Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Já bych tam za tebou do té kavárna zašla, ale návštěvy tam teď nesmí. Prý kvůli nějakému Covidu nebo co.....
@marketa11112 e-shopy Market funguji i na potraviny,leky bez receptu taky a pak je treba jit ven s respiratorem a dobre si pak vydesinfikovat ruce,i desinfekce bytu by mela byt samozrejmost,hold zase po rodinnych oslavach nejezdit,pecovatelky zase chodi na testy,vzdyt vis,taky chodis,ale pokud so tu nekdo mysli,ze se tim jikdy nenakazi,tak by se mel probudit,bud se oockujes nebo nakazis,takze nas to ceka vsechny
@marcicek84 Tady si můžeš pocist, jak strašně toužíme po zavřených školách 😁😁😁😁.
@meesha porad hledas vinika 2.vlny mezi ostatnimi lidmi,jestli za to spis nemuze svymi kroky stat,zrovna to Chorvatsko zacalo mit problem od srpna a na cervenem seznamu neni do ted,hygieny taky nefunkcni,semafor tez ne,luzka zrusene a znovu se museji nachystat,myslis,ze by za tohle mohli lidi,ze nechteji nosit rousky?A kdyz stat selhava v tech zakladnich vecech tak se delaji lidem plosna opatreni...
@ilonne co to s tim ma spolecneho,tady se resi,co si dovolil rict Prymula bez konzultace s Plagou a ze problem prehodil na reditele ve stylu jakehosi apelu,ze se decka sejdou jinde,je snad jasne i malemu diteti,nehlede na to,obe vime,ze si pripravuje polivcicku, aby ty skoly zavrel,ze ted jen ceka aby mohl rict,na apel reditele nereagovali,musime zavrit plosne narizenim.Akorat tady knikaji reditele,ze o tom volnu na skole rozhodnout nechteji,ze to ma rozhodovat nekdo jiny napr.hygiena
@marcicek84 To jsi špatně přečetla, oni neknikaji, oni říkají, že volno nechtějí a že každý oduceny den, než se případně zavřou školy, je dobrý. A pokud Prymula chce, ať si školy zavře sám. Je překvapující, že jako vysokoškolák neumíš pochopí psaný text, který pochopitelný je 😁😁😁😁.
@marcicek84 ja zadnyho vinika nehledam :o tak moc chces strasne rychle a vsechno reagovat elaboratem, ze v tom mas bordel.
@hojda zdravím. Děkuji. Ano jsme. Našemu triletakovi se to vyhnulo. Chudák třikrát na testech. Mne osvobodili z karantény minulý čtvrtek. Ale musela jsem na test. Zítra jdu zase. Mám nastoupit do Domova důchodců a bez negativního testu mě nevezmou. Takže pecka.rychle registrace na UP. Dostanu asi 1500 za září. Blbej koronavirus. Fakt
@ilonne myslím, že s pochopením psaného textu máš problém ty, kníkáte pořád a nelíbí se vám tam pořád něco. Odučený den, že teď hraje nějakou roli? To je směšné a že jste na jaře ve velkém lobovali za zavření škol do konce školního roku, o tom už raději mlčíš, viď. Tys byla jednou z nich, co chtěla nechat školy zavřené, tak být tebou teď mlčím a zpytuju své svědomí, postoj učitelů k této bezprecedentní situaci ve školství přispěl. A co se tím vyřešilo nic, předtím nevadila nepovinná školní docházka na měsíc a půl a teď se tady chtějí učitelé prsit a dohadovat o jednom dni, jak směšné...
@mayunka1987 Tak to je super, ať se ti v nové práci líbí.
@meesha no, když už nevíš co na to napsat, tak to jsou tvé typické reakce...ale i tohle je odpověď.
@marcicek84 uz jsem se te ptala 😀 Tva predstava rizikace je osamely duchodce. Porad mi, jak to mam delat, kdyz manzel musi do prace, kde mit rousky nesmi/nemuze a potkava hromadu lidi a deti musi do skoly. U nas jsem rizikova ja a jedno z deti. Zatim jsi poradila prd. (Ja se samo zaridim snama, bych poprosila o tu inspiraci) Jen se ti snazim vysvetlit jak zcestne a kratkozrake jsou tve myslenkove pochody
@marcicek84 Ona se tě ptala, jaké opatření tedy navrhuješ a tys jí odpověděla Chorvatskem. ??? Zase se hádáš sama se sebou.
@marcicek84 tak mi ukaz, kde hledam vinika, vzdyt mluvis z cesty
