Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 ja svoje napsala, tebe jsem prosila 4x a nic 💃
@kuttu je pravda, ze spoty chvilicku byly. ale vis jak, opakovani je treba. lide rychle zapominaji. jina vec je, zda jde vse 100 % dodrzovat. no, i snaha se ceni.
@kamino pokud mam ovsem vazby a informace, tak at pak ale nelezu do vrcholný politiky, že jo. Pak to tady nemá vypadat jak to vypadá. Já na bráchu, brácha na mě. Jinak podle mého se v první řadě Vojtěch vůbec nikdy, NIKDY neměl stát ministrem. Člověk, ročník 86, který má mgr et mgr, jedno na právech, druhé na FSV, a rychle se potom, co je rok ve funkci, udělá nějaký zdravotní management... já nemůžu získat práci i když jsem kvalifikovaná a toto... to mi hlava nebere. takže stejně pravděpodobně hýbal figurkami pan náměstek prymula. Za druhé - neznám background, ale jsem si dost jistá, že existují lidi, kteří by byli ochotní jít do politiky a jsou dost odborně zdatní a inteligentní na to, aby to zvládli. To že my je neznáme, resp. jsme s nimi nebyli seznámeni, neznamená, že neexistují. nejsou ale mediálně profláklí a nezískají Babišovi body do voleb. a třeba by nakonec nemuseli ochotně spolupracovat s panem ministrem, a to je taky zásadní charakterová chyba, že. Prymula je mediálně známá postava, která má jistej vliv - přesně jak jsi psala. A pochopitelně i odbornost. Jde Babišovi na ruku. A má naneštěstí i ten střet zájmů. ale nakonec - to je asi jenom další taková společná libůstka páně ministra a premiéra :D
@odula Mě spíš zaráží, že mediální prostor je dost široký a pokud je tu někdo odborník bez škraloupu a s čistým štítem, tak přece není problém se zviditelnit a pokusit se nějak zasáhnout - ale takovou osobnost fakt vidět není.. o tom jakým způsobem měl nebo neměl být Vojtěch ministr nevím, mám v rodině i okolí dost zdravotníků a ti jsou přesvědčeni, že byl opravdu zatím nejlepší ministr za poslední dobu.. podařilo se mu prosadit dost věcí, byl ochoten diskutovat a nehledal proč co nejde, ale jak by co šlo... osobní zkušenost nemám, tak je to jen zprostředkovaně..
@kamino aha, ok. To je zajímavý o tom Vojtěchovi. Já takovýhle feedback a kontext nemám. Mediální prostor je sice dost široký ale taky docela specificky kontrolovaný a biasnutý. Ztratila jsem posledni iluze o profesně poctivý novinařině právě v souvislosti s COVIDem. takže "není problém se zviditelnit" - docela možná jo. Protože je jakoby zvláštní, že komu se cíleně prostor nedá, ten slyšet není. a pak jsou lidi, které by měli někam zavřít, a ti jsou slyšet odevšad. A aby byl slyšet na sociálních mediích třeba - profesně vytížení lidi většinou nemají čas na to aby si vytvářeli platformu na fejsu. To může leda tak nějaká ta "karen" :D nevím no. Samozřejmě to všechno je jenom fabulace, třeba opravdu nikdo jinej není a Prymula je aspoň odborník, takže v současný situaci jediná možná volba.
@kamino ja se trochu obavam, ze to moc nejde, protoze je tam ta zaba na prameni. Prostrelit Babisaka je proste problem a svym zpusobem na to asi musite mit i zaludek.
(o jak Prymula svym zpusbem zachovava loajalitu s vyrazem tajemneho sachisty :D )
Jak dopadl Maďar. že. A nemyslim si, ze by byl az tak spatny odbornik, jak ho prymula prezentoval. Podle me tam sve misto mel (ne teda jako ministr, to urcite ne). Ale ten tlak prost neustal.
