Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Mily marcicku, já jsem nepsala, že se nedá zorientovat, ani že se nedá věřit nikomu. Psala jsem že je těžký se zorientovat. Vyžaduje to úsilí. já si nejsem úplně jistá, co to mělo být s těmi odpadajícími lidmi na ulicích. To by byl opravdu průšvih. Ale s tim asi nikdo neoperoval, ne? to za prvé. Za druhé - ona ta opatření jsou tu proto, aby se přesně toto nestalo. kdyby se toto dělo, tak bychom asi měly jiný program než tu plkat na konovi. a za třetí - ta opatření se nedělají proto, že by to byl virus zabiják jako ebola, ale proto, že může snadněji než chřipka způsobit závažný komplikace a tak celkem rychle zahltit a ochromit zdravotni systém... tak aby se toto nestalo, víš?
@marcicek84 Ty myslíš registraci v restauracích? To přece vyhlášeno nebylo. Bylo to uvedeno jako možné opatření, jenže se toho zase chytla média a udělala z toho hotovou věc a do toho se zase neudržel Babiš, který řekl, že už se k opatřením vyjadřovat nebude.....
@hojda já jsem se snažila dohledat to o těch rouškách, dohledala jsem jeden článek, a ten druhej už mi hlásilo "požadovaná stránka neexistuje". tak nevím. možná zas jedna z těch "zaručených informací". Ještě budu chvíli šťourat. Ale za chvíli mi končí přednáška tak už nebudu mít čas psát :D :D
@odula tak z počátku tady oblétly záběry z číny, kde lidi odpadali, takže nějaký mediální obraz to mělo, když jsme to pořádně neznali a teď se zjistilo, že se zas nic není tak horké jak to vypadá...proto se lidi na jaře tolik neptali...no a ted se začali ptát a informace k nim z vlády moc nedoputovaly a proto to vypadá tak, že polovina populace je totálně vyděšená a druhá naopak a už na nic nereaguje...
snaha ochránit systém e sice hezká, ale zatím ta opatření stejně nejsou moc efektivní a pomalu jistě to směřuje tam, kde na jaře, jen teď se to hodí na údajných 40% osob, které to nedodržují, to mi přijde takové úsměvné...
@hojda ano myslím, ono jde o to, že ty média, ale v toto pojetí dezorientují běžného občana a vzniklý chaoz ještě umocňují, ale kdyby si ti dva pánové nejdřív vše vyjasnili, než to někde vypustí, tak se ty média nemají ani čeho chytit a chaoz by nevznikal...bohužel je to tak, jak to je...
@odula tak v tom, co jsi napsala souhlasim uplne se vsim, to nych podepsala hnedle 😀 Jenze ta petice na me pusobi tak, ze je tam vic veci se kterymi nesouhlasim nebo jsou formulovany tak nejak “divne”. Umocneno podpisem pana smuclera to na me nepusobi dobre. Tak, ze to nahrava pristupu: takovy kapacity a jsou proti, takze se utvrzuji, je to jen fake nebo chripecka. Ale je to muj subjektivni dojem. Mozna nejsem uplne objektivni.
@hojda jo jo, mám dojem, že jsem to četla o rouškách. O plošným zavedení. Jenže blbý je to, že na mě vykukujou v mobilu notifikace, ja na to kouknu a pak to zasunu někam do hlubin a nedokážu to pak zařadit. takže jsem dohledala jeden článek a druhej (kterej jsem myslela že se týkal babišovy odpovědi) se mi ukazal jako neexistující. takže možná zase jenom novinářská kachna, a nebo jsem udělala chybnou informační zkratku. Musím si dávat větší pozor abych si všímala zrdojů a četla všechno. Hlavně že kvůli tomu tady furt buzeruju. 😀😀
@meesha mě se ovšem líbila prymulova odpověď. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/neni-to-ch...
@hojda Chytnul se toho i idnes https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/interpelace-...
