Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 jsi cvok. Rodice mi nevyzvedavaji deti ze skolky. Jen nevim,hak to udelat pristi tyden brme jejich pomoci, uz jsme za hranou udrzitelnosti. Do prace musime, skolky jedou a rodice tam prave posilat nechci. A proste nevim, co s tim.
@marulu u nas jde o 3 hodiny 2 x v tydnu. A dve deti 3 a 5. Do ted jsme to dali, ale od pristiho tydne nastava problem. Napada me jedine skoncit v praci drive a dalsi den jit navic a nadelat si to. Ale nevim,zda s tim bude souhlasit zamestnavatel, zda to je vlastne vzhledem k praci,ktera je nutna vykonat, mozne. Ostatni dny stale jeste vykryva manzel. Rikam si,ze je treba zavrou a bude vyreseno. Tohle je fakt silene.
@marulu no epidemie je tady pokud se o ní hovoří a píše, takže si myslím, že strategie států je předem daná, nucené očkování a přestat o tom psát a honit čísla...i španělská chřipka trvala 2 roky a to bez očkování, SARS i MERS takto trval...vždy to nejhorší bylo první roce a půl a pak půl roku poslední dozvuky...
@marketa11112 prosím tě, zase nadávky? umíš se s někým bavit slušně? Mně šlo o ten princip, nejsi schopna odizolovat, nevíš jak to udělat, hele já když něco po našich potřebuju s dcerou, tak jim k tomu koupím i respirátor, ale i tak se tomu snažím vyhýbat a jsou zase izolovaní...tady je jasně vidět, že nejde o nějaké stádní roušky, jde o to všechno kolem, desinfekce rukou, rozestupy a trochu přemýšlet, schopnost izolace rizikových...
@marcicek84 mit HO , tak si piskam. Ale v mnoha profesich to neni mozne. Taky mohu dat vypoved,ze jo. 🙂. A budu doma raz dva. Mohla bych, hlady bychom fakt neumreli. Ja tu praci ale prijala , jde vic o jakesi poslani, o pomoc lidem, nez o penize. A ty lidi opravdu nechci nechat ve stychu. Tak se snazim vymyslet, hak v te praci byt a presto se bez pomoci postarat o deti. Bezne mi nasi 1 x - 2 x tydne vyzvedavali deti ze skolky, dle sichet mych a manzela. A ted mi porad, co ted,kdyz je vyzvedavat nemaji ( coz ted nedelaji), ale moznosti jak to udelat, dosly.
Jinak ano,bezne epidemie trvali cca dva roky. Predpokladam,ze to tak bude i nyni. A ockovani? Zatim neni. Kdy se zacne ockovat? Na jare? Jak dlouho bude trvat proockovat cast populace ( ktera cast je vec jina, o tom uz diskutovat ani nechci)? Pul roku? Rok? Nenastane pri ockovani nejaky problem? Nechaji se lide ockovat? Jak dlouho bude trvat, nez vymizi ruzna epicentra nakazy? Myslim, ze ty dva roky, jsou velmi strizlivy odhad. Lide se mnou nemusi souhlasit, ale to je tak jedine, co mohou. Ja totiz, narozdil od nekterych, nazory nemenim.
Ps: samozrejme,ze nasi situaci nejak vyresim, ono mi totiz nic jineho bezbyva.
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/103693/n... Babiš lepí díry...
@marketa11112 aha, takže jsi zůstala tam kde jsi? tak jestli ty nabídky zase nebyly nějaká nafouklá bublina, jako vzít lepší práci za míň hodin a více peněz není ostuda...ovšem pokud tam není jiná podstatná vada na kráse...
no tak já nevím co řešíš, koupíš respirátory a rozdáš prarodičům, taky musíš počítat s variantou, že se jim do té školky chtít nebude...
takže tiskovka s Blatným, jak se vám pozdává, na mě vůbec nepůsobí dobře...no vidíme co z něj vyleze, ale fakt to je lepení děr...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/neco-musel... takže R na 1,1 tak to by ten první stupeň do škol už mohli pomalu pustit...
@marcicek84 ach jo. Zustala. Nemas sice zdani proc, ale ty uz si zvladnes nejakou pitomost vymyslet. 🙂 navic nemas zdani, co vlastne delam, jak je ta prace dulezita, jak je placena, ani jaky posun mi muze prinest do budoucna. Budu tu totiz mit nejvyssi vzdelani a ver, ze se to fakt muze hodit. Kazdopadne to byl jen jeden z duvodu, proc jsem se rozhodla zustat. Neboj, planu mam jeste hodne a opravdu jsem neusnula na vavrinech. Ty soudis lidi dle sebe. Neznamena to,ze kdyz jsi ukecana ty a kde jaky blabol vypoustis z ust, tak ze lzou i ostatni.
