icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
11. bře 2020

@werumka nezlob se,ale uz to prehanis,co tady po kom vlastne chces,porad davejte dukazy,kde se co psalo,kdo to kdy rekl,atd atd. chytas se vety a chces dukazy,prosim te my pouzivame zverejnovane informace,ty pouze citujeme,nejsme virologove,neni treba hrat tvou hru,taky ji nehraju,neni duvod...a nevadi ti treba i to upozorneni od modreho konika hned nahore 'Koronavirus:zustante doma,zpomalite epidemii" to neni sireni paniky?A uz jsi adminum psala,ze to prehnali? Ono je asi na case si pripustit,ze to problem je a tve zlehcovani a za kazdou cenu pozitivne ladene zpravy nikomu nepomuzou se na to co prijde pripravit.Jsem pro to se prioravit a rict kidem pravdu,nez uklidnovat do stavu ukolebani...
Ano, je cas udelat zasoby
Ano, je cas omezit sve venkovni aktiviny
Ano, je cas davat pozor v MHD
Ano, je cas nakoupit ochranne pomucky
Ano, je cas nakoupit leky
A je te spravny cas i pro prazske i mimo prazske obcany...

marcicek84
11. bře 2020

V Moravskoslezském kraji je první případ nákazy koronavirem. „Je to muž, ročník narození 1955 z okresu Nový Jičín. Byl od 1. do 7. března na lyžařském zájezdu v Trentinu,“ uvedla krajská hygienička Pavla Svrčinová.

Muž měl od úterý teplotu 37 stupňů Celsia, byl dušný a bolely ho svaly. „Proto vyhledal lékaře, odběr byl proveden ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Je v domácí karanténě,“ uvedla Svrčinová. Průběh onemocnění u něj není vazny

Zdroj:idnes online

marcicek84
11. bře 2020

Nejvíce potvrzených případů Covid-19 je v Praze, celkem 41 z 81. Pět lidí je hospitalizováno na Bulovce, jeden je na jednotce intenzivní péče. Podle TV Nova jde o taxikáře, u nějž zatím není jasné, od koho se nakazil. Další čtyři hospitalizovaní jsou v dobrém stavu.

Mezi nakaženými novým typem koronaviru v Praze je podle hygieniků dvouleté dítě i 86letý člověk.

Zdroj:novinky.cz

werumka
11. bře 2020

@marcicek84 Omlouvám se, jestli moje příspěvky vnímáš jako ukolébávání. Já ráda věnuju čas zdrojům a ráda si informace ověřuji z více míst. Jsem v tom vychovaná, tak se omlouvám za svojí naivitu 🙂 Sama jsi v minulé diskuzi psala, že nemáš čas tady ztrácet čas a dohledávat zdroje. Proto jsem reagovala tak, jak jsem reagovala.
Dám Ti příklad. Jako diabetik mám každý den jiný. Nějaký den mám blbý glykémie. Tyhle blbý glykémie nutně vedou časem k tomu, že budu mít problémy. Mám se v tomhle zacyklit, nebo počkat, jestli to druhý den nebude jiné? a když nebude, zase se zařídím podle toho. Jdu ze dne na den. Nemůžu žít v tom, co budu dělat, až budu slepá nebo bez nohou. Každý den znova a znova pracuju den ode dne na tom, aby se to nestalo. I když to znamená úplně překopat něco, co doteď fungovalo.
Jedna část zahrnuje i to, že neulpívám na tom, že zprávy jsou všude pravdivé. Když někdo napíše, že se objevuje lék, který by mohl můj problém vyřešit, je to fajn. Ale dokud o tom nemám relevatní zdroj, tak to prostě vypouštím. Proto se informuji na zdrojích, které mají největší obsah a přehled. I když je složitější se jimi prokousávat, musím si je překládat. Je to úděl člověka, který si dá čas ztrácet čas 🙂

werumka
11. bře 2020

Jináč už to tady optimismem plevelit nebudu 🙂 Jsme s dětmi na dovolené, tak je nám fajn i bez toho optimismu tady 🙂

mourovatakocka
11. bře 2020

@marcicek84 Dvouleté dítě? Nepíšou, jak se nakazilo?

marcicek84
11. bře 2020

@werumka dobre ale ty uz to rozvrtavas do extremu,jako s tvym pristupem bude mit pul planety priznaky a protoze nebude cas overovat data (lekari nebudou mit na vyzkum cas a poradne ani ted ho nemaji),tak si myslim,ze bys porad psala,ze je vse zalite sluncem,protoze o tom nebyla ani jedna poradna studie.
Jsem pragmatik a realista,nebudu se zadrbavat jako obcan detailem,prectu vice zdroju,udelam si obrazek,vyhodnotim riziko a jednam,diky tomu mozna preziju a mozna taky ne,ale udelam maximum aby jo,protoze neni cas ztracet cas,virova infekce postupuje velmi rychle...za 14 dni muzeme koukat,dle zkusenosti ze zahranici tusim,ze i koukat budeme,mozna nekteri uz budeme i zaintubovani na JIPce,bohuzel ☹

marcicek84
11. bře 2020

@mourovatakocka nepisou,ale to bude spis od rodicu nebo spolecna dovca Italie...

marketka_m
11. bře 2020

91.. to bude rychlý

werumka
11. bře 2020

@marcicek84 Já bych asi tak udělala takovou hezkou tečku za tím nasim případem. Pripijim na naše zdraví! 😉 s mým mužem, se kterým jsme oslavili deset let stastneho manželství. Navzdory tomu, zes mi na vedlejším webu před deseti lety psala, ze náš vztah nevydrží 😁 buď taky trochu optimista, nikomu tím neublížíš 😉

marcicek84
11. bře 2020

@werumka a byla jsem to ja? 😀 To mi prijde jako dalsi vyjadreni mimo misu...

