icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/skoly-se-p...

Ministerstvo hovoří jasně ROUSKY POVINNE

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 Btw pokud přišlo do školy dítě bez roušky, dostalo roušky od školy. My naštěstíe normální rodiče, kteří max. zapomněli

meesha
11. lis 2020

@marcicek84 co mas furt s tema slzama s plechackama :D ? @ilonne ma pravdu, uz predtim se resilo, ze kdo nechce rousky, at si dite necha doma. pravidla se maji dodrzovat.
Ovsem ted je otazka, ktere z tech pravidel co dnes na tiskovce vyplodili je pitomejsi. O tom zadna,

marcicek84
11. lis 2020

@marulu ano, máš pravdu, teď se mě to netýká, za rok se mě to týkat může, vše záleží na tom, co si teď nechají rodiče líbit...
@ilonne takže tobě to nařízení přijde roušek u děti v 1. a 2. třídě v pořádku? Ruku na srdce je ho opravdu dost mimo místu, k ostatnímu se už raději ani nevyjadřuji a čekám na reakci rodičů, doufám, že přijde...
@meeha - pitomé to je dost...člověk neví, jestli si z lidí dělají srandu nebo proč zase dělají kočkopsa...

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 V současné situaci? Ano, přijde. V Německu třeba sedí v zimních bundach při otevřených oknech.

marcicek84
11. lis 2020

@ilonne já jsem zapomněla, že tady jsou všichni členy ony známé sekty svědci covidovi. No takže jako pokud do škol, jedině bez roušek!" Rouška prokazatelně snižuje saturaci krve kyslíkem = je zdraví škodlivá. Je prvořadým zájmem rodiče chránit zdraví svého dítěte.
De facto dejme dětem do školy hadr na hubu, aby se dusilo a pak v zimě větrejme aby se nachladilo, btw. opravdu nevím, jak se skvěle musí učit psát v zimní bundě, to je ohebná ruka jedna báseň přes ty nadýchaný rukávy...prostě fraška, i ty jako učitelka bys to měla chápat...ale jasně tvůj strach je silnější...

marulu
11. lis 2020

@ilonne kdyby dítě chodilo do školy trvale bez aktovky a věcí a rodiče nereagovali, tak je na řadě asi sociálka, ne? S rouskama je to stejně asi.
@marcicek84 kdo chce, může vzdělávat sám, domácí vzdělávání je povolené. Kdo chce posílat do školy, respektuje pravidla. Pletes si školu s holubnikem, ale škola je veřejná instituce. 😀

marcicek84
11. lis 2020

@marulu můžeš mi vysvětlit jednu věc, proč mají zdravé děti mít domácí výuku, když je menšina dětí rizikových? nezlob se na mě, ale máte to všichni v hlavě už dost převrácené...sociálku pošli, ale co zjistí, nadstandardní poměry, navíc třeba z lékařské zprávy dítěte zjistí, že mu rouška dělá zdravotní potíže (takových dětí je mnoho), ani ti poslanci nevydrží v rouškách celý den a to jsou jejich jednání vysílány, ale po těch dětech to někdo chce??? hele přeber si to jak chceš, dle mého názoru to je dost přes čáru...a ano, je to můj vlastní názor a ten mi nikdo nevezme, netřeba k tomu více psát.

marulu
11. lis 2020

@marcicek84 proc mají mít zdravé deti rousky? Tady přece nejde o nákazu jednoho konkrétního dítěte, ale o celkové snížení šíření nákazy. Nedochází, viď? No, že se divím.

meesha
11. lis 2020

@marcicek84 tak opakovacka - jak prokazatelne snizuji saturaci? :D Prokazatelne nesnizuji. Prokazatelne je rouska max opruz. Deti by podle me, meli pustit, az takova vec nebude nutna. Ale: prezijou je jinde, prezijeme je i u nas. Co nadelas.

Nevim, jak jsi prisla na to, ze je mensina deti rizikovych, ani to, co tim vlastne myslis, ale je treba si uvedomit, ze to ma i dalsi kontext. Ze ty deti pujdou do skoly samo o sobe povede k mnohem vetsi mobilite o obyvatel, ty deti se tam neteleportuji. O importu zpetne nakazy do rodin nemluvim. Je to predcasne, nesmyslne, na hrane....a vubec :/ Takze opravuji sve vesteni z kristalove koule. Na zacatku prosince propukne jeste vetsi chaos, cisla porostou nebo budou stagnovat kolem 10 000/denne, trasovacky nula, vsichni se budou snazit vse ponechat otevrene, protoze Vanoce, vlada to bude "monitorovat" a divit se a rikat, ze o vanocich to samo klesne, stejne jak se to deje u chripky. Lidi budou dal umirat, zdravotnici si klepat na celo.

