icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
27. zář 2020

@marketka_m kdyz odmitnes v karantene do 10 dni na test a prijmes 14 denni karantenu,tak te z ni pusti uz bez testu 🙂

blondynka400
27. zář 2020

@hojda to ale není úplně pravda. Protože o konvici se spálíš v každém případě, když se jí dotkneš bez a navíc je to opakovaný jev. Co se týče Covidu tam ta pravděpodobnost i při nedodržování není nijak veliká, navíc chytíš ho jednou a pak už další styky jsou méně a méně náročné....

meesha
27. zář 2020

@marcicek84 ne, to jsem nerekla.

hojda
27. zář 2020

@marketka_m Většina lidí nežije doma sama. Málokdo má možnost se doma dát do takové izolace, aby nepřišel s nikým do styku. Musíš mít pokoj, kde se izoluje, dvě wc a dvě koupelny a nepotkávat se třeba na chodbě. Tuto možnost moc lidí mít nebude.

marcicek84
27. zář 2020

@meesha placas se v tom,uz radeji nic nepis,kazda tve dalsi vysvetleni je horsi a horsi...

meesha
27. zář 2020

@marcicek84 ne, ty mi neustale podsouvas neco, co jsem nerekla.

marketka_m
27. zář 2020

@hojda tak zamykejme domanosti na 10 dni...nevyresi to problem?

marketka_m
27. zář 2020

@hojda ne vlastne..psala jsi ze se nekdo nakazdi az 2.-3.den..no dobre..tak 14 dni uz je jistota?

hojda
27. zář 2020

@marketka_m Není to jistota, takhle jednoduché to není. Někdo pořád může zůstat infekční i po těch 14 dnech (nakazí se třeba až 10. den), ale je tam už větší pravděpodobnost, že většina už infekční nebude a nebude to tedy šířit dál.

marcicek84
27. zář 2020

@meesha kazdopadne ono to z tvych odpovedi vyplyva... Bohuzel na podsouvani jsi tady expert ty s hojdou nikoli ja...🙂

meesha
27. zář 2020

@marcicek84 nevyplyva.

To sis usmyslela ty, ze to na to naroubujes

marcicek84
27. zář 2020

@meesha ale dobre opustime priklad shaun.Zkus treba zajit adresne do nejake hospudky nebo klubu nebo treba divadla a rekni jim,ze oni nemaji vyplaty a jsou na pokraji bankotu,aby te ochranili,udelej to adresne,ty jsi ta kterou chrani,mela bys na to ty koule?Ono je fajn se schovat za vladni narizeni,ale jit s vlastni kuzi na trhu,to uz je jina...I by mne zajimalo jakou reakci bys sklidila...hlavne co bys delala kdyby ti ukazala kolik komu kde dluzi,ze treba prijdou o dum,deti o strechu nad hlavou...ono kdyz v tom jsou jmena,najednou to neni o narizeni ale o tech znicenych lidskych osudech a zdevastovanych rodinach...

meesha
27. zář 2020

@marcicek84 nerozumim

Opatreni chrani nas vsechny pred kolapsem zdravotnictvi a ekonomiky.
A draha, budes se asi divit, ale my prave z toho duvodu prisli o 2/3 prijmu bez nadeje, ze se to v manzelove oboru v nejblizsim roce zlepsi. Pojedeme pul roku z rezerv s co bude pak se uvidi.
Muzes si stezovat leda tak v Cine.

hojda
27. zář 2020

@blondynka400 To bych určitě netvrdila, že tam ta pravděpodobnost není velká. Koukni na Techtle mechtle, jako se to rozjelo a kam až se to rozšířilo od jedné slečny s rýmou. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/tiskova-konf...

