Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Takže, jen abychom si to shrnuli. V roce 2017 se psalo o pěti lidech, kteří byli obviněni v kauze Chambon. Z kraje roku čtyři lidé, v březnu 2017 i lobbista Janoušek. Dohromady se jednalo o pět lidí.
V lednu 2020 státní zástupce Dadam uvedl, že Janoušek a další čtyři lidé pošle před soud (dohromady pět lidí). Prostudování spisu zabere ovšem několik měsíců.
V březnu 2020 zdroj Hospodářských novin uvádí, že mezi pěti obžalovanými je i doktorka Peková. V srpnu (skutečně několik měsíců po lednu) se tato teze potvrzuje.
Stále se jedná o pět lidí, jako v roce 2017.
Takže jsou vlastně jen dvě verze:
1. V kauze hrál roli Janoušek a další čtyři lidé, mezi nimiž byla doktorka Peková.
2. V kauze hrál roli Janoušek a další čtyři lidé. Jednoho člověka pak vyměnili za doktorku Pekovou, aby si jí pomstili za její zásluhy stran koronaviru.
Tož asi tak. Závěry nechť si udělá každý sám 🙂
@werumka kdes tu castku vzala prosim tebe? Ohledne te Pekove tvrdis stale neco na co neni dukaz,bohuzel,muzes si to myslet,ale to je asi tak vse...
@marcicek84 "Soňa Peková podle vyšetřovatelů získala od Chambonu 390 tisíc korun. Dalších 27,2 milionu jí mezi roky 2009 až 2011 vyplatila firma Medeana, v níž držela podíl. Policie tvrdí, že tato částka pochází z toho, co Medeana fakturovala Chambonu."
@marcicek84 Však já píšu dvě verze. Která je pravdivá, to je ve hvězdách 🙂 Jaká jiná verze podle Tebe přichází v úvahu? Jak to vidíš Ty?
@werumka ja se necham prekvapit.
Ale fascinuje me,jak FCB zacina rychle rusit ucty proticovidovym skupinam,cehopak se boji???Tak ze by to z USA doslo az sem,tak to bylo docela rychle a zajimave,ze pred tim patkem,jak Prymula ohlasuje opatreni v rodinach...
@marcicek84 V letech 2009–2014 byla vedoucí laboratoře molekulární diagnostiky Chambon / Synlab Genetics.[2][4] Činnost laboratoře Chambon byla předmětem vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, ve kterém státní zástupce vyčíslil škodu na výši 300 miliónů korun, škoda měla vzniknout tak, že laboratoř si účtovala dražší vyšetření, než jaké doopravdy prováděla. Soňa Peková je mezi obviněnými, soud dosud (červen 2020) neproběhl.[5]
@marcicek84 Marci, to musíš číst i článek, nejenom nadpis. To pak chápu, že porozumění textu může dělat problém.
První článek a text z něj: "Detektivové obvinili podnikatele kvůli Chambonu ve dvou vlnách během roku 2017. Hned zkraje roku si vyslechli obvinění z podvodu Luboš Pašek a další tři lidé. Policie je viní z toho, že společnost v letech 2009 až 2010 získávala neoprávněně velké úhrady od pojišťoven za krevní testy.
Druhá vlna obvinění přišla o tři měsíce později, v březnu 2017. Tentokrát v „policejní síti“ uvízl i Roman Janoušek, který stál u zrodu Chambonu a ve firmě měl podíl. Kriminalisté ho neobvinili přímo z účasti na podvodu, ale praní špinavých peněz, protože dostával ze Chambonu pravidelné platby. A podle policie věděl, že pocházejí z trestného činu. On a jeho čtyři spolupachatelé se podle vyšetřovatelů legalizací nelegálních peněz obohatili o 176 milionů korun.
Druhý článek - byl napsán v lednu, kdy obviněni byli čtyři lidi, (ano to stojí v nadpisu), autor asi nepožádal Jolanu o výklad tarotových karet, kolik obviněných bude v březnu. A to jich už bylo pět.
@pratensis Díky za ten článek, ušetřila si mi hledání dalšího důkazního materiálu ve věci obvinění ze šíření nepravdivých informací 🙂
@werumka Tonda Blaník 🙂, ani nevím jestli ještě vysílá, musím se podívat.
@jelenice_zavodnice Teď už je to Republika Blaník na youtube 🙂
@jelenice_zavodnice at ctu jak ctu Pekove jsem se tam zase nedocetla...takze bych mirnila vasne...
@marcicek84 Hele, tak já to zkusím přeložit do češtiny 🙂 pracuješ ve firmě a děláš v ní vedoucího. Dostáváš hezký prachy a i když víš, že majitel tvoji firmy je tak trochu nebezpečnej zloděj, tak jsi ráda, že tě financuje. Financuje te výborně a můžeš se tak věnovat svoji práci. No a pak toho šéfa obviní, že prachy, který ti dával, nebyly tak úplně legální. No a protože ty jsi ty prachy vzala, tak se holt do toho soukolí dostaneš taky. Není to tvoje firma. Nikde o tobě napíšou. Ale z titulu svý funkce si musíš projit stejným kolečkem jako majitel. Ty peníze sis od něj tak nějak vzala.