jelenice_zavodnice
11. lis 2020

@ilonne V Anglii to same. Pro ne to ovsem neni nic neobvykleho, britske deti bundy ani nenosi, maximalne kdyz nasnezi, sedi ted ve tride u tech otevrenych oken jenom v tech svetrech z uniforem. Synovec nam obcas posle selfie.

marcicek84
11. lis 2020

@meesha máme v ČR 2 min. rizikových z celkového počtu10 mil. osob., takže ano i menšina dětí je rizikových...
Jaksi nejsme v Anglii, tam mají dnes 13 stupňů u nás už začíná mrznout...nebe a dudy, zase to někdo nedomyslel...

marcicek84
11. lis 2020

@marulu děti roušky na svou ochranu nepotřebují...s tebou to je taky marné...

marulu
11. lis 2020

@marcicek84 pro svou mozna ne, ale pro ochranu učitelů, rodičů, prarodičů a tím potažmo celé společnosti to potřebuji...a pak s kým je to marné.😀

marcicek84
11. lis 2020

@marulu učitelé mají k dispozici respirátory...a pokud se někdo bez roušky bojí do školy poslat dítě, může využít domácí výuku, ale takových bude právě menšina, už to začíná být v naší společnost dost zvrácené...

marcicek84
11. lis 2020
matire
11. lis 2020

@marcicek84 Podle tebe psanému textu nerozumí téměř nikdo, to nech stranou. Ty taky asi ne 😀 V mém příspěvku byly jen dvě otázky a to napůl řečnické. A ano, odpověď známe - zkušenosti máš jen zprostředkované od jiných. A přitom tu kříčíš nejvíc, že nám degradují a ničí děti. Ne, neničí (mluvím o těch nejmladších), nebudou kvůli pár měsícům celoživotně hloupé a znevýhodněné a nelíbí se mi, že to někdo říká. Holt je blbá situace a rodiče mají naloženo víc, než normálně. Ale jde o dobro jejich dětí, takže to určitě na pár týdnů zkousnou, když to nejde jinak, když někomu výuka na dálku nefunguje kvalitně. Výrazně znevýhodněné bude jen to dítě, na které rodiče prdí. A když někdo prdí na svoje děti, tak to nedělá jen teď, ale pořád. S tím my tady fakt nic nezvládneme. Jinak kdo má problém, musí ho řešit. Jestli mají problém rodiče dítěte z vedlejší školy, tak se o tom opravdu nikdo nebude bavit se mnou. To je mezi nimi a jejich školou, ať chtějí, nebo ne a nějaká marcicek nebo matire jim ho nevyřeší. Učitelka mého dítěte taky nebude řešit jeho problém s někým cizím, ale se mnou. Už to tady někdo psal, ale je to svatá pravda - ty tuhle situaci můžeš krásně využít k tomu, aby sis pro své dítě vybrala tu lepší školu, kde to funguje, když tedy máš tolik informací. Hele, a zamysli se nad sebou - vážně není v pohodě na každého útočit, říkat lidem, že prudí a označovat je za sobečky, chytré jak rádia a podobně, zvlášť, když o těch lidech nic nevíš.

marcicek84
11. lis 2020

@matire víš začnu asi takto, tvé příspěvky se tu objevují z čista jasna a je zajímavé, že vždy něčím útočí na mou osobu, takže asi není úplně na místě tady kázat do duše druhým, ale začít především u sebe. Svůj postoj jsem ti vysvětila, mně některé věci vadí jako celek, protože jsou nelogické a ani ničemu nepomáhají, naopak situaci komplikují, zavřené školy opravdu to vzdělání dětem degradují, pokud to někdo nechce vidět, je to jeho věc, ale píše o tom i pedagogické komora, hlavně co se týče prvních tříd, tam se konkrétně píše o tom, že žádná ani sebelepší výuka nenahradí výuku ve škole...ano teď školy otevřeli, ale zase s podmínkami, které jsou i proti doporučení WHO, nechápu ten smysl, místo bariéry u PC vznikne roušková bariéra mezi pedagogem a dítětem, no jestli by ten pedagog neměl nosit respirátor, když jim byly dodávány, mně všechno přijde jako kočkopes a nedomyšlená fraška...

werumka
11. lis 2020

@marcicek84 Ono ale nejde o pedagogy. Jde o mobilitu a to, že ty děti žijí v rodinách, kam se pak vracejí. Já jsem chápala, že šité látkové roušky jsou ve třídě fakt problém. Blbě se přes ně dýchá. A na jaře žádné jednorázovky k sehnání nebyly. Dneska jednorázovky - i dětské - v pohodě seženeš a dýchá se přes ně úplně normálně. Stejně, jako chirurgům na sále. Ostatně, jestli jednorázová rouška prokazatelně snižuje saturaci, tak radši nikdy nechci na operaci, protože co kdyby mi operatér omdlel uprostřed výměny srdeční chlopně, nebo jí ještě hůř přišil blbě 😀 Dovádím to ad absurdum, ale tak to je. Jednorázovky nemají rozhodně takové nevýhody, jako látkové.
Já myslím, že pravidelné testování v komunitách je jediná cesta k uvolnění opatření. Těch pár vteřin během dvou týdnů dokáže vrátit ekonomiku zpátky do běhu.