meesha
27. zář 2020

@marcicek84 tak snad, ze bych se postavila pred zrcadlo nebo pred manzela .... 🤔

marcicek84
27. zář 2020

@meesha ale no tak,vzdyt na me se roubuji pribehy poslednich 50 stran a desne se u toho bavite,co na tom,ze to neni pravda,na konci je vzdy mylny zaver s cilem ze me udelat neduveryhodnou osobu...
Cemu konkretne nerozumis,jsi rizikova skupina,souhlasis s vladnimi narizenimi,s omezovanim,s rouskami,ja jsem se te je zeptala,zda bys to sla to rict nekomu,kdo je tim postizen,kdo bankrotuje,bez mu ukazat koho zachranil,at ma z toho lepsi pocit,at je to adresne,mozna to pro tu rodinu nebude tak bolestne,ze deti prijdou o strechu nad hlavou...

marketka_m
27. zář 2020

@hojda neni to jistota..a to mi chybi..nikdo nic nevi..opatreni se zavadeji..podle pocitu a domenek...sama priznavas ze po 14 dnech mohu nekoho nakazit..tedy ...hmmm.hodne blba situace..stejne uprimne je pro me vice prijatelne ze mam byt v karantene..nez ze mam retauraci v 22 opustit protoze 22.10 uz bude vetsi riziko prenosu..a je to blbost ne?kdyz mam rozestupy..tak je jedno jestli je 1 rano nebo 2 odpoledne..jedine ze by nekdo predpokladal ze po 22 hodine se vice pije:D a lidi jsiu k sobe pak blize🙂))))))

marcicek84
27. zář 2020

@meesha jo jo,zrovna vy dva jste na tom nejhur 🙉🙈🙊 bez to rict cizimu,ktery nechrani sam sebe ale druhe... 😉

hojda
27. zář 2020

@marketka_m a přesně z toho vychází, že se lidi nalejou a padají zábrany i rozestupy.

blondynka400
27. zář 2020

@hojda nikdo 100% neví, zda to bylo od jedné slečny... Ze zkušenosti od nás z firmy vím, že velká není. A nebo jsme všichni extrémně odolní jedinci 😀
Před pár dny se i nakazil jeden kamarád, na meetingu jich 5 dní v kuse bylo 60, co se tam dělo radši nebudu popisovat, nemocných jich je 6 (na testu byli všichni). Tak kde je ta šílená nakažlivost?

meesha
Autor odpověď smazal
marketka_m
27. zář 2020

a jeste ta rouska by me zajimala...jako ne vas nazor(tady uz jich bylo) ale nejaky vedecky poznatek...proc moje porozumeni tam virus jo ale zpatky ne je zcestny..a proc to tak jednoduse nefunguje..pritom zakony fizikalni jsou proste.m

meesha
Autor odpověď smazal
marketka_m
27. zář 2020

@blondynka400 hey uplne ted vidim ten celovecerni film...dokument o experimentu sireni se covid...nekolik lidi zavrenych v byte..v tom jeden pozitivni...heh...snad nikohi neurazim ale fakt by me zajimaly vysledky..a to byh klidne i vicekrat opakivala...aby nekdo nerikal ze nemocny byl takovy..a genetika a bla bla..to by me fakt zajimal takivy hokus pokus

marcicek84
27. zář 2020

@meesha udelej ten experimet a pak mi rekni vysledek 😉

meesha
27. zář 2020

@marcicek84 jakej? :0

hojda
27. zář 2020

@blondynka400 Víš co je to reprodukční číslo? Kolik jedna osoba nakazí dalších lidí. Momentálně máme toto číslo v hodnotě 1,59 a takže jeden nemocný nakazí 1,59 člověk a při této hodnotě hrozí plošné exponenciální šíření. Jaká je tedy hodnota R u tvého kolegy? R=6! A to nevíš koho nakazil ještě jinde. Pokud by každý nakažený nakazil 6 lidí, tak se to tu zhroutí během pár dní.

marcicek84
27. zář 2020

@marketka_m pak by museli prestat lhat a hrat si se ststistikama,nikdo by jim to uz nezral...

marcicek84
27. zář 2020

@meesha je 3x popsany vyse,bez se zeptat treba nejakeho divadelniho umelce nebo v rodinne hospudce... 😉

meesha
Autor odpověď smazal
Strana