icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

blondynka400
19. zář 2020

@werumka však jsem psala, veř si tomu. Mně je to totálně jedno, ale nikdo mne v životě nedonutí si něco podobného nainstalovat.
@meesha no já s taxikáři žádný blízký vztah fakt nemám 😀 Právě proto, že jsme "sledování" tak proč ještě něco dalšího nesmyslného. A nejde ani o Babiše či Jágrovou .-)

werumka
19. zář 2020

@marketka_m Ta potíž je, že spousta lidí odklikava pri stažení aplikace souhlas úplně se vším. To přijde zase komicky mě 🤣 a gps zapnutou nemám, není důvod. Bluetooth mám zapnutý 24 hodin denně, takže fakt nemám potíž🙂

blondynka400
19. zář 2020

@werumka no to je fakt třešinka 😀 . Jinak plně souhlasím s tím, co napsala
@marketka_m , lépe bych to nenapsala

werumka
19. zář 2020

@marketka_m Upřímně, nevím, proč se pouštíš do osobních jizlivych vypadu. Myslela jsem, že tu umíme komunikovat i bez toho... Ale díky za vzhled do mě rodiny a života. Nebudu se snižovat k tomu stejnému.

werumka
19. zář 2020

@blondynka400 To je. Víš kolik lidí má díky tenhle apkam o dost kvalitnější život?

marketka_m
19. zář 2020

@werumka tak když jsi tak moudrá v IT, tak bys bluetooth vypínala.. to jen svědčí o tom, že nic o technologií nevíš :D

werumka
19. zář 2020

@marketka_m musím ho mít zapnutý, pokud te zajímá proč, ráda řeknu v ip. Nebudu psát veřejne.

marulu
19. zář 2020

@werumka jasně, že mam e-roušku. Jsem totiž myslící člověk 😀🤣.

meesha
19. zář 2020

Mohly byste mi, prosim, rict, o jaka data se tak straaaasne bojite?
Me by to fakt zajimalo. Popravde, mne je uplne jedno, jestli nekdo vi, kde couram. Co me stve, je unik a sber dat v ramci marketingu, prekupovani databazi, cilena reklama velmi casto apod. ALe na to jsou fakt jine nastroje. Uz to, co napisete tady. Prave o FB, Googlu ani nemluvim. Data mobilnich operatoru etc....Fakt nevim, k cemu by takova erouska mohla pomoct. Jasne, zneuzit se da cokoliv (ona se nasla v kontejneru treba i lekarska dokumentace-kompletni kartoteka a chorobopisy a to bylo na papire, zadna digitalizace), ale to byste opravdu nemohly ani vlastnit mobilni telefon, internet a platebni karty

marketka_m
19. zář 2020

@werumka jízlivé??? :D hm nevím.. já to myslela dobře, že pokud v rodině někdo vyvíjel eroušku, tak víš všechny potřebné informace a tedy není důvod se bát 🙂

meesha
19. zář 2020

@werumka je to presne tak. Lidi jsou paranoidni, ale pak odklikaji takove nesmysly, ze rozum zustava stat.

werumka
19. zář 2020

@marketka_m hm, ale nasledne hned dedukujes, že o IT nic nevím, aniž bys znala situaci..

marketka_m
19. zář 2020

@werumka tak promin za dedukci.. ale jsi si jistá že zapnuté bluetooth hodin je Ok?

werumka
19. zář 2020

@meesha jako třeba ta apka, kde ses vyfotila a ona te zestarla o x let. Co na tom, že vůbec netuší, kam se ty fotky včetně původních dostaly...

werumka
19. zář 2020

@marketka_m jsem. Říkám, pokud te zajímá proč, slouží k tomu ip. Tady ne.

marulu
19. zář 2020

@blondynka400 můžu se zeptat na alespoň jeden rozumný důvod, proč bys nebyla ochotná v taxi nasadit roušku? Fakt mi nenapadá ani jeden.

blondynka400
19. zář 2020

@werumka neříkám že ne. Ať si ho klidně mají. Každý má právo používat to, co si myslím, že je ok a v nějakém smyslu mu to pomůže a nebo zkvalitní život po různých stránkách.....

meesha
19. zář 2020

@werumka jejda, ted nejak ztracim souvislosti :D na co to byla odpoved. Ale presne tahle aplikace me napadla taky, ze takovy kraviny lidi pouzivaji a rousku, ktera je z principu bezpecna ne. Jak rikam, na zneuzivani dat mame jine aplikace a moznosti :D kterymi se lidi bavi a netusi, ze tam muze byt neco jineho.