S tim Vojtechem je to jakesi divne, v mem vnimani osciluje mezi slusnym, ale nerozhodnym clovekem ochotnym ke kompromisu a totalnim podlym karieristou ochotnym udelat cokoliv (viz slideni pro Babise pred tim, nez byl ministrem)
@odula Ahoj, díky za feedback k tomu Švédsku. Alespoň si trochu uděláme představu, tedy někteří 🙂. Tady je velká mediální masáž, z každé strany něco jiného, překroucené informace, vytrženo z kontextu a hlavně strašení lidí. Není šance mít konzistentní informace ze zahraničí. Většina médii je vlastněna někým a ten někdo je buď babiš, nebo antibabiš. A když někdo nemluví nějakým cizím jazykem, je odkázaný jenom na to, co mu naservírují naše média.
Jestli jeste muzu, rada bych se zastala J. Flegra. On si ty sve predikce psal na fb jen tak, neslo mu o nejake zviditelneni. Jestli jste cetly originaly, on i vylozene zduraznuje, ze je to jeho osobni nazor, a ze vubec nejde o nazor jeho zamestnavatele (ja si totiz nepamatuju kde presne pusobi, tak radsi tak), psal to jako povzdechnuti svemu kocourovi :D Ale ti nasi novinari si ho "vyhmatli" a trosku mi prijde, ze ho zatahli do toho nekonecneho kolotoce rozhovoru, aniz by se o to nejak moc pricinil sam. Pusobi to na me tak, ze chtel varovat, ze nejsme na dobre ceste a musime s tim neco opravdu rychle udelat, tak se do toho nechal vtahnout. Ty jeho predikce vychazely ze stavu, kdy nebudeme delat nic, tak jak se k tomu tehdejsi ministr stavel. Sleduji ho leta, slysela jsem par jeho rozhovoru/prednasek z doby pred covidem a opravdu to neni zadna covidova rychlokvaska.
NOvý semafor https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-koro...
@kamino jj, tam spis slo totiz i o to, ze Babisak presne tyhle informace v jinem pripade zneuzil. Ale problem je v tom, ze do tehle vecich nevidime, jsem mozna zaujata proto, ze mam pocit, ze AB kolem sebe siri temno, a ze v jeho sluzbach nelze konat nic bez zleho umyslu :D nejsem objektivni, ale hloda to...alebrz zlo plodi zlo. Treba v tom byl nevinne 🙂 jak pisu - nevim, pocity smisene
@meesha ja te 4 x odkazovala,bohuzel se ti nechce cist nic o tom co napisu,tak je zbytecne se opakovat 🤷🏻♀️
@meesha Vojtech delal spinavou praci pro Babise,ten na nej vi tolik veci,ze Babis ho rsdeji oslavil,nez aby si z nej udelal nepritele,navic myskim,ze tato domluva ohkedne stridani postu uz padla na jare a nam se jen zahralo divadlo
@marcicek84 ano 4x jsi me odkazovala na to, ze si to mam vydedukovat z tvych prispevku, tak jsem to udelala a napsala za tebe
@meesha ne tys napsala slataninu se kterou nesouhlasim,tak te poprosim abys tsdy prezentovala jen sve nazory a netlumocila druhe...
@hojda vsak oni potrebuji mit po volbach prebarvenou celou republiku,at muzou skrtit ekonomiku a zavirat,maji dobre naslapnuto
@marcicek84 jezis a co ti brani to teda opravit a rict, ze se mylime a napsat, jak to teda citis ty. 🙈 ted bez nejakych osobnich utoku: me by to opravdu zajimalo. Kdyz negujes uplne vse, tak co bys videla jako spravnou cestu. fakt.
