icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
10. říj 2020

@marcicek84 Ale vsak to rikal i ten Madar. To, ze neco neni zakazano, neznamena, ze to za soucasne situace (tehdy srpen) mam delat. Skakat z okna taky neni zakazano. To je prave ten nas nablbly pristup. Osobni zodpovednost nula.

marcicek84
10. říj 2020

@ninive211 a vis proc,protoze mame zasazena ohniska v duchodacich,treba ve Slunecnici a to neni jediny...tam je kazdy treti pozitivni...

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice nam se to samozrejme v case nevyhne,ale jaksi aby se tu porad psalo ten babisovskych pristup a vse hazelo na lidi je zcestne...

ninive211
10. říj 2020

@marcicek84 A co znamenaji zasazene duchodaky? Daleko vetsi pruser jak zasazene doly v lete....protoze hornici nezahlti behem par dní nemocnice...takze to, ze cisla jsou vysoka, protoze duchodaky, by me teda rozhodne v klidu nenechavalo

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 Můžou za to lidé svou neukázněností a nezodpovědností.
A jací jsou lidé, takovou vládu obvykle mají, to je prověřeno dlouhou historií lidstva.

marcicek84
10. říj 2020

@meesha osobni zodpovednost,to je vec,kterou nam vzali jarnimi prikazy a zakazy,kdyz si mysleli,ze jsou lide nesvepravni,tak ted se nelze divit,kdyz se tak nekteri lidi chovaji,prepalene jaro,bych to nazvala..

meesha
10. říj 2020

@hojda zvazuji totez. Ja dite proste nemuzu s cistym svedomim do te skoly pustit. Se chci ujistit, ze nejsem uplne hysterka (ne, tebe se marci neptam) :D syn je par dni po vetsi operaci a predstava, ze nam sem cokoliv ostatni prinesou...chjo. Jisty je, ze pokud ji stahnu, tak by to muselo byt do te doby nez se to zlomi. A na to asi moje omluvenka stacit nebude. Dva mesice? Netusim. Prekerka. Zvazovala jsem i to prevedeni na dom vzdelavani, musim nastudovat.

marcicek84
10. říj 2020

@ninive211 ale oni jsou prave bezpriznakovi,zatim neni tlak na hospitalizace,spis o ne nema kdo pecovat

marcicek84
10. říj 2020

@meesha zahravas si se socialkou,do toho bych nesla...A moc ten strach v sobe zivis...

meesha
10. říj 2020

@marcicek84 ale prdlajs, zdravy rozum a zodpovednost se neda vzit :D

meesha
10. říj 2020

@marcicek84 tebe jsem se fakt neptala, za druhe nulaku se netyka povinna sk dochazka, jde mi ciste o to, ze ji budu brat soc kontakt, a ze mne je to blby
A laskave opet rozlisuj strach a starost o blizke.

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice jasne,lide muzou za covid,to je nazor,lide muzou za opatreni,omzeni,lockdowny a taky muzou za to rizeni a ulhane statistiky...to se divim,ze s tim vsim dokazes zit 🙊🙈🙉

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 Za covid může někdo jiný, to víš přece nejlépe ty, už tři sta stran tady člověk nečte nic jiného...

marcicek84
10. říj 2020

@meesha ja myslim,ze bys to nemela hrotit ani prehanet a do skoly bys deti posilst mela dokud to jeste jde,dlouhodobe zit sklicena ve strachu nedokazu a ani to neni dobre pro tvou obranyschopnost...

@jelenice_zavodnice kazdopadne za covid lide nemuzou,jsem rada,ze se shodneme alespon na tomto...

meesha
10. říj 2020

@marcicek84 prej sklicena

sticker
jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 A už se tedy neztotožňuješ s Pekovou a názorem, že virus byl uměle vytvořený?

hojda
10. říj 2020

@meesha V TV byl rozhovor s šéfem asociace ředitelů a ten sám zmínil, že existuje segment rodičů, kteří mají zájem děti do školy nedávat a zaručit se za to, že se řádně budou starat o vzdělávání dětí a on sám řekl, že by určitě tomuto segmentu rodičů vyšel vstříc, že učitelé vědí z jara, jak domácí vzdělávání v rodinách funguje a nefunguje a ví, u koho si to mohou dovolit a u koho ne. Druhý stupeň stejně zavřou, to je jisté, takže to vidím max na týden a to by rodič omluvil. Navíc mám přišlo i od ředitele info, že kdo nesouhlasí s nošením roušek ve třídě, tak si má zatím dítě nechat doma, že se uvidí kolik takových dětí bude a bude se ta situace dále řešit. Víc už se k tomu neozval, tak předpokládám, že to žádná velká masa rodičů nebyla. Dávám tomu pár dní a všichni budou rádi za kohokoliv, kdo bude ochoten si děti nechat doma.

meesha
10. říj 2020

@hojda ja jsem to prave presne takhle na zacatku roku slysela, ale nikde jsem pak necetla nic co by to nejak osetrovalo. Diky 🙂 A ja si teda taky myslim, ze budou radi za kazdyho zaka, ktery se ve kole "neobjevi", tech starosti s tim maji az az

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice a prosim te kde jsem psala,ze se s ni neztotoznuju 🙊🙈🙉

