Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 a samozřejmě, že má právo vyjádřit svůj názor, ale i já mám právo vyjádřit svůj názor, tak jsem ho vyjádřila 🙂
Zdravím,ženy z Djerby. V letadle roušky a lidi natěsno. Tady má v hotelu roušky jen personál a prý nějaké jídlo taky bude podávat personál. Zatím nevím, čekám na večeři. V hotelu jsou Francouzi,pár Poláků a tři Češi. Je to tu nádherné. A zpívat se tu taky může.😀
@babanci tak uzivej,tady od pondeli nouzovy stav a uz chteji zvrejnit plan planovanych omezeni,takze kdyz se vratis,pocitej,ze budeme do jara jak kralici v klecich...
@marketa11112 mozna bych mela tu placacku prehodnotit.... 🤔
@meesha ty placacku nepotrebujes,vzdy tady na puse placas porad 🙊🙉🙈
@ilonne včerejší diskuze byla hodně teoretická, bohužel nereálná, protože to má hodně různých aspektů, s kterými lze těžko něco udělat. Ono štíhlost a fyzická aktivita ještě neznamená, že žije tak jak má. Ale to nechci řešit, neznám jí, takže těžko říct. Jestli si ale někdo myslí, že je rizikový (což za mne to u tvé mámy až tak není, tak je špatná ta obezita, jestliže má vysoký tlak již takto dlouho a má dobrý životní styl, může mít tělo takto nastavené od přírody a funguje správně, jen se nevejde to tabulek), měl by se "chránit" hlavně sám a chovat se zodpovědně.
@hojda to máš pravdu, že by to tak nějak bylo 🙂
@marketa11112 já se tím nechlubím, jenom jsem to psala. A rozhodně to není nic, za co bych se měla stydět. Ano, pila jsem, ale rozhodně jsem nebyla opilec 😀 A jinak ano, vypadalo to tam úplně stejně, jako v jiné restauraci ve 22 hodin. Tedy div se, žádné orgie a nic, díky čemuž by se měl vir více šířit... 😀 Já se nedivím že se zpřísňují, ale nehodlám respektovat to, co mi nedává smysl.
@marulu já jsem hold realistka a nevznáším se někde na obláčku a v životě už jsem si toho zažila fakt hodně. Nikdy jsem neřekla, že mi těch lidí není líto, je, ale tak to prostě je. Uměle díky západní medicíně udržujeme lidi do vyššího věku a atd, jednou se nám toto prostě musí vrátit, tedy už se to spíš vrací...
@marcicek84 marci to je jina placacka vis?
@blondynka400 ty si fakt neuvedomujes, ze temito vyroky se uz dostavat za hranu "lidskosti"? neverim tomu, ze to ve skutecnosti myslis vazne. To je to, co kultivuje spolecnost, schopnost postarat se o ty slabsi, to neni uz realismus, ale cynismus.
jakym pravem usuzujes, ktery zivot jeste ma cenu a ktery ne.
@meesha jenze o jake kvalite zivota se tady bavime,jsou lide,kteti jsou umele udrzovani leky a stanou se z nich zive mrtvoly,lezaci,kteri mnohdy i psychicky svym stavem trpi nebo naopak ti,co uz nepoznaji ani sve blizke,tohle jako kvalitni zivot nepovazuji,ale my prece musime byt lidsti,tak je chranime i proti covidu...nedava mi to smysl...radeji bych osobne mrtva,nez v takovem stavu nekomu na obtiz...ale asi to je vec nazoru...
@meesha a kde jsi vzala, že určuji, jaký život má a nemá cenu? Pouze jsem napsala, že díky rozvoji západní medicíny jsme se dostali tam, kde jsme. Dlouho to bylo fajn, ale časem se to obrátí, zatím toho jsou jenom nádechy, ale časem to bude víc. Nerespektujeme přírodu a sami sebe, myslíme si, že můžeme vše ovládat, jenže tak to není 🙂
@marcicek84 souhlas, vidím to naprosto stejně.
