icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
13. bře 2020

@marketa11112 vsak bych se na to rada uz vyprdla,ale druhe strane neni dano🤔

jelenice_zavodnice
13. bře 2020

@marcicek84 Za tou stejnou si osobou stojim. A odpovedi smazaly autorky nikolik admin, to by tam byla jina hlaska s upozornenim na nevhodnost prispevku. Odkud beres, ze se mne nic netyka? Ziju v te “nenavidene” Praze a jsme postizeni nejvic. A zustane to tak. Ziji tady masy lidi pohromade, promlelo se tady kvantum nakazenych cizincu. Davam tomu tyden, ze Prahu uzavrou celou s vyjimkami pro zamestnance nutne pro chod statu. Nikdo ti tady neublizuje, vidis v textu to, co tam neni a porad se odvolavas na minulou diskuzi a porad jako male dite, dup dup dup, vsichni jsou na me zli. Z kazdeho jineho prispevku od jinych uzivatelek ktere projevi naznak obav se ujistujes, ze apokalypsa se blizi. A kdyz pozitivni komentare ustupuji, tak meles porad neco o tom, jak vsem sklaplo a ty si mela pravdu. Ani si nepripustis, ze nekdo nema potrebu drepet na webu cele hodiny a dny a stavajici situaci vyuzije na odpocinek, cetbu, filmy, venovani se detem, sama sobe nebo vzdelavani. Uprimne, mam o tebe obavy co se stane, pokud chytnes lehkou rymu.

marcicek84
13. bře 2020

@jelenice_zavodnice stuj si za cim chces,timto znovz vyzyvam adminy,aby tady zrejnili zda jsme s autorkou diskuze ci nejsme jedna a tataz osoba a predpokladam,ze pak budes mit dost sily na tu omluvu za pomluvu,momentalne jenom ocernujes a siris nepravdy,bez dukazu,tve prispevky jsou ad hominem.
Pozitivni komentare nejsou,protoze je proste neni odkud brat,posledni vyvoj a vyhlaseni nouzovaho stavu leccemu napovida,osobne se nedivim,ze ty co se navazely nemaji odvahu komentovat,vedi,ze to prehnaly,ano sve nejhorsi komenty si promazaly,to byl hrdinsky cin dne.
O me se prosim te neboj,nejsem typ co s rymickou uleha do hrobu.
Uzavrena muze byt jak Praha,tak Ostrava,mame tady taky sve pripady zdravotnici z nemocnice F-M a pak ten nereseny Cesky Tesin.
Tedy znovu te vyzyvam,abys pokud ti vadim na mou osobu nereagovala,nicis tady diskuzi.

natysnovec
13. bře 2020

❗❗❗A DOST❗❗Muzete se tu prestat obvinovat hadat se,prit se apod....do prdele vzdyt jste dospele zenske ne snad❓❓❓Vzdyt to je strasny!!!

bbn
13. bře 2020

@vineta ne, nechápu. A vydešená nejsem, narozdíl od tebe jsem realista, takže tohle, co se děje, jsem čekala už v tom lednu a taky jsem o tom psala. Takže já jsem v klidu, udělala jsem vše, co jsem pokládala za důležité, abychom to přečkali.
A tímto příspěvkem tady končím. Aby mi tady někdo přikazoval, co můžu a co nemůžu psát? 🤦🏻‍♀️
Každý, kdo o tom něco ví a přemýšlí, chápe, co má udělat. Zbytek ať si dělá co chce.

Kamarádka ve zprávě uvádí, že oni se tomu taky ještě před 3 týdny smáli, čísla kolem nich narůstala, ale všichni byli ok a vysmátí, lidem s rouškama se smáli, pak přišla nařízení, omezení, karanténa, všechno zavřené.... pořád byli v klidu, teď v sousedství jim zemřeli 2 lidé.... a už se nesmějí, zůstávají doma, udělali si zásoby na 2 měsíce, všude je policie, nemůžou z vesnice do vesnice, krom vyjímek, ven na nejnutnější nákupy vychází jeden z rodiny jednou za 3 dny, všechno hlídá policie. Říkala, že oni (jako Itálie) ty opatření udělali pozdě, že my jsme na tom líp, že jsme zakročili rychle. Taky že podle čísel jsme od nich posunutí cca o 3 týdny. Mluvila o tom, jak vše doma desinfikují, jak vše po příchodu z venku desinfikují. Mluvila o dalších věcech jako, že nejsou mše apod, ale to sem psát nebudu, zas by se někomu nelíbilo, že je věřící. Pokud se mi podaří to stáhnout, můžu poslat těm, co budou mít zájem. Ale sem už nic psát nebudu, to nemá smysl......

