icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ilonne
7. říj 2020

@marcicek84 Tak si trochu objasnime průběh trestního rizeni. Trestní rizeni začíná zahájením úkonů trestního řízení ve smyslu par. 158 odst. 3 trestního řádu, dále může skončit vydáním usnesení ve smyslu par. 159....nebo pokračuje vydáním usnesení ve smyslu par. 160 odst. 1 tr. řádu, to se z podezřelého, stává obviněný a věc se dostává do stadia vyšetřování. Vyšetřování zpravidla konci předání věci státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby. Státní zástupce se pak rozhodně zda danou věc obzaluje, či nikoliv nebo třeba vrátí k dosetreni. Celou věc řádně objasnit a zdokumentovat důkazy je zdlouhavý proces, obzvláště u kauz hospodářského charakteru. Takže hledat něco divného na podání obžaloby po 6ti letech je v rovině sci-fi. A ty se opět pleteš do věcí, kterým nerozumíš ani za mák....

marcicek84
7. říj 2020

@ilonne takže znovu, prosím tě, ukaž mi důkaz, kde byla Peková vyšetřováná od roku 2013, kde to je takto napsáno, to jsem chtěla i po jelenici_závodnici a taktéž jej nemá, v opačném případě tě nechápu, proč máš potřebu se do toho plést...

werumka
7. říj 2020

@marcicek84 To, že mezi nimi je, se potvrdilo v srpnu. Nevidím v tom žádnou konspiraci. Byli tam čtyři akcionáři - to se vyvrátit nedá. Akorát když z těch čtyř byl v lednu známý akorát Janoušek, tak proč by psali o nějaké Pekové. Teď holt média znají i ji, tak o ní píšou také. Určitě to není tak, že by tam figuroval Janoušek, Paško, Ullrich a někdo neznámý a místo toho pak nastrčili Pekovou aby se ji pomstili za covid... Ona v tom figuruje. Jak moc, to nevíme. A jak říkám, mohla to skutečně dělat s dobrým úmyslem, že chce dělat dobře svou práci a pozadí ji nezajímá. Bohužel pozadí bývá důležité. Zvlášť, když se jedná o peníze. Takže byť mi ji může být lito, platí tady to samé, co u zákona- neznalost neomlouvá☹

ilonne
7. říj 2020

@marcicek84 A proč by ti někdo měl podávat důkaz? Ty už jsi se normálně musela zbláznit, jestli si myslíš, že státní zástupce jen tak může podat o žalobu bez předchozího průběhu celého trestního řízení....

jelenice_zavodnice
7. říj 2020

@ilonne Nenech se nachytat, já Marcele nepsala nic o tom, že byla vyšetřována od r. 2013, už neví co by napsala, protože zjistila, že nejdřív musí přečíst všechno co nasdílím a teprve pak reagovat, že jsem tam někde uvedla nějaký nesmysl. No a neuvedla, protože se pořád bavíme o stejné kauze s více obviněnými ale různá obvinění, a až od roku 2017. Akorát jsem použila místo obvinění pojem obžalovaní a toho se chytla. Ale uznala jsem to. To víš, ještě v těch pojmech nejsem natolik zdatná 🙂

marcicek84
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice až mi předložíš důkaz, že to co, tvrdí o Pekové, že byla skutečně stíhaná už od roku 2013, tak pak to o ní můžeš tvrdit v opačném případě bych se tohoto tvrzení zdržela, o nic jiného mi nejde.
A už s těmi argumentačními fauly přestaň, před pár dny si tady popsala Marketa 11112 a to docela kauza byla... 🙂

ilonne
7. říj 2020

@marcicek84 A ještě tu o těch Martanech, kteří nám vysávání mozky....

jelenice_zavodnice
7. říj 2020

@marcicek84 Na co důkaz na něco, co jsem neříkala? Tak ještě znova i když to tady ukončuješ už po několikáté a pořád se k tomu vracíš, přečti si všechno znova, třikrát, čtyřikrát nebo pětkrát a uveď mi, kde píšu, že Peková je stíhaná od r. 2013.
Odula tě to naučila dobře s těmi argumentačním fauly, je vidět, že dělá tu práci profesorky (snad se nepletu) dobře 🙂

werumka
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice Prosimte, za to můžu já... Jak jsem tady sdílela ten článek z roku 2013, kde se o ní píše... jenže jsou to plisty, takže relevantnost je zavádějící. Ten článek jsem postovala kvůli tomu, že to jméno v celé kauze se objevilo dřív, než v srpnu letošního roku. Byt na pochybné platformě.

