Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@kaja2016 v IT jsem byla minulý týden na služebce. V Milaně. Roušky jsem neviděla nikde, v baru jsme byli do 4 do rána.... Tak nevím no 🙂
@kaja2016 abych byla úplně přesná , skoro nikde. Určitě v menším měřítku, než v Praze
@blondynka400 ty nám tu chceš tvrdit, že jsi v Miláně neviděla nikde rousky.......to ses asi špatně divala😀
@kaja2016 ono v tom asi bude teh hlavni problem,ja jsem zdrava (snad) a rouska pro me prinosna neni,nici mi imunitu,ty jsi rizikova skupina a tobe pomaha,tak zkusit individualni ochranu typu respirator a nechtit po me,at si svuj imunitni system znicim,nebylo by to fer,tobe to de facto neudela nic,spis ti to pomuze a budes se citit i vice chranena kvuli covidu a mohla bys mit i pochopeni pro nas ostatni abychom pak s temi infekty nedoadli stejne jako ty.Momentalne se pp nas zdravych chce,abychom sve zdravi polozili na ukor chronicky nemocnych a dobrovolne se z nas stali chronici,to je trochu silne kafe a to se nediv,ze se nam proste nelibi.
@marulu napsala jsem skoro nikde. Na letišti ano 😀 A máš pravdu, asi jsem se špatně dívala, nevidím si totiž ani na špičku nosu, natož abych viděla někoho v roušce .-) Ale předpokládám, že jsi tam byla se mnou, když to tak dobře víš .-)
@marulu a tys v Milane byla naposledy kdy? Aby to nebylo jak diskuze s jistou uzivatelkou o rouskach v Prazskem metru a pak se zjistilo,ze mistni neni a doted se nevi jak casto tam vlastne jezdi.
@marcicek84 jak s tebou v poslední době moc nesouhlasím, tak ten poslední příspěvek je fakt přesný.... Lépe se to napsat nedalo.
@blondynka400 myslela jsem tedy ten v 22.29. Ale ten ve 22:34 je vlastně to samé 😀
@blondynka400 nebyla jsem v Miláně, ale byla jsem před měsícem v oblasti Veneto a rousky se teda nosí......obchody, mhd, restaurace při vstupu až k dosednuti ke stolu a obsluha pořád, nebylo raritou, že někteří nosili i venku, a venku při větší koncentraci lidí (např.trh) měla rousky cca polovina.....takze se @marcicek84 neboj, vím o čem mluvím 😀
@marulu v obchodě jsem nebyla, v mhd též ne, taxikář roušku neměl, v restauraci obsluha též ne a o baru se asi bavit nebudeme 😀 Při jednání jsme neměli roušku nikdo. Kde jsem viděla bylo ráno na hotelu při snídani, ale jenom obsluha. A pak letiště, tam ano. Takže za mne asi tak, v Praze člověk vidí roušky více .-)
@blondynka400 no vidíš, když ses dobře podívala 😀 je velmi pravděpodobné, že v Praze jsou teď vidět roušky víc, ale má to své opodstatnění, když jsme na tom aktuálně nejhůř v Evropě a mozná skoro i na světě
@marcicek84 a ty z toho chudinko ani nespis, vid? Ty uzivatelko😂
@marulu ohledně roušek se fakt neshodneme .-) Tak ještě aby jsme nebyli, když každý letí na test, jen aby měl jistotu, že je fakt pozitivní a opravu "to měl" 😀
@marcicek84 a kolik ty mas oducenych let, ze tu vykladas, jak to maji ucitele?
Vypada to,ze se jista zdejsi uzivatelka ke svemu faux paux hlasi 🤣
@hojda uvadim na pravou miru,nekdy to trochu prezenou v te sebelitosti a spani me uz bere,diky za optani,tak ja jdu na kute,ty bys me pak nepustila 🤣
@blondynka400 ne, ohledně rousek se vážně neshodneme 😀. Já si stejně myslím, že až čas ukáže, jaký přístup k celé pandemii byl nejlepší, možná se ukáže ,že to vlastně bylo úplně jedno, ale za mě jsou 3R účinné řešení a hlavně levné. Jinak si myslím, že počet pozitivních není tím, že by lidi litali na testy, ale že tu ta virova nálož skutečně je. Já znala i na jaře dost nakažených, dokonce nám jeden příbuzný zemřel, ale bylo to spíše zprostredkovaně- vzdálená rodina, kterou jsem neviděla 2 roky, kamarádky známí, manželova kolegyně atd. Teď už mám kolem sebe hodně blízkých lidí - nejlepší kamarádka s rodinou, kolega s rodinou, sousedi, atd.