@ilonne pamatuj vsechno bude pouzito proti tobe. At napises cokoliv 😂😂😂 chci ucit? Knikas Nebudu ucit - taky knikas.
@hojda ale já to přece nebudu psát pořád dokola, že se mě na to někdo ptá co cca 10 stran, to jsou otázky jak u blbých, na tuto otázku jsem odpovídala nesčetněkrát...
@meesha individuální ochrana - respirátory, nespoléhej na lidi, to přesně děláš a chceš, v autě taky zapínáš bezpečnostní pás, protože nikdy nevíš kdo to tebe zezadu narazí. Pokud jde o více členů rodiny, tak byste je měli nosit všichni, já nevím co je na tom k nepochopení. Jestli myslíš, že se vám to vyhne, když někteří nosí jen roušky, tak to není o tom, zda to chytnete, ale kdy to chytnete...
@marcicek84 ne, tohle vsechno delam, ja se te ptam, jak se mam izolovat, kdyz rikas, ze dneska to neni problem, protoze eshopy atd...viz vyse
@marcicek84 No, plácnout něco úplně mimo kontext je výborné řešení 👍 ještě se pak kvůli tomu hádat 👏
V úterý přibylo v ČR 2 394 nakažených. Myslím,že už bychom se mohly shodnout na tom,že jsou roušky k prdu.😀
@meesha hele ale ono už uběhlo onech 14 dní, tak jak to, že zase tolik případů??? tak opravdu je na čase si přiznat, že ten účinek roušek je tak chabý, že opravdu nestojí za řeč...
@babanci ale to jim neříkej, to ony slyšet nechtějí...
@marcicek84 protoze ted nas rousky nespasi, musi se kombinovat s jinymi opatrenimi. To ti mam vysvetlovat, ze to neni tak, ze si vsichni vezmou (jen) za urcitych okolnosti rousky a za tyden jsme na 3é pripadech denne :D tak to fakt nefunguje.
Navic 20% tvori skolni deti - ty z poloviny rousky nenosi a pak to distribuuji do rodin.
Jen na rousky je proste pozde, ja bych teda tech 2500 zatim brala jako velmi pozitivni cislo, ale uvidime behem tydne. Protoze bez opatreni jedeme po exponenciale, tak jsem ocekavala v utery spis k tem 4000. ALe tech faktoru je tam tolik, ze tezko rict, jak moc jsou ta cisla objektivni.
Tak, ja jsem ti svuj postoj vysvetlila a ted bys mohla odpovedet ty na moje otazky.
Pokud si nevzpominas: Jak se mam izolovat? (A nejen ja, v podobne situaci je spousta lidi)
Jak to bez urazekvidis ty? Co se dela spatne, co dobre a co bys delala ty, kdyz jsou vsichni kolem tebe blbi a delaji to spatne.
@hojda spíš její reakce a poučování o diskuzi jsem snažila přejít, protože jinak bych ji musela napsat, že by se neměla plést do rozhovoru dvou lidí, když k tomu nic konkrétního nemá...
co se týče studie, je pěkné napsáno kolik to musím mít vrstev 2-3 a v tom se dýchat opravdu nedá. A ještě mi řekni kdo ty 3 vrstvé roušky má, co vidím v bude, tak jedna vrstva cajk, výjimečně dvě. Takže studie zase vychází do prázdna. Jestli se ji chceš uklidňovat ok, ale denní statistiky hovoří jinak a to je realita.
@marcicek84 ja, ze k tomu nemam co konkretniho napsat? Tvoje prispevky jsou snuskou nadavek, urazek a bludu. Kdyz po tobe chci neco konkretniho, tak "se to snazis prejit"

@meesha ale, tak kolikrát budeš měnit názor, nedávno jsi tady psala o tom, že roušky a jen roušky nás spasí...

@meesha já jsem ti svůj názor už taktéž v minulosti vysvětlovala, je pořád stejný, proč se na něj ptáš pořád dokola, já ti nic jiného k tomu neřeknu. Tys ho nečetla, nebo máš problém s porozuměním psaného textu, abych musela odpovídat na totéž stále dokola? Promiň to je fakt zbytečná diskuze se točit stále v kruhu.
@marcicek84 Nemusíš mít tři vrstvy, stačí ta papírová😉
@marcicek84 Reditele maji moznost jen 5 dnu reditelskeho volna za cely skolni rok. Je dobre si je setrit na pozdeji. A jeden den opravdu covid nezazene, takze je zbytecne, aby se v patek zustavalo doma. Jestli to Prymula chce, at to neprehazuje na reditele. Ale chapu, je pred volbama, takze nastvat rodice nechce.

@marcicek84 nerozumim, jakej vinik? 🤔