta jejich soudržnost je nádherná. Mám zetě Itala, takže je znám dobře a doufám, že se nikdy nezmění ta jejich živelnost a radost ze života.

marulu
11. zář 2020

Prave, v Itálii, kde jsou opatření na každém kroku, to bylo nádherné a klid, zatímco tady ve zcela volném Česku to je hrůza 😃. Trošku si protiřečíš @babanci, ale to už jsem ti tu jednou psala, já vim. 🤣

ilonne
11. zář 2020

@babanci A vážně si myslíš, že je to super zrovna v téhle situaci? Vždyť, co tam zemřelo lidi. A kam všude to zatáhlo? Soudržnost není jen o tom se líbat s každým na potkani. Mně se tato srdecnost také líbí, ale současně chápu, že jsou situace, kdy prostě neni toto chovani vhodné.

marulu
11. zář 2020

@babanci ok, máš štěstí na práci 😀

babanci
11. zář 2020

@marulu Já Ti říkám, že tam žádná opatření nebyla. Po 18 hodině tady psali, že musí být roušky, my je měli s sebou a na ulicích nikdo. V obchodech ano, to jo. Pláže nacpané a lidí všude hromada. Náš správce mi říkal, že v této oblasti neměli vůbec žádný problém.

babanci
11. zář 2020

@marulu To jo. To si uvědomuji až poslední dobou. Že máme bonusy, výhodné stravenky, jezdím zadarmo v MHD, nemusím platit posilovnu a bazény, platí mi životní pojištění....ale stejně uvažuji o tom, že půjdu do předčasného důchodu. Chci pendlovat mezi dětmi a vnoučaty,

babanci
11. zář 2020

@ilonne To je prostě jejich nátura a tu nezmění nic. J

babanci
11. zář 2020

@marulu Počkej a já neříkám, že je to tady hrůza. Já se snažím žít úplně normální život. Když nepustím telku, nevlezu do MHD a lehnu si do sítě na zahradě, tak je to fajn.

hojda
11. zář 2020
babanci
11. zář 2020

@hojda Jela jsem s Fischerem jako vždy,busem a v ničem to nebylo jiné než vloni nebo kdykoliv jindy.

alcar
11. zář 2020

Anonym: opravdu nebudu konkretni, ale do styku s pacienty prijdu xkrat za hodinu. Je to prace u luzka. Jako, kdybych si ustenku potrisnila krvi nebo jinym biologickym materialem ci jinak znecistila, tak si ji samozrejme muzu vymenit. Za to mi hlavu nikdo neutrhne. Ale vymenit si ji 5x za den jen kvuli tomu, ze ji mam od makeupu nebo pokrcenou....kdyby to takhle delal kazdy, tak je imrvere nedostatek a stanicni nas posle nekam. Je tam urcity budget na pomucky a kdyby se objednavaly ustenky ve velkem, tak prachy budou chybet zase nekde jinde. Ja to bohuzel neovlivnim. Takto to s rozpoctem funguje ale asi vsude.

marcicek84
11. zář 2020

@alcar a proc to tak je,protoze tyto ochranne pomucky skupuje i verejnost a ceny jsou prestrelene

marketa11112
11. zář 2020

nase skolka vydala jasny rozkaz - kazde dite musi do skolky donest 2 kusy rousek, kazdou zabalenou samostatne. pokud se u ditete objevi vetsi ryma, kasel, teplota ci bude malatne, okamzite nasazuje rousku cela trida, nemocne dite jde do izolace a rodic si pro nej musi okamzite prijet. nikdo nema do skolky davat dite s ,,obycejnou,, rymou. rodice jsou tedy asi hlusi, protoze behem tydne jsem zaslechla jiz dvakrat ve tride dcerky, ze dite zacina mit rymu a ma zustat doma.
v praci nosi manzel rousku cely den. sunda ji jen, pokud sejde o prestavce takzvane vyvetrat. ja mam rousku jen pri setkani s klienty - pri kazdem setkani pouzivam novou. jde tedy o nekolik jednorazovych rousek za den.
v nasem okrese je zatim neco malo pres dvacet pripadu. predpokladam, ze pujde o pendlery ci dovolenkare, jsme preci jen blizko hranic. prahy je mi moc lito. predpokladam, ze nejvetsi sireni jde ruku v ruce s nocnim zivotem - holt pri ovineni alkoholem clovek ztraci zabrany. mozna prispeli vracejici se turiste? nebo, kde vznikl nejvetsi problem?
dle mnoha clanku stale verim, ze pouzivani rousek na spravnych mistech, ma vyznam. jednoduse, pokud nekdo prska primo na me nebo pres latku, urcite ta davka viru bude prinejmensim mensi, casto zadna. chce to jen pouzivat spravne. i me male deti vedi, ze na rousku nemaji sahat. spravne ji nasazuje mamka. kazdopadne kam deti tahat nemusim, netaham je. ted se jen modlime za skolku, at se ji vyhnou problemy a muze fungovat . nase deti ji miluji a po dlouhe odmlce se moc tesili mezi deti.

