Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@mourovatakocka Tohle musí nějak opatřit, jsou tu nevytížené ubytovací kapacity, restaurace, lidé kteří dělají kroužky, tam by to mělo směřovat v případě zdravotníků.
@marcicek84 Kdo lékaři nebo pacienti?
@hojda zdravotníci, vždyť tady o tom psala, teď nevím zda to byla mourovatakocka nebo kdo, byla přece na vyšetření - screening a lékařka i sestry roušky pod nosem...
@hojda Já tak pětkrát denně myslím na to léto, kdy příslušná mista jezdila.po dovolených, protože druhá vlna je mýtus. A teď nemají nic vymyšleného, všechno zmatečné. Z toho je mi chvilkama fakt smutno. A že jsou někteří běžní občané z různých důvodů lemplove, to je bezva pecka.
Ad roušky v nemocnici, skutečně jsem viděla roušky pod nosem u zdravotníků. Soudím ale, že něco jiného je "běžné vyšetření" a něco jiného je péče o nemocné. Nebo alespoň věřím, že to tak je.
Abychom tu měli trochu rovnováhu - všem moc doporučuji Hanse Roslinga a Ola Roslinga (otec, syn) zalozili iniciativu Gapminder
https://www.gapminder.org/
venuji se, ted uz tedy jen syn, mimo jine tomu, jak clovek ziskava informace, jak se nechava manipulovat, jak je zaujaty v jejich vyberu a interpretaci dat. je to hrozne moc zajimavy. Napsali knihu, ktera vysla i cesky. Necetla jsem ji, ale chystám se 🙂
https://www.databazeknih.cz/knihy/faktomluva-38...
tady jsou některá videa, na TEDu jsou otutilkovaná česky, na YT nanestesti ne. ale treba někoho zaujmou 🙂
https://www.ted.com/talks/hans_and_ola_rosling_...
https://www.ted.com/talks/hans_rosling_new_insi...
tak kdybyste někdo měli čas... 😉
Hans Rosling
Ola Rosling
"otutilkovaná" :D :D jsem věděla že na tom slově je něco divnýho :D
@odula Wow, v knihovně 47 svazků a přesto délka fronty pět, na měsíce čekání. Třeba se opravdu tolik lidí zabývá kritickým myšlením.
@marcicek84 Pracovnici ve zdravotnictvi a take nekteri lide, co pracuji s nakazenymi s covid-19 jsou pry vystaveni vysokym davkam viru (v laickem terminusu) a neprerzite a proto jich onemocni mnohem vic a take s tezsimi stavy. Tot slova britskeho profesora. Dohledam video a nasdilim i kdyz tyto nazory ohledne “vysokych davek” virusu probehli myslim i ceskymi medii i kdyz okrajove.
@odula Diky za tip na tu knihu, neco podobneho uz nejakou dobu hledam. Jinak, neco trochu podobneho je asi i kniha “Vzpoura deprivantu”, druha cast pojednava o nastrojich uzivanych deprivanty k ovlivnovani lidskych skupin, o skupinove hlouposti, propagande a antivede.
@mourovatakocka Já nechápu, že opravdu nic neudělali, ani nějaká předběžná řešení, kde rychle sehnat lidi na trasování atd. to mělo prostě naskakovat na lusknutí prstu☹
Třeba nechají aspoň první a druhé třídy.
@jelenice_zavodnice a ty odněkud víš, že ty nemocné sestry a doktoři jsou z řad těch, kteří pracují s nakaženými s covid-19 jsou prý vystaveni vysokým dávkám viru? Pokud vím, uvádějí se počty, nikoli z jakých pracovišť tyto sestry či lékaři jsou, takže je otázkou, z jakého procenta to je nezodpovědnost personálu a z jakého procenta nějaká objektivní příčina...
@marcicek84 To nevím, stejně jako nevíme, jaké koncentrace virusu v různých stádiích procesu, se nacházejí v zdravotnických zařízeních bez ohledu na to, jestli tam pracují s nakaženými, jestli tam nakažení jsou a nebo se tam nakažení zdržují jen určitou dobu.
@marcicek84 Nejlepsi je, selhani jednotlivce hodit na celou skupinu. Vetsina zdravotniku se nakazila jinde, prinest ti to muze domu kdokoliv z rodiny, muzou to chytit cestou do prace, to jsou zase soudy, tohleto 🙈
@meesha tak najednou jde o selhání jednotlivců, ale že když potká někdo někoho s rouškou pod nosem šmahem se všichni odpírači roušek hodí do jednoho pytle, co na tom, že i když s tím nesouhlasí a dodržují to...🙉🙊🙈
@marcicek84 nech si sve provokativni reci. Pokud jsem neco z teto stranky sdilela, vybaflo to na me nekde na fb. Na rozdil od tebe nejsem clenem priblblych skupinek. Nemam na kraviny cas. Co a v jakem smyslu jsem tu sdilela,si dohledej sama. Na to jsi expert. Mozna si opet jen nepochopila, zda jsem to myslela vazne nebo slo o vtip. Mas s tim problem neustale. Kazdopadne marcicku, mas alespon odvahu na to, kdyz uz pouzivas me jmeno v diskusi, aby jsi me primo oznacila? Koukam ze ne- e. Pouzivat tento typ zakerneho boje, je nechutne. Na vic holt nemas.
Mě přijde blbé zavírat školy. Je fakt, že doktorky a sestry budou s dětma doma a bude chybět personál. Každý hlídání nemá. Já to třeba neřeším, jsme na PN a pro nás se nic nezmění. Ale co ty zdravotnice, nebo matky samoživitelky, které přijdou o velkou část přijmu? Alespoň první a druhá třída by měla zůstat otevřená. Nebo alespoň pro ty, kdo to potřebují. Udělat malé skupinky dětí. kdo může být doma, ať je raději doma, ale kdo ne, aby měl možnost svou situaci nějak řešit.
@pincola Doufám, že tohle nějak vyřešení, že to nenechají na těch sestrách a lékařích. Jsou volné kapacity v hotelech, restaurace mají málo zákazníků, vedoucí kroužků nemají co dělat, je potřeba zdravotníkům pomoci, když už jsme to celé hodili na ně díky vládě, které nic neřešila a díky vlastní nezodpovědnosti. ☹
@pincola Na jednu stranu je to možná pravda, na druhou ovšem nejsme hlídací tety ani chůvy, ale vzdělávací organizace. Např. u nás třeba týden nefungovala vůbec družina, prostě personálně to zajistit nešlo (nemocní + karantena). A stejně jako na jaře chtějí zřídit místa, kam budou děti zdravotníků docházet.
@marcicek84 co to ma byt za logiku? Nerozumim
@marketa11112 oznacila jsem te hned v prvnim prispevku,takze opet liche reci o jakemsi radoby zakernem boji...
@ilonne a ti ucitele co na tech VS studuji,ti se nemuseji prioravovat na zkousky a nemaji online ci dalkovou vyuku?To neni domyslene...
@meesha no,ze kdyz chces soudit za neco druhe,mela bys nejdriv zacit u sebe a zamest si pred vlastnim prahem 🙂

@hojda položme si otázku proč jsou nakažení??? To nenosí ochranné prostředky? Ano nosí, ale jen pod nosem...