Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Aha, nakukuješ, a u toho si lajky poctivě kontroluješ od koho přicházejí...😉
@marcicek84 jakou svobodu si nechces nechat vzit? Ty jsi nekdy zila svobodne? Asi tezko. Je fakt najivni si neco takoveho myslet.
@marketa11112 ty jsi dobra,to je povedlo fakt 😂😂😂 ve kterem roce nebo staleti jsi doposud zila???
@jelenice_zavodnice takze se od tebe asi kloudneho slova dneska nedockame,no co naplat,ne kazdy nad tim umi zapremyslet 🤷🏻♀️
@marcicek84 A zase si jen nakoukla do diskuze? A nedá ti to nereagovat, že? Tak dlouhou dobu tady aktivní, sledovat všechny příspěvky a jejich posloupnost, hlídat korektnost příspěvků, reagovat na každého a snažit se mít poslední slovo... práce, dítě a koníčky stranou, to bude asi závislost.
@jelenice_zavodnice takze jsem mela pravdu,prisla jsi sem jen ryt do lidi,to je presne tvuj styl,nazor na situaci nula nula nic...
@marcicek84 Rýt a urážet sem chodíš jen ty, zareagovat na všechny příspěvky i ty, které ti nejsou určené, jen abys měla nějakou virtuální odezvu a interakci. Vždyť ty tady čteš každý příspěvek, když mně musíš adresně upozorňovat na to, že článek nasdílel někdo jiný, než na koho jsem svůj příspěvek směrovala, ani se tě to netýkalo. Cituji tvůj příspěvek: " ten clanek tu vlozila ilonne,proc kdyz posloupnost diskuze nectes,mas pak potrebu reagovat". Konec citace.
@jelenice_zavodnice neřekla bych, že rýt a urážet sem chodí jenom tato uživatelka, je jich tu bohužel víc.... A ideální je, když se jich víc spojí proti jedné .-)
@blondynka400 Tato diskuze ma 250 stran a ji predchazela jeste jina diskuze, ktera byla smazana. Je jenom jedina uzivatelka, ktera je v ni aktivni od zacatku az doted, vice mene na kazde strane. Sice konzistentnost nazoru a pravd pokulhava ale zato to vyvazuje jinym zpusobem komunikace.
@jelenice_zavodnice já fakt nemám čas číst každou stranu, nakouknu sem jednou za čas. To co píšeš s tím souhlasím, jenže když se koukneš na diskuze z posledních dní, není bohužel jediná, co se chová jak se chová. A je hrozně fajn, někoho odsuzovat a přitom se chovat vlastně stejně. A ono vy jste vlastně na jiné straně barikády, takže u vás je to něco jiného, že? .-)
@jelenice_zavodnice on je tady problem nekde jinde,ze tady si nikdo nevidi do vlastni pusy,a pak tady ma urcita skupinka vinika,ktery i kdyby psal sebeslusneji,je vinen jen tim ze se ozve. 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@blondynka400 No, kdybys to cetla od zacatku, tak vis, ze dotycna byla na jine strane barikady a lyncovala vsechny ostatni stejnym stylem, jak to dela i ted. Cca 100 stran jsem tady nebyla ale odhaduji, ze vzorec chovani zustal stejny. Za jeji problemy, za soucasny stav a vlastne za vsechno na svete muze nekdo jiny. Kdyz zrovna nema pifku na ucitele, policii, lekare nebo uredniky z hygieny, tak jsou to nezodpovedne matky, rouskari, antirouskari, pendleri nebo Prazaci. Co uznala, je, a zato ma plus, ze obratila kabat a z rouskarky a panikarky s 20 kg testovinami ve spizi se stala antirouskarkou a rebelkou proti veskeremu systemu, protoze spiknuti elit, Gates, ockovani a cipovani. Jinak vsechno ostatni se dost bije, casto si odporuje ale nikdy, zasadne nikdy, to neprizna. Coz je veci jeji jak se prezentuje na MK. Ale co mne osobne vadi, jsou jeji nepravdive informace, ktere tady casto podava jako pravdu pravdouci, zejmena narizeni nebo informace ze zahranici ktere prebiraji ceske weby jako seznam nebo iděs. A cele to konci tak, ze timto pristupem vystvala z teto diskuze uzivatelky ktere k tomu mohly rict i neco vic nez laici s googlem a stejne tak uzivatelky zijici v zahranici, ktere obcas sdelily informace, jak to maji u nich doma aby ti, co neumi cizi jazyk, nebyli odkazani na to, co jim naserviruji media. Uzavrela bych timto nase poznatky o tom, kdo je nebo neni jaky, protoze nema rada, kdyz se o ni bavi nekdo ve treti osobe ale sama to casto praktikuje.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-sc... takze bude omezovat shromazdovani bez vyhlaseni krizoveho stavu a zavirat skoly, asi bude muset pockat po volbach a vyhlasit jej.Ty svatby a omezeni poctu,no to tez nevesty dost zaplacou...
