Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 A také, že chce tyto kroky dělat ve shodě s Plagou.
@ilonne no momentálně Plaga co nejdřív poslat děti do škol, čeká jen na povolení v jakém rozsahu se kdo může vrátit od kdy za jakých podmínek na ministerstvo zdravotnictví...
@marcicek84 no tak je nepodlu, kdyz to neseznam za bezpecne, to tebe fakt nemusi palit a jak si to zaridim je moje vec. Ale proc bych u toho mela zamackavat slzu fakt nevim. Ty brecis kdyz se rozhodujes jestli si koupis rohliky nebo chleba? 🤣 ja na tom nejsem emocne nejak spatne 🤣
@marketa11112 Já chápu, že kdo potřebuje do práce, tak moc možností nemá, ale ten kdo má a nevyužije....
Všechny školky teď prosí o pomoc, aby kdo nemusí, tak do školek nedával. Spousta školek je v karanténách. Ale myslím, že každý, kdo aspoň trochu může, tak nedává, aspoň většina v mém okolí. A na povinnou školní docházku predskolaků teď nikdo nehraje, to je teď to poslední, co by kdo řešil 😀.
@marulu To si piš, že nehraje. Sama mám jednoho předškoláka a omlouval jsem ho z docházky, že bychom raději zůstali na chalupě v místě, kde je minimum pozitivních než ve městě (kdyby mě někdo chtěl poučovat, tak jsem jela až po ukončené karantene s negativním testem). Sama ředitelka mi napsala, ať zůstaneme a jsme, co nejvíce venku, že je to to nejlepší, co můžeme udělat.
@marcicek84 Máš s Plagou a Blatnym nějaký užší kontakt nebo přímý kanál? Oba shodne veřejnosti říkají, že situace momentálně není dobrá pro návrat do škol. A shodli se na postupnem otevírání škol a ročníku. Žádný styl "hurá, otevřeme všechno teď hned.". Nauč se ty články konečně číst, tiskovky pořádně poslouchat, nebo podloz svá tvrzení verohodnym zdrojem. Btw nějaká opatření patrně zabrala a to se hodnotí se 14ti denním zpožděním. A to zavřely práce školy. Také se teď ukazuje, že se epicentra přesunula do školek a specek, proto se specky zavírají. Ono to zavření škol nejspíš mělo něco do sebe. Jen tobě se opět nechce přiznat, že se mylis.
Poslouchala jsem ted rozhovor na radiozurnalu s prezidentem Pedagogicke komory. Prosil, aby kdo nemusi deti nedaval. Zjistoval si data z khs - ministerstvo je, prosim, nevede-a rikal, ze jsou kraje kde je 30% skolek v karantene a masivni prenosy do rodin. A preferovali by tedy pristup - kdo musi, at da, tzn zdravotnici,
soc sluzby a dalsi zamestnani po dohode.
Kdybych chtela byt hnusna.... no asi trochu chci...tak kdyby se marci nezaobirala urazenim lidi na MK 24/7, tak by dala HO i predskolni distancku levou zadni...
Každá ředitelka a i učitelka MŠ všechno všem odkývá, protože tam ty děti prostě nechtějí, vždyť kde všude psaly, aby se školky zavřely, i Plaga jim řekl, že z 5500 školek mají jen 32 klastrů, že se nic zavírat nebude, naopak dojde snad i brzy k otevření prvního stupně, tak proboha lidi neblázněte...školky jsou nejmíň rizikové...
@ilonne takto to ale bohužel nebylo, Plaga tam říkal, že zavření prvního stupně je v celé EU bezprecedentní situace a že jen čeká až to ministerstvo zdravotnictví povolí, to čeká do čtvrtka a pak chce představit plán, vč. termínů, ano chápu, že máš strach, ale ty děti do škol potřebují, naopak říkali o distribuci respirátorů jak do škol, tak i do školek, zjevně ses nedívala na dnešní jednání v poslanecké sněmovně, protože jinak bys to určitě věděla...
