Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Ja bych byla nejradeji, aby bylo vse zavrene az do jara. Konecne by nekteri prestali pindat o tom, jak jsou Cesi nezodpovedni a ze za rostouci cisla muzou jen a vyhradne oni. Tohle je celkem jednoduche urceni vinika. No a jestli budou skoly zavrene do pololeti, tak to uz muzu dceru rovnou poslat zpet k zapisu do prvni tridy. Nevim, proc furt tak mlzi. At to rovnou odpiskaj a reknou, serte na to, decka nechame ty rocniky opakovat. Proc se takhle furt trapit s nejakyma domacima vyukama? Proc ta decka takhle tyrat?
Jo a jeste pridam svuj nazor na aktualni mapicku sveta, jak my jsme ta “cerna tecka” uprostred. Jako fakt se najde jeste nekdo, kdo tomuhle veri? Ze si covid vybral zrovna nasi zemi a rozhodl se tady vegetit az do jara? Jako fakt tomu nekdo veri, ze jsme s covidem nejhorsi na svete a kolem nas zeme naprosto nedotceny? Mozna tak papirove...
@marulu tak zrovna deti na hristi nejsou asi uplne problém. Větší problém jsou narvaný obchodaky, fronty bez odstupu, nepouzivani rousek. ale to už ted neplati, takze já mam furt dobrou naději, že nedojde k tomu, co říká Flegr. Flegr představuje prediktivni model bez jakýchkoliv opatření. Doporučovala bych se podívat sem. link "projections". jsou tam modely tří situací. Čechy už nejsou "bez opatření", takže tenhle model už prostě není aktuální.
https://covid19.healthdata.org/czechia?view=dai...
@marulu Flegr je extremista, ten už vidí mrtvoly v mrazácích, ten by neměl v TV vystupovat...
@alcar tak samozřejmě, že je to všude, to ať mi nikdo neříká, že jen u nás, nebo u nás se z nějakého důvodu manipuluje s čísly...
@marcicek84 ja jsem na ta cisla zvedava za tyden. Jestli stale porostou, tak uz tady bude ale opravdu neco hooooodne pachnout! Na koho to svedou pak?
@alcar asi tak a hlavně s tím opakováním tříd, jestli budou opatření a nepustí děcka do škol ani do jara, tak to tak může klidně dopadnout, ale budou noví prvňáčci...opravdu platí, že každá cesta do pekel je zprvu dlážděná dobrými úmysly...tady vidíme typický příklad...
@marcicek84 já úplně přesně nevím proč, z jakýho důvodu, je po totálním salámistickým přístupu zase nutný dávat prostor takovýmhle ... panikářům. z extrému do extrému.
@marcicek84 no zrovna dobrym umyslem bych to nenazvala. 😃
@alcar já to beru tak, že oni to prezentují jako dobrý úmysl ochránit všechny, aby lidé neumírali, takže proto... :D jinak ano, mají jiné úmysly...
@alcar ale je potřeba počítat s tou horní hranicí při vyhodnocování těch dat. určitě ne se střední nebo nižší. to jest - jestli stále porostou, tak něco smrdí. Nesrmdí. Pravděpodobně ta čísla stále porostou. Ještě dlouho. Ale důležitý je jakým tempem porostou. pokud se zlomí exponenciální nárůst a ta logaritmická linie se začne zploštovat, tak to znamená, že opatření fungujou. I když bude nárůst nějakou dobu pokračovat.
@alcar ona si asi neuvědomuje, že by ji neměl kdo upéct chleba, kdyby byl úplný lock down, takže by se lidi museli na měsíc zásobit apod....
@marcicek84 ale tak ja budu rada sedet doma. A zbytek zdravotnickeho personalu taky. A prodavacky atd. taky. Nejsou jen lidi na HO a materskych dovolenych, ze jo.

byli jste prosím někdo na testech? za jak dloho byly výsledky? Děkuji 🙂