@jelenice_zavodnice já toto fakt nerozporuji a ač jsem četla jenom malou část diskuze, souhlasím. Ale to nemá nic společného s tím, co jsem psala. Není prostě jediná, co tady v poslední době uráží a když to někdo vidí jinak, je prostě špatný, začne se proti němu útočit a jak už to někdo napsal, slétne se tady na něj pár uživatelek jako vosa na bonbon. A bohužel ne jako vosa obecná, ale jako vosa útočná.
@jelenice_zavodnice a zase se prstem ukazuje na jednoho vinika,o kterem jiz bylo predem rozhodnuto,ze jen on je vinen a za vse muze, toto je opredeno nereflektovanim vysvetleni a dalsimi nepravdami.Treba se zamyslet nad sebou samotnou,proc jsi odsud vlastne zdrhla a nejsou to veci,ktere by sis ty osobne mohla dat za ramecek.Ale kritizovat druhe,to opravdu umis hezky 🙂
@blondynka400 Tohle je normalni vyvoj socialnich siti virtualniho prostredi. Proto i site jako FB prisel se skupinami, kde se potkavaji “fanousci” nejakeho smeru, kde jedinym cilem je zvysit navstevnost platformy, zisky z reklam, upevneni postaveni ve virtualnim prostoru, pripadne hrisne myslenky na monopol. Potkavaji se tam odpurci ockovani, pres zaryte vegany, fandove jablka nebo jediismu az po priznivce nejakeho politickeho a spolecenskeho smeru. Pak si tam notuju, vzajemne se poplacavaji, fandi si a ziji si svuj zivot v teto virtualni bubline lidi stejneho smysleni. Opacny nazor je okamzite smazan, autor dostane rovnou vyhazov ze skupiny a dozivotni ban. A pak tento clovek zabloudi do nejake verejne site, diskuze nebo je nedejboze s opacnym nazorem konfrontovan v realnem zivote a nestaci se divit. Tohle je velice nebezpecny jev ktery muze otrast zaklady spolecnosti. Tak, jak se vsichni divi, ze Babis ma slusnou politickou zakladnu kdyz v jejich okoli jsou jenom antiburesovci, tak se nekteri divi, ze existuje stado rouskaru kdyz on tu rousku rebelsky odmita nosit stejne jako jeho okoli a pak vznikaji tyto “diskuze”.