@marcicek84 tak nase situace je v ramci evropy cela bezprecedentni 🙈 bohuzel. A zjevne teda nema ty data. Ale ono to nejak vykrystalizuje...
@meesha nezlob se na mě, přestřeluješ, to jestli dáme nebo nedáme dceru do školky je naše soukromá věc, každopádně to není nic proti ničemu a je pouze na našem zvážení jak se rozhodneme a může si kníkat v rádiu kdo chce a jak chce, mně stačilo co se dělo kolem toho dnes ve sněmovně, jak si to zavření mateřinky chtěly prosadit přes poslance, to byl kníkot online a Plaga jim to řekl jasně, že se s tím nepočítá, naopak se počítá, že se co v nejdřív otevře první stupeň...takže trend zavírání končí, chce nastartovat trend otvírání...Bezprecedentní Plaga označil to,že jako jediní v EU máme zavřený první stupeň, že všude v celé EU první stupeň jede a nejen on, ale i mateřinky, tož tak....
Problém s personálem ani do budoucna už nebude, protože I.stupeň škol se otvírá nejen pro zdravotníky, ale právě i pro děti učitelů MŠ nebo prvního stupně, takže ty kapacity lidských zdrojů by měly být vyřešeny a nějak opadají důvody tam děti neposílat, tedy kromě vlastního strachu, který je mnohých velmi silně zakořeněný.
@marcicek84 jak jsi prisla na to, že jsou školky nejmíň rizikové? Vždyť ty bezpriznakové děti to vesele přenášejí. Víš co rodin mělo nákazu ze školky nebo školy? V mém okolí několik rodin. A učitelky tam dlouho byly bez roušek či respiratorů. Vedení vaší školky vás neprosí, aby děti zustaly doma? Tak to jste jedni z mála.
Povinna predskolni dochazka? Tu ted nikdo neresi. My ted nemusime deti ani omlouvat. Proste neprijde a hotovo.
Zrovna jedna ze skolek u nas ve meste je v karantene. Pochybuji,ze jich je v cele cr, jen 32. Spis jde o placeni osetrovacek. takhle se snazi lide nechat deti doma , co to jde a nastalou situaci resi sami.
@marketa11112 zřejmě se všude situace jiná, musíme žádat na formuláři a zdůvodňovat o uvolnění z docházky předškolní dítě delší než 3 dny paní ředitelku, která to bude posuzovat, takže z toho plyne, že u nás ve školce tam děti chtějí 🙂
@marulu viz co jsem psala Markétě a ne, nikdo nás o nic zatím neprosí...naopak když nepošleš předškoláka máš s tím ještě papírování, nevidím důvod dceru neposílat do školky. Ale třeba to je v každém kraji jinak...To, co jsem napsala říkal v poslanecké sněmovně dnes Plaga, že se mají učitelé mateřinek uklidnit, že si vytáhli data z ÚZISu a z 5500 školek se jedná o těch 32 klastrů, že na ÚZIS tyto data sledují i odděleně....najdi si záznam...
@marcicek84 marci, ja to napsala proto, ze mas potrebu davat na jevo, jak se cejtis ublizena, ze po tobe nekdo chce, aby ses omezila (v tomto pripade - nedavala dite fo skolky, kdxz nemusis). Jinak je mi to samo jedno, delej si co chces, ale vsimni si, jak nam vsem do toho uz zase dve strany pohrdlive pindas.
Ano,tak to je bezne i u nas. Dite se omlouva na danem formulari. Ted to neni treba. Je totiz vyhlasen nouzovy stav. Snad jsi si vsimla.
@marcicek84 to je zajimave s tim Plagou, tak nekdo lze, ze. Pedagogicka komora o ta data zadala a ministerstvo tvrdilo, ze je vubec nema, at si to na khs pozjistuji sami. Ke dnesku se jim jeste vsechny hygieny neozvali, ale jak ten jejich sef rikal, nekde jde az o 30% skolek.