werumka
19. zář 2020

@meesha Jak jsi psala, že lidi si do mobilu naistalují a odsouhlasí kde co 🙂 My jsme třeba doma vydali úplný zákaz Tiktoku.

meesha
19. zář 2020

@werumka jj, promin :D ja tu poletuju a malinko jsem se do toho zamotala.
(Presne, Tiktok je taky pecka. A jak se to vsechno tvari zabavne a nevinne 🙂)

blondynka400
19. zář 2020

@marulu protože nevidím jediný důvod, proč bych to měla dělat. Nejsem s taxiřem v blízkém kontaktu, nemám žádné zdravotní problémy, nebavím se s ním, takže po taxíku rozhodně nic neprskám. Roušky jsou za mne absolutně neopodstatněné a nic neřeší, po chvilce jsou stejně prodýchané a propouští vše ven, takže je jedno, zda mám roušku a nebo ne, akorát si s ní kazím svoje zdraví a snižuji imunitu. Navíc jsem jak jsem psala, řidič v roušce je pro mne nebezpečný řidič. Taxikář - pasažér je za mne obchodní vztah, nenárokový, když jedna strana s podmínkama nesouhlasí, cesta se neskuteční, tečka. To jestli někdo za to taxikáře napadal, to už je jiná a mimo....

meesha
19. zář 2020

@blondynka400 prosim te, takovy drama to snad neni. Abys nevydrzela tech par minut 🙈 A uzky kontakt to proste je, at se ti to libi nebo ne. Slovy klasika “nejsou tam vysoke stropy” :D
(Btw ja ridim s rouskou naprosto bezne a vubec ji na xichte nevnimam.)

werumka
19. zář 2020

@meesha Musím říct, že jediný užitečný počin Tiktoku, byl, když díky němu nachytali Trumpa 🤣

blondynka400
19. zář 2020

@meesha a můžeš mi říct jediný důvod, proč bych to měla vydržet? Navíc fakt jsem ještě neviděla taxikáře, který roušku má 😀
Tak asi máme jiné myšlení, co je a co není úzký kontakt.
A s rouškou si klidně i spi, aby jsi náhodou nenakazila manžela 😀 Jinak fakt netuším,proč bych měla ve vlastním autě mít roušku 😀

meesha
19. zář 2020

@blondynka400 ridim s rouskou treba kdyz vozim tezce nemocnou pribuznou.
Nevim co je na tom k vysmivani.
A ze stejneho duvodu bys ji mela mit i v taxiku. Vyznamne se snizzje riziko nakazeni (cisla uz jsem sem daval), stejne jako ji nosime v MHD apod. Tady jsem videla taxikare tak pul na pul. Nicmene, ty tam sedis par minut, on par hodin, celkem je chapu.

meesha
19. zář 2020

@werumka 🤣🤣🤣

marcicek84
19. zář 2020

K e-rousce,no vzhelem k tomu kolik lidi ji pouziva,tak ani nema vyznam ji v mobilu mit.Mne osobne by vadilo odklikavat souhlas s gps a mit porad zapnuty blootooth,to ti baterku bude tak zrat,ze to aby clovek porad nabijel.A pak si rikam,nez aby mi chodily upominky vedle koho nakazeneho jsem kdy sedel v buse s nercovala jsem zda jsem ci nejsem pozitivni,tak to radeji volim zivot bez stresu.
A jinak si taky nemyslim,ze by zde nebylo mozne zneuziti dat.Ale jak jsem psala je to uplne zbytecne pokud to ma treba asi 100 tis.lidi,smysl by to melo,az si to da tak 7 mil.lidi a pak bych se nad tim zamyslela,i kdyz ani tak si nejsem jista tou nezneuzitelnosti...

blondynka400
19. zář 2020

@meesha já MHD fakt nejezdím .-) Za mne rouška 10x vyválená v kabelce neřeší vůbec nic. A přijde mi to zbytečná diskuze. Já taxikáře nenutím, když by nechtěl, ok, jeho volba. Naštěstí alespoň taxikáři v Praze mají rozum 🙂

meesha
19. zář 2020

@marcicek84 tak kdyz si to rekne kazdy, tak to u tech par set tisic zustane 😉

puhelin
19. zář 2020

@blondynka400 "nemam zadne zdravotni problemy" Davno se vi, ze nakazeny nemusi mit zadne priznaky a presto muze nemoc prenaset dal. Tohle je hodne nezodpovedny pristup.

Strana