Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@mourovatakocka jo, není to z mého pohledu ideální, proto se ho to snažím naučit se hned převléct do domácího oblečení. Běžně to za tak nutné nepovažuje (nejezdí MHD, pracuje sám s kanceláři, apod.), ale teď už tedy dodržuje. Ale i přesto, že se mi to nelíbí, tak mám ke svému muži úctu a nenapsala bych, že bych s ním vyrazila dveře.
A ještě jedno zajímavé video o životě v Itálii:
https://www.facebook.com/yvona.kotrousova/video...
@bonavoxa a s nimi spousta čechů
@marcicek84 Diskuzi si zničila ty, ubila si to tu kvantitou příspěvků na úkor kvality. Odešly všetky uživatelky, které měly jiný, víc pozitivnější názor a sdíleli jiné zdroje. Ale třeba to bylo tvým cílem a dosáhla si toho.
Potěším tě, taky se tady rozloučím. Budu trochu sledovat holky, které žijí v postižených zemích a rozhodly se sdílet tady na MK svoje postřehy. Zatím tady není odkaz na profil ani jedné z nich, jelikož jejich obsah nebude asi dostatečně apokalyptický pro tuto diskuzi.
Pro anonymní autorku: Odpověď na tvou otázku, "jestli jsem schopna se zamyslet se nad tím, co si teď napsala a uvědomit si, že to je hovadina, že ty a marcicek84 jste jedna osoba," je taková, že jsem se zamyslela a zeptala se sama sebe, pokud si někdo jiný, tak proč si mi tedy již před týdnem nenapsala soukromou správu ve smyslu, "Hele, autorem diskuze jsem já, spletla si se a založila jsem jí jako anonym proto, že
a) chci zůstat v anonymitě, jelikož se pod pravou přezdívkou realizuji jinde a má to svoje opodstatnění
b) chci zůstat v anonymitě, jelikož se za své názory k tomuto tématu stydím
c) chci zůstat v anonymitě, jelikož bude prča...
nebo jiný důvod. Jsem dostatečně inteligentní na to, abych vzala jakýkoliv argument a důvod a následně to tady nenaprášila, kdože se nám to schovává pod tím anonymním zakladatelem tématu. Uživatelce marcicek84 bych se omluvila, že jsem se spletla a nemuselo to tady být zapleveleno zbytečnou zápletkou dlouhou jako samotné literární dílo.
Přeji všem uživatelkám hodně zdraví a klidu v těchto náročných týdnech, které máme před sebou. Odpočiňte si, věnujte se dětem, domácnosti, svým blízkým nebo se vzdělávejte, protože v dnešní virtuální době máme neskutečné možnosti a hlavně buďte hodně ohleduplné a dodržujte nařízení státu.
@marcicek84 MHD v Bratislavě normálně jezdí, teď jsem se dívala na stránky dopravního podniku Bratislavy. Na jiné jsem nekoukala.
@jelenice_zavodnice - panebože ty si fakt nedáš pokoj 🙏🙈🙉🙊
Existuje i desinfekce přímo pračky :D Minule muž koupil omylem.
@marketa_sob Já mám uctu hlavně k dceři a jejímu zdraví. Kromě toho, pokud to bylo z mého příspěvku nejasné, vyrazila bych dveře s chlapem, který absolutně nerespektuje základní hygienu.
@bbn Nechápu, z čeho bereš, že já nejsem realista. Od začátku jsem psala, jak zde, tak v předchozí diskuzi, že se to sem dostane, že je to otázka času, a že není na místě zásobovat v panice sebe, ale zdravotnická zařízení. Už před týdnem nebyl projev paniky udělat si zásoby, ale před třemi týdny to panika byla. Tehdy měla dělat opatření vláda, ne jednotlivci. Nestalo se, tak se teď dělá aspoň něco, ale nemocnice jsou furt nahraný a tam je ten hlavní průser. Takže nevím, v čem nejsem realista...