marcicek84
7. říj 2020

@ilonne tak pak nerozumím tomu, proč se ty důkazy neustále chtějí po mně a když je chci já po někom, tak je problém??? není to nějaké divné? A ano,když něco člověk nemá, nemá to tak prokázat, tak se evidentně k těm faulům uchyluje, že ilonne?

marcicek84
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice ty píšeš, že byla obžalovaná již v roce 2017 pak ses omluvila za nepřesnost, žes nevěděla, že stíhání či vyšetřování a obžaloba je něco jiného, takže prosím o ten důkaz, že ohledně Pekové a o tom vyšetřování do roku 2017. To tady neprokázal nikdo, ani werumka od toho roku 2013, ani ty od toho roku 2017 a tedy pokud neprokážeš ty nebo někdo jiný, tak na tvé místě tímto dále neargumentuji. A pokud ti to stále není jasné, co mi vadí a o co mi jde, tak opravdu to už není můj problém a omlouvám se, že se další diskuze na toto téma již zdržím.

werumka
7. říj 2020

@marcicek84 Nesmíš psat, že "se psalo" nebo že "se vi". Tím si totiž nabihas na vidle - logicky ti pak někdo může položit otázku "kde se pise" nebo "odkud se vi". Zatímco když rekneš, že "můj názor je...", nikdo žádný důkaz chtít nemůže 🙂

werumka
7. říj 2020

@marcicek84 Ne, ty chceš důkaz, že ona v tom figuruje na základě toho, že by se o ní psalo. Ale ono se o ní psát nemuselo. Proč, vždyť do letošního roku media znala akorát Janouska. Tak se psalo o něm. Úplně vidím, jak někdo před rokem rozklikne článek "Peková je zapletena v kauze Chambon." Nerozklikne. Musí to napsat tak, aby i blbec znal jméno v titulku 😀

marcicek84
7. říj 2020

@werumka psát se samozřejmě nemuselo, ale pokud to někdo neví, že to tak je a nemá to jak prokázat, tak se tím přece nemůže ohánět, že to tak je...takže pořád to je v úrovni jedna paní povídala... :D a já ty domněnky živit nechci...
tady na MK se navíc jede stylem, nemáš odkaz, nemáš důkaz, tak ti nevěříme...

werumka
7. říj 2020

@marcicek84 A co tedy chceš přesně dokázat? Že tam figurovala od začátku? Vždyť z logiky věci musela. Byla vedouci laboratore molekulární diagnostiky Chambonu. Ale spáchala trestný čin? To ukáže soud.

jelenice_zavodnice
7. říj 2020

@werumka Vidíš, to bude ono, Marcele se to plete, já vůbec nechápala, proč furt operuje s tím rokem 2013 a že jsem to psala já, když já o tom roku nepsala vůbec. To bude ten "zdiskreditovaný" odkaz 🙂
@marcicek84 Počkej, to ale zase píšeš o něčem jiném. Obvinění a obžalobu jsme si vyjasnili a znova připomínám, že jsem se omluvila na chybu v těchto dvou výrazech. A já celou dobu psala, že Peková je evidentně mezi těmi bezejmennými obviněnými. Pak si začala ty vypisovat, že pátá obviněná osoba přibyla až v r. 2020 když došlo na obžalobu, takže pět obžalovaných osob ale že předtím byly jenom čtyři. No a nebyly, to jsem dokázala, že v r. 2017 jich bylo pět obviněných dle článku. A ty na to, že to je jiná kauza a ne, není to jiná kauza, pouze jiné obvinění ale pořád nám člověk nezmizel. To, že když už si nevěděla jak z této šlamastiky ven, tak si začala požadovat důkaz o tom, že kde je Peková jmenovitě obviněná, tak to jsme si také již vyjasnili a to na začátku, kde jsem napsala, že kdyby nebyla, tak o tom rozhodně víme a určitě by řekla do médii. V kauze figuruje již od r. 2013 a teď si jenom počkáme na pokračování od kdy tedy byla definitivně obviněná i když podle toho, kolik je akcionářů co si rozdělili miliony a kolik obviněných, je to jasné. Tedy ne všem ale některým ano.

pratensis
7. říj 2020

Holky, vkládám mimo aktuální proud diskuze (nestíhám se zapojovat). Ale pro zajímavost - vyjádření zdravotníků k petici jiných zdravotníků:

https://www.protext.cz/zprava.php?id=34552&fbcl...

