Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Seznam rizikových zemí nic neznamená, důležitá jsou čísla. Třeba je tam zařadili kvůli úzkým vazbám na ČR.
@meesha - stejně jako tys slyšela tak 80x, že ty roušky mají jen 50% účinek (což je o ničem a zabírat to nikdy ani nebude)
@vineta to si nemyslím, ty čísla se ale musejí počítat na počet obyvatel, Slováků je méně, Anglie náš na rizikový seznam dala od půlky srpna, takže na Slovensku je 5 týdenní zpoždění s vývojem a přijde to tam stejně, jedině, že by zase udělali uzávěru ekonomiky a zabrzdili to hned...jinak to je i u nich bez šance, situace je de facto stejná v celé EU a to bez ohledu na letní rozvolnění...
@hojda četla jsem jeden článek v aftonbladet (něco jako blesk), že si jedna rodina stěžovala že jejich příbuznou neodvezli. Jinak to nemůžu potvrdit ani vyvrátit. Známá co pracuje v domově nic takového nezmiňovala. Ale ta situace je tam (v domovech) dlouhodobě špatná takže... kdo ví. . Jinak myslím, že někde na tiskovce padl dotaz, jestli byli zemřelí na COVID v domovech započítávání do statistik, tak prý ano.
Ono s různými mýty ohledně opatření a jejich dodržování v jiných zemích je to vůbec legrace. Jeden by řekl, že se tady záměrně šíří tolik různých fake news, aby se lidi zaměstnali dohadama. Každopádně v tomto ohledu jsou zajímavé ankety, které na fb dává mezi svými čtenáři žijícími v různých zemích ten už tady mockrát zmiňovaný lékař (jehož jméno absolutně nejsem s to udržet 😣)Člověk pak zjistí, kde všude se co dodržuje a jen u nás se ze všeho dělá problém. Např jsem se naprostou náhodou dozvěděla, že bundesliga se hraje bez diváků a čuměla jsem jak puk, kdo si to jako dovolil a prošlo mu to.
Nějaká česká zpěvačka děsně horovala pro "švédskou cestu", tak se nad tím novinář pozatavil a uvažoval, jestli ona dáma slyšela, že tam prostě momentálně velké koncerty nejsou. Jestli si jen neodnesla ten mýtus, že Švédové nechávají volný průběh, což byl na jaře novinářský folklor.
@marcicek84 milý marcicku, zkus to spocitat. Jestliže mají roušky 50procentní ucinnost, tak to presnos, ciste matematicky, i kdyby je nosilo pouze 50 procent populace, zpomali o cca 64 procent. doporucuju tohle video.
https://www.youtube.com/watch?v=Y47t9qLc9I4
pak samozrejme jsou dalsi problemy s rouskama, zachazeni s nima, nehygienicka likvidace, tlapani na rousku a pak na vsechno okolo, pak ruzny typy rousek atakdale atakdale atakdale. Ale kdyz operujes s procenty, tak z ciste matematickeho uhlu pohledu ma smysl, aby padesatiprocentne ucinnou rousku nosilo padesat procent populace.
@mourovatakocka jo. A taky se tu ruší závody - manžel běhá každý rok takovej tradiční závod, byl přeloženej, teď je zrušenej. Známá v čechách v neděli běžela městskej běh....
UPDATE :
https://www.svd.se/ytterligare-tva-dodsfall-med...
Tegnell: "pomalu ale jistě špatným směrem". tak kdybyste někdo z novinářských výkřiků nabyli dojmu, že to tu je vyřešený, tak není.
@mourovatakocka svata pravda 🙂 . Fotbal, hokej, venkovni akce, vnitrni akce, neslysela jsem, ze by to nekde jelo jako u nas. Cekala jsem, z to plukovnik utne. ALe neee.
Tady se ani ted nedeje vubec nic. 💃 ...tak snad po volbach.
@mourovatakocka Jo ty známé osobnosti to je docela průšvih. Jsou hodně vidět a plno lidí se na ně odvolává. Já chápu, že je ta omezení postihují hodně, ale to samé se třeba děje v cestovním ruchu, restauracích aj.
@odula každopádně to nic ale nezastaví, bude to trvat dál a dál a nikoho ta rouška ani neochrání, což si mnozí lidé stále neuvědomují a myslí si, že je to dostatečná ochrana a to je ale není pravda. Taky je otázkou jak vznikají ty čísla, když člověk odmítne testovat dítě, tak všichni rodinní příslušníci jsou považování automaticky na pozitivní a mají karanténu (což pro rodinu je výhodnější být najednou v 10 denní karanténě, než při pozitivním výsledku je do ní dávat postupně).
@hojda to ale si myslíš a říkáš ty, nikdo nic takového tady nepsal...
@marcicek84 Kamarádky syn tedy musel na ten výstupní test z karantény, když neměli ten vstupní, tak je ten test nemine, ne?
@hojda vím o lidech, kteří odmítli testovat 4 leté dítě, mají i 2 leté a to na testy nemusí, a to vzhledem k věku povinné nemá a všichni teď jedou karanténu a jsou považování za pozitivní a pozitivní člověk přece po 10 dnech je považovaný za uzdraveného a nemusí jít na test, tak uvidíme jak to dopadne...Oni myslí, že se testům vyhnou a já bych se tomu nedivila.