@marcicek84 Marci, nedelej ze sebe obet, tuto hru si zacala sama, stvanim proti vsem a tvym vyrvavanim ze zacatku diskuze, jak tady vsichni umreme hlady kdyz nebezime do Tesca po tunu testovin. Zdrhla jsem proto, ze jsem si uzivala leto, teplo, rodinu a volny cas. Koronu jsem sledovala okrajove abych vedela, jestli mohu cestovat a kam. A pokud ma nekdo maslo na hlave, tak ses to ty, kdyz ti dosli argumenty, tak si mi infantilne vyhrozovala sestrou pravnickou, ktera si me poda, soudem kvuli verejne omluve, ze jsem si dovolila oznacit tebe a anonym za tutez osobu, vypisovala adminum aby potvrdili, kdo je kdo podle nicku 😩. K tomu milion nesmyslu, tys snad v te dobe usinala s myslenkami na jelenici a s pocitem, ze se toho vazne bojim nebo co. Vypisovala si mi soukrome zpravy, vlastne to zadala od vice uzivatelek tady, ale asi se nikomu do toho nechtelo si s tebou dopisovat. Pak si mi tady navrhla smir, ja ti podekovala a uzavrelo se to. No a jelikoz dosel podzim, dlouhe noci, sychrave pocasi, tak si znovu zasedla k pc, kdyz uz mas ten home office, ze, k tomu jedno dite ve vzdelavacim skolkovnim ustavu a tak narocnou praci, kterou by nedokazal delat ani Buh, tak si zacala znovu reagovat na moje prispevky, a vlastne jak sleduji, tak i na ostatni prispevky, ktere ani nejsou smerovane tobe. Neprislusi mi radit ale mohla by sis ted vzit k srdci Prymulove slova, vzit knizku do ruky a vzdelavat se. Cizi jazyky by v tvem pripade padli vhod, alespon bys nebyla odkazana a seznam a podobne děsy.
@blondynka400 Tahle vlastnost se na někoho slétnout v hejnu je pro člověka přirozená, protože v hejnu je jedinec v bezpečí, zatímco vyčnívající jedinec, který má jiné názory, jinak vypadá, má jinou rasu, národnost... ,doplň si co chceš, mívá problém zapadnout. Vem si podstatu šikany na základkách, útočník si vybírá jedince, který vyčuhuje a šikanuje ho proto, že hejno stojí za tím. Funguje to v reálném světě a ve virtuálním je to ještě markantnější, tady v anonymitě je člověk ještě větší hrdina než ve skutečnosti, protože tady dostane maximálně tak ban, v reálu se může svýma blbýma kecama společensky odrovnat. Navíc na internetu je plno haterů, kteří mají prču z toho, že vyvolávají hádky, prudké reakce a schválně píší kontroverzní názory, které ve skutečnosti ani nemají.
Sorry za out of tofic, vrátím se k obhajobě rouškařů 😉 I kdyby byl efekt té nejobyčejnější prostěradlové jen 20 %, tak je to pořád dost na to, aby mělo smysl je nosit. Větší přínos má ale podle mě vedlejší efekt, který tu @marcisek84 zmiňovala. Tím, že ta rouška prostě musí být, plno lidí si odpustí delší pobyt někde v uzavřených prostorech v davech, protože mít ji dlouho na obličeji fakt není žádný terno. Bohužel, dokud to lidi nebudou brát vážně a nebudou se dobrovolně omezovat ve prospěch celé společnosti, tak holt budou muset být i nařízení, příkazy a zákazy zhora.
A pro odlehčení tématu - všimli jste si, jaké chytla rouška přezdívky? Třeba hadr, dekl, náhubek, bazmek na ksicht... Čeština je krásný jazyk. A pro zajímavost - nedávno se mi stalo, že nastoupil do autobusu chlap, který měl na obličeji přivázané růžové kalhotky se srdíčky 🤐 Nekecám. Snažila jsem se přesvědčit samu sebe, že je to určitě nějaký jeho druh vzdoru, a nevidět za tím nic horšího ☹