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 Píšeš, že za covid lidé nemůžou...že na tom se shodneme.
Ale to jsme se nepochopily, já myslela, že píšeš o tom, že covid je přírodní, nikoliv uměle vytvořený.
Pak se vrátím k tomu původnímu, že se neshodneme, protože za covid mohou lidé, nikoliv vláda.

marcicek84
10. říj 2020

@hojda az na to,ze to neni o dovolovani ale o striktich pravidlech,ktere maji byt pro vsechny stejne,ne ze si nekteri rodice usmysli deti to skol neposilat,to je hlavu postavene,skolni dochazka je povinna,tak bych prestala vymyslet nesmysly,takze pokud neni prevedena trida na distancni ma se zak vyuky osobne ucastnit.Jako ppravdu nechapu proc tolik rodicu chce sve deti znicit,ta skola ne i o nejakych soc.vazbach,ktere tim tomu diteti vezmeme...jenom kvuli svemu strachu

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice tak ja to pochopila tak,ze rikas,ze za kovid muzeme my bezni obcane,coz nemuzeme...ale jestli co beres tak,ze jako bych odnekud nekym vpusten ci unikl chybou lidskeho fsktoru ci nedostatecneho zabezpeceni,tak pak za to muze nejaky jeden clovek,prip.skupina lidi,ale urcite ne bezni obcane,kteri se u tyto zasluhy nepostarali a ted se po vsech chce at prestanou fungovat a ze kvuli lidi se a nedodrzovani opatreni se to siri,tak ono se to siri protoze to je virus a ten kdyz ma hostitele tak se siri,ze jo...

meesha
10. říj 2020

@marcicek84 tebe si nikdo neptal

hojda
10. říj 2020

@bombat Jsme v podstatě s manželem oba na HO (manžel by teď měl chodit jednou týdně do práce), už na jaře jsme si vyzkoušeli, že to dáváme, není to vždy med, to zase nemůžu říct, musí se víc plánovat a organizovat, ale jde to. Děti jsou naštěstí chytré, tak jim stačí chvilka na pochopení (ve škole se často čeká na ty pomalejší a vše trvá mnohem déle) plus využíváme hodně umimeto.org a jiné možnosti na webu (na jazyky je úplně super apka wocabee!) , kde je možné si vše procvičit a rovnou jim to i opravuje chyby a vysvětluje, co je správně a na tom se toho naučí hodně. Kamarádka byla se synem minulý podzim na cestě kolem světa (Amerika, Asie a Austrálie) a učení si skoro žádné nebrali a učili se jen na webu, kluk se vrátil do školy v novém roce a pololetní písemku z češtiny i matiky napsal nejlíp z celé třídy a to tam vlastně 3 měsíce nebyl. V květnu zvládl v pohodě přijímačky na víceleté gymnázium a neměl zaplacený ani žádný speciální kurz, jen příprava doma. Kamarádka má 4 děti, z toho jedno roční a jedno postižené a k tomu dva školáky 5. a 4. třída a na jaře řekla, že v září už se děti do školy vracet nebudou a nechali je doma na domácím vzdělávání. Jediné, co řešíme je ten kontakt se spolužáky☹.

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 Ať to uzavřeme a zbytečně se netočíme v kruhu, za současný stav nákazy v ČR mohou lidé a jejich neukázněnost a nezodpovědnost. A co se týče samotného virusu, jsem toho názoru, že nebyl uměle vytvořený a přikláním se k názorům korejského profesora v této tematice.

hojda
10. říj 2020

@marcicek84 Aha a ty tedy budeš doma na HO, celé dny na MK a dceru budeš posílat do školky i když jí složí i obyčejná rýma?👏👏👏

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice tak tim padem s timto nemuzu souhlasit,vir je vir a muzes delat co chces,ale neprecuras ho,protoze ho ani lidskym okem nazahlednes...necim o co se tady snazime,mozna mnohe oblasti a lidi socialne znicit..

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 Já jsem na přírodovědě dávala pozor a tak nějako vím, že virus není velikosti koně 🙂 A jestli nás někdo chce zničit, tak tipuji, že mimozemšťani by mohli mít zájem, konec konců, dle předpovědí Baby Vangy už dávno žijí mezi námi a za nějakých cca 100 let se nám mají odhalit 🙂

marcicek84
10. říj 2020

@hojda narozdil od tebe na zadnem HO nesedim,jestli myslis tu rymu s teplotou 38 tak to jsem doma tyden byla,protoze pokud nevis deti nemaji do skolky chodit nemocne,zajimave je,ze je mesic pryc a ty porad resis jak by to bylo vcera,ze bys mela narusene vnimani casu??? Soc.izolaci diteti velmi skodis,nedelas to pro nej,alenkvuli svemu strachu,zkus se radeji na nazor zeptat sveho ditete,ale ne tak,ze mu vtluces predem do hlavy odpoved,ale tak aby nemelo strach rict pravdu...

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice ale o tom to je,kdyby byl velikosti kone,asi by ses mu snaze dokazala ucinne vyhnout,videla bys ho na mile daleko,ted jsou opatreni a stejne si ten neviditelny previt z nas dela srandu a neposloucha a dela si co chce...vubec je k podivu,ze se tomu vubec nekdo muze divit a myslet si,ze nejakymi opatrenimi ho dokazeme zastavit...
Hamacek treba chce,aby testovani vsech obyvatel na covid bylo povinne

Strana