icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

pafca4
22. říj 2020

byli jste prosím někdo na testech? za jak dloho byly výsledky? Děkuji 🙂

alcar
22. říj 2020

Ja bych byla nejradeji, aby bylo vse zavrene az do jara. Konecne by nekteri prestali pindat o tom, jak jsou Cesi nezodpovedni a ze za rostouci cisla muzou jen a vyhradne oni. Tohle je celkem jednoduche urceni vinika. No a jestli budou skoly zavrene do pololeti, tak to uz muzu dceru rovnou poslat zpet k zapisu do prvni tridy. Nevim, proc furt tak mlzi. At to rovnou odpiskaj a reknou, serte na to, decka nechame ty rocniky opakovat. Proc se takhle furt trapit s nejakyma domacima vyukama? Proc ta decka takhle tyrat?

Jo a jeste pridam svuj nazor na aktualni mapicku sveta, jak my jsme ta “cerna tecka” uprostred. Jako fakt se najde jeste nekdo, kdo tomuhle veri? Ze si covid vybral zrovna nasi zemi a rozhodl se tady vegetit az do jara? Jako fakt tomu nekdo veri, ze jsme s covidem nejhorsi na svete a kolem nas zeme naprosto nedotceny? Mozna tak papirove...

anina32
22. říj 2020

@marulu Dokoukáno, je to šílený a nejhorší na tom je, že zatím měl ve svých předpovědích pravdu. Jsme v kýblu, ale lidem to ještě pořád nedochází 😞

alcar
22. říj 2020

@pafca4 ja nebyla, ale bylo mi receno, ze tady u nas v msk pozit. vysledek do 24hod a negativni do 48hod.

odula
22. říj 2020

@marulu tak zrovna deti na hristi nejsou asi uplne problém. Větší problém jsou narvaný obchodaky, fronty bez odstupu, nepouzivani rousek. ale to už ted neplati, takze já mam furt dobrou naději, že nedojde k tomu, co říká Flegr. Flegr představuje prediktivni model bez jakýchkoliv opatření. Doporučovala bych se podívat sem. link "projections". jsou tam modely tří situací. Čechy už nejsou "bez opatření", takže tenhle model už prostě není aktuální.
https://covid19.healthdata.org/czechia?view=dai...

marcicek84
22. říj 2020

@marulu Flegr je extremista, ten už vidí mrtvoly v mrazácích, ten by neměl v TV vystupovat...

marcicek84
22. říj 2020

@alcar tak samozřejmě, že je to všude, to ať mi nikdo neříká, že jen u nás, nebo u nás se z nějakého důvodu manipuluje s čísly...

alcar
22. říj 2020

@marcicek84 ja jsem na ta cisla zvedava za tyden. Jestli stale porostou, tak uz tady bude ale opravdu neco hooooodne pachnout! Na koho to svedou pak?

odula
22. říj 2020

@alcar dva tydny. je potřeba počkat dva aspon dva týdny.

alcar
22. říj 2020

@odula inkubacni doba je ale kratsi. Dnes se udava 5-7 dni, v praxi to byva ale spis tak tri dny.

marcicek84
22. říj 2020

@alcar asi tak a hlavně s tím opakováním tříd, jestli budou opatření a nepustí děcka do škol ani do jara, tak to tak může klidně dopadnout, ale budou noví prvňáčci...opravdu platí, že každá cesta do pekel je zprvu dlážděná dobrými úmysly...tady vidíme typický příklad...

odula
22. říj 2020

@marcicek84 já úplně přesně nevím proč, z jakýho důvodu, je po totálním salámistickým přístupu zase nutný dávat prostor takovýmhle ... panikářům. z extrému do extrému.

alcar
22. říj 2020

@marcicek84 no zrovna dobrym umyslem bych to nenazvala. 😃

marcicek84
22. říj 2020

@alcar já to beru tak, že oni to prezentují jako dobrý úmysl ochránit všechny, aby lidé neumírali, takže proto... :D jinak ano, mají jiné úmysly...

marulu
22. říj 2020

@odula já doufám, že mu to nevyjde. Ale bohužel mu zatím všechno vyšlo a ten lockdown tady opravdu není lockdown. A znáš Čechy, obejdou všechno, je to přece národní sport.

odula
22. říj 2020

@alcar ale je potřeba počítat s tou horní hranicí při vyhodnocování těch dat. určitě ne se střední nebo nižší. to jest - jestli stále porostou, tak něco smrdí. Nesrmdí. Pravděpodobně ta čísla stále porostou. Ještě dlouho. Ale důležitý je jakým tempem porostou. pokud se zlomí exponenciální nárůst a ta logaritmická linie se začne zploštovat, tak to znamená, že opatření fungujou. I když bude nárůst nějakou dobu pokračovat.

alcar
22. říj 2020

@marulu a co by sis predstavovala jako opravdovy lockdown, abys prestala obvinovat Cechy z nezodpovednosti? Vsechny doma zamknout nebo vystrelit na Mars? 😃

alcar
22. říj 2020

@odula ok, dam tomu 14 dni (ale dala bych klidne i mene) a jestli to i pak poroste, neco tady smrdi. Nejaka opatreni tady mame uz mesic (vlastne uz mesic a pul) a stale se nic nedeje.

marcicek84
22. říj 2020

@alcar ona si asi neuvědomuje, že by ji neměl kdo upéct chleba, kdyby byl úplný lock down, takže by se lidi museli na měsíc zásobit apod....

alcar
22. říj 2020

@odula ale jako pro me za me, at si to klidne roste. Pri techto opatrenich uz neni koho obvinovat. 😂 I kdyz nekteri uz jsou jak kolovratek a urcite by si zas nejakou “nezodpovednost” nasli.

marulu
22. říj 2020

@alcar tak asi víš co je to opravdový lockdown, v Izraeli zabral, myslím, že ho teď zvazuji i Slováci. Ponechá se jen klicova infrastruktura, jinak všichni doma.

alcar
22. říj 2020

@marcicek84 ale tak ja budu rada sedet doma. A zbytek zdravotnickeho personalu taky. A prodavacky atd. taky. Nejsou jen lidi na HO a materskych dovolenych, ze jo.

alcar
22. říj 2020

@marulu no vsak tohle tady od vcerejska mame. Co jeste vic bys chtela? Aby nas doma pozavirali?

hojda
22. říj 2020

@marulu Hrozná představa, když ono ví a ostatní mu to nevěří☹.

hojda
22. říj 2020

@alcar Jenže lidi se tím neřídí a ty požadavky s těmi výjimkami jsou nevymahatelné, každý musí začít u sebe.

marulu
22. říj 2020

@alcar ale problém je, že někteří stále nezodpovědní jsou a říkej si k tomu co chceš, ubývá jich, ale jsou - viz včerejší nával v obchodních centrech. Možná máš štěstí, že kolem tebe ne, nebo je nechceš vidět.

alcar
22. říj 2020

@hojda prosim neoznacuj me, dekuji.

odula
22. říj 2020

@alcar jaky at si to klidne roste? Ono to nejakou dobu poroste, a to i kdyz ten vyvoj bude dobrej. Jenom to poroste jinak.

alcar
22. říj 2020

@marulu rikej si taky co chces. Ted, pri tomto stavu, uz nemas koho oznacit za nezodpovedneho. To uz je fakt kapka v mori. Vykriceli jste si to. Mate, co jste chteli.

alcar
22. říj 2020

@odula no vsak to rikam, v tom pripade, at si to klidne roste. 😃

Strana