eonee
13. bře 2020

Tak ještě jednou, aby to nezapadlo. Pokud chcete informace, reálné informace - podložené grafy a zdroji ze zahraničí, tak tady: https://medium.com/@krivka.adam/koronavirus-pro... Překládal to můj známý. Další důležitý článek je tady: https://www.respekt.cz/spolecnost/je-mi-zle-a-b...
Přečtěte si to, nechte si svůj názor pro sebe a zařiďte se dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

marcicek84
13. bře 2020

@bbn ja bych zajem mela,protoze s tebou souhlasim,taktez jsme se od ledna pomalu pripravovali,ale rozhodne tady nekomu nutit svuj nazor nema smysl,proste nekteri jsou mimo relaitu,nechaji se ukolebat Babisem a pak jim to dojde,az bude pozde...je lepsi byt realist a pragmatik a ano ostarni at se zaridi jak chteji...

odula
13. bře 2020

Ja vůbec nechápu proč se tady furt nekdo uráží? Jako by byla strašná újma že se mnou (kýmkoliv) nekdo nesouhlasí? Jejda mane kdybychom všichni se všema souhlasili tak o čem by byla diskuse? I když někdo napíše "myslim ze tohle, co jsi napsala, sem nepatří" tak je to relevantní poznámka na níž odpověď by měla být něco jako "máš pravdu" nebo "nemáš pravdu protože to a to a to". A nikoliv "tak já už jsem teda niiic psat nebudu". Fakt mi to připomíná konverzaci našich prepubertalnich dětí 🙄 hoďte se do klidu, tohle téma je důležitý a řešit takovýhle pitomosti vvyzniva pri současný situaci ještě víc dětinsky než obvykle...

autor
13. bře 2020

@marcicek84 z porodního oddělení, to je šílené

autor
13. bře 2020

@jelenice_zavodnice ty jsi fakt marná, nejsme stejná osoba. Když to vezmeš z logiky věci, autor je zde anonymní a jeho skutečný nick se zde neukáže, prostě má to bloknute. Aktuálně jsem přihlášena pod mým nickem, ale v téhle diskuzi prostě pod mým nickem psát nejde, nemůžu dávat ani like. A když si všimneš, reaguji často ve stejný okamžik jako @marcicek84, bez šance, aby se odhlásila, přihlásila pod jiným nickem a mohla psát jako anonym a zároveň psát pod svým nickem. Trochu logického uvažování a možná Ti to dojde... Navíc já i ona máme jiné vlákna rozhovoru, to by musela být slušná schizofrenie takto vést diskuzi, nemyslíš? Takže má otázka zní, jsi schopna se zamyslet se nad tím, co jsem teď napsala a uvědomit si, že to je hovadina, že já a @marcicek84 jsme jedna osoba? Navíc normálně na sebe i reagujeme, myslíš, že jako jedna osoba bychom spolu tak často vedly "rozhovor" nebo jak to napsat? Myslím, že jsi inteligentní člověk a tohle je snad dost dobrá argumentace

natysnovec
13. bře 2020

Holky🤣🤣🤦‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️Je to marne,je to marne,je to marne🤷‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️

marcicek84
13. bře 2020

@natysnovec ja uz to vzdala...je to porad dokola

@eonee uzasne odkazy!!!

autor
13. bře 2020

@natysnovec 👍👍👍👍👍👍👍

natysnovec
13. bře 2020

@marcicek84 jo jako 🤷‍♀️🤷‍♀️

marcicek84
13. bře 2020

Anonymni - ne to ji nedojde,radeji si za tim stoji,aby se treba nedej boze nemusela omluvit...
Ten F-M je masakr zrusili vsechny operace,maminky tesne po porodu muzou byt nakazene...

natysnovec
13. bře 2020

@marcicek84 to je sileny....nechapu co se to ted deje...ale vsude okolo nas.Je to strasny ..

