icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

kamino
5. říj 2020

@marcicek84 a to je škoda - pořád se brečí, že hygiena nestíhá trasovat.. toto by hodně pomohlo, lidé stále nepochopili. že je to hodně o nich.. v březnu kdo nešil roušky byl pomalu vyvrhel, ted je problém i stahnout apku ☹

marcicek84
5. říj 2020

@kamino ja s tim stazenim problem nemam,ale jako mit to zapnute kvuli ani ne 0,5 % naroda mi proste prijde velmi zbytecne,tim se opravdu nic moc nevytrasuje...🙈🙉🙈

anina32
5. říj 2020

@kamino On JE právě problém tu apku stáhnout... Je nás pět, celkem máme 4 mobilní telefony, ale do žádného z nich erouška stáhnout nejde. A nové telefony si kvůli tomu fakt kupovat nebudeme.

kamino
5. říj 2020

@marcicek84 ale máš návrh jak lépe trasování zajistit? Nebo jak přimět lidi, aby apku instalovali? a další věc - ono i záleží na tom, kdo jí má instalovanou - chápu, že je pro určitou skupinu obyvatel zbytečná - lidé někde na vsi, kdy prakticky do města nejedou, například mamina na mateřské, kdy nákupy vozí manžel z města, chápu, když bude mít nainstalovanou jen muž a podobně - ono to číslo ( snad kolem 750 tis ) zas není úplně blbé, když pominu skupinu důchodců, kteří ani nemají chytré telefony, malé děti, ted jsme jeli kolem Ralska a nebyl tam ani signál na mobil - tak chápu, že pro tamní obyvatele, kteří se pohybují jen v okolí bydliště opět nemá smysl a takových míst je asi také dost.. já mám nainstalovanou i aplikaci od Seznamu a tam je 1,9 milonu. ale ta běží už od března

kamino
5. říj 2020

@anina32 já nevím, jsme doma 3 a všichni jí máme a o.k., ale je to možné, asi by bylo fajn zkusit podporu, čím to je

marcicek84
5. říj 2020

@kamino lide tu aplikaci vbimaji jako smirovaci a po tom fiasku s prvni verzi k tomu uz moc nemaji duveru...

anina32
5. říj 2020

@kamino Zařízení není kompatibilní s touto verzí.

Modrý koník
Odpověď byla odstraněná
odula
5. říj 2020

A co takhle místo mazání celé diskuse hlídat nahlášené příspěvky a mazat pouze ty pokud budou obsahovat invektivy?

marketa11112
5. říj 2020

@odula jenze to je problem. celou diskusi nikdo cist nebude. ruzne typy urazek se tu pouzivaji bezne, ale vetsina lidi nic nehlasi a bud se s tim snazi vyporadat dle sveho nebo radeji z diskuse utecou.

autor
5. říj 2020

@babanci a co si mám představit pod pojmem veřejná osoba? Jakože máš styk a lidmi? Takže se jedná o nějaký úřad?

meesha
5. říj 2020

@anina32 nevyresila by to aktualizace systemu? Zkouseli jste? To je nejaky staricky android? Je divny, ze by vam to neslo vsem. Btw neni to jednicka? Nekde videly jeste statsi verze 🤔

autor
5. říj 2020

Já sice nevím, co se tady řešilo a neřešilo. A kdo komu zas nadával a jak, ale nechcete se chovat už jako dospělé? Nebylo by snazší na sebe nereagovat, ignorovat se než pořád jak malé holky žalovat a nahlasovat? Podotýkám, že nevím, kdo co komu zas řekl, ale pochybuji, že to bylo až tak peprné, aby se zase nahlašovalo. A pokud bylo, budu ráda za vyvedení z omylu

marcicek84
5. říj 2020

@marketa11112 momentalne v tech urazkach vedes prim,tak bych se byt tebou chytila za nos...

meesha
5. říj 2020

@marcicek84 a uz jedes znova, to neni mozny. Zalez certe, tohle snad uz nikoho nezajima 🙈 Ukaz charakter, jak jsi slibovala a nech to byt, pliiiiiis

marcicek84
5. říj 2020

@meesha mne spise fascinuje,ze nekdo kdo to tady zase rozjel se vubec na toto tema ozyva,fakt neuveritelne 🙉🙊🙈

meesha
5. říj 2020

@anina32 hele tak jsem se na to divala a opravdu si lide stezuji na nekompatibilitu zarizeni s ios statsim nez 13.5 a starsich androidu. Jestli muzes, nahlas to, at maji vyvojari feedback a muzou to poladit. 🙂 tim muzes dost pomoct 🙂 (i kdyz poladeny by to melo byt uz davno, ze, grrrr)

Modrý koník
Odpověď byla odstraněná
heligona
5. říj 2020

No a proč je teda neblokujete?

marcicek84
5. říj 2020

@heligona jak chces objektivne hodnotit to vase pronasledovani jedne osoby stale dokola a skupinove utoceni? Taky blokem? Nebot i to by bylo na miste...

babanci
5. říj 2020

Já to taky nevím. Jsem v Africe a všechno nedočítám. Ale,mám dojem,že tu včera někdo někomu přál nemoc a to jsem přestala číst,protože to je podle mě hodně za hranou.

marcicek84
5. říj 2020

@odula a jak ty pacienty vybirali,to studovali jen skupinu osob,ktera ma dlouhodobe nasledky?

anina32
5. říj 2020

@meesha Je to dvojka, mobil je starej. Třeba manžel má telefon tlačítkovej, tam nestáhne vůbec nic. Chtěla jsem na to jen poukázat v tom smyslu, že to není jen o tom, že by lidi nechtěli stahovat aplikaci, ale že to prostě né každému jde, i když by chtěl.

odula
5. říj 2020

@marcicek84 🤦 šlo jenom o to, že covid není chřipka. Dopoledne jsem to tu psala. Že jde o dva odlišné viry které způsobují jiná onemocnění a covid navíc i jako bonus v nějaké míře i dlouhodobé následky. Teď jsem našla tenhle článek, tak mi to celkem přišlo k věci, vzhledem k tématu diskuse "koronavirus - co si o tom myslíte".

odula
5. říj 2020

@babanci v Africe? Wau. Kde? Jestli se můžu zeptat.

odula
5. říj 2020

@marcicek84 Zapojilo se do ní 79 pacientů z Královéhradecka, kteří během pandemie prodělali onemocnění covid-19. Podle pneumologa měli většinou mírný průběh nemoci.

Lékaři u těchto lidí ještě dvakrát zopakují vyšetření, aby mohli výsledky objektivně posoudit. Podle Koblížka byl průměrný věk účastníků studie 45 let a nešlo primárně o pacienty, kteří by byli během infekce hospitalizováni

marcicek84
5. říj 2020

@babanci ano to bylo prano me a hadej kym Marketou11112,bylo toho vice,ale nerada bych se k tomu neustale vracela...

marcicek84
5. říj 2020

@odula jenze zase chripka muze taky zpusobit trvale nasledky,mame v ulici pani co je po chripce v invalidnim duchodu,ze ji to spustilo autoimunitni reakci a napada ji to vkastni svaly a nemuze ani chkdit jak ji vse boli....takze chripka je chripka a covid ne covid ale oboje muze zpusobit komplikace

Strana