@blondynka400 já jsem taky realista a na obláčku se rozhodně nevznasim, to mi věř. Souhlasím s tebou, že díky západní medicíne jsme se dostali k tomu, že lidi žijí déle, umíme léčit kdeco, operovat kdeco, rekonstruovat lidi po úrazech, autonehodach, máme ATB, která zatím většinou fungují, umíme vyrobit vakciny. Spousta zdravotníků, vědců pracuje na úkor svých rodin, svých konicku, jen aby pomohla nemocným. A pak přijde nějaký vir, kdyby byl tak hrozný, že bysme vůbec nevěděli co s ním a bylo to 50:50 kdo přežije, tak ok. Prostě když to chytneš, tak musis doufat, že se s tím tvoje tělo popere a ještě se můžeš modlit, nic víc. To ale není případ korony, ten umíme docela slušně léčit, máme-li kapacity, umíme vyrobit vakcínu, jen k tomu potřebujeme trochu času. A dokonce víme co dělat, abysme kapacity i čas získali. Ale pokud se vědomě rozhodneme, že to dělat nebudeme, tak to je pro me nehumánní, naprostá neúcta k životu obecně.
@blondynka400 tak pises, ze umele prodluzujeme zivot a je to spatne. Nechapu jak to souvisi s tvrzenim, ze se nam to vraci. Zni to tak, ze protoze lecime, tak pachame nejaky zlocin na prirode 🤷🏾♂️ Tech teda pachame hromadu, ale prodluzovani primerneho veku to vskutku neni
@marcicek84 to muze byt vec nazoru, ale nikdy nevis, kde ta hranice je. A protoze se neda pausalne obecne urcit, tak proste tem lidem pomahame jak je to mozne 🤷🏾♂️ Mas to jako s interupci, kdy ten zivot zacina. V nedeli ne, ale v pondeli uz jo? Jak poznas, kdy uz konci. Proste na meritko kvality nemame meritko
Ale to jsme teda odbocily, to by bylo na samostatnou debatu 😀 A celkem k nicemu. Nastesti o tom zadna z nas nerozhoduje,
@meesha kdyz vidim, jak mnoho starickych lidi zije krasny zivot a chce zit, nevidim duvod, proc omezit jakymkoli zpusobem jejich byti. Me prababi i babicce bylo 92 let, me druhe babicce je ted 88, rodicum 70. Defakto dle drivejsich tabulek, bych uz ani ty rodice, nemela mit. Muj tata i v 70 letech vede svou firmicku a po dlouhem premlouvani se konecne rozhodl skoncit a trosku odpocivat. Nevidim duvod,proc v tom nechat nase rodice a prarodice vymachat. Mohou zit mnoho stastnych a spokojenych let a to navzdory nemocim,ktere maji. A opravdu vetsina lidi neceka na smrt , ale zije. Vidim to i v praci, lide bojuji a chteji zit.
marcicek84 : sice ti do toho nic neni, ale jasno v tom nemam. Mam totiz dalsi nabidku. Pristi tyden to rozseknu. Musim se na to dobre vyspat.
@babanci Ty jsi mi vlastně ani neodpověděla, kde pracuješ, kam se musí člověk dostat, aby měl dovolenou navíc za odpracované roky ve výši 40 dní za prachy daňových poplatníků 😅 a další bonusy, co jdou s naších kapes 😅 ať vím, kam poslat případně po RD životopis 🙈 nechci, abys mi psala město a co to přesně je, stačí mi všeobecně, zda to je městský úřad, úřad práce, katastrální úřad, čnb, atd...
@meesha pochopila jsi to špatně. A bereš to zbytečně osobně kvůli tomu jak to máš po zdravotní stránce
@marulu já s tebou souhlasím až na ten konec. Proč se má většina "obětovat" pro menšinu. Hlavně když ta většina by vlastně v konečném důsledku té menšině pomohla.... Plus k tomu já ani nejsem proti, aby u "většiny" byly nějaké omezení, ale musí to dávat hlavu a patu, což nedává. Protože tak jak to je posíláme do ekonomické krize úplně desetitisíce lidí, jenom proto, aby "menšina" měla svá práva. Vůbec si neuvědomuješ, v jakých sra... někteří lidé teď jsou a hlavně bude ještě hůř. A těžko po těchto lidech můžeš chtít, aby dodržovali nařízení co jsou a můžeš si o tom myslet co chceš. Zeptej se číšníků, taxikářů, lidí v cestovním ruchu, uvidíš, jak se jim krásně žije a jaká na to vše mají názor
@blondynka400 sry, trochu podpasovka s tim zdravotnim stavem, co. To s tim fakt nesouvisi. Nic osobniho v tom neni. Osobni je maximalne muj nazor, ze kazdy zivot si zaslouzi uctu, mlady, stary, s nemoci, s handicapem i bez. A ze o jeho kvalite nemuzeme vpodstate nic vedet, pokud si to sami nezkusime. A ze pandemie neni pomsta za honbu za dlouhovekosti a lecbu nemocnych. Je to normalni “prirodni jev”, ktery se v dejinach periodicky vraci.