autor
13. bře 2020

@bbn děkuji za zprávu, mimochodem, na víře nic špatného není. Btw.u nás jsou kostely taky omezené nařízením vlády, ale do 30 lidí prý můžou fungovat, ale musí zaručit určitý rozestup mezi lidmi. Za mě to moc dobré řešení není, měli by to zrušit, jsem sama věřící a do kostela jít, tak na to koule fakt nemám

marcicek84
13. bře 2020

@natysnovec precti si odkaz od @eonee,v populaci uz je vice pripadu,meli by zavrit i ty skolky a MHD nutit lidi byt doma a pracovat z domu a bude do dobre,bez toho si nejsem uplne jista...

marketa_sob
13. bře 2020

Četly jste článek o koronaviru tady na mi co tu vyskakuje? Bezvadně napsáno, tesat do kamene by to měli!

linee
13. bře 2020

@marcicek84 hm...chapu, ale treba ja jsem na rodicovske, manzel na OSVC a pracovat z domu nema jak (kvuli povolani, ktere vykonava). Takze bude doma, uplne bez prijmu. A tech pripadu je nekolik (predevsim remesla)....

marketa_sob
13. bře 2020

Co místo těch osobních hádek tady radši sdilet nápady, jak riziko nákazy snižovat? Nad čím například přemýšlím já: ( a dík @bbn, že to zminujes). Jak vyřešit "desinfekci" věci, když přijdu z venku... Boty nechat za dveřmi, kalhoty, bundu svléknout, taky nechat někde vyvětrat? Nebo vyrobit nějaký sprej s desinfekci? A druhý dotaz: Ještě považujete za ok chodit bez rukavic a respiratoru do supermarketu?

marcicek84
13. bře 2020

@marketa_sob do supermarkeru nechodime tak mesic,ta desinfekce veci to je velke tema...

marketa_sob
13. bře 2020

@marcicek84 jako já totiž úplně květů, když manžel přijde z práce a sedne si v tech kalhotech na gauč, kde lezou celý den holky. Tak ho to odnaucuju, vadí mi to i bez ohledu teď na ten virus...

marcicek84
13. bře 2020

@linee jako ano,ale zrejme to je treba,na druhou stranu vsichni se musime uskromnit,pokud si muz plati nemocenske pripojisteni,tak asi bez prijmu by uplne nezustal,pokud ne,musi pocitat,ze kdyby neco,ma mit financni rezevu a to nejelln v souvislosti s kroonavirem,nakonec vsichni tim budou nejak postizeni,storna zajezsu,nevratne zalohy,nekteri na 60 procentech...tak muzes prechodne si zbysit rodicak,myslim,ze porad nejake moznosti jsou,aby to kazdy z nas mesic zvladl...

marcicek84
13. bře 2020

@marketa_sob my se doma prevlikame,ale muzeme se teda svlikat na chhodbe,sanytolem doma lestim kliky 🙂

bonavoxa
13. bře 2020

@marcicek84 Dělám to stejně. Ale dělala jsem to i před koronavirem. Nějaké žabomyší války tu přecházím, snažím se dopídit nějakých relevantních informací.

odula
13. bře 2020

@marcicek84 zajímavý že před pár dny jsi tu psala jak vyvadim, když jsem zavedla u nás doma svlikani na chodbě a okamzite praní většiny věcí;) a teď je to "velké téma" a ty se zajímáš. vidíš - taky jsi posunula svoje vnímání situace a já ti tady nemusím dokola mlátit do hlavy jak jsem měla pravdu, ze ne? Jinak - ono to nakonec vypadá spíš tak' ze nakonec diskusi radeji opustily ty diskutující , které mají jiný názor než ty- protože - paradoxně - se jim tu na hlavu snáší obviňování z napadání atd. A uz howg, taky se stahuji. A upozornuji ze na tvoje příspěvky nebudu reagovat proto, ze mi sklaplo, ale proto, ze nemá cenu reagovat. Tohle je poslední poznamecka na tvůj příspěvek.

autor
13. bře 2020

Ja mám asi fakt pitomý dotaz, ale je k něčemu tato desinfekční voda aquaint?

marketa_sob
13. bře 2020

@odula k tomu prani, pereš pravidelně po každém noseni,na 60? Nebo je to málo stupňů? Třeba tu bundu si neumím představit prát pokaždé, proto bych ji raději jen něčím stříkala...

Strana