@meesha já s dovolením odpovídám na otázky a reaguji když jsem tázána, tys mě nebyla schopna asi přímo označit, ty naše hrdinko...🙈🙉🙊
U nas reditelka i ucitelky rikaji,ze deti se nejvice snazi zbavit maminky na materske nebo bez prace. Ty vzdy mivaji problem, cpou deti do skolky mezi svatkama, pri omezenem provozu a pod. Normalni matka to asi nepochopi.
@marcicek84 nerozumim, o co ti jde
@marcicek84 Nemluv o hrdinstvi, hrdinko jara 2020. ))
@meesha tak třeba jsou některé kraje více zasažené, třeba to uherskohradišťsko tam prý to je dost, ale není to plošně ve všech krajích...
Plaga by musel lhát před celou sněmovnou, to by si myslím nedovolil...
Mně jde o to, abys mě označovala přímo, ne tady pokoutně mi dole v textech psala bláboly, které navíc nejsou podložené, jak vidíš...
@marcicek84 a zase. Ty chces, aby nekdo jednal na rovinu s tebou? A v kolika prispevcich si ,,pokoutne,, pouzivala me jmeno a neoznacovala me? Hrdinko.
Tohle mi fakt neda. Je drzost vyzadovat po ostatnich neco, co nejsem schopna udelat ja sama. Takze radeji po nikom nic nechtej.
Market, já se k tvým provokativním příspěvků nehodlám vyjadřovat, pokud sis nevšimla, najdi si na hádky konečně někoho jiného a už mě laskavě neoznačuj, já vím, že máš s tím porozuměním psaného textu problémy, možná ti to dojde časem....😂🙈🙉🙊 Takže dobrou noc.
@marcicek84 tak to jste opravdu výjimka. A docela se tomu divím, když jsi na jaře psala, jak požadovali rousky, atd.
@marulu já se tomu právě taky divím, přijde mi to takový extrem vedení ode zdi ke zdi, právě kvůli té jarní zkušenosti je to velmi zvlášní, naše ředitelka chtěla na podzim prosadit roušky a štíty a rodiče to odmítli, tak buď tedy rezignovala a teď tedy na truc některým ty přeškoláky do školky chce, nebo nevím co za tím je a to tam teď bylo zavřeno kvůli korony 12 dní, ale třeba já s tím, že tam budu dávat dceru problém nemám, ale netuším jak ostatní...
@marcicek84 nevim o nicem pokoutnym 😀 jak je videt, prectes si vsechno 😉
Ja se trochu bojim, ze by klidne lhal, vsichni z vlady stridave lzou 🙈 zadny zabrany. Ale spis si myslim, ze nevedel
Já teda syna do školky radši nedávám. Radši to s prací lepim všelijak, co se dá, dělám večer, když usne. Mezi lidmi jsme minimálně, a to mimo jiné i proto, abychom mohli být v kontaktu s mou mamkou. Vím, že se nemá jezdit, ale my k ní jezdíme. Jinak dodrzuju, co se má, s ostatními se nestykame, ale mamku nevynecham. Je jí 77, je jediný žijící prarodič mého pětiletého syna a ona sama velmi stojí o to, ať se vídáme. V tomhle omezení pohybu nerespektuji a respektovat ani nebudu. Jinak vše beru fakt vážně, zejména od úmrtí známého, kterému až na covid nic jiného nebylo, ale to už jsem tu psala.

@hojda už s tím jsi trapná, myslím, že pokud člověk vykonává práci a je jedno odkud, je v práci, jestli je technicky doma nic neřeší, protože se má věnovat práci. Dcera je předškolák a tedy školku má povinnou, konec příběhu. Ale jestli ti přijde normální být na HO a starat se z větší části o děti a přijde ti fér brát za to firemní peníze, je to tvoje věc, ale já být zaměstnavatelem, tak ti tohle netoleruju a doporučím ti OČR. A ne, nemám pocit viny, dcera je do školky řádně přihlášená a ona se do ní těší. Blábolíš ty a už ani pořádně nevíš co.