@meesha ja si proste myslim,ze se vsechno kolem covid prehani,pocitaji se mrtvi s covid a nikoli na covid,pritom kdyz ti seniori v minulych letech umirali na chripku,nikoho to nedesilo ani nezajimalo.Opatreni by mely byt takove,ktere lidem neposkozuje zdravi tedy soc. distanc,rozestupy,rousky maji nosit nemocni a rizikove skupiny se maji chranit individualne respiratory,v domovech se personal pravidelne vysetrovat,ve skolach by mely byt pro deti povolene stity ve vyuce,v karantene nemuzou byt drzeni lide,kteri nevykazuji pozitivitu a priznaky nemoci,funkcni trasovani skutecne nemocnych a spavne a vcas narizovana krantena,tresty ze slin aby byly dostupne i u praktika a klidne rozdani respiratoru rizikovym,nemocni byt doma, ostatni nechat zit a promorovat se prirozenou cestou.no a co se tyce nemocnic tvorba luzek tak,aby to ten system zvladl,nejde je vytvorit a pak rusit,pak zase tvorit,to je nekoncepcni. A za brzdu se da vzdy zatahnout pokud HO bude nejakou dobu narizeny u vsech profesi,kde je to mozne.To co se deje ruinuje nektere druhy odvetvi tak moc,ze se hodne lidi uz nepostavi na nohy,misto toho se vymyskel kurzarbait,de facto ted jen vzkvetaji firmy s rouskami,stity desinfekci,ockovanim,zdavotnickym materialem,lekarny.
Ty plosna opatreni jsou pro ne prilis snadna,proste nam zase neco naridi nebo zakazou,ale delaji to nekoncepce a hodne lidi je ma uz diky tomu v pazi.
A to prece neni o tech rouskach,ale o celkove koncepci,ktera nam tady chybi a bez ni to fakt nepujde,bez ni to je o rouskovani zavirani ekonomiky aaa opatrenichtak ekonomiky a o opatrenich a rousk
@marcicek84 super, (prestoze ne se vsim souhlasim -) tohle ma hlavu a patu. DIky
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/napor-na-hyg... ale tohle je teda sila v Praze neodchycenych 3000 osob? U nas 620 ale 5000 jeste vsude po CR,hygiena se opravdu nepripravila na nic
@meesha to neni o tom,ze chce clovek nekoho posilat na smrt,ale veri jine skladbe opatreni,veri jinym zasahum a omezenim...
@hojda https://tn.nova.cz/clanek/vice-nez-polovina-cec... tady je pruzkum ohledne ockovani...
A vysky,ze by se zacaly branit? https://www.idnes.cz/brno/zpravy/zrusena-vyuka-...
@ilonne mam pro tebe novinku ohledne karanteny https://echo24.cz/a/SkRuL/karantena-bude-mit-no... ta muze koncit bez testu a vzhledem k tomu jak se postavila hygiena k te me kamaradce,tak bych rekla,ze uz to vedeli a pocitali s tim,stejne jako tehdy Babis s respiratorem co nemusel do karanteny,vis,mozna bys apriori nemela psat o vecech,ktere se tak casto meni a neverit jim...
Jeste k tem vyskam,brani se i studenti v Praze https://echo24.cz/a/Sm9C4/student-prav-podal-za... pno asi neni jednoduche uzavriat skoly,kdyz neni nouzovy stav...
V odkazu ohledne novych pravidel karanteny,ktery jsem vyse adresovala @ilonne se taktez muzeme docist,ze Prymula uz hazi na reditele skol zodpovednost za to,ze nevyhlasili reditelske volno (pry to udelalo jen 15 procent),ale o tom,ze to tsk bude jsem tady taky psala...

@odula to je pravda, ale opět - pokud budu mít informace, vazby, tak si tu firmu udělám taky 🙂 To že má Prymula nějakou důvěru jako odborník je také fakt. Bohužel opět - když se rozhlédneš, kdo by ti jako ministr vyhovoval? Kromě pana Pirka, který na rovinu řekl, že raději provede pár oprerací, než řešit politiku. Bohužel i odborníci nemají v postupu jasno a další věc je ta - kdo kývne na účast ve vládě ANO? To je také stigma. A je jasné, že v tuto chvíli je ne ministr zdravotnictví, ale ministr covidu, jelikož nic jiného se tu už pár měsíců neřeší .- takový ministr na jedno použití, tak to vidím já.