A predstav si, ze zrejme budu mit jine reseni a nenecham sve rodice nekolik hodin v respiratorech. To ty rves,ze se v tom neda dychat a pak tak nechavas hlidat sve dite rodici. trosku postavene na hlavu,ne?
@marcicek84 epidemie je tady dokud se o ní hovoří a píše ?😀😂. Jo, Marcicku, kdyby to bylo tak jednoduché.....😀
@marketa11112 zase pálíš slepýma, u nás to určitě není dlouhodobé několikahodinové pravidelné hlídaní, sporadická 30 min. krizovka, na to je respirátor dobrý, nevím jak jinak chceš rizikovou skupinu ochránit, když ti hlídají dítě...Ale no tak, co to am zase píšeš, s těmi bláboly ohledně práce to sedí docela na tebe, věděla jsem, že když to nevezmeš, tak v tom bude polopravda, někdo by napsal rovnou lež, ale je mi to jedno, je to tvoje věc...
@marulu ve chvíli kdy WHO vydá dokument (který jsem zde již vkládala), že covid má podobnou smrtnost jako chřipka a jedná se opakující se virové onemocnění čekám, že by pandemie měla být brzy ukončena - tak cca do 10 měsíců.
@marcicek84 duvodu je nekolik a opravdu je nehodlam vysvetlovat nekomu,jako jsi ty. Ty totiz pouzijes k utoku uplne cokoli. Tobe opravdu nesdelim, na jake pozici a kde pracuji, jakou skolu delam , ani do jake dalsi se chystam. Nehodlam ti tu vykladat nic o mych planech do budoucna, podnikani, dokonce ani o mem skvelem manzelovi ( ktereho si nazvala kde cim, protoze zije se mnou. Jsem se u toho pobavila). Kdokoli ti tu rekl o sve praci, zautocila jsi na nej jako srsen ( vim, tva oblibena je vosa, ale srsen je ve sve podstate horsi )) ).
Ja sve rodice chranim tim, ze mi deti vzdy hlidali minimalne, ted vubec. A budu se to snazit takto udrzet zuby nehty dal. U nas pul hodka nic nevyresi. Ale jak rikam, ty nejsi schopna pochopit, ze lide jsou v jine situaci, nez ty. Ale ja fakt nemohu za to,ze tyto informace tvuj mozek nepobira, pripadne pochopi zacatek vety a na konci se uz ztraci. Jsem uz presvedcena, ze za to vlastne ani nemuzes a opravdu za ty vyrcene blaboly neneses zadnou zodpovednost.
Pokud tu je pandemie 8 mesicu a dalsich 10 dle tebe bude trvat, nelisi se tva odpoved nijak moc od te me. Ty rikas 18 mesicu, ja 24 mesicu. Pravda muze byt nekde mezi. A nebo take ne. Na to ti urcite odpovi tym odborniku a nebo si na ni jednoduse par mesicu pockas.
Ocekavam diskusi o knikajicich ucitelich. Budou se zavirat specialni skoly. Corona jaksi kosi ucitele i zaky. Co na tom,ze tam uz nema kdo ucit a ze deti s ruznym postizenim vetsinou snasi jakoukoli nemoc hur, nez ti zdravi.
Malem bych zapomela. Co ti knikajici sestricky,lekari a reditele nemocnic. To je pakaz co. Konecne maji nejakou praci a jeste si stezuji. Co na tom, ze se uz odkladaji i operace onkologickych pacientu. Nevadi. Vsak se i pri mrtvici ci infarktu muze vytvorit poradnik. Lezt na motorku ci do auta, by mohl byt za chvili hazard - no, pokud u nas ve meste vypnou semafory, tak fakt jo. ))
Tohle uz prestava byt vtipne.
Sice jsem neměla v plánu do této diskuse přispívat, ale nedá mi to. Učím na speciální škole a musím přiznat,že zavření školy docela uvítám. Dětí nemusí nosit roušky, většinou mají problém dodržovat základní hygienická pravidla a učit v této době je opravdu,,o ústa". A opravdu nikdo z nás nekníká, každý z nás by raději chodil do práce než učil distanční formou...
@jahodnice verim. neumim si predstavit u techto deti domaci vyuku, tedy pres online a pod. je to vubec mozne? jsem ale zvedava, kdyz se ted resi specialni skoly, kde se nezakryvaji usta, zda bude nekdo resit i skolky. sice se jedna o zdrave deti, ale usta se taktez nezakryvaji, hygienicke navyky u nekterych nejsou nic moc. no, uvidime.
chapu, proc byly specialni skoly otevrene. ale take chapu ucitele, ktery na takove skole uci.
