icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice promin,tak ted se tematicky nechytam...to ma byt nejaka demonstrace toho,ze ted byla doma s nemoci?Ja popsala charakter dcery,ktera se nejak v tom kolektivu projevuje,je logicke,ze v case,kdyz se tesi zdravi a v te skolce je 🙂

llluckaaa
27. zář 2020

@marketa11112 Souhlasím. Krmení úředního šimla daty o transakcích na našich platebních kartách mi přijde jako horší znak nesvobody než prostěradlo na hubě ☹

blondynka400
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice jeden den to tu šlo 😀 Pak to opět se to opět dostalo do původních kolejí... A asi to tak i zůstane 😀
@llluckaaa není, a asi i hodně záleží, jaký kdo je. S tím přežitím to není tak jednoduché, jak to píšeš, a hlavně v dnešní době už to stejně neplatí, protože se do toho přimíchává tolik dalších vedlejších činitelů. Já nikde o žádném škatulkování nepsala, pouze jsem použila přídavní jména. Ad stádo, ne každý je součástí a ne vždy je jenom role ovce a pastýře. Každopádně být stádní typ je pro většinu lidí ještě přirozenější, než to o čem jsme si psaly výše. Je to vlastně nejjednodušší styl, jak životem proplouvat. Ale to už jak každého boj, zda chce být a nebo nechce.... Souhlas, že za toto lidem nadávat je lehce mimo, zvlášť když většinou toto dělají ty největší ovce. Ale to už jsme zase u toho, že by velká část lidí musela bojovat se svojí přirozeností. Každopádně tím jsme se dostali někam do úplně jiných filozofických rovin a to asi zde není potřeba 😀

blondynka400
27. zář 2020

@marketa11112 jenom pro zajímavost, jaký stát považuješ za to, že jsi žila ve svobodě?

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@marcicek84 No tak to je fajn, ze se charakter projevil i v tak kratke dobe protoze dle tvych predeslych prispevku byla casto nemocna.

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@blondynka400 Myslis ten den, kdy tady nekdo (nevim jestli ty), psal o zalezlom mraku? 😉

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 co beres jako nesvobodu,ridit se platnymi zakony misto prava silnejsiho? Byla by svoboda,kdyby se mohli mezi sebou lidi zabijet,mohlo se krast apod.?Nemyslim si,ta pravidla delaji spolecnost civilizovanou. A pak jsou tady nova narizeni,ktera zasahuji do toho nejzakladnejsiho zdravi jedincu a to uz neni dobre...

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 vzdy nejake pravidlo zasahuje do prav cloveka. V kazde zemi a v kazde dobe. Ted i za krale klacka.

marketa11112
27. zář 2020

@blondynka400 popravde jsem o tom primo takto nepremyslela. Zatim jsem neresila odchod z cr. Zatim jsem ochotna urcita pravidla akceptovat, snazim se vyhybat nesmyslum a zit dle sveho.

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 tak z tve odpovedi jsem se bohuzel moc nedovedela,mozna az odpovis na dotaz blondynky400 mi to bude jasnejsi...

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 ukaz mi cloveka,ktery ma prokazanou jakoukoli nemoc z noseni rousky.

blondynka400
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice no já o zalezlém mraku nepsala 😀 Ale možná to byl ten den, shodlo se nás na tom víc...

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 aha,takze je mi to porad nejasne,jaka pravidla tedy jsi schopna akceptovat a jaka ne?

marketa11112
27. zář 2020

Mraku zalez 🙂)

blondynka400
27. zář 2020

@marketa11112 tak to jo, já právě pochopila, že jsi žila/žije ve státě, kde doopravdy demokracie byla. Já bych totiž ráda takový poznala, ale myslím si, že neexistuje 🙂
Já už mimo ČR žila, celkově i teď působím ve více zemích, velké rozdíly ale nějak nevidím....

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 do toho ti nic neni. 🙂

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 ty dermatitidy,pupinky,rymy z rousky,bokesti hlavy,krvaceni z nosu,vzdy ti o tom psala i jedna zdejsi uzivazelka,ktera dela v automobilovem prumyslu,tys to necetla???Doporucuju najit si v teto diskuzi a procist,bylo to dost vyzivne,i to,jak jim na pracovisti omdlevaji lide v rousce...

