Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketa11112 🤔Co te znam vsude jenom prskas,kdyz neni po tvem. Tady v tomto tematu to je z tve strany jen o rypani a hadkach celou dobu,tvuj prislevek vyse adresovany shaun je opet jasne invektivni,nedokazes se absolutne ovladat.Jestli mas potrebu se hadat,najdi si nekoho jineho,momentane jsi ten mrak,ktery na nekoho ceka,jen ty...ale dneska bohuzel beze me,puso 😘
@marketa11112 Invalidni dúchod jsem odmítla.Zažádala jsem komisniho lékaře o schválení práci v zátežovém stupni 2.Vyžadoval si to náš závodni lékař.Výskedky mám dobré není dúvod sedet doma a přemýšlet o nemoci.Když jsem onemocnela tak jsem se psychicky sesypala až do takove míry že jsem musela být v péči lékaře.Cesta k uzdravení byla težkà.27.1 2018 jsem udelala tlustou čáru za nemocí a nastoupila do práce.To že mám úplne obyčejný život mi delá neskutečne dobře na psychiku.Onko markery mám na nule jsem pravidelne hlídanà.Všechno bylo v pořádku až v srpnu začali bolesti hlavy taky tam bylo 36 stupňu.a mi hadry na puse.
@shaun40 Kolik stupňů míváte teď na podzim na pracovišti? Máte nějaké bezpečností přestávky? Dostáváte nápoje při vyšších teplotách? Jak blízko jste při práci u sebe? Děláš pouze jednu činnost, nebo se různě střídáte? Zkoušela jsi používat jinou roušku než bavlněnou (papírová, nanorouška? Jak se u vás v práci řeší problémy? Je možné se zaměstnavatelem sejít a rozumně domluvit na zlepšení pracovních podmínek?
@marcicek84 🙂)). je to sranda, vid pusinko moje. 🙂)). ja vim, ty jsi ta chudinka obet, ktera za nic nemuze, nikdo ji nema rad, pritom je takove hodne slunicko. 🙂). vtipne je, ze si myslis, ze me znas. ,,znas,, me jen z teto diskuse. odmitla jsem souhlasit s tvym nazorem a uz se to se mnou veze. no jo, no. dam si dnes do kalendare cerny puntik - zase stvu marcicka.
@shaun40 proc jsi odmitla invalidni duchod? ani s invalidnim duchodem nemusis mit zadne omezeni a muzes pracovat na jakekoli pozici. omezeni pracovni schopnosti , muzes odmitnout. defacto ti chodi domu prijem navic. proste jistota. pripadne muzes pracovat na miste s mensi zatezi - psychickou i fyzickou, a prijem z invalidniho duchodu ti pripadne vyrovna nizsi prijem. zrovna lide po prodelane dlouhodobe nemoci, si zaslouzi, byt nejak ,,zvyhodneni,, oproti normalu. zrovna ty jsi pro me prave v te ohrozene skupine, ktera by se mela chranit vice, nez ostatni. a my ostatni bychom vam meli pomahat.
verim, ze cesta byla dlouha a jsi dobra, ze jsi to zvladla.
v praci ma ucite vliv to teplo a rouska. dost lidi by v tom teple melo problem i bez rousky. podnik to nijak neresi? co vim, treba u nas ve sklarne , tam kde je teplo, jsou dlouhe prestavky a kratke pracovni bloky. samozrejmosti je ruzna ochrana pro pracujici, neomezene tekutiny na pracovisti, vyssi mzda a pod.
@marketa11112 Market,uz si dej pohov,nahodila jsi udicku a ja se zase nechytla,tak asi bude zase doma hadka s manazelem,kdyz to tady nevyslo 🤷🏻♀️
@marketa11112 to si teda nemyslim,ze invalidni duchod jde brat bez zdravotniho omezeni obvykle to jde ruku v ruce se snizenou pracovni schopnosti a to pak opravdu nejde delat vsechno. A taky ti ho nedaji navzdy,ale treba jen na prechodnou dobu,to uz neni jak za komaru...
@hojda no kazdopadne ted se uz nikde proti rousce neodvola je to uvnitr povinne z vladniho narizeni,ale treba maji to povinne i deti ve tridach a taky z toho kolabuji,jen se o tom nepise,jak na tom budou po pul roce,po trictvrte roce tezko rict,byt rodicem ditete,ktreho se to tyka, tak me to v klidu moc nenechava...
@marcicek84 Já se tě na něco ptala? Tak buď v klidu, když se tě to netýká.
@marcicek84 muj manzel ma invalidni duchod 1. stupne a zadne pracovni omezeni nema. nabidnuto mu bylo, odmitl ho. ted to mel obdobne znamej. dalsi pripad v okoli je zena po onko nemoci, navic ale s epilepsii. epi zachvat nemela jiz roky, stitnou zlazu ma roky po operaci, ale nejake leky na ni bere, obcas ma kontrolu. kazdopadne invalidni duchod ma, pracovat by mohla, omezeni nema. kazdopadne po onko nemocech davaji invalidni duchod na ,,prechodnou, dobu. prvni kontrola byva po roce, pak po trech. a ve vetsine pripadech, je invalidni duchod po nejake dobe po vyleceni, odejmut. zalezi na stavu pacienta. proto smeroval muj doztaz tam, kam smeroval. ovsem ne k tobe.