@jelenice_zavodnice coze,ja ze jsem zacala? 😂Ty uz si pres vlastni lzi do te pusy snad ani nevidis.Pokud chces vytahovat svuj pribeh,tak tedy pokud si dobre vzpominam byla jsi to ty,ktera me tady od pocatku pronasledovala a porad jsi na me utocila,ze jsem jedna a tataz osoba jako anonymni zakladatelka diskuze,obtezovala jsi me a pronasledovala a to de facto delas i ted.Dokonce jsi sem napsala,ze pokud dokazu ze nejsme jedna a tataz osoba,ze se omluvis.Anonymni uzivatelka, se ti sama ozvala a tys misto,abys uzvala svou chybu a omluvila se jsi ji jen psala,at mi tu omluvu vyridi a z diskuze jsi odesla (to bylo velmi hrdinne) - vse je zde dohledatelne.Tedy bych mirnila vasne a prestala prekrucovat.Dale jsem te nekolikrat oznacila,abys spnila,cos slibila,nebyla jsi schopna,pak po nejakem case od tebe jako prvni prisla SZ. Uz v te prvni SZ bylo plno urazek a byla vedena velmi nevhodnym tonem a pak na konci tam bylo neco co se melo podobat te omluve,kdyz jsem te zadala, abys to udelala verejne do tohoto tematu,stejne jako jsi me tady verejne osocovala,tak jsi odmitla.Vzhledem k tomu,ze debata s tebou nikam nevedla,tak jsem si s tebou SZ prestala vymenovat.Po te,cos zacala prekrucovat verejne vyznam SZ,ktery jsme si vymenily,se ukazalo,ze tva tvrzeni nejsou pravdiva,jelikoz jsem na tve hecy ohledne toho,abych dala podnet na PCR pro sikanu reagovala tak,ze nejsem kus dobytku,abych tak cinila.Pres to vsechno,cos udelala jsem ti nabidla smir,ano byla jsem to ja,nikoli ty,byt jsi nesplnila,cos tady slibila. Ale asi to byla velka chyba,jak vidno clovek se nikdy nezmeni,ty jsi porad nezapomnela,jen si myslim,ze opravdu se nemas moc cim chlubit a tohle neni nic na co bys mela byt hrda a proto kritika z tve strany na mou osobu opravdu vychazi dost do prazdna. Jakymkoli zpusobem prevypravet ten nas pribeh,aby ses ukazala v lepsim svetle je ohromujici,lec je treba podoknout,ze to zde je dohledatelne a kdo chce,tak si to najde 🙂 Me udivuje jedna vec,jak sve preslapy umis zlehcovat, ale s jakou vervou si dovolis kritizovat v necem druhe a udelat z jich viniky,takhle se chova ale kazdy agresor a k tomu si lze o tom neco precit dokonce zahranicni literaturu v cizim jazyce nepotrebujes,pokud s tim mas problem 🙂
@llluckaaa jako uprimne kino a divadlo s hadrem na hube,prestava byt zadouci a rada se vyhnu,po obchodech se s tim prestane trajdat,jen na to nejnutnejsi....
No ja slysela jeste natlamnik,drzpysk a roubik...
Skoda,ze nemas fotku toho pana s tema kalhotkama musel to byt opravdu unikat 😂
@marcicek84 Marcelko, nebuď směšná s tou omluvou, kolikrát to tady ještě budeš psát. Omluvila jsem se anonymu, následně si mně vzývala v diskuzi, tak jsem se v sz omluvila i tobě a ještě jsem to všechno napsala i tady v diskuzi aby sis užila tu minutu slávy, vím, že ti to pozvedlo ego přitom všem, jak jsou tady všichni na tebe ošklivý. Já vím, ty bys byla štěstím bez sebe kdybych dorazila k vám do MSK a rozvinula transparent s omluvou do večerních zpráv Novy ale tohle jsem ti už neslibovala.
Nemám ve zvyku teatrální odchody zas a znova, přání pěkného dne, večera, snídaně a podobné rozlučky. Ukončím diskuzi a nevracím se tam i když se ti stýská a pořád čekáš, kdy mně můžeš označit a jen tak mimochodem zmiňovat.
A ano, nabídla si mi smír a nechaly jsme to. Pak nechápu, proč se chceš znova kamarádit. Pokaždé mně tady musíš označit i když reaguji na jinou uživatelku. Dnes ráno znova, přispěchala si obhájit alcar, která s tebou souhlasí. To máš tyto manýry od školkovní dcery nebo si z toho ještě nevyrostla?
@jelenice_zavodnice tak jsem asi jiná, když si myslím, že by to šlo i jinak.... 🙂 A na FB nechodím, naštěstí 😀
@llluckaaa to máš pravdu, ale kdybychom se ve všem vymlouvali na to, co je nám přirozené.... Myslím, že by to šlo i jinak. Ale já jsem asi moc sluníčkářská a antistádová 🙂
Jen k tomu brát to vážně, ono jde o to co se má brát vážně, to je za mne ten hlavní problém. Když to lidem nebude dávat smysl, můžou si nařizovat co chtějí a stejně to nebude fungovat.