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 aha,tak pak pises o necem imaginarnim a my nevime poradne o cem a tve psani je velmi zavadejici...
Mmch uz ses rouzhodla,zda menis job,nebo jim tam zustanes?

marketa11112
27. zář 2020

@blondynka400 v kazde zemi je urcite neco dobreho, neco spatneho. A kazdy z nas je ochoten akceptovat jina pravidla. Nastesti dnes se clovek muze sebrat a zit jinde. Ja to mam jinak : nechci opustit rodinu a zem. Vyrostla jsem tu,mam to tady rada. na nektera pravidla ale jednoduse kaslu.

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 na dohledavani starych prispevku tu jsi ty, na takove kraviny nemam cas. A opravdu nectu kazdy prispevek, to je tva prace. Takze ne, necetla. Ma souvislost prokazanou od lekare?

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 ty si mykas?

marcicek84
27. zář 2020

@shaun40 prosim te,jak to vypada s tou omdletou kolegyni s rouskou?mas nejske blizsi info?jak to u vas v te firme ted vypada?

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 zkus dohledat,stoji to za to.Kazdopadne i ty kasles na nejaka pravidla?🤔 Aby te druzi taky nevnimali jako neohleduplnou...

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@blondynka400 No vidis, je to porad stejne a stejne to bylo i na jare. Kdyz mrak zalezl, hned se vedli slusne a konstruktivni dialogy k tematu.

marcicek84
27. zář 2020

Dneska je celkem oblacno a zitra ma dokonce prset,tak jsem na to zvedava 😀 Jeden mrak nema jak ublizit,az se jich totiz srazi vice,tak zacina poradna bourka a o tom to cele je...

shaun40
27. zář 2020

@marketa11112 Já mám nemoc z nošeni roušky.Byla jsem u doktora mám migrény ale šílené.Zahlenené prudusky beru antibiotika kašlu jak zvíře.Úplne suchý nos .Roušky si menim po 2hod. v práci mám latkove bavlnene vyvařuji to 90 stupnu a žehlim nic nepomáha.Na hale je horko potíme tam krev .Lidi odpadavaji jsou na PN pravidelne tam jezdí záchranka.Kolegyni se u pasu spustila krev z nosu.Má doma tři deti
Byla na kapačkách nyni je doma a bude na PN až do doby kdy nebudou roušky.Já takhle dopadnout tak nevim z čeho zaplatim barák jsem v pronajmu.Nemám chlapa na finance jsem sama hlavne ze máme hadr na puse.A co ty media proč vam nereknou jak je to z delnikmi ve fabrikach že kolabuji nikde to ve zprávach nevidím jenom pokadený covid.Ať si ty hadry daji na pusu a prijedou k nám do fabriky na šichtu.Ve skladu se manipulantovy udelalo mdlo videl bilo pred ocima vysypal bednu z výsky 3 z 850kg autodílu.Naštesti tam nikdo neprochàzel.Proč vam tohle nikdo nerekne.

marcicek84
27. zář 2020

@shaun40 diky za informace,to jsou veci,ktere tady bohuzel nikdo nechce slyset a je mi lito,ze te to takhle postihlo,je to hnus.To vis v kanclech to mit clovek nemusi,hlavne kdyz je v nem sam,nebo jsou stoly 2 m od sebe,takze jim na ministerstvech je to volne...vlastne tam uz maji HO,kdyz je Praha cervena,tak zase jim to je burt. 🤷🏻‍♀️

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@shaun40 A proc to nenapisete tv nove nebo jinemu mediu, spis antibabis zamerene? Na vlade si smlsnou radi, neprijde mi, ze vsechna media jsou rouskomilove a misto behani po trzich a mereni odstupu u stanku a v prazskych parcich mezi bezci to tady maji vcetne porusovani zakoniku prace, bezpecnosti a kdovi co jeste. Tohle neni rypani, ptam se zcela seriozne.

marcicek84
27. zář 2020

@shaun40 a jeste neco,vy to mate v praci celodenne asi 4 mesice?,jak asi dopadnou ty deti skolou povinne,ktere to taky maji narizeno celodenne po pul ci trictvrte roce?Ja myslim,ze to je opravdu k zamysleni,zda si to nevybere na tech detech prilis velkou dan... Ty totiz do te skoly musi,nebo by opakovaly rocnik ☹

shaun40
27. zář 2020

A je normalni ze lekař neosetři díte ze zapalem plic?Nebo sousedky kluk mel anginu horečky 40 a doktorka im řekla ať k ni nechodí?Co to je?V dubnu umrela pani volala doktorce ze se ji mota hlava že je ji špatne tak ju vyšetřila přes telefón a pani dostala infarkt.Bylo ji rečeno že si má dát Paralen.Proboha kde to žijeme.Media nam zatemnili mozek.Tak či tak to v budoucnu prodelame vsichni nikdo před tím neuteče.

Strana