@hojda Známé osobnosti jsou pro mě legrační zjevy. Mám dost pofidérní hudební vkus, české filmy nekoukám, tv na seriály nee. Takže já jsem vždycky ta divná, co tyhle selebryty nezná 🙈 Ale nikdy jsem nepochopila např proč by mi nějaký hokejista měl radit, koho mám volit, nebo co si mám myslet. Jenom proto, že je ve svém oboru, předmětu podnikání, úspěšný. A ohledně kardiochirurga nebo zubaře, co se přes noc stane imunologem a epidemiologem v jednom, jsem taky skeptická.
@marcicek84 mno. zrovna jsem ti postovala video, ze kdyby 50 procent populace nosilo 50 procentne ucinny rousky, tak klesne tempo nakazy o 60 procent +- . a ty mi napíšeš "každopádně to ale nic nezastaví" :D roušky nákazu zpomalí, a to velice vyrazne. Možná ji nevymýtí, ale může se stát marginální. A to je celkem to, o co tu jde. To jak jsi odpověděla je typickej konfirmační bias. Tvůj názor, máš na něj samozřejmě právo, ale dokud ho nepodpoříš konkrétníma věcnýma argumentama, tak ho nebudu brát v další diskusi v potaz.
@marcicek84 Ted ale rousky VSUDE (na rozdíl od jara, kdy to byl fakt nonsense) nejsou, jsou jen uvnitr budov v uzavrenych prostorach (a treba ofikoby de pry rousky mely teda nosit i uvnitr paneláků, ve výtahu, na schodisti, coz samozrejme nikdo nedelá, ani ti seniori a to jich tu v baráku máme! Narozdil od jarni karanteny, kdy selidi potkavali na chodbach a rychle rychle si zakryvali nos, aby soused neco nerekl,tehdy ta hysterie a podezrivavost mezi lidma byla silná
@marcicek84 Kde jsi prosímtě vzala, že se všichni v karanténě počítají jako pozitivní, pokud tím teda máš na mysli pozitivně testovaní?
@marcicek84 A po třísté v této diskuzi, rouška nechrání svého nositele, ale při nošení všemi snižuje šanci, že nemocný virus šíří dál, ty tohle asi vůbec nejsi schopná pochopit, jinak opravdu nechápu, jak se na tomhle můžeš pořád točit.
@vineta od hygieny, resp. ona to neříkala mně, ale té kamarádce co odmítla testovat školkové dítě. Oni jsou silně proti testování, tak si raději vybrali toto. A nemyslím si, že to bude ojedinělý případ.
@marcicek84 Takže jedna paní povídala.
Sotva tím měla hygienička na mysli, že ty lidi spadnou do čísel pozitivně testovaných, jen že se považuji za pozitivní pro účely karantény.
@marcicek84 Jenže jde právě o to zpomalení, aby to stíhalo zdravotnictví.
Já už na tohle fakt nemám trpělivost, je to házení hrachu na stěnu.
@vineta dle hygieny jsou všichni považování jako pozitivní, ta kauza s těmi testy, jak to na ně někdo nešel a díky tomu mi přišel pozitivní výsledek neznáš? Ono pořád totiž pokračuje. Nejdeš na testy, automaticky jsi vyhodnocena jako pozitivní. To se už řešilo i v tisku, takže určitě ne jedna paní povídala...
@marcicek84 Jo, znám, známý známého nešel na testy bla bla, četla jsem to stokrát od lidí, co za covidem vidí spiknutí zednářů. Urban legend. Chybovost nějakou samozřejmě hodnocení testů mají, ale rozhodně ne nijak významnou, naopak bude spousta covid pozitivních případů nepodchycených, protože se nestíhá testovat.
@vineta a kolikrát to budeme muset zpomalovat ještě? Pak bude očkovací látka a rizikové skupiny zase nebudou chtít na očkování, no a pak je z toho začarovaný kruh...nakonec se jim to bude muset nařídit. Ve 3 vlně budou lidi neochotni udělat cokoli pro druhé a začnou se odvolávat na existenci očkovací látky a bude po nařízeních, budou mít pravdu, navíc budou toho mít plné kecky a bude jim to fakt jedno,pak asi ta pandemie skončí, protože pokud nebudeš schopna hýbat s masou lidí a nedostaneš je tam, kam je chceš mít, tak nemá význam vůbec o tom covidu psát.
@vineta ano o tom nepodchycení a nestíhaní trasování jsem již psala...
@marcicek84 A ty už teď dopředu víš, kdo bude chtít a nebude chtít očkování. Celkově je tvůj přístup o tom, že nic nemá cenu, tak proč bych se měla omezovat....

@vineta ona to tu slysela uz asi tak 80x, ale stejne si mele svou, kasli na to 🙂
Babis je fakt krysa zjevem i myslenim. Br.
Mne se zase libilo, kdyz nekdo na Seznamu komentoval, ze je cela epidemie ve znameni "ALE".
Mame bambilion nakazenych, ale vetsina ma lehky prubeh. Umreli, ale "s" covidem. Stejne by umreli. Mame vzestup, ale jen v ohniscich. Mamem nakazene, ale bez priznaku. 🙈
atd...