Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Nechci to tady plevelit, ale shodou okolnosti mi tu presne ted na fb pristal tip na knizku od T. Halika Čas prázdných kostelů.
"Kniha Čas prázdných kostelů přináší ucelený soubor kázání a zamyšlení z podivuhodných Velikonoc roku 2020. Jednotlivá nedělní zastavení, která byla původně přenášena on-line z prázdného kostela Nejsvětějšího Salvátora, reflektují nejvýznamnější křesťanské svátky i s ohledem na dobu koronavirové pandemie...Čas prázdných kostelů je adresován široké veřejnosti – ukazuje, že se doba pandemie nemusí nahlížet jako Boží trest, ale spíše jako otevřená výzva k solidaritě a k hluboké vnitřní proměně: „Jsem přesvědčen, že Boží výzvou této doby je usilovat o globalizaci soucitu a solidarity, snažit se proměnit nezadržitelný proces globalizace v proces komunikace a empatie.“ "
Jen pokud by to nekoho zajimalo, ja to pak ev smaznu
@puhelin ale i ty zavřené kostely přinesly mnoho pozitivního, si myslim. A to říkám s plným vědomím toho, že chápu, že hlavne starym lidem to může způsobit šok a otřese to jejich životními hodnotami. Ale více křesťanské mi přijde se chovat ohleduplně a chránit slabší, než být každou neděli v "plné polní" v kostele😀. A tim to nechci nijak zlehčovat. Myslim, že si aspoň trochu uvědomuju smysl a význam (obzvlášť katolické) bohoslužby.😀
@marulu proboha co že si to myslíš, tobě přijde normální být x let zababulaná v roušce, přijít o imunitu a ohrozit pak své zdraví? Ty myslíš, že lidé tohle vydrží x let? Přijde mi, že žiješ v nějakém sci-fi filmu ne v reálném životě. A ne, toho se určitě dobrovolně nebudu účastnit, ve chvíli očkování by léto mělo být zase normální a normální příští školní rok. Kdo se bojí nebo je rizikový, ať se nechá očkovat, ale aby tady byly o poté nuceny lidem roušky a další kraviny, to se na mě nezlob, to už opodstatněné nebude...
Zbytečná smrt? Prosím tě, pokud ten věkově starý člověk zemře, tak by zemřel úplně stejně na chřipku, kdyby ji chytil, teď tam jen bude mít covid. Je zajímavé, že po úmrtích na chřipku ani pes neštěkne a že jich je dost.
https://www.irozhlas.cz/komentare/covid-koronav... k te e-rousce celkem fajn poznamka...
@marcicek84 po umrtich na chřipku ani pes nestekne....sorry, proč myslíš, že se v době chřipkové epidemie zavírají nemocnice, domovy důchodců.....proc je snaha přesvědčit co nejvíc zdravotníků i polulace, aby se nechali očkovat na chřipku....právě proto, abychom chránili slabší. Teď to snad lidem konečně začne docházet. K dalšímu se vyjadřovat nebudu, to nemá cenu.
@marcicek84 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vyhladi-nam-... nebyla jsi tam, mluví úplně stejne jako ty. Jinak ale velmi "specifický" vzorek populace 😀
@marulu nesouhlasim.ockovanina chripku je hon za penezi..a pocty ockovani jsou dost nizke.nemluve o tom ze to ockovani je na jeden kmen..pritom mnoho kmenu v chripkove sezone grasuje.aspon takto mi to pppisovala doktorka.a casto se stava to,ze kdo je ockovan chyti rychleji chripku nez osoba bez...zajimave ne?zeby doktorka mi kecala?a nebo je jedna zmala ktera nepropaguje ockovani i kdyz na tom vydela?
@marketka_m kecala, to jsou informace na bazi jedna pani povidala. Vtip je v tom, ze to ockovani opet chrani od tezkych prubehu - tedy rekneme na 60% ji nedostanes, ale pokud ji dostanes nebo dostanes jiny kmen (protoze se vzdycky tipuji 3-4 podle predchozi chripkove sezony), tak prakticky na 99% nezkoncis na tom ventilatoru.
@marketka_m názory jsou různé i v odborné společnosti, ale bavila jsem se o tom s několika infekcionisty a ti očkování na chřipku doporučuji. A zrovna ti jsou nejpovolanejsi se k tomu vyjadřovat. Jinak je to ale diskuze podobná jako s cividem,to je pravda😀.