alcar
11. zář 2020

@marcicek84 ano, ceny jsou ted bohuzel vysoko.

hojda
11. zář 2020
meesha
11. zář 2020

@babanci to ze neco nevidis, neznamena, ze to neexistuje

alcar
11. zář 2020

@hojda ten posledni odkaz...ten clanek je strasna slatanina. Horko tezko jsem se tou smrsti pomotanych a splacanych nazoru prokousala. Ani vlastne nevim, co tim chtel redaktor rici. Tohle neni rypanec vuci tobe 😉

mourovatakocka
11. zář 2020

@hojda Za mě zajímavý článek, chapu, že budou tací, komu se nelíbí.

alcar
11. zář 2020

@mourovatakocka jako mne prijde, ze tam mele pate pres devate. 😃

marcicek84
11. zář 2020

Jinak deni u nas ve skolce,rousky nikdo po nas nechce,kdyby chgrki stsci stity,uz se ve tride objevilo kaslajici dite,dneska dostako zakaz vstupu do skolky,lec maminka nepochopika,ze se do skolky nesmi ani s rymou,dcersa ale lehce zacala pokaslavat,po caji s medem dobry,tak jsem prevlikla deky za teplejsi,at se v noci vyhreje a o vikendu ma byt horko,tak snad ji to pusti,rymu nema,kazdopadne myslim,ze kaslajici dite ve skolce je v teto dobe opravdu sila.....

marcicek84
11. zář 2020

Deni u nas ve firme,nove narizeni jakkoli nemoc vyjma rymy automaticky home office a s rymou uz tam me 3 lidi,tak to bhde zajimave...
A pokud se vratim k te skolce,msnzel mi ted rika,ze byl i nejaky rodic upozornen na zanet spojivek u ditete...tak asi lidi nemoci u deti moc dusledne neresi....a bude hur...

hojda
11. zář 2020

@alcar No asi máš pravdu, je to taková slátanina, ale on je to souhrn situace kolem odmítání roušek a co dostaneš, když posbíráš několik totálních blbostí dohromady (argumenty antirouškařů).

anuliinka2013
11. zář 2020

@marketa11112 Moc diky za pristup k Praze... uz jsem tady malicko rozladena z toho, ze porad ctu neco ve smyslu "vy Prazaci si za vsechno muzete" a "kvuli vam...", jakoby se kazdy jednotlivec z Prahy choval nezodpovedne a chodil do nocnich baru a mohl za to, co vyhlasi vlada... Naopak mam pocit, ze uzivatelky z Prahy se k opatrenim stavi zodpovedneji a pokorneji nez par jinych...
A jeste postreh k tomu letu... tady v Praze bylo lidi minimalne o pulku mene. Kdo mohl, odjel na chatu, za rodici... vidim to ted i na parkovani v ulici, poctu lidi v mhd...tak jestli to taky nebyl jeden z faktoru, proc se to malicko rozvolnilo...

hojda
11. zář 2020

@marcicek84 Štít je bohužel bez efektu, spíš jen ochrana očí a na to jsou pohodlnější brýle.

@marketa11112 Přesně tak, i ta blbá látkovka něco zabrzdí...
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3175221-obli...

marcicek84
11. zář 2020

@hojda skolky jsou od jakekoli ochrany ust a nosu osvobozeny,tedy pokud neco budou chtit,dcera bude mit stit,protoze pokud mi tam dite spi a to s rouskou nebo stitem stejne nespi,tak je uplne zbytecne hrat si tam na nejake rousky...

Strana