Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@babanci ale tady na diskuzi budou na tebe pořádat hon na čarodějnice...to je neuvěřitelné, jak si každá myslí, že sežrala rozum světa a přitom hysterčí z lidí bez roušky...
@jelenice_zavodnice Pokud @babanci zemrela dcera, pak mam pochopeni pro to, ze ji jine tezke nemoci prijdou banalni a zlehcuje to. Je to takova forma vzdoru a nastvani na cely svet, pokud o milovaneho prisla.
@marcicek84 Já si z toho prd dělám. Jak píše puhelin, to nejhorší, co mohlo,už se mi stalo. Takže tohle je pro mě lampionová slavnost. Na emiminu se diskutuje mnohem lépe Lidi tam mají taky jiné názory,ale neštvou proti sobě.
@puhelin Ja to vim z jine diskuze a je mi to jasne. Nehodnotim, nedokazu to chapat jelikoz jsem nic takoveho nastesti nezazila. Ja jenom upozornuji na fakt, ze neuvadi pravdive informace. A z toho pak lidi sili jeste vic.
@jelenice_zavodnice Zjevne to zlehcuje, protoze ve svych ocich, po tom, co bohuzel prozila, ji to neprijde hrozne.
V ČR každý den zemře cca 350 lidí, na stáří, nemoci atd. Z toho cca 80 lidí denně umírá na rakovinu, různé druhy, ale mimo jiné i na druhy, které si člověk může ovlivnit sám - rakovina plic-kouření, rakovina tlustého střeva-nezdravá strava a stres, a mohla bych pokračovat ...... jaká je prevence u těchto lidí, zakážeme všem plošně kouřit a nezdravě jíst, nestresovat se 🙂 ? Ale zpět k číslům, takže 350 lidí je přirozená obnova. Je těch 6 lidí v rámci těch 350 lidí nebo je to nad? A co když zítra umře "jen" 250 lidí a 10 na covid19, bude to moc nebo málo "nad průměr"? A z těch průměrných 350 lidí kolik jich mělo covid19, testoval je někdo vůbec? Denně se teď u nás dělá cca 18000 testů, z toho pozitivních dejme tomu 1500, to je 8,3% z těch 18000 testů. Logikou věci tedy z těch 350 lidí denně by jen na covid19 mělo umírat 29 lidí. Kdyby je všechny někdo testoval. Jenže netestoval. Jak to?
A slyšeli jste, nebo četli jste někdo, že by zemřel na covid19 někdo skutečně známý? Nějaká hlava státu, monarcha? Co královna Anglie, ta už je přeci také stará, kolem sebe mraky lidí, na jaře to v Anglii bylo vemi drsné a? A nic. To je zvláštní, tolik prezidentů, včetně toho našeho, tolik premiérů, vládních činitelů, mediálně známých osobností a zemřel někdo z nich? Jen se ptám. Přijde mi to totiž zvláštní. Při tom množství nakažených a umírajících, že je zvláštní, že jsme zatím neslyšeli o nikom významném. Trochu to smrdí.
@alcar Zkus se prosím na chvíli zastavit, nadechnout a přečíst si text spolu s reakci babanci ještě jednou. Je to úplně normální text a reakce na něj. A taky úplně normální poznámka. Tak to prostě je. Lidé, kteří se blízce setkaji se smrtí, jsou většinou vůči takovým situacím víc nad. Nevím, proč se rozčiluješ. I stari lidé, kteří už vědí, že smrt je blízko a nevyhnutelná, z covidu strach nemají. Mají strach jen ze samoty. To je celé.
Tvoje poznamka k dceri babanci a ze jsi z ni udelala labilni osobu je proste pres caru.
@alcar Vy jste proste nechopila to, co jsem @jelenice_zavodnice napsala k @babanci
@puhelin ale ty ji nemusis chapat nijak. Je to jeji zivot a ty ho nemas co hodnotit po teto strance. Znovu opakuji, vytahovani osobnich zalezitosti do teto (ani jine) diskuze proste nepatri.
Na predchozi strane byla napr. “zhodnocena” podle toho, co cte.
Ja jsem tady nesutale hodnocena podle toho, co mam za profesi. Atd.
Já jediny co se u covidu bojim, ze kdyz yo chytnu a mela bych treba vysokehorecky, ze se nedokážu postarat o decka, jablbesnasim i jen zvysenou teplotu a neverim, ze nekdo dokáže fungovat pri 40st horeckach. Ja v zivote mela nejvic 38,7 a byla to sila! Jen jsem spala. Jinak ale opravdu myslim, zepro 99% lidí jsou horsi nemoci, treba segra si tez ve 30 prosla rakovinou, pul roku chemo +biolecba jeste k tomu v tehotenstvi, zdravotni nasledky ma jeste ted, i kdyz uz je rok"zdravá. Jo a na prelomu unora a března li postupneskoro cela rodina pek ou chripajznu, s trochu podivnym prubehem, vracelo se to ve vlnach(2dny horecka, 3 dny dobre a najednou zas horecka), coz klidne ten covid mohl byt taky. A zvladla to za tyden vylecit i s rozhozenou imunitou po chemě.
@alcar Tak proc mi sama @babanci potvrdila muj prispevek a vy jste na me zacala sproste drzkovat? Netyka se vas to a nikoho jsem tim neurazila. Pouze jsem reagovala na @babanci , to se v diskuzi muze. Jeste ze nejsem marci, uz bych po vas pozadovala verejnou pisemnou omluvu. Takze si jen pomyslim neco o vas a pousmeju se.
@puhelin kolikrát o té nešťastné události bude muset ještě číst??? myslím, že už stačilo...
@puhelin mě do toho netahej, to je taky super, vždycky jenom sprostá na druhé, akorát tak provokovat umíš a čekáš, kdy se toho kdo chytne, už je to trapné a táhne se to tady tou diskuzí dlouho...
@marcicek84 Dalsi, koho se ma reakce nemusi tykat. Odpovidala jsem @jelenice_zavodnice na jeji reakci o @babanci "...zena s nadhledem..." a nasledne o poznamce ke smrtici pandemii, na kterou musi byt testy...
Vic se obhajovat nepotrebuju, @babanci , ktere se to tyka, me pochopila.
@alcar Jestli máš tady v diskuzi stálou zkušenost s tím, že Tě někdo hodnotí, tak chápu, že jedeš v tomhle módu pri čtení všech příspěvků. Proto opravdu upřímně a bez narážek doporučuji si dát oraz, protože ta predpojatost akorát vede ke konfliktům a nedá se tu číst nic rozumného. A za mě- ano, omluvit by ses měla, protože jsi použila nevhodná invektiva. Ale chápu, že se ti do toho nechce, tak to prostě zkus už jen nekomentovat. A ne, nepíšu jizlive ani posmesne - to jen abych se vyhnula nějakému fajn označení🙂

@marcicek84 Pŕesně tak. Nevyhodnotila. Paní z hygieny volala nejvyššímu a ten se mi pak písemně omluvil.