icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
23. zář 2020

@hojda ta má holka, ale tři vrstvy. Tys však vkládala studii o doma šitých rouškách, takže tvá reakce je jaksi mimo mísu.

marcicek84
23. zář 2020

@puhelin Prymula to udělal schválně, aby pak na školy mohl ukázat prstem a zavřít je, stačí teď neudělat co chce a už má důvod, který potřebuje, aby zavření škol nebylo na něj. Pokud se tedy bavíme o účelu jeho požadavku. Ředitelé se chytli do pasti a brání se a tím si de facto sami podřežou větev, což se mu hodí do krámu. Kdyby se nehádali, dost by to tomu pánovi stížili, zavření škol by bylo jen na něm.

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 nic takoveho jsem nerekla. Nikdy. A nikdo to tu takhle nikdy nerekl.
Ja jsem jen psala, ze je to dobre nosit, protoze 1) se snizuje virova naloz v populaci 2) daji se timto ochranit pri osobnim kontaktu ohrozene skupiny.

Psala jsem ti, ze pokud mohu aspon trochu pomoct k tomu, aby to rekneme moje babicka nedostala, tak s rouskami nemam problem, naopak. Je skvele, ze muzu aspon neco udelat. Taky jsem ti vysvetlovala, ze mi prijde hnusne, ze spousta lidi tveho typu neni ochotna se na zlepseni situace podilet, protoze se ji to snizi komfort a mohla by dostat treba ekzemek. Vysvetlovala jsem ti to treba na tom prikladu, kdy jede babicka tramvaji, nikoho nema, k doktorovi musi, ze to vubec neni o tom, rizikove zavrit a ostatni nechat promorit (proc, je asi zpatky o jednu stranu) atd....

To, ze ty si vsechno zuzis ve sve makovicce na rouskospasitelstvi za to ja proste nemuzu. Je to holt tvoje obsese.

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 Ano, tvoje jedina odpoved na to, abys teda napsala, jak to vidis spravne ty, byla "nezajem". To je citat. Presne takhle jsi to formulovala.

Tak to pojmi tak, ze jsem blba a nepochopila jsem te a shrn to do jednoho odstavce nebo par bodu znovu. Ne? Jiste by to zajimalo i ostatni. A zkus to bez urazek. Vecne, strucne. Tesim se 🙂

marcicek84
23. zář 2020

@meesha tobě přijde exemek jako nepodstatná věc? to řekni nějakému atopikovi a ten by tě vynes v zubech. Víš ono to není jen o tobě a co chceš ty, ono to je o tom, že každý člověk má právo na to chránit své zdraví jak nejlépe umí. Já nikde nepsala, že tu roušku nenosím, píšu, kdy s tím prostě nesouhlasím a důvody.
Napíšu to naposledy, moje postoje jsou vysvětleny dostatečně a držím se toho, u toho posledního vysvětlení jsem napsala, že už tak činím opravdu naposledy. Takže bohužel naposledy už bylo, ale můžeš si to vyhledat 😉🙂

puhelin
23. zář 2020

@marcicek84 To mi nedava smysl, co pisete.
Myslim, ze neni duvod mu jit na ruku. V patek se ucit nebude a nekolik tydnu se to jeste bude dosuplovavat. To prece neni reseni.
Jestli chce, at skoly zavre. Ale at si tu nehraje na nejake prehazovani zodpovednosti.

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 A vis co? Ja zacnu, jo?

Ja si myslim, ze kdyz se zacalo vse otvirat, melo se lidem pripominat , ze se zatim musime ucit s tim virem zit a drzet ho na uzde. Apelovat na osobni zodpovednost, vysvetlovat dulezitost dodrzovani rozestupu (tak aby to dodrzovat nikomu neprislo blby), socialniho distancovani (drzet se zpatky i s oslavami apod, at uz restriktivne jako v treba v Britanii, ale jeste lepe apelem na osobni zodpovednost), dusledna dezinfekce, vevnitr rousky.

Behem leta se melo tvrde trasovat, postupne nabirat a skolit lidi pro Chytrou karantenu, skolit hygieniky v pouzivani modernich technologii

Nevyhazovat penize z rozpoctu za blbosti, ale za pravidelne testovani personalu socialnich sluzeb, za jejich radne vybaveni kvalitnimi (!) respiratory, trvat na jejich striktnim pouzivani

Vysvetlovat dulezitost pouzivani eRousky - podporit rychlejsi vyvoj 2.0

Cisla by se mohla drzet na urovni desitek denne max par stovek denne, zdravotnici by nebyli pod tlakem a vicemene bychom mohli zit normalne.

Tak a ted ty.

