Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Radeji budu dal nosit rousku, nez se nechat ockovat pochybnou vakcinou.
@puhelin až na to, že lidi se nenechají očkovat a na ty roušky budou stále víc a víc kašlat...to nikomu dlouhodobě nevydrží...čím více jsou lidem roušky nuceny, tím větší odpor k nim lidé mají. Ve chvíli kdy bude očkování, tak ani nepoznáš kdo teda tu roušku by nosit měl a kdo ne a očkovaní budou křičet, že jsou očkovaní, že to nosit nebudou a nechtějí a neočkovaným sundaná rouška ve většině nebude vadit, zbude jen malá skupinka lidí, co mají strach z viru i z očkování a co tu roušku budou chtít nosit a ti se hold pod nátlakem okolnosti bud osmělí bez roušky nebo se též nechají naočkovat, kostky jsou vrženy...
Jo a ještě jedna věc, musí naočkovat těch cca 6,5 - 7 mil. obyvatel - to máme 3 mil. rizikových, kritická infrastruktura a učitelé 0,5 mil. (učitelé 135 tis., zdravotníci 270 tis., kritická infrastruktura kdyby 100 tis.) a to jsou nyní 3,5 mil. objednaných vakcín.
No a dále dětí do 18 let je v ČR kolik 1,6 mil.? Na ty ta vakcína nebude mít povolení.
Takže ještě se musí proočkovat další 3 mil. dobrovolníků, pokud od 10,6 mil. obyvatel odečtu 3,5 mil. předem určených a k tomu 1,6 mil. dětí, pak j dejme tomu nějakých 500 tis. neočkovatelných kvůli NÚ máme tady zbytek 5 mil. obyvatel a k tomu 3-3,5 mil. volných vakcín, takže každý druhý, ne-li tak že očkovaný nebude muset být každý třetí. Kdo nemá ekonomický dopad, toho nedonutíte, kdo nepotřebuje nutně kvůli práce cestovat, taky ho nedonutíte a tak to zbude na těch ostatních - herci, umělci, zpěváci, kuchaři, servírky, prodavačky, organizátoři kutlurních akcí, zaměstnanci firem, kde mají nařízené roušky, pracovníci v cestovním ruchu a všichni postižení toutou krizí - ale ani těch dost nebude. Vakcinaci zdar.🙈🙉🙊
@marcicek84 A vzala jsi do úvahy to, že na jednoho člověk bude potřeba dvě dávky?😉
@hojda oni přiobjednají, to se zase nebojím...😉 jinak zatím je otázkou kolik dávek, myslím, že v tom sami nemají jasno...
@hojda jinak si myslím, že tato hra se bude hrát jinak, stačí aby to mělo určité procento obyvatel,kteří budou tlačit na ostatní, ať se taky podvolí a ti budou svolní a budou tlačit i k povinné vakcinaci...můžou chtít i omezovat neočkované, však oni takto mnohé k tomu dostrkají tak jak tak...
@marcicek84 a tak se neboj, ne? Ockovat se nedas a nemoci se nebojis. Zak jsi v poho, ne? ;)
@meesha a já snad píšu o tom, že se bojím? 😂píšu jen o těch faktech, nás se to doma ani nedotýká ekonomicky...očkovat se určitě nenecháme, v tom máme celkem jasno už dlouho...💃
@marcicek84 tak sry, ale vypadalo to tak, kdyz mas porad potrebu sem davat clanky o tom jak strasne to bude a co nas jeste ceka a jak te vari jako zabu. Ok, ok.
@meesha tak jako žábu uvaří všechny v ČR, pokud budou s opatřeními přitvrzovat...ale uvidíme, zatím ticho po pěšině...uvidíme co v pátek představí Prymula, vypadá to, že mi kadeřník ještě vyjde 🙂
@marcicek84 Kadernik :D ....mne to nejdriv evokovalo Jermanovou 😨 ja se na ty zpravy uz nesmim divat :D tak to good luck
@meesha ve čtvrtek by to ještě mohlo vyjít 🙂 Jermanová a kadeřník, to je dobrý 😂
@werumka 😀 no jo! to je neuvěřitelný, co všechno se zvládne při pandemii řešit 😎 https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kadernictvi-...

@hojda a to se mi muj znamý (němec) snaží namluvit, že nemluví tak dobře švédsky protože je němec (protože němčina vůbec, ale vůůůůůbec není blízko švédštině), ale prostě proto, že je tak neuvěřitelně nadaný na jazyky :D já to věděla. 😎