Btw, tady nejde o nejaka prava mensiny (byt jak uz jsem zminovala na tom je zalozena kvalita spolecnosti), ale ze pokud se neomezime, pujde do kopru ekonomicky, spolecensky vsechno. My nemame na vyber. Moznost:zavru oci a chovam se jakoby virus nebyl, proste neexistuje
@meesha možná jo. Promiň. Ale podle mne to souvisí a asi víc, než si dokážeš připustit. Neřekla jsem, že je to pomsta, je to jev, který byl vždy. Ale vždy to proběhlo, teď se s tím snažíme uměle bojovat. A to je to, co je špatně, bohužel. A můžeme si o tom myslet co chceme včetně toho, že je to nehumánní a atd...
@blondynka400 no dovol, ale to nemuzes myslet vazne. Tak jeste nejaky psychologicky rozbor? Rada se pobavim.
Ad “umele bojovat”. Tak jiste, to je prirozenost, snazit se udrzet funkcni spolecnost. Lidi proti epidemiim vzdycky “umele bojovali”, akorat ne vzdy uplne uspesne. Co by sis predstavovala, aby to bylo prirozene. “Sry mami, ja vim, ze te muzu nakazit, ale to vis, to je holt priroda”....nebo jak?
@meesha když už rozbor, proč hned reaguješ jako čertík bertík z krabičky? Jenom potvrzuješ to, co píšu...
Vždycky bojovali? Jsi si jistá?..... .-)
@blondynka400 protoze jsem ti napsala pomerne citlive informace, abych ti na konkretnim prikladu vysvetlila, ze ne vzdy je to tak jednoduche jak to vypada. A ty mi ted zacnes delat rozbory, jak jsem chudinka ovlivnena a ani to nevim. Pritom s tim to tema vubec nesouvisi. Taky by te to naprdlo. Aspon vim pro priste, dam si pozor, blbec.
Ty si vazne myslis, zd driv lidi umirali dobrovolne? Zkouseli vsechno mozny, modlitby, povery, zarikavani, ocarovane hostie, leproidnim lidem zrizovali rezervace. Fakt si nerekli: to je priroda nebo hura epidemie, aspon se to procisti
No a my uz nemame mandragoru a ocarovane hostie, ale leky a ockovani a mydlo a splachovaci zachod
@meesha ale tak to není. Fakt to bereš zbytečně osobně. Rozhodně bych sem nepsala něco, co jsi mi napsala soukromě. Myslela jsem to relativně dobře, že je to něco, co člověka ovlivňuje. A já se tomu vlastně nedivím, naopak. Jenže pak člověk prostě některé věci nevidí úplně objektivně, vidí je ze svého úhlu pohledu. Stejně tak, jak vidím já věci e svého úhlu pohledu, podle toho, co jsem si prožila já.
Nikdo neřekl, že jsi chudinka.
Ok, tak modlitby a další, to je asi to samé, jako kdyby si to řekli ne? 😀
@blondynka400 kdyby si rekli co?
@meesha toto:Fakt si nerekli: to je priroda nebo hura epidemie, aspon se to procisti
@blondynka400 oni se proti tomu snazili bojovat svymi prostredky. Tvoji terminologii stejne “umele”. Nerezignovali pokrcenim ramen, ze to je priroda
@meesha ale na lidstvo to mělo účinek nulový, což teď nemá.... Naše myšlení už je někde jinde, než motlidby
@blondynka400 no tebe jaksi minul termin “modlitba”, ze. 🤣
K ostatnimu - ne nutne vzdy, treba izolaci nemocnych to urcite zbrzdili, pouzivanim ochrannych pomucek, pak vynalezem atb, prvni ocko je takky uz historie. Tomu se rika pokrok.

@marcicek84 ale ne, na něj mám názor dlouhodobě, jen zapadl do kontextu 😀. Jeho pěvecké kvality nepopírám, v patnácti jsem ho obdivovala a poslouchala😀. Jenže už mi není 15 a dokážu hodnotit komplexně.