@marketka_m jeste k tomu, ze chytnes horsi chripku a snaz....to z principu te vakciny neni mozne, ale jsou jine problematicke vedlejsi ucinky. Je zajimave, ze ty jako argumenty tyhloe "vedkyne" nepouziji
@puhelin ja chodím do kostela pravidelně. Takže mám představu. ;) A i když nás všechny nezpevaky s láskou respektuji, tak mít tichou msi bez zpěvu je... Balzám 😍 zvlášť když je ve farnosti alt regenschori co nutne potřebuje vést soprány a babičky jejichž nejvyšší tempo je adagissimo molto lento... 😁
@marulu ale no tak, ty necítíš tu manipulaci médií ohledně covidu???Tak až se zeptají tvoje děti, cos dělala, když nám brali naše práva a svobodu, tak jim nezapomeň říct, žes seděla v roušce zavřená doma a klepala jsi se strachy, to určitě všichni ocení. Přece každou kravinu co nařizují, to je cítit, že to nemá ani hlavu ani patu, já nevím o co se tady kdo snaží, ale už je to trapné a k tomu směšné.
@marcicek84 Eroušku zmastili každopádně. Proč nedal Babiš do placu to svého zázračného volebního marketéra, aby udělal kampaň na eRoušku....
@marulu co se týče očkování na chřipku, tak to je pokud vím, doporučováno rizikovým skupinám. Jinak není všehospásné a kdo se nechal naočkovat, kolikrát chytil jiný kmen.
@marcicek84 Takze znova, pokud chytis jiny kmen, ochrani te to od tezkych komplikaci
@hojda e-rouška je hlavně o ničem, pokud nestíhají trasovat, tak případný kód který dostaneš a který tam pozdě zadáš je pak skoro bezpředmětný. To prostě fungovat nebude...
@meesha ano, ale ty těžké komplikace mají povětšinou lidé starší, rizikoví, s přidruženými nemocemi, není kampaň za to, aby se zdraví jedinci nechali očkovat a není k tomu ani důvod...
@marcicek84 to uz je na zvazeni, ale nedokazuje to skodlivost nebo nesyslnost ockovani
@meesha tak pro zdravé to nesmysl u virového onemocnění, je. Každý rok se necháš očkovat a pak to bude jak kolegyně, která kdysi vždycky pak chytla takovou chřipku, že s tím nakazila kde koho, až jsem ji to vymluvila, tak se očkovat přestala a od té doby světe div se byla zdravá celou zimu (předtím pořád samé virózy) a chřipka si ji ani nevšimla...
@marcicek84 tak ono to ma hromadu jinych faktoru. Treba u nas se ockuji nerizikovi clenove, kteri muzou, aby ochranili ty rizikove. Podobne je to u zdravotniku. Nezanedbatelne je hledisko i ekonomicke, kazda nemoc stoji more penez jednotlivce i spolecnost. V nekterych zapadnich statech je proockovanost proti chripce, jestli si dobre pamatuju, az kolem 70%. Kdyby to fakt potom bylo horsi, tak to je uz dost reprezentativni vzorek toho, na kterem by se to ukazalo. (Pripadne rozkriklo na fb "D )
@marcicek84 Právě, že erouška, by to trasování zrychlila, ale museli by jí mít mnohem větší počet lidí, dohnalo by se s ní to časové prodlení.
@hojda prakticky, když je to anonymní, tak kvůli toho, že mi něco nahlásí e-rouška, která ani neodhaduje vzdálenost apod. tak nepoletím na testy, ne, tohle opravdu nic nevyřeší...
@marcicek84 Ne nepoletíš na testy, ale můžeš změnit své chování na nějakou dobu, abych případně nenakazila x dalších lidí a v případě nějakých příznaků můžeš vědět, že je u tebe větší pravděpobnost toho, že covid máš.
https://denikn.cz/443975/poradnou-davku-cecka-d...
Pro mě zajímavý a střízlivý rozhovor.
@hojda jo, všichni se izolují, nebudou chodit do práce, že jim to nahlásí nějaká aplikace, tak to je taky utopická myšlenka...
@marcicek84 Omg ty to porad nechapes. Proste treba nakoupis babicce, ale nebudes se s ni tyden objimat a strcis ji nakup za dvere. Nebo proste nepolezes do divadla. 🙈 nemusis porad koukat jen na to tvoje JA JA JA

@marcicek84 neboj, já si uvědomuju, že smrt je součástí života. Ale zbytečná smrt, jen proto, že jsou lidé lhostejni a řeknou si, byl stejně starý a nemocný, stejně by umřel....tak s tím se teda nesmírim. To by se dalo říct o všech, i o dětech. Už tím, že se narodime,tak máme jistotu, že zemřeme, takže je vlastně jedno kdy a jak. A jestli si myslíš, že se pandemie vyřeší za půl roku, tak to je přece naivní. To je na na léta, příští rok bude zcela jistě s omezeními a i ten další ještě nejspíš, a možná i další. 😀 Proto je potřeba dodržovat levna plošná opatření a přitom co nejvíc normálně žít, i když občas nastanou chvile, kdy je potřeba pribrzdit víc. Ale čím důsledněji se budou dodržovat 3 R, tím méně bude potřeba pribrzdovat.