@marketa11112 hodně záleží na stupni postižení, u nás online výuka neběží. Úkoly posílám rodičům mailem, popř.nafotim a rodiče si ve škole práci vyzvednou. Hodně taky záleží na rodině dítěte, někdy jsou řidiče pouze o trošku gramotnější bez děti. A vůbec nemluvím i sociálních rozdílech mezi dětmi...
@jahodnice dekuji za odpoved. za me to ucitele nemaji jednoduche ani v bezne dobe, natoz ted. moje mamka ucila 20 let, zazila jsem s ni ve skole mnohe. za me to ,,knikani,, ucitelu - zdejsi vyraz , je opodstatnene. muj prispevek, na ktery jste reagovala, byl samozrejme jen ironicke rypnuti. ne do ucitelu.
@marketa11112 já jsem to pochopila, proto jsem reagovala. Prostě mě výrazy od jisté osoby urážejí a vytáčejí
@marketa11112 tak nejhorsi situace tady bude hlavne do brezna,celkem nase vyroky lisi,tys psala,ze jeste 2 roky tj. 24 mesicu nikoli 10 mesicu jako ja,takze by mela koncit dle tebe az v rijnu 2022,ja psala o srpnu 2021.Matika ti evidentne moc nejde.A korigove odpovedi jsou neseriozni.
Znovu opakuji,ze je mi tvuj zivot ukradeny,dokonce te nekolikrat zadala o neoslovovani,nebot o diskuzi s tebou nestojim.Uz prestan s tim prekrucovanim a pokud chces at se chytnu na nejake knikajici tema,tak jaksi nemam zajem.Zkus to jinde,jak vidis nektere to neustale poburuje...
@marcicek84 nenapsala jsem ,,jeste dva roky,,. Napsala jsem,ze epidemie bude trvat dva roky. Tedy celkem dva roky. Fakt nemohu za to,ze neumis cist. Ne, vse vysvetluje ma predchozi odpoved. Bud nectes cele vety, nebo jim nerozumis, nebo je prekrucujes.
@marcicek84 )) s tou matematikou jsi me fakt pobavila.
@marketa11112 psala jsi toto: jak dlouho bude trvat, nez vymizi ruzna epicentra nakazy? Myslim, ze ty dva roky, jsou velmi strizlivy odhad." takže pokud neumíš něco napsat jasně a pokaždé píšeš něco jiného, tak to opravdu nebude můj problém...
tak odhady jak dlouho to zde bude mame za sebou..
a ted kauza Suchon...co na to rikate?
ja osobne si myslim ze rizhovor byl v pohode...no hold podle cenzury asi ne..ale prece zijeme v demokracii ne?nebo ze by se potvrdilo to ze televize patri nekomu kdo rika jak a co budou moderatori rikat?jinak me celkem dostalo ze i kdyz se omluvil tak dostal vyhazov..nebo klidne tomu rikejme "nebude na obrazovkach do odvolani"
@marketka_m demokracie neni v tom, ze si muzes delat co chces 🤣 on zjevne porusil nejaka pravidla, sam to i uznal, ze ulitbul, stane se. Moderatori zprav musi podle smlouvy nektere veci dodrzovat (i kdyz jim do toho do detailu nevidim), tak nasledoval trest, Kdyby se treba opil a bylo to poznat, taky dostane pokutu a neni to cenzura 😉
https://echo24.cz/a/SZ8QJ/jaka-je-spolehlivost-... cetli jste jak to je vlastne s temi PCR testy?
@meesha jo uznavam..demokracie asi neni to spravne slovo..jinak si myslim ze vedel ze postih prijde..proto se omluvil..ale nepomohlo to..ja se spis ptala co si o tom myslite..dle mne byla jeho reakce a otazky vpohode..ano byl trochu drzejsi..ale nic zavratneho se nedelo..
@marcicek84 40 procent? to jako vazne?tedy misto 13000 pozitivnich..jenom 7800?oukej..to je zajimave🙂))))

@marulu tomu já ale rozumím, ale nerozumím, proč se pak honí čarodějnice kvůli nějakých roušek a toho že lidé nic nedodržují, když je vidět, že to stejně dodržovat kvůli práce nebo jiných záležitostí nejde, pak mi to přijde jako zbytečné honění ega svědků covidových...a to jde, pořád se tay brečí, jak za všechno můžou lidi, a můžou? nemůže už za to i ten systém, když nemají lidi jinou volbu než posílat do školek prarodiče? Ano, teď má HO nařízen skoro každý kde je to trochu možné, rozhodla tak vláda...