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 proti tomu se tady jasalo, jak jsme dobry, ze jsme to dokazali zavrit a nic se tim padem nestalo, slavilo se na Karlove moste, vlada se zabyvala vyjednavanim podminek pro dovolene, vsude na me cumelo, jak je vse super a uzijme si konecne zivota, palte rousky. Vir oslabuje, nic to neni, Carpe diem. Tak mame, co jsme si zaslouzili. Ted to bude stat more ztrat, lidskych i ekonomickych.

ilonne
23. zář 2020

@marcicek84 😁😁😁😁

marcicek84
23. zář 2020

@puhelin politicky to právě dává až moc velký smysl a to jim jde..

ilonne
23. zář 2020

@marcicek84 Uz jsi vážně směšná....

marcicek84
23. zář 2020

@meesha zapomněla jsi napsat, že měly být 2 roky zavřený hranice...
stejně kde se to lidem připomínalo, je to dost podobné, takže to moc nepomohlo...

ilonne
23. zář 2020

@meesha díky, já už se musím jen smat.. Na jaře se ukázalo, že to bylo správně rozhodnutí. Pak tady vše pustili a ukázalo se, že to je průšvih. Kdyby se lidi chovali zodpovědně, nemuselo to tak dopadnout a i ve školách jsme mohli být v klidu.

marcicek84
23. zář 2020

@ilonne právě že se ukázalo, že to správné rozhodnutí nebylo, měla by sis umět přiznat chybu a ne házet špatné rozhodnutí ve školství na lidi

ilonne
23. zář 2020

@marcicek84 Je to marne, je to marne, je to marne...

marcicek84
23. zář 2020

@ilonne no s tebou určitě 🙂

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 takzte misto toho, abys napsala svuj nazor, tak jdes zase po me, posmesne, co jsem tam zapomnela. Ne, nezapomnela.
Jsi srab. Neumis nic jineho nez konflikt.

marcicek84
23. zář 2020

@meesha ne já pouze reagovala na tvé vyjádření faktickými připomínkami 🙂 Bereš si to hrozně osobně a úplně zbytečně...

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 jtak urciteeee

sticker
meesha
23. zář 2020

@marcicek84 jsem zvedava, jak bys to chtela resit ty 🙂 ...ale fakt

marcicek84
23. zář 2020

@meesha https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/cesti... koukni, za rok, můžeme být soběstační i s vakcínou a pak tradá a máme tu povinnost skoro jistou 🙂
jinak tě opět ohledně řešení musím odkázat na historii této diskuze 🙂

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 naproste nepochopeni toho, co je nouziva vakcina a v jake fazi vyzkumu se to nachazi. Naprosto mimo

marcicek84
23. zář 2020

@meesha a psala jsem někde, že to je teď k použití??? Prosím ukaž mi kde.

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 hele mam na ten tvuj nazor co s tim cekat, nebo na to kasles? Ja byla fakt zvedava. jinak jdu neco delat

meesha
23. zář 2020

"koukni, za rok, můžeme být soběstační i s vakcínou a pak tradá a máme tu povinnost skoro jistou" ´rovna se blabol. Ani za rok, ani povinne

marcicek84
23. zář 2020

@meesha Ty nerozumíš psanému textu? No to je pak těžké 🙂

marcicek84
23. zář 2020

@meesha uvidíme za rok 🙂

meesha
23. zář 2020

Hm takze nic, tak pokudsi prectu tvoje predchozi prispevky, tak jedine, co jsem si z toho vzala je, ze vsichni jsou dementi a ti opatrni jsou nejvetsi dementi. Tak v tom reseni fakt nespatruju :D

Ty ho proste nemas a jedina tvoje filozofie je na vse a kazdemu nadavat. Data te nezajimaji, fakta te nezajimaji, jen JA JA JA. tak si to uzij

(Btw za rok tu mozna budou prvni vakciny od AstraZenecy, urcite ne povinne a urcite se nebude nabizet ta nouzovka co vyplodila Adamkova) A prosim tu o povinnem ockovani uz poctvrte nechci. Ano, je to jeden z tvych prezentovanych nazoru, ale ne ten, na ktery se te ptam. JAKÉ MÁŠ LEPŠÍ ŘEČENÍ TÉTO SITUACE (zkusim capsLock, kdyby ti unikalo podstatne)

puhelin
23. zář 2020

@marcicek84 Vzdyt ma tu moc to zavrit sam. Teda az po volbach, samozrejme. Vyvolat paniku, aby pak to jeho ockovani melo odbyt.

marcicek84
23. zář 2020

@puhelin má, ale kdyby se to událo před volbama, mohlo by je to poškodit, takže by to museli na někoho či na něco svést, najít nějaký důvod, že jim nic jiného nezbylo...

Strana