matire
11. lis 2020

@marcicek84 to proto, že mám jiné priority, než psát celodenně na koníka, a přehodnotit mě je donutí jen málokteré výroky. A všechny jsou nějakou náhodou od tebe 😄 Ale jsou to reakce ve vší slušnosti a ne útoky. Samozřejmě, že je distanční výuka nedotažená, nedomyšlená a silně problémová, ovšem především pro ty končící ročníky a pro vyšší, a ne pro ty první. To už prostě dál nesnesu poslouchat, jak údajně moje dítě bude blbé, a musím zareagovat. A ano, je to můj názor a vím, že někteří mají jinej.

marcicek84
11. lis 2020

@matire ale tak tvé dítě bude hlavně znevýhodněné tím, co ho postihlo a ano díky tomu může mít horší uplatnění na trhu práce a nižší životní úroveň. A co bude, kdy to takto bude pokračovat i na jaře, nebo příští rok na podzim???

marcicek84
11. lis 2020

@werumka Chirurgové na sále snad mají nějaké prostředí s určitou teplotou a vlhkostí vzduchu, aby to bylo ok, nevím o to, že stejné prostředí zajistíš v běžném životě. Každopádně ke vteřinám to teď má hodně daleko, jestli ti přijde v pořádku chtít po dětech, aby to měly na puse denně 4-8 h (dle toho, zda chodí do družiny), mi to přijde přehnané a neopodstatněné...

werumka
11. lis 2020

@marcicek84 Já Ti nevím, na sále jsem byla a neměla jsem pocit, že by se tam dělalo nějaké speciální prostředí. Otírat čelo musela sestřička doktorovi i tak 😀 Naopak, teď, když je venku chladno, se mnohem lépe větrá a mění vzduch. Stačí o přestávce pěkně otevřít okna a nechat to pročistit.

somalicats
11. lis 2020

@marcicek84 Na sále je sice teplota stabilní, i ta vlhkost, ale u náročnějšího zákroku se sakra zapotíš 😀. A fakt jsem se ještě neudusila a i mozek mi funguje normálně 😉. Za to ze mě vždycky lilo jak z ... Ještě že už na sál nemusím. A fakt ne kvůli roušce na hubě, ale kvůli tomu, že delší zákroky díky svému nízkému tlaku nedávám.

werumka
11. lis 2020

@somalicats Už křísili paní doktorku? 😀

marcicek84
11. lis 2020

@werumka dobře pokud se bavíme o té technické stránce, ty děti stejně jíst a pít musejí, takže ty roušky o přestávkách budou dole tak jak tak. Pořád nechápu co to řeší, větrání o přestávkách ok, ale i to je málo, mají-li mít roušku celou dobu, ale zase ty lavice které budou u těch otevřených oken nejblíž celodenně, to ty dětí odskáčí zdravotně. A nakonec co ty děti, které musejí nosit brýle? ty na to čtení a psaní uvidí jak, ty skla se s tou rouškou docela zamlžují. O správné výměně roušek, desinfekci rukou, měnění roušky po určitém čas, nepohazování rouškama a neválení po zemí ani nemluvě a pak šup v hodině s ní na papulu. To jako rodičům nedochází, nebo si opravdu rodiče prvňáků a druháků myslí, že tohle všechno je třeba. Je to úplně zbytečné máme homogenní skupinu a děti potřebují jíst i pít...Vždyť tady psaly i maminky, co mají děti astmatiky a že mají jejich co dělat aby měly roušku v buse 10 min. po cestě do školy, že pokud budou povinné roušky na I.stupni ve školách, že to jejich dítě nedá zdravotně...no jako fakt nás ta vláda už docela houpe...

somalicats
11. lis 2020

@werumka No nastesti ne, ale jednou k tomu moc nechybelo 😀
@marcicek Hele, ciste technicky: nosim to na ksichte celej den, mam bryle (a celkem dost dioptrii), nic se mi nemlzi. Je to o tom si to spravne nasadit. U tech deti si myslim, ze to bude k nicemu spis proto, ze si na ty rousky furt sahaji, posouvaji, spravne nasazovat neumeji.

marcicek84
11. lis 2020

@somalicats však právě správě nasazovat neumějí a sahají, ale přesto tu ptákovinu vymysleli, nakonec to s těma rouškama bude pro ty děti ještě nebezpečnější než bez nich...

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 Tobě prostě není dobré nic.

hojda
11. lis 2020

Koukam, ze Marci jede dalsi kolo proti rouskam.🤪 To muzeme skocit o 100 stran dozadu a nemusi se tu vysilovat, ale co by vlastne jineho delala, ze?

Strana