@mourovatakocka ok. Psáno je tam hlavně o tom převlékání, ke kterému mi to prostě přišlo jako silný slova. Ale taky se mi to nelíbí, proto to řeším 😉
@jelenice_zavodnice achio... Bez komentáře
ona se chce dovědět kdo jsi, za každou cenu asi :D
@jelenice_zavodnice víš co, viděla si příspěvek, kterým bych útočila na osoby žijící v Praze? Naopak jsem psala, že si myslím, že jsou nadále v klidu a nepanikaři... V tom se nejvíce s marcicek84 přete, ne? Je fakt, že ten můj příspěvek někteří pochopili jako ironicky útok, avšak hned v zápětí jsem to uvedla na pravou míru. Zvolila jsem anonymitu, protože mi to v daný okamžik přišlo jako dobrý nápad, když jsem zakládala diskuzi a hned jsem za to byla pranýřována... Ano, nebylo asi nejlepší rozhodnutí, uznávám. Ale po tom, co se tu dělo, nemela jsem chuť ani psát, jaký je můj nick. Je mi líto, že tento krok vedl k tomu, aby byla neustále napadána jiná uživatelka. Máme sice podobné názory, ale ne všechny. Spíš patřím do skupiny, co říkala bude to horší, neberme to na lehkou váhu, ale zároveň nic se nemá přehánět. Jinde v diskuzích jsem psala stejně svoje názory, takže ne, za nazory, co jsem psala, se nestydím. Je to můj úhel pohledu na věc. Do určité míry přiznávám, byla to sranda sledovat, jak některým leží v žaludku, kdo je autorem. Takže rozhodnutí nechávám na Tobě @marcicek84, mám jí napsat zprávu, kdo jsem?
A ještě bych chtěla dodat, že odešly (nebo nejsou aktivní) holky i z druhé strany barikády, které byly peskovány za konspirační teorie 😉
Anonymní, já to za tebe nerozhodnu, pokud ti nevadí, že paní jelenice bude znát tvůj pravý nick, tak bych se přikláněla k tomu, ji to napsat, ať už dá pokoj, jsem zvědavá, jestli pak přijde ta omluva, teď už nejen mě, ale i tobě a že dodrží že slib a bude mlčet...
Každopádně pro ostatní by to byl taky dobrý políček, protože to byla myslím i luckaaa co nás tím častovala a další...tak možná poznáme kdo má koule a omluví se a kdo jen byl silný na puse...
jak chápete že nemůžete vycestovat nad 90 dní.. nebo jak to říkal Babiš.. to jako na nákupy do německa můžu?
@marketka_m myslim,ze nemuzeme trd nikam za hranice s vyjimkou te prace do urcitych km
@marcicek84 ale přitom řekl v té tiskovce, že polsko nebude hranice zavřené, nechápu
@marketka_m rekla,ze my to zavirat nebudeme,protoze nas zavre polsko,ze jsou domluveni,bude to stejne jako nas zavrelo slovensko
Ja poprvé vybrala dovolenou na first minute, normálně jezdíme na lastky, rekord byl nákup ve středu, odlet v sobotu. Letos poprvé jsem vybírala několik týdnů, věnovala jsem tomu opravdu hodně času a teď máme utrum. Přijde mi to komické.
Osobně rozumím zakazu cestovat za hranice jako zákaz cestovat za hranice, nepřijde mi to nepochopitelné 🤷 Je to drsné, ale asi to musi být. To že třeba tohle rozhodnutí kritizuje zrovna von der leyen mě utvrzuje v tom, že jde o správné rozhodnutí.
@mourovatakocka jasně že je to správné rozhodnutí... ale ještě bych přitvrdila.. snad se dočkáme, a prostě bude domácí karanténa pro všechny
@marketka_m ano je to spravne
@marketka_m a kdyby byla karanténa pro všechny můžu ven na dvůr s dětmi kopat si míčem? Prostě se vyvětrat na travnatý placek co tu máme? Páč pak tam budou chodit jen ti coklari...kdo má barák je asi víc v pohodě. Naštěstí nebydlíme v paneláku na sídlišti ale Praha to je nooo
@podaji kdyz bude karantena tak ven nebudes.chodit..prave jde o to.zamezit sireni
@podaji jenom nezbytne veci.potraviny,lekarna,lekar
@marketka_m ok takže oproti dnešku kdy jsem věčně s dětmi doma kvůli nemocem žádná změna. Začnu hulit z okna 😂😂
@podaji nevim jak to bude..ale z toho co jsem naposlouchala tak nikde proste..ono je potreba porad pocitat s tin ze za 3 tydny muzeme byt tam kde italie...to je ten nejhorsi scenar...ten lepsi bude..ze nemocnice budou plne ale bude se stihat a nehude se sirit..ale jelikoz nikde v eu se to jeste nepodarilo zadnemu statu..poxhybuji ze nam se to podari
@marketa_sob na navstevy ted fakt kaslu. U nas funguje vse po telefonu. Vsichni z rodiny jsou sobestacni. Pratele maji telefon ci fb. Ted to na pokec staci.

Bureš právě na tiskovce řekl, že sklady potravin jsou plné, lidi nemusí nakupovat. Na mě to má opačný efekt, tomuto pánovi nevěřím. Včera jsem poprvé viděly naprosto prázdné regály, měla tam být zelenina, dál do obchodu jsem nešla, všechno máme. Nicméně to pořád ještě někdo nepochopil, že jde i o to nelezt do krámu pro každou kravinu?