icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
12. bře 2020

u nás od rána blázinec, zjišťujeme informace o zaměstancích na výjezdech v zahraničí, jde to z vyšších míst, takže tohle probíhá, aniž to někdo vidí...

mourovatakocka
12. bře 2020

@marketka_m V tom případě kontaktuj hygienu s jménem doktora, jestli je to takový machr na určení diagnózy, stát ušetří na testech!!! Každopádně ať je příbuzný zdravý a je to jen nějaké trapné nachlazení 🍀

myleii
12. bře 2020

Vlada od rana neco resi, odvolali hlavni hygienicku, nehlasi nove pocty nakazenych...nechci malovat certa na zed, od toho jsou tu jine😉 Ale pripravuju se psychycky na mega narust. A na dalsi opatreni jsem teda zvedava...

marketka_m
12. bře 2020

@mourovatakocka v to doufam.

vendes
12. bře 2020

Domácí desinfekce: Alkohol nad 45 %, smíchat s peroxidem vodíku poměr 1:1, kápnout pár kapek éterického oleje (eukalyptus, levandule, tea tree).

K čemu vám jsou přesná čísla nakažených, nechápu?
Podle mě o nemocných uvádí až moc informací. Pro jejich rodiny musí být sakra stresující, že nemoc jejich blízkých sleduje národ takřka v přímém přenosu a ještě se o nich může vyjádřit v diskuzích pod článkem kdejaký "odborník".

volfici
12. bře 2020

@myleii mluvíš mi z duše, celé dopoledne se mi honí hlavou to samé, tisková konference měla být v deset, pořád jednají....

odula
12. bře 2020

@marketka_m 112 je pro život ohrožující situace. Netuší kdo se "necítí dobře" tam nemá co volat. Sorry.

marketka_m
12. bře 2020

@odula
Pacienti s příznaky chřipkového onemocnění by měli volat na tísňovou linku 112, případně 155. Z Centra tísňového volání je operátor přepojí na epidemiologa, který podle popsaných příznaků rozhodne o případném vyslání sestry z Kliniky infekčního lékařství.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/specialni-sa...

SORRY JAKO

marketka_m
12. bře 2020

@odula a to takových zpráv je všude hodně.. nejenom na idnesu.. protože je mi jasné že napíšeš že to je bulvár. dokonce na krajské hygieně jsem to viděla napsané že 112 od 3.3. pro koronavirus

vendes
12. bře 2020

112 by mě nenapadlo v tomto případě volat, od toho jsou čísla na příslušné hygienické stanice nebo mého lékaře. Podle mě chyba, že ho uvedli v tom letáku, co doručují do schránek, zbytečně je to zatíží.
112 jsem volala v pátek, když se na silnici přímo před námi převrátil kamion se dřevem, tekla z něj nafta a řidič nemohl zevnitř otevřít, aby se dostal ven.

autor
12. bře 2020

@myleii je to divné,klid před bouří. Hlavně to odvolání hygieničky je zvláštní
@vendes na hygienie MSK je napsáno 112 taky

mourovatakocka
12. bře 2020

Opravdu zábavné. Proč jste posedlé číslem? Abyste nemusely přemýšlet o "radě", kterou tam ten nemocný dostal?

vendes
12. bře 2020

@mourovatakocka Ano, když už zavolal, měli se mu v rámci možností věnovat. Na druhou stranu, jejich rada mi nepřijde úplně mimo. Kdybych nebyla těhotná, dávám si teď preventivně ráno malýho panáka, stejně jako v případě bličkosraček a škrábání v krku.

eviicka
12. bře 2020

@mourovatakocka včera jsem byla u kamarádky, kdyby mi dneska napsala, že je nakažená, tak by mě fakt nenapadlo otravovat na tísňové lince. Ale nahlásím obvoďákovi karanténu a budu 14 dní čekat jestli nedostanu příznaky (ve styku jsem byla už jen s manželem, takže totéž by ještě udělal on). Jo a tu slivovici bych si nedala, ale jen proto, že jsem těhotná.

marcicek84
12. bře 2020

byl vyhlášen nouzový stav vč. omezení cest... a já jsem na home office dokud to půjde...

autor
12. bře 2020

@marcicek84 jj, nouzový stav, ale pořád mění podmínky, prvně max 10 lidí, teď to změnili max 30 na jednom místě. A jak to vlastně jedná OC? A obchody? Tam je přece mnohem více lidí

marcicek84
12. bře 2020

to ještě bude a co MHD jezdí nejezdí???

marcicek84
12. bře 2020

hlavně od náš z práce se všichni vrhli do obchodů na nákupy, bože díky, že mě tohle míjí...

natysnovec
12. bře 2020

@vineta ja se nikde furt nedocetla kolik jich je....driv to bylo furt na strankach a ted nic nikde.

kejt29
12. bře 2020

@natysnovec jestli myslis nakazene, tak 96

marketka_m
12. bře 2020

@kejt29 ja o tom pochybuji ze tohle cislo plati..ty zakazy jsou radikalni..podle mne je cislo zdvojnasobene

kejt29
12. bře 2020

@marketka_m nevim, jestli se neinspirovali Slovenskem a nepochopili, ze tohle se melo udelat driv...

marketka_m
12. bře 2020

@kejt29 no mohli.. ja bych naridila domaci vezeni vsem...to by bylo...v tech obchodech by nezustaly ani regaly natoz potraviny🙂

myleii
12. bře 2020

@marketka_m jako divim se, ze ted jen 2 lidi, nicmene dalsich 140 vzorku se testuje, takze vecer ten narust jeste muze byt hodne velky.

kejt29
12. bře 2020

@marketka_m jako chapu, ze ekonomicky dopad je sileny, ale nedopadne to jinak. Meli zavrit, co slo. Doted jedou obchodaky, aquaparky apod. Pro me nepochopitelne. Decka poslou ze skol domu, ale zbytek nedoresili. To zprisneni pravidel melo prijit driv.

odula
12. bře 2020

@marketka_m to je úplně jedno kde to píšou (kdyz to tak je) to opatření resp rozhodnutí dedikovat 112 na volání o možných příznacích koronaviru je pitomost. Pak se nemůže člověk divit že operátor odkáže na slivovici. Bez ohledu na to jaky periodikum to píše. Tohle není bulvární informace ani způsob, tak nevím proč bych referovala k bulváru?

marketka_m
12. bře 2020

@kejt29 presne prvni melo byt zakaz italie...dalsi krok zavrit vse krom.potravin a.lekaren...ted je.pozde si myslim

marketa11112
12. bře 2020

@mourovatakocka nemam valne mineni o zodpovednosti lidi. o soudnosti nemluve. bohuzel. jen bych rada preklad : jak to bylo mineno smerem k me osobe? dekuji

kejt29
12. bře 2020

@marketka_m no prave ated se to snazi “dohnat”. Odskakala to hlavni hygienicka, tady mate lidi vinika 🤷‍♀️ Ja nic ja muzikant, ze...

mourovatakocka
12. bře 2020

@marketa11112 Jak jsi psala, že za svoji rodinu jsi zodpovědná ty. Překvapuje mě, kolik lidí má pocit, že nejsou zodpovědní za nic a za nikoho 😒 Je to trochu strašidelné.

Strana