Já jen zběžně pročítám debatu a bavím se - pokud stát něco nařídil, byl strach u neznámého, sledovali jsme všichni zprávy, všichni papežštější jak papež, volali na sebe Policii a to bylo nakažených jen pár - lidé dodržovali rozestupy a.t.d... pak přišlo uvolnění, tu a tam se něco zakázalo a byly problémy, lidé si připadali nesvobodní, stále se opakovalo, že asi přijde druhá vlna, tak at lidé neblbnou, chrání se, zkusí dodržovat rozestupy, spoléhalo se na zdravý selský rozum. Ten bohužel selhal. Bohužel velká skupina lidí věc kolem covidu bere hodně na lehkou váhu (ano, ani já se ho nebojím, ale je kolem nás mnoho lidí, kterým by asi udělal paseku, bydlíme s tchánovci v domě, nakupujeme pro 75 letou sousedku.. ) nehledě na to, že je to hlavně i o tom, jak nás berou okolní země . Pokud budeme v červených číslech, je to špatné pro obchod, cestování... ale ta hlavní odpovědnost je na nás!! Ne na státu. Ano, je mnoho chyb, ted hygieny naprosto nestíhají, jsou zmatky, strašně během posledních 3 týdnů čísla rostou, ale napadlo by někoho, pokud by stát nenařídil přísnější opatření se chránit SÁM? Vidím to kolem sebe pořád - líbačky na oslavách, při vítání, davy lidí na akcích, zítra bude fesťák Kefírek - kolik lidí bude mít roušku? Je to venkovní akce, takže nejsou povinné.. Ač Kašpárka milujeme, tak jsme se rozhodli nejít - není to jen o nás. Z Covidu se stává mezinárodní ukazatel, už to není o obětech ( ty jsou mizivé ) a pokud budeme chtít obstát, budeme muset tu hru zkrátka hrát také. Je to blbé, ale je to tak.
A stejne tak se my Cesi chovame uplne nejhur a nejnezodpovedneji z celeho sveta! My jsme vubec uplne ve vsem ti nejhorsi. Vsude kolem nas je trava vzdycky a za vsech okolnosti zelenejsi. To je jasne! 😂
Sebemrskacstvi opet ve hre. 🤪
@alcar až se proberes z toho smíchu, tak si to propocitej, na 100 000 obyvatel, jaké teď máme přírůstky, absolutní čísla jsou celkem o ničem 😀. Rozvolneni jsme byli taktéž nejvíc na světě, když jsme podlehli bludu, že virus odešel🤦♀️. To není sebemrskacstvi, to je realita, nebo spíš tragikomedie.
@kamino ja zadnou pandemickou hru hrat nebudu,mezinarodni ukazatel z covidu?Ty fakt perlis,jako by snad ti lide a staty mohly za to,ze v Cine vypustili sars2 a tutlali to a rozlezlo se to po celem svete.Nechapu jak muze nekdo napsat,ze mezinarodni ukazatel pro hodnoceni statu je pocet nakazenych na covid,mezinarodni ukazatele jsou mira inflace,nezamestnosti,import,export,podil HDP na hlavu,zadluzeni statu.Opravdu nekteri maji ten mozek tim kovidem uplne vymyty @alcar ma pravdu je to sebemrskacstvi v primem prenosu.Zalezi na nas vsech co si jeste nechame libit a co si nechame nakukat.Klidne at jsme v covidu nejhorsi na celem svete,ale at pak muzeme normalne zit. Pokud se bude sledovat jen nejaky covid a budeme se snazit jen stlacovat pocet nakazenych a vykasleme se na reseni inflace a nezamestnanosti,HDP,tak mozna budeme v covidu nejlepsi,ale i nejpostizenejsi co se tyce kvality zivota v nasi zemi - vysoka inflace,vysoka nezamestnanost a mozna cela spolecnost se zacne mezi nebou hadat a zacne obcanska valka mezi rouskofily a rouskofoby,je to klidne mozne a uz vubec nerealne.Covid je nastroj pro upevneni moci a pro rozhaseni spolecnosti tak jak ji zname.
@marcicek84 "Covid je nástroj pro upevnění moci a rozhaseni společnosti tak, jak ji známe"......kdyz pominu, že to je blbost, protože covid je pandemie, kteří někteří zneužívají, tak si uvědom, která skupina vráží do společnosti klíny a snaží se jí štěpit.....
@marulu a lidi rozhodne nepodlehli bludu, ze virus odesel. To si pletes. Tihle lidi ho spis prijali, smirili se s tim, ze tady uz bude porad a rouskou ho stejne nevymytime. A zase se ho nekdo snazi zastavit, coz jde bohuzel opet ruku v ruce s ekonomikou, kulturou a vzdelavanim deti atd.

@blondynka400 Mam v Italii pribuznou a Italove se chovaji opravdu ukazkove. Ve Spanelsku mame blizskeho kamarada, resp.manzel, ja se teda neptala, jak to vypada tam, ale muzu se poptat.