icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
23. zář 2020

@hojda já myslím, že to stále nedochází tobě, čísla ilustrují velmi chatrný účinek těch roušek a pokud budou klesat, tak jinými omezujícími opatřeními...

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 nechces uz jit s tema rouskama do.....haje. Stale cekam, co vymyslis lepsiho?

hojda
23. zář 2020

@marcicek84 To si jako představuješ, že najednou budeme mít nula nakažených, nebo jak?

hojda
23. zář 2020

@marcicek84 Spíš to ukazuje, že se to trošku lepší, ale raději bych počkala ještě pár dní na další data, je tam ten víkendový výkyv a testů nebylo tolik jako třeba toho 17.9. kdy bylo nejvíce nakažených. 😉 Reprodukční číslo se od neděle podle výpočtu drží na hodnotě 1,3, což je nejnižší číslo od začátku září. Pokud by tomu tak bylo i nadále, šlo by podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška o zbrzdění a návrat ke kontrolovanému šíření onemocnění covid-19. Upozornil však na to, že víkendové hodnoty je třeba brát s rezervou.

meesha
23. zář 2020

@hojda zbytecne plytvani energii, to uz jsme probraly asi dve strany zpet. Ze i kdyby to tkahle bylo, ze uz to je uspecsny pokles atd atd atd Horem dolem vysvetluju jak to s tmi opatrenimi je a prd, je naprosto resistentni a bude se motat v kruhu dokola dokolecka. Ja myslim, z by si mela zalozit nejakou svoji diskuzi "marci a jeji svet" nebo tak neco. No jo, jenze tam y nemela komu nadavat a posmivat se

hojda
23. zář 2020

@meesha to by ji nebavilo

pratensis
23. zář 2020

@hojda Nepřečte, ale přesně o tom to je: potřebují uvidět toho tygra. Vždyť to vidíš i na této diskuzi: jarní omezení byla k ničemu, roušky jsou k ničemu, je to všechno humbuk. Nevysvětlíš. Já jsem alibisticky ráda, že na rozdíl od politiků nemusím pořád dokola obhajovat význam opatření a vysvětlovat exponenciálu a její úskalí. A můžu ten čas využít jinak.

marcicek84
23. zář 2020

@meesha dívej, vždyť tě to nikdo nenutí číst, tak si nedělej křeč a nerozčiluj se, aby ti nepraskla cévka, navíc měníš názory, předtím jenom roušky nás spasí, až teď jsi připustila, že ne, že i další opatření jsou třeba, tak co si z toho asi tak mám vzít...

marcicek84
23. zář 2020

@hojda já myslím, že zatím to neukazuje nic...jenom to, že hygieny nestíhají trasovat a dávat lidi do karanteny a testovat, proto ty nižší nárusty...pak to káže jen to, že roušky mají spíše psychologický efekt...

marcicek84
23. zář 2020

V Bulharsku už protestují proti vládě přes 70 dní...protestuje se ve Francii, v Německu...roušky tu náladu ve společnosti opravdu neuklidnily, naopak nespokojenost lidí a nepokoje podněcují...a bude hůř...

ilonne
23. zář 2020

@marcicek84 To už je vážně posedlost 😁

marketa11112
23. zář 2020

@marcicek84 no ja zeda nevim,ale tezko si predstavim mou devadesatiletou babicku, jak objednava na netu potraviny. Ted staci resit e-recept nebo mobil. To je fakt na palici.

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 Kde, kde jsem psala, ze nas rousky spasi. Aspon priblizne. Nikde. Kecas

hojda
23. zář 2020

@marcicek84 I to je možné, proto píšu počkat ještě na další data.

marcicek84
23. zář 2020

@marketa11112 tak snad 90 lete babicce nakoupi rodina a vse potrebne ji obstara a muze k ni samozrejme s respiratorem,ty hledas problemy tam,kde nejsou

marcicek84
23. zář 2020

@meesha ty uz jsi toho tady nadřystala tolik,ze uz se v tom sama ztracis...

puhelin
23. zář 2020

@marcicek84 Reditele se nechytli, protoze nezavrou. Az se skoly zavrou, bude to rozhodnuti hygieny, prece.

marcicek84
23. zář 2020

@puhelin 🤣 az to zavreni skol svedou na nespoluoraci reditelu,tak si pak povime o tom,kdo se jak chytl ci nechytl 🙂

meesha
23. zář 2020

@marcicek84 neztracim marcinku, takze nic, co. Zase.

marcicek84
23. zář 2020

@meesha spis jine priority nez hodiny procitat zpetne diskuzi,abych tady princreenovala ktery presne ten prispevek to byl,na to jsou tady jine odbornice,ktere se rady takovymi veci zabyvaji,ja radeji ziju realny zivot a koukam kolem sebe a jsem rada,ze lide se ridi v mnohych narizenich pocitove a jen na MK je vykvet par rouskarek,ktere si mysli,ze kdyz se tady sesly,ze prekrici nazor vetsinove spolecnosti...

ilonne
23. zář 2020

@marcicek84 Ty jsi ta většina? A že žiješ reálný život? Tak to přestat žít v bludech....

puhelin
23. zář 2020

@marcicek84 Zavreni skol uz je na spadnuti. Na tom volny patek nic nezmeni.

marcicek84
23. zář 2020

@ilonne ale zase ses ozvala ty nase zbloudila dusicko,ty nevis co sama se sebou,vid.Na jare jste to jako ucitele s tebou v cele chteli mit skoly zavrene a to jsme nebyla jedina co psala ze to je blbina,ze na podzim bude hur,tak ze bych mela pravdu,ono se to spatne priznava,vid.

@puhelin ale zmeni na tom to,ze nechate Prymulovi prostor,aby smecoval a jeste to na ty reditele hodil...

ilonne
23. zář 2020

@marcicek84 Na jaře to bylo v pořádku, přineslo to očekávané výsledky. Kdyby si to lidé nepodelali v létě svou vlastní nedisciplinovanosti a hlouposti, mohli jsme být na tom daleko lépe. V Německu přes léto roušky nesundali, v kavárnách a restauracích poctivě zapisovala své údaje a jdou na tom lépe než my. Takže v zavřených školách na jaře chyba nebude. Už se konečně z těch svých bludu prober..

puhelin
23. zář 2020

@marcicek84 Kdyby nam tu povinnost rousek, odstupu, karantena vsech dovolenkaru apod. zustala i pres leto, mozna by ted na podzim hur nebylo. Na vine neni jarni omezeni, ale letni uvolneni.

puhelin
23. zář 2020

@ilonne Presne tak

ilonne
23. zář 2020

@puhelin Jenže marcicek je většina a jediná má pravdu. Lepší si šetřit nervy....

puhelin
23. zář 2020

@ilonne Marne si lamu hlavu nad tim, odkud prameni jeji pifka na ucitele. Jestli ji nevzali na pedak nebo na skole ji nekdo nastval?

ilonne
23. zář 2020

@puhelin Ona nemá pifku jen na učitele, průběžně nadává na všechny možné. I zdravotníci a hygienici se jí dostali do hledáčku. Myslím, že to bude takový ten věcné nespokojený člověk.

marcicek84
23. zář 2020

@ilonne jeste tu o cervene karkulce prosim,podivej se kolem sebe i tam kde nosili rousky to rekordne roste...

Strana