@odula no to taky 😀
Ale vem si treba uz to, jak je to dlouhy. Na zacatek daji: Z medicínského hlediska nevidíme důvod k prohlubování restriktivních opatření, a proto žádáme vládu, aby neprodleně....
No on ten duvod je, pac se to tu jaksi vymklo z rukou. Dale vyzyvaji netestovat bezpriznakove - ty zeme, ktere byly nejuspesnejsi se drzeli hesla testovat, trasovt, izolovat. Ja verim, ze sirsi dostupnost testu nam pomuze najet na normalni zivot spis, nez vakcina. Atd...az nakonec pidi apel na osobni zodpovednost.
To hrozne snadno oslovi odmitace jakychkoliv opatreni (neb tento prosty lid to ani nedocte a stejne tak to prezentovalo idnes). A ve spojeni s jmeny typu hnizdila, smuclera (A s tim, co dosud hlasali v mediiich....)
Ne, neni to petice pro me 🙂
A kdyby mela pravdu a lidi byli vydeseni, tak by se chovali jinak. Ja musela jit v sobotu nakoupit do OC (neboj marci, rychle a v redpiratoru), klidek pohoda, rodinky s detmi, papanicko, atrakce, hlava na hlave, rousky na pul zerdi. Takhle nevypada vystresovane a vydesene obyvatelstvo. Ne, tady se vsichni chovaji tak, jako by se nic nedelo
Coz nic nemeni na tom, ze by se melo zmenit rrportovani v mediich. Ocenila bych vice zprav z vedeckeho sveta, rozhovory se zajimavymi odborniky (priklad: treba s temi co vyvyijeji ty nove testy apod), ne nekonecne pocitani prirustku bez kontextu a rozjovory s pro a anti rouskari
@hojda Omlouvam se. Odkaz jeste jednou https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
@meesha no ta tebou zatracovaná petice má pře 41 tis. podpisů během 2 dnů...a pořád to roste, to, že se Prymula zmohl na nějakou odpověď, kterou vlastně zase nic neřekl je sice hezké, ale co když ta petice ještě nabere na síle, to by mě zajímalo, co bude dělat pak....
Prosím tě a zpovídat se mi ohledně tvého volného času či návštěvy OC nemusíš, dělej si co chceš...💃
@odula a omlouvam se za spam, ale neodpustim si jeste jedno upresneni, ocenila bych ze strany medii vice faktu a mene “nazoru”.
@marcicek84 jaka zatracovana. Ja jsem jen napsala, ze ja bych ji nepodepsala a proc. Protoze jsme si o tom s Odulou psaly. Tomu se rika ta diskuze, vis. Nemusime souhlasit vsichni se vsim, ale protistrane se nevysmivame.
@meesha a prosím tě, kde v mé odpovědi byl výsměch? bylo to pouze konstatování faktů s hypotetickou otázkou...
@hojda no e-rouška 2.0 je další fiasko...
@marcicek84 ona by nebyla, pokud by jí lidé používali.. je to naprosto nejjednodušší způsob trasování, IT odborníci se shodují, že je to bezpečné, ale bohužel je evidentně i symbolem stádnosti pro určitou skupinu obyvatel a tak nemůže fungovat, když nebude nainstalovaná..
@kamino kolik lidí, že ji má, kolem 500 tis.? Tak tím pádem pro dalších 10 mil. obyvatel je to dle tvého vyjádření symbol stádnosti, to mi k tomu moc nesedí, odmítlo to příliš moc lidí... 🙊🙉🙈
@marcicek84 ty jí máš nainstalovanou?
Neco o Flegrovi heho dezinformacich... https://www.facebook.com/104346600923663/posts/...
@kamino ano,mam,ale nevim,co to s tim ma spolecneho,zalezi na tom,zda je aktivne vyuzivana,takze i z tech 500 tis. osob ji muze aktivne pozivat jen zlomek,k tomuto bych se i klonila...

@hojda dost dobře do popisuje puhelin ve 12:34, pak odula 12:39 a pak zase puhelin 12:47 (hele ty časy orientačně...)