@marcicek84 jj, přesně, oni to neřeknou nahlas, ale podle mě je to cílené. Prostě znepříjemnit vstup do prostor nakolik, aby člověk šel jen tam, kam skutečně potřebuje. Množství se tak reguluje. A tím nechci to nařízení kritizovat, spíš naopak - když máš takové množství lidí, kteří ti na doporučení hází bobek (třeba jen jeden z rodiny na nákup, dezinfekce rukou před vstupem ap.), holt musí přijít nařízení.
Hele, on to nebyl zrovna pěkný pohled. Chlap byl takový typ zálesáka, neudržovaný. Mně to přišlo nechutný a úchylný. Byla jsem zvědavá, jestli s nimi bude mít povolen vstup do autobusu, a dostal se.
@jelenice_zavodnice nemam rada to,kdyz se ty agresivni vosy zase na nekoho sletly a nereflektovaly jeji odpoved,je to tady uz jak rakovina,proste hejno a uklovat...Ano,mas pravdu i ma dcera ve skolce vystupuje tak,ze se snazi pomoci tem,kteri nikoho kolem nemaji a druzi je odstrkuji,jsem rada,ze je takova,ona dokonce brani i jine holky pred klukama,ktere je biji,jsem na ni hrda,ze se dokaze postavit agresi a zastat se druheho.Jestli tedy odchazis z diskuze,preji ti pekny zbytek dne.
@blondynka400 Urcite to jde jinak. Ja osobne to zkousela a nemelo to zadny efekt, myslim v teto diskuzi. Treba ty budes mit vic stesti 😉
@llluckaaa tak proc by se nedostal,ze jo,narizeni splnil 😀 i kdyz po svem...Jasne,ze ta narizeni lidi otravi a donuti dobrovolne se vzdat nejakych cinnosti,proto vlastne existuji...na druhou stranu vem si,ze byt na strane podnikatele v oboru hotelnictvi nebo gastronomie,kultury ci sportu a stat tim decimuje tve podnikani,tvuj zpusob obzivy a uz to dela pul roku a nema to konce,bud omezuje lidi,aby nechodili,nebo to uplne zakaze,jako to je dost drsne...
@marcicek84 Nepsala si, ze dcera byva casto nemocna z duvodu, ze ma slabou imunitu a ted za tu spatnou imunitu muze noseni rousek a v te skolce moc neni? Hm, zdalo se mi, ze si to psala 🤔. Ja z diskuze neodchazim, nekdo obcas tvoje nepravdive informace musi uvest na pravou miru.
@blondynka400 To není výmluva, ale není jednoduché se vzepřít přirozeným instinktům 😉 Vývoj člověka dlouhodobě probíhá tak, že nepřežije nejsilnější, nejchytřejší, nejrychlejší... ale ti, kteří se dokáží nejlépe přizpůsobit měnícím se podmínkám. No vidíš, já se neškatulkuju. A i kdybych byla součástí stáda, není to nic, za co bych se měla stydět. Každý z nás je součástí nějakého stáda a jen pár vyvolených je pastýřemi, kteří to stádo někam vedou 🙂 Přijde mi komické, jak tu některé ostatním nadávají do tupých ovcí ve stádu. Životní zkušenosti mě naučily souhlasit s Forestem: Pro hlupáka každý hloupý 🙂
@marcicek84 ty tu pronasledujes vsechny, sikanujes,urazis a jeste si hrajes na chudinku,ktere vsichni ublizuji. Jsi fakt slusne receno ,,zvlastni ,,.
Jinak jsem zila v cr a ziji dal. A prave proto vim,ze svoboda vypada jinak. Pokud si myslis, ze jsi ve svobode zila, jsi hloupa. Ted predhazujes pitomou rousku do roviny se svovodou. Takovy nesmysl.

@jelenice_zavodnice k tomu zastani se alcar,ktera mi tady dle tveho nazoru jako jedina notuje...reaguji se zbozdenim,jelikoz ted jen nakukuji...