"... Považujeme za nepřijatelné, aby do ní skupina lékařů, místo případné odborné diskuse na patřičném fóru, vstupovala veřejnými výzvami bez jasného vědeckého podkladu..."

werumka
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice Hele, ale to by taky mohla být dobrá konspirace! Co když už Peková věděla v lednu, co se bude dít a tak si hned začala budovat pozitivní PR, aby si v době, až to praskne, mohla nahonit body? 😀 😀 Vždyť v lednu se psalo, že prostudování spisů bude trvat několik měsíců. Co udělá chytrej člověk? Vybuduje si během těch několika měsíců solidní základnu pozitivna 😀

Nevěřím tomu ani za mák. Ale pro konspirátory opačného pole by se to určitě hodit mohlo...

marcicek84
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice myslím, že už nevíš co napsat, v roce 2017 jsi sdílela článek pouze o 4 obviněných osobách, v roce 2020 jich je 5. No, pak přibyl pochybný článek z parlamentních listů, kde sice v roce 2013 je její jméno, ale bohužel zde chybí to, že je jednou z těch obviněných osob, takže nelze tvrdit, že jí byla. Tak snad už to je jasné...

werumka
7. říj 2020

@marcicek84 Ale těch pět obviněných bylo už v lednu 2020,kdy Pekovou nikdo neznal...

jelenice_zavodnice
7. říj 2020

@pratensis Tak jsem se podívala, jestli tam je i děkan Zima. Není, v neděli byl v OVM a bylo mi jasné, že tady asi nebude 🙂

jelenice_zavodnice
7. říj 2020

@werumka Pssst, to neříkej nahlas, ještě se toho někdo chytne.

werumka
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice Myslíš Tonda Blaník? Ten za to určitě může! 😀

ilonne
Autor odpověď smazal
jelenice_zavodnice
7. říj 2020

@marcicek84 Marcelko, ty máš dnes špatný den, že ti nejde ani číst? Tak já ti ten link nakopíruji znova ano? Byl to ten první z těch tří ano?
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/kauza-cham...
O kolika lidech se tam píše? O Janouškovi a čtyřech dalších. Kolik je to dohromady? Pět prosím.
A tohle byl ten třetí: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/policie-podv...
A tady se píše o čtyřech, protože článek je z ledna a Janouška v této kauze obvinila až v březnu myslím. Takže znova pět obviněných. Rozumíme si, nebo ještě pořád nic?
Parlamentní listy já nesdílela, to mi nepřišiješ 🙂

ilonne
7. říj 2020

@marcicek84 Na to jsi expert spíš ty.

pratensis
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice @ marcicek84
Jen pro zajímavost. Krátké googlovani, zběžné prolítnutí (takže mě opravte, jestli jsem to špatně pochopila). Článek z března20 , hovoří se tam o vyšetřování v minulých měsících, a tedy před koronakauzou. Při prvním pohledu mi není jasné, co je to za stránky, ale odvolávají se na HN (Hosp. noviny?). To jen tak, že mě zajímalo, jestli něco najdu.😉
http://www.pruvodce.info/2020/03/pani-doktorka-...
"mezi obviněnými je podle zjištění HN i lékařka Soňa Peková. Policie v minulých měsících ukončila vyšetřování a navrhla všech pět lidí obžalovat."

marcicek84
7. říj 2020

@jelenice_zavodnice parlamentni ti neprisivam,tak klid. Kazdopadne to otacis to uplne jine roviny nejakych poctu,ale i to je nerelavantni, mmch vsimla sis,ze v tom odkazu je v tom textu je pocet jiny?Paska a 3 lide?Ale neni tam ani zblebt o Pekove.No a dalsi clanek je rovnez o 4 lidech...Ta Pekova pred korona kauzou moc prokazana timto neni.

marcicek84
7. říj 2020

@pratensis ale tak jde o to,zda tam figurovala i pred koronou a to tady jaksi z niceho nevyplyva...

pratensis
7. říj 2020

@marcicek84 Jakto? Policie v min. měsících ukončila vyšetřování, mezi obviněnými je Dr. Peková - a článek je z března 20, čili vyšetřování skončilo ještě před koronou, aspoň tak tomu rozumím já. Ale upřímně, je mi to dost jedno, jen mě zajímalo, jaké info k tomu najdu.

Strana