@hojda a ty jsi proc podrazdena?Ze se prokazal negativni ucinek rousky na lidske zdravi? 🤷🏻♀️Pises ve verejne diskuzi,soukrome lze vyuzit SZ 😉
@marcicek84 Nevím, jak jsi zase přišla na to, že jsem podrážděná? Bavím se s někým jiným, jestli sis nevšimla.
@marketa11112 ja prave k tom odnimani duchodu vim,tak nevim jestli by duchod na rok neco resil...ted uz by jej asi stejne nemela...🤷🏻♀️ A to myslis,ze jej tvemu muzi nevezmou?Uplne si tim nejsem jista,v dnesni dobe je vsechno docasne...
@hojda tak na me nereaguj a bud v klidu 🙏
@shaun40 co zkusit nanorousky? Jsou skvělé, vůbec nevíš, že ji máš. Jen jsou drahé, to je jediná nevýhoda. Ale dají se i v troubě presterilizovat na 70st., tak jí nemusíš mít jen jako jednorázovou. Asi to bude u vás tim provozem. Já taky jsem v práci permanentne v roušce nebo respiratoru a potíže nemám žádné, ani nikdo z kolegů. Ale mám převážně sedave zaměstnání, to je pravda.
@marcicek84 vim 🙂). ale o zdravotnim stavu svych blizkych s tebou diskutovat nebudu. duchody po onko nemocich jsou odejmuty proto, ze je clovek po nejake dobe povazovan za zdraveho. a defakto je. kazdpadne v zacatcich odmitnout duchod je nerozum. ikdyby to bylo jen na rok, pomuze urcite rodine v zacatcich. nikdy navic nevis, zda a kdy se nemoc vrati.
@marulu ale vzdyt tu nekdo psal,ze se v te nanorousce dycha o dost hur nez v normalni rousce,ze to je jako respirator...a zase investice to uplne neni mala,kdyby to melo byt k nicemu...
@marketa11112 hele ja se na zdravotni stav tveho muze neptala 😉 nejsem stoura jak nektere,u kterych si pripadas jak u vyslechu...
@marcicek84 kazdopadne o pridelovani invalidnich duchodu a o cele problematice kolem nic nevis. tykalo se to me prace, tak me v tom prosim nepoucuj. pokud je u cloveka stav nemenny ci je navic predpoklad , ze se bude zhorsovat, duchod ti nikdo nevezme. urednici samozrejme delaji chyby - to jen, kdyby jsi se chtela odvolavat na pripad, kdy pan bez nohy duchod nedostal (bylo to kdysi v telce). ale opravdu je dulezite odvolani a urad takovou chybu napravi. a ano, podminky pro ziskani jsou dnes prisnejsi, nez byly za komousu. jen na bolava zada, dnes duchod nedostanes. hodne zalezi na lekari, ktery na danem urade zdravotni stav u zadosti o duchody vyhodnocuje, nekde jsou prisnejsi, nekde mene. ale rekla bych, ze temer kazdy, kdo si zazada, ma na ten duchod opravdu narok. spis se lide odvolavaji kvuli zarazenemu stupni.
@marcicek84 nevim, kdo tu co psal, moje zkušenost je takováhle, asi taky záleží jaká nanorouska, já mám z nanospace.cz
@marcicek84 ale u rozmluvy s tebou si pripadam jako u vyslechu vzdy. 🙂. takze proste vim, ze nevezmou. ano?
@marketa11112 Tekutiny na víc máme .Přestávky navíc né.Z invalidnim dúchodem bych težko hledala práci.A další vec ne všude bych dostala smlouvu na dobu neurčitou.Potřebuji mít nejaké jistoty.Takhle me múžou po roce propustit a co potom.Starosti nad financemi atd .by mi na zdraví nepřidali.Jsem ve spojení z holkami z léčby a jedna přišla do exekuce.Nechala práci nastoupila invalidní a šla délat mašle k dárkum po roce ji vyhodili.Nemela na platby.Je to složitý kdybych mela manžela tak bych to třeba řešila jinak.
@marketa11112 jeste dodam, ze velmi zalezi na tom, co za podklady za ossz zasle lekar nemocneho. to je nekdy take sila. nekdy proste z podkladu nevyplyva narok na duchod. vzdy je treba dodat k lekari kompletni zdravotni dokumntaci.
@marketa11112 ale my se bavili o shaun,ktera by ten narok uz nemela a nakonec by na tom s praci byla hur a rokonce to i potvrdila. Je jasne,ze pokud ma nekdo napr. kratsi nohu tak o tu invaliditu asi neprijde 🙂
@shaun40 me prave prijde, ze s id je prace vsude dost. tady u nas hledaji porad. jde i o ruzne chranene dilny , ale jo i treba na vratnici - ale jak rikam pri invalidnim duchodu a jistem prijmu z nej, clovek nepotrebuje tak vysoky plat. ten duchod mu ho vlastne vyrovnava. ale je mnoho praci, kde ti vubec nijak neprekazi. alespon muj muz se s tim nikdy nesetkal. vlastne ano, u jedne, ale je to uz mnoho let.

@marcicek84 take te miluji.