Holky vite co jste delaly pred 10 lety???A vite kdo vam kdy kdo co psal???A co jste kdy kde nekomu psaly???

bbn
11. bře 2020

@marcicek84 některé příspěvky a zprávy si pamatuji velmi dlouho. Některé věty, které mi řekli rodiče si pamatuji více jak 30 let 😉

marcicek84
11. bře 2020

@bbn ale z nejakych diskuzi od lidi s prezdivkami?nerealne...

bbn
11. bře 2020

@marcicek84 já třeba jooooo.....samozřejmě ne všechno, ale některé pro mne důležité věci ano

marcicek84
11. bře 2020

@bbn vubec,asi mi to neprijde natolik dulezite,abych si tim mela zasirat hlavu a hlavne ja si werumku absolutne nepamatuju,ze bych si s ni nekdy neco psala...

dor
11. bře 2020

Zajímalo by mě jestli by se dal opakovaně používat respirátor. Samozřejmě ne hned třeba další den, Ale říkala jsem si, co se stane, když bych ho okamžitě po sundání dala třeba ven (nebo bych ho sundala venku), 10 dní ho tam nechala a potom znovu použila. Šlo by to?

marketka_m
11. bře 2020

@dor na to se zde neptejte, zde Vám přece nikdo nemůže povědět.. a řeči typu... snad jo.. proč ne.. možná jo.. k čemu Vám to bude? to si musíte ověřit někde u spolehlivých zdrojů

autor
11. bře 2020

@marcicek84 děkuji za info. Takže poslední turnus jarních prázdnin, co stihli jet do Itálie... V tom Jičíně jich bude asi víc.
@mourovatakocka ten dvouletak a 86 senior by mě taky zajimali
@marcicek84 pokud to byla její diskuze, tak je to možné 😉 já si taky pamatuji, co jsem s kým řešila na chatu před 10 i více lety 😉 znala jsem je třeba jen přes nicky

odula
11. bře 2020

@dor tak samozřejmě nejsem virolog ale svůj názor ti říct můžu ;) samozřejmě s r.o. virus chřipky na kapesníku nebo oblečení přežije max 12 hodin. I kdyby tenhle vydržel víc tak na roušce je za 10 dni kaput určitě. Každopádně ten virus podle mýho není ten problém. Problém je pokud ta rouška je jednorázová. Podle mě už i ta minimální ochranná bariéra bude použitím narušena. To už pak radši na nos podprdu ;) (fakt jsem viděla čínský diy -rouška z podprdy - doufám že to byla prca 🤦🙈). Prostě. Jako kdybys vzala použitej kondom, vyplachla ho a chtěla znova použít 🙊🙊😁

autor
11. bře 2020

@marketka_m problém jsou lidi, co byli v oblastech, kde je nákaza. Pokud budou fér a dodržují karanténu a v té karanténě se objeví příznaky, tak teoreticky by to nemuselo být tak fatální. Ale s rukou na srdci, těch fér lidí je jak šafránu, spíše všichni hledají možnosti, jak s karanténou vyčůrat.

autor
11. bře 2020

@odula ten kondom je docela dobré přirovnání 😉 já viděla obrázky z Číny, kde místo roušek měli vložky, takže ta podprda ještě je ok 😉🙈

odula
11. bře 2020

,🤦🤦🤦🙈

marketka_m
11. bře 2020

stačí aby jeden z itálie vlezl na benzínce zaplatit a dal si tam kafe.. já nic netušící jsem tam taky.. a je to.. mám to v sobě a rozsevám dál.. a to ještě výletníci z itálie prostě nestihli tu karanténu začít, byť si mysleli, že ji určitě dodržují už dávno rozsévají co přivezli.

autor
11. bře 2020

Po celé Itálii se zavřou všechny obchody vyjma těch s potravinami a lékáren, dále bary i kadeřnictví, oznámil to podle agentury Reuters premiér Conte.

Tak holky, rychle do kadeřnictví 🙈

mourovatakocka
11. bře 2020

Minulý týden jsem viděla v obchodě paní s rouškou. Zdá se, že zanedlouho bude těžké potkat někoho bez roušky.

autor
11. bře 2020

@mourovatakocka já ještě nikoho a to máme nákazu za rohem

myleii
11. bře 2020

@mourovatakocka kdyby ted zacali nosit rousku uplne vsichni, urcite by se rychlost sireni musela snizit, protoze nemocni, co jeste nevi, ze jsou nakazeni, nebudou prskat kolem. Ale museli by je mit fakt vsichni, jako v Cine. Jenze tady ted rousky nejsou a tezko rict kdy budou😕 Bylo by jich potreba hodne pro tolik lidi, navic pry je idelani, aby se po 30min noseni vymenily, protoze pak uz jsou navlhle a uz nefunguji tak, jak maji.

myleii
11. bře 2020

Ja videla frajera s rouskou uz zacatkem minuleho tydne. U Nemocnice Krc, docela chrchlal, tak jsem si rikala, dobry ze ji ma. Nicmene, aby si mohl zapalit, nevahal si ji stahnout dolu...

mourovatakocka
11. bře 2020

Taky si myslím, že roušky nejsou samospásné a tu svojí si budu šetřit na horší časy. Ale primula něco takového naznačil.

marcicek84
11. bře 2020

https://www.respekt.cz/tydenik/2020/10/virus-me...

tady se dá si počíst o té inkubační době, že je opravdu až 27 dní...

Strana