icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

jelenice_zavodnice
15. říj 2020

@marcicek84 Marci, píšeš si sama se sebou nebo tajně doufáš, že ti k tomu někdo něco napíše a podrží tě? Ano, omluvila se si a pak si tady jen tak náhodou vypisuješ a velice neokatě o mně mluvíš ve třetí osobě, jak roztomilé, jako ve školce 🙂
Snad vaši školku nezavřou, chudák dcera, domácí vzdělávání by jí neprospělo.

marcicek84
15. říj 2020

@marulu myslíš na jaře? no to jsem psala...Jinak na HO nevyřídíš vše, i tuto zkušenost jsem si odnesla z jara, některé věci stejně musíš jezdit podepisovat...

mourovatakocka
15. říj 2020

Mmch, jen tak na okraj. V podstatě za pěti rohy nám staví polní nemocnici, jak už tu někdo zmínil. Moc by mě zajímaly dvě věci. Zaprvé, když nám tvrdí, že nemocnice se sice plní, ale cajk, lůžek je dost, tak na co polní nemocnice? Někomu došlo, že to není cajk a za dva týdny budeme rádi za dalších pět set lůžek? Nevím, jestli mám být vyděšená nebo potěšena nečekaným projevem plánování. Nicméně zadruhé, pokud hrozí, že nebude personál, kdo se tam o ty pacienty bude starat?

marcicek84
15. říj 2020

@mourovatakocka - vojáci třeba? Jinak v Praze jsou největší nárusty, tady kraj toto plánuje udělat v některých hotelích, mají už nějak domluveno místo...takže se to řeší asi po různu, takže zatím nepanikařme...

marcicek84
15. říj 2020

Kolik asi může zvládnout jedna bajkařka napsat v jedné diskuzi bajek? K zamyšlení...🙈🙉🙊

werumka
15. říj 2020

@mourovatakocka Pochopila jsem, že to je kvůli tomu, o čem mluvil pan Konvalinka. Schemata ukazují, že za 14 dní budou plné kapacity. Zjednodušeně řečeno hrozí, ze pokud se někdo nakazí tento týden, nebude už pro něj lůžko, kdyby potřeboval. Většina lidí potřebuje na kyslík až po čase. Takze bych to brala tak, že se snaží být připraveni.
https://plus.rozhlas.cz/prosim-nenakazte-se-jst...

marcicek84
15. říj 2020

@ilonne tak my se strašili Itálií, teď budou strašit Španělskem a Českem, no a pak na jaře třeba budeme strašit my Rakouskem a Německem, to tak je...

ilonne
15. říj 2020

@marcicek84 To je fakt, vždyť na to umírají vlastně jen senioři, tak je to v pohodě......

marcicek84
15. říj 2020

@ilonne víš co je nejhorší, že to nemají moc jak zastavit, hygieny to absolutně nezvládly a díky jejich nepřipravenosti a nečinnosti a neschopnosti trasovat - velké prodlevy se to vymklo kontrole, protože do půlky září jsme na tom oproti Rakousku významně hůře nebyli...

ilonne
15. říj 2020

@marcicek84 Nezvládla to vláda, protože nám všechno dovolila a co není zakázáno, je dovoleno. A nezvládli jsme to my, když jsme proti všemu drzkovali a všemožne se bránili a jeceli, že nám berou svobodu..... Na hygienu bych to nehazela. Jsou to také jen lidé a mají své limity. Tady musí každý začít sám u sebe....

ilonne
15. říj 2020

@marcicek84 Jinak v jednom máš pravdu, tohle ko už je tak rozjeté, že bude těžké jo zastavit.

mourovatakocka
15. říj 2020

@werumka Tak to je ta lepší varianta, jsem skoro překvapená nečekaným přívalem plánování a rozumných aktivit 💪

marketa11112
15. říj 2020

@marcicek84 na jare nebyly zavrene materske skolky? nebyly? kde zijes? u nas tedy zavrene byly. a pokud se lide budou nadale chovat jako ty, prijde to zase.

marcicek84
15. říj 2020

@ilonne nesouhlasim,my jsme tady delali vic nez zbytek republiky,meli jsme ty priblble rousky temer cele leto...pokid vis jak hygieny netrasovala a ted netrasuje,doslo by ti,ze takto to nema jak zastavit...a proto jestli prijde tvrdsi lockdown vime kvuli ceho,aby byli schopni zase zacit trasovst,nema totiz smysl nekomu volat po 10-14 dnech po kontaktu s nakazenym...

werumka
15. říj 2020

@mourovatakocka Ono asi v tenhle moment není kam uhnout. Podle propoctu zaplnění lůžek nastane i v případě, že by počty během následujících dvou týdnů prudce klesly. Zřejmě přišel konečně ten "nekdo-nikdo", kdo ukázal, že tohle je vysoce pravděpodobné tak jako tak... Takze chápu, že nechtějí riskovat průšvih, že začnou vyskladnovat lůžka až ve chvíli, kdy už bude vše obsazeno... Ta příprava trvá déle, než pár dní, takže začínají asi právě včas 🙂

marketa11112
15. říj 2020

@jelenice_zavodnice mam pocit, ze jde jen o zbaveni se ditete a nemuseni se starat, o penize (asi na tom nebude tak dobre, jak tvrdi. nebo jsou prachy proste dulezitejsi , nez cokoli jineho).

marcicek84
15. říj 2020

@marketa11112 na jare vlada MS nezavrela,zavirali je zrizovatele,nikoli stat...momentalne nevim v cem se dle tebe chovam neadekvatne situaci...

natysnovec
15. říj 2020

Jdu se k vam asi pridat... Nejak to na me dneska pada ze vsecj stran... 😭

mourovatakocka
15. říj 2020

@natysnovec Nenech se zdeptat 👍

marketa11112
15. říj 2020

@marcicek84 ano, nezavrela skolky vlada, ale mesto - tedy zrizovatel - z toho vyplyva, ze skolky byly zavrene.

marcicek84
15. říj 2020

@natysnovec bojíš se rakoviny či infarktu, mozkové příhody, nebo chřipky? každá z těchto nemocí má na kontě více obětí za rok, než covid...nenech se masírovat médii a nesmyslnými statistikami...

marcicek84
15. říj 2020

@marketa11112 vidíš a teď zřizovatelé školky nezavírají, takže...

meesha
15. říj 2020

@marcicek84 pravda OT, ale treba s tim pak prestanes prudit...hele a vis ty vubec co je bajka za formu? Tohl, co ty oznacujes, se bajce nepodoba ani z dalky 🙉

marcicek84
15. říj 2020

@meesha no bajkařka zní přeci jen líp než pohádkářka a nositelka s tímto oslovením vyjádřila nebývalou spokojenost, takže jsem u toho zůstala...víc bych to nepitvala, jiný význam to mít nemělo...

ilonne
15. říj 2020

@natysnovec Nesmíš se tomu podat, dodrzuj opatření a nařízení, buď obezřetna, chove se zodpovědně. Víc už teď stejně udělat nemůžeš. Že máš strach je normální, je to neznáme, je to zákeřné a vlastně o tom nic nevíme. Teď už to musíme jen porazit. A nejlepší cesta je důsledně dodržovat to, co nařídí.

ilonne
15. říj 2020

@marcicek84 No, já bych ani z toho hygienu nevinila, spíš bych začala u horníků, kteří si dal chodili na své pivecko do hospody - karanténa, nekaranténa....

natysnovec
15. říj 2020

Dnes okolo me 5 covid ve firmach... A s jedniu sem prisla do kontaktu😭

Strana