Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Myslim, ze by se hodne lidem protocily panenky, kdyby zjistili, kolik zdravotniku se na covid diva “jinak”, nez jak je prezentovano v mediich. 😃
Jako aby Flégr říkal o tom, že když děti pošleme do škol, že nám umřou, tak to je fakt maso, šíření poplašné zprávy, kdo ho asi platí???
@hojda ale vždyť to tady psala, pro ní je současný lockdown málo, takže chtěla a chce ještě více...
@marcicek84 bozinku, zas me oznacuje. 🤦♀️😂 Ano, presne tak to myslim. Pro ne bylo od zacatku vse malo.porad jen zvasty, jak jsou Cesi nezodpovedni a melo by se jeste pritvrdit. Tak ted to tu maji na zlatem podnose. Ale furt budou lidi napadat z nezodpovednosti.
@marcicek84 Na ty čísla, co tu jsou, je to málo, protože to stále část obyvatel nedodržuje.
@marcicek84 no chleba by byl, ale šla by sis pro něj třeba jednou týdně
@alcar no je pravda, že narážky na svou osobu cítím neustále, byť jsem několikrát psala, že se nesdružuji, po obchodech nechodím a že se držíme na zahradě, bylo špatně i to, že dceru mám ve školce a jdu do práce a z práce...ale už ani teď to nebude, od pondělí všichni máme být na HO, školka příští týden zavřená, že se tam vyskytl covid, tak asi budou desinfikovat...tak já už nevím, jak více se chovat zodpovědně dle nich. Jen to, že mám na něco jiný názor, třeba ohledně roušek neznamená, že nic nedodržuju, ale jim se to vysvětlit nedá...tak budeme do jara v domácím vězení, pak bude stávkovat půl republiky...
@marcicek84 A proč tu tedy píšeš, že kdybys neměla zimní bundu, nebo boty, tak jdeš nakupovat do obchoďáku, protože si jí musíš vyzkoušet....to je opravu zodpovědné, že?
@pafca4 záleží jak kde, někde do 24 hodin, většinou do 48 hodin. Když ti to tedy neztratí, takže ti nejdřív řeknou, že jsi pozitivní a pak tedy můžeš jít milostivě ještě jednou 😀
@alcar že jsme si to vykriceli? No spíš někteří to svým chováním zařídili. V tomhle já mám svědomí čisté, já se chovala zodpovědně a fakt jsem nikde nic nekricela 😀. No, že se na to někteří zdravotnici dívají jinak je pravda. Většinou to narůstá se snižujícím se vzděláním, vrcholí to mezi sanitari. Ale je pravda, že i mezi doktory se najde pár "popiracu" a naopak. Ale většinou už i ti nejzarytejsi obrací.
@marulu tak to asi každý známe jiné zdravotníky 😀 Neznám nikoho, kdo by obrátil. Spíš naopak, z těch co se na jaře báli, protože neměli osobní zkušenost tak obrací. A teď se bavím o doktorech, ne o sanitářích.... Jenže tyto názory se teď nehodí prezentovat.... když náhodou se někdo veřejně takový objeví, je potřeba ho zlynčovat a dát deset výpovědí jiných rádoby odborníků a nebo reportérů, co jsou nemocní a skoro umírají.... Podobně jako Hamáček 😀
@hojda a co italii ve statistice jsme taky predbehli podle porovnani s jarem?
@hojda protože kdybych ji neměla, tak mi nic jiného nezbude, já ji bez zkoušení koupit nemůžu (dlouhé rukávy), totéž u bot (široká noha), ale oboje mám z minulého roku, takže nepotřebuju...to, že vyjádřím pochopení u takovýchto věcí není špatně, to je realita, navíc jsou i lidé a těch je převážná většina, kteří nemají standardní konfekční velikosti, tak co mají dělat podle tebe ti?
@marketka_m Nevím, co konkrétně myslíš? Jaký údaj?
@marcicek84 To máš pravdu, to by byla katastrofa světového rozměru, kdybys měla náhodou bundu s dlouhým rukávem.....🙏
@marulu tady v této diskuzi o tom vyřváváš poměrně dlouho, pořád je to málo, málo, je třeba víc víc tak teď je to docela dost a stejně se ti to nelíbí...
@blondynka400 no to asi známe jiné zdravotníky, protože moje zkušenost je úplně jiná
@hojda asi takové problémy nemáš, ale nevidím důvod proč bych nemohla mít jako normální člověk a hlavně, proč by mě třeba měly tlačit boty a měla jsem mít puchýře, trochu soudnosti holka...
@marulu jak už jsem psala, asi známe. Možná jiný kraj, jiný mrav .-)
@marcicek84 Objednat si přes eshop, víc velikostí a víc druhů, nebo si koupit stejnou značku a střih, který jim pasoval před tím, děláme to tak taky. Obě děti už mají zimní boty a v obchodě jsem vůbec nebyli a to syn, když jde do obchodu tak vyzkouší třeba 20 párů a nevezme si žádné. Když se chce, tak to jde...
@hojda tak nebudu stát v obchodě, ale na poště jak to budu vracet, v tom fakt smysl nevidím, ale ty třeba jo...
@marcicek84 Já nechápu tu logiku, ti lidi, kteří teď rychle běží utrácet do obchodů nejsou žádní chudáci (když teď mají na nákupování nových věcí), takže neveřím tomu, že mají doma jediné zimní boty, které se jim zrovna rozpadli a potřebují hned teď nové. Pokud má někdo problém se sehnáním velikostí, tak už má většinou vytipovéné, které mu věci sedí.
@marcicek84 já jsem neříkala malo, to mi do úst nepodsouvej. Já myslím, že jsem od jara dost konzistentní a názory moc neměnim. Já poukazovala na to, že je dobře dělat trvale plošné, ale méně bolestivé opatření....tohle jsem si ani ve snu nepřála, ale teď už není jiná cesta, bohužel. A v naší situaci už by opravdu byl nejspíš potřeba totální uzávěr.
@marcicek84 Proč na poště? Nebyla jsem na poště od prázdnin, jde to přes Zásilkovnu, kde nečekáš s x lidmi, když si vybereš takovou, kde není tak velký provoz.
@hojda torchu jsi zapomněla na to, že se ty módní trendy mění a stejný typ další rok všude nenajdeš, nebo je ale zrovna chybí tvoje velikost, není to jen černobílé, hele i mě se stalo, že jsem po zimě nekupovala boty, rovnou je vyhodila, teklo do nich s tím, že si na sezonu koupím nové a letos jak vidíš obchody dlouho vyprodávaly sezónní letní věci pak podzimní, protože prostě potřebovali prodat, když na jaře nic nebylo, takže kde by to ti lidi sehnali, hlavně jim všichni říkali, že obchody se určitě zavírat nebudou, takže já tento počin chápu, kdo musel, šel.
@hojda no výdejny zásilkoven nejsou o moc lepší, než pošty... 😀 Hlavně teď, když většinu obchodů zavřeli a různé on -line obchody jsou o to víc v kurzu.... Navíc ne každý obchod se zásilkovnou spolupracuje, což se osobně s jejich přístupem ani nedivím...
@blondynka400 no, to asi jo s tím krajem, protože jinak si to neumím vysvětlit 😀. Pak už mě napadá jen morální integrita, politický názor......nevim, ale to tu nechci rozebírat 😀

@marulu To je marný☹, nikdy to nepochopí a děsí mě tedy, že to říká člověk ze zdravotnictví😔 A ještě to obrátí proti tobě, že jsi to tak chtěla a přitom tu od září říkáme to samé, kam nás to nedodržování dostane.