@marcicek84 A víš, že čím víc se budeš hrabat v tom (ehm výměšku), tak bude smrdět víc a víc? Uznej, že si šlápla vedle. Zkus to příště, ještě diskuzi neopouštím a corona se taky drží, takže bude o čem psát a určitě nebudu neomylná 🙂
Jo, a když se snažíš odvést řeč jinam, na ten FB co ruší proticovidové skupiny, tak FB má od začátku v podmínkách, že skupiny, všechny skupiny nejenom proticovidové, které sdílejí konspirace, nepravdivé informace, zakázanou tematiku, nacismus, fašismus, ilegální věci atd., budou mazány samotným FB, pokud si admini těchto skupin neuhlídají obsah. To jen k tomu, čehože se to v té Émerice bojí.
@hojda ano,byla proverovana cinnost laboratore a to automaticky znamena,ze je nekdo vinen,nebo jak?Pekova zde byla vedouci zamestnanec,je tam uvedeno,ze byla obvinena,neni uvedeno kdy,oficialne je vsak zalovana az v srpnu 2020. Mimo covidi eru o jejim obvineni verejne dostupne informace proste nejsou takze si lze pouze myslet,ale nelze o tom psat jako o nejakych faktech..coz se tady deje...
@jelenice_zavodnice Bohuzel neslapla,nemuzes o nekom tvrdit nepodlozene veci a tos tady delala a delas stale dal,i kdyz se ti tady snazi pomoci nic to nezmeni na faktu,ze ty veci jsou nepodlozene...
@marcicek84 co konkretne se tady s jistotou řeklo a je nepodložené?
@werumka a jeste mi vysvetli tedy proc si myslis,ze vedouci zamestnanec v laboratori se zaroven stara o cenotvorbu ukonu nebo o konecnou faturaci?To ne nepravdepodobne,ts mela na starost uplne jine veci...Takze v konecnem dusledku si penize brat mohla,ale taky jsou veci,ktere se ani nemusela dovedet,jen se to po ni ted,kdyz se to hodi,sveze...
Tve posleni vyjadreni je napr. jen tva dedukce...
@marcicek84 určitě se to nemusela dozvědět. Ale peníze si zřejmě vzala. Mimo své výkony. A je jedno jestli to je 390 tisíc nebo pět tisíc. Vzít si je asi prostě neměla. Pokud je pravda, co říkala, že se o kšefty pana Janouska nestara a nezajímá, tak je to s prominutím její naivita a je pak jednoduchý toho člověka stáhnout do kolečka trestních úkonů.
@marcicek84 Je to v článku od @werumka. To ti ho mám speciálně také nakopírovat když si jej neumíš najít? Nebo začneme od začátku, od pochopení těch článků, textů a počtů obviněných a obžalovaných lidí? Nebo jdeme hledat tvoje důkazy k politické, a vlastně nepodložené objednávce stíhání Pekové, na kterou se odvoláváš o dvě strany dál? Nebo k tomu strachu a mazání FB skupin? Máme na výběr hodně věcí, tak začni a pustíme se do toho 🙂
@werumka ale vedouci zamestnanci berou i vetsi odmeny,v jejim oboru to zase neni tolik,aby se z toho delalo halo,koukni na Hrad jake v prezidentske kancelari toci prachy a za nic a jaci lide to berou,ja si myslim,ze tohle byla opravdu spise jeji naivita
@marcicek84 Mohla to být její naivita, z rozhovoru, které s ní proběhly před lety, bych na to celkem sazela. Ale znova opakuju. Jít do společnýho kšeftu s Janouskem, nechat si vyplatit peníze v řádu milionů, aniž bych věděla, odkud to pluje... to už je blbost. Chápu, že v její profesi nemá čas se starat o lobbisty a podhoubí kolem nich. Jenže pak na to dojede. Pokud jsem naivní, tak do tohohle kšeftu z principu nepůjdu. Protože bych měla obavy, že si pro mě pak najednou přijdou policajti a já vůbec nebudu tusit, kolikata bije. A to je ale ta nejlepsi varianta. Všechny ostatní jsou horší. Tzn. že to věděla. A to by byl průser. A znovu rikam - nejde o celkovou sumu. Jde o to, odkud se ty penize vzaly.
Mám dotaz 😅 už jste se dohádaly ohledně Pekové? 🙈😂 Anebo plánujete ještě plevelit dalších pár stránek pořád dokola tím samým?
@werumka no kazdopadne je to vedec a vsichni vime,ze jim je to jejich naivni uvazovani vlastni,kolikrat jim staci koupit pristroje,nechst prostro pro praci a zapali se do toho a o ty veci kolem se nestaraji...Bohuzel pro ne,jsou dobri be svem oboru ale neopak velmi zranitelni prave v te neprakticnosti v beznem zivote,naivite...No uvidime jak to dopadne...
Anonymni, neboj ,ja uz na pani ze zavodu reagovat nebudu,je to stale dokola,prekrucovani,pokud nechape podstatu,je to bohuzel jen jeji vlastni problem 🙈🙉🙊
@marcicek84 Není to jen u vědců... casto, když má člověk v něčem hodně dåni, někde to zas chybí.. podívej na Jardu Jágra 😁 proto strašně záleží na tom, jaké lidi má kolem sebe. Bohužel pokud to splní skutkovou podstatu trestního cinu, že kterého ji obviní, nedá se s tím moc dělat. Janoušek z toho stejně zase vyklouzne jako vždy ☹ ale pokud by to tak bylo, pak by mi mnohem víc dávala smysl ta konspiracka, že "hlas lidu" ji bude v současné době nakloněn.

@marcicek84 precti si to cele 🙂 Pasek a tři lidé byli obviněni hned z kraje. Janoušek o tři měsíce později. Zase pět lidí. Kurnik 😀