Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
a hnojda zas prudí, klasika, co jiného by dělala, že.... hlavně, když dojdou argumenty a nedá se vyvrátit, že roušky na prvním stupni jsou blbina, že...
@marcicek84 chováš se jako blázen....
@ilonne jestli je bláznovství říct pravdu o tom, že ten nápad je ten nejblbější, ze všech blbých...
@hojda to je špatně nejdřív by se měli rodiče svobodně vyjádřit,jestli roušky chtějí či nikoli a až podle toho se určí velikost skupin a zjistí se zda je víc souhlasných či nesouhlasných názorů a až podle toho se můžou dělat nějaké skupiny osob, které mají být doma...nakonec to dopadlo tak, že do školy se by se šlo bez roušek a ti co se bojí jsou doma a učí se sami, ale nebuzerují zdravou většinu...učitelé respirátory mají, ti se jen musejí chtít nasadit, ale taky se jim nechce, zase obtěžují děti, takoví to jsou velikáni, žádný učitel, kterému jde o ty děti by po tom prvním stupni roušky v žádném případě nevyžadoval...ale to to od nich čekat bohužel nemůžeme...
@hany84 na nic lepšího se nezmůžeš? když tu nejsem, nic, jeden den sem po dlouhé době něco napíšu a hned argument ad hominem, prosím tě něco nezaujatého by vyplodit nešlo??? no jo na to asi nemá každý hlavu, viď...
@marcicek84 ucitele to nepozaduji, pozaduje to stat, tak to res s mim, co oprasit nejakou petici?
@hojda já myslím, že peticí je dost, tu si opráší rodiče prvňáčků a druháčků, to se nebojím...
@marcicek84 a uz z tech petic byl nejaky vysledek?
@hojda některá opatření byly přehodnoceny, pokud vím a teď se uvidí co rodiče na nová přehnaná a zcela zbytečná nařízení pro prvňáčky a druháčky...
@marcicek84 Já nevím, jak chceš dělat souhlasné a nesouhlasné názory. Jedná se o protiepidemické opatření. Tudíž máš na výběr je dodržovat buď ve škole s rouškou, nebo doma bez ní. Je to stejné, jako bys řekla, že se lidé mohou rozhodnout, jestli pivo budou pít v hospodě, protože se považují názorově za zdravou většinu, nebo doma, protože se za zdravou většinu nepovažují. Jasně, že všichni půjdou do hospod. Ale to pak jakékoli opatření ztrácí význam 😀
@marcicek84 prehodnoceny myslis nezavedeni rousek v zari? Obavam se, ze tohle zadna strana nepodpori a Babis uz to tezko zopakuje.
@marcicek84 Ale zmůžu, ale taky musím pracovat. Nemohu tu být imr vere. Z čehož vyplývá, že Ty nemáš tak náročnou a a zodpovědnou práci. Prostě musíš dirigovat rodiče dětí prvnícha druhých tříd.
@werumka dobře takže máme protiepidemiologické opatření, které je i mimo doporučení WHO, ti říkají roušky děti na 2.stupni, v Německu I.stupeň roušky nemá, pokud vím, ve speciálních školách nebudou, takže tam to jde bez a v normální škole na prvním stupni ne, asi zase dělá korona selekci, vždyť už je to výsměch lidem, žádné protiepidemiologické opatření. Vždyť je to těm dětem platné jako mrtvému zimník - viz to co jsem napsala výše o svačinách, to tom, že ty malé děti ani neví jak správně to nosit, mlžení brýli, desinfekce atd. atd. jsme na úrovni politického nařízení a spíše se můžeme bavit o tom, kdo zase na tom vydělá, výrobci roušek? dětské se asi moc neprodávaly, že?...to je zbytečné o té vládní demenci psát...
@marcicek84 ale prd, znevýhodněný nebude. Vždyť to tu právě říkám. Bude naprosto stejně vzdělaný, jako děti loni a předloni a tak dál. Jde o pár týdnů v první třídě. Psát a číst písmenka rodič dítě dokáže naučit. Stejně jako počítat do deseti. Ve skluzu jsou ti, kterým nikdo pořádně nevysvětlí matematiku,fyziku, účetnictví... Ti, kteří mají dělat zkoušky, ale ne prvňáčci, jejichž učivo všichni chápeme. Jinak nevěřím, že znovu zavřou plošně celé školy. To by je lidi sežrali 🙂 A kdyby, tak ani tak to zas u těch nejmladších nevidím jako průšvih. Vem si, že jestli je fakt pustí za týden do škol, tak byly doma měsíc... Kolik dětí mělo zlomenou nohu nebo třeba mononukleózu v minulých letech? Taky je to tak měsíc doma a není to na nich znát.
@hany84 😂😂😂 mysli si co chceš, ty pořád jen vytahuješ žihadlo, tak si posluž, asi jsi zase měla "bad day"... 🐝
@matire ano, pokud to bude měsíc a už nikdy, tak ok...ale kdo ví jak to ještě bude, to teď nevíme...
https://tv.idnes.cz/domaci/ucitele-z-ceske-treb...
Tak něco veselejšího, jsou šikovní, že?
@marcicek84 Já jsem nečetla nic o tom, že by WHO nedoporučovala nosit roušky ve škole, klidně pošli, jestli máš o tom nějaký dokument. Já jsem četla jen pokyny k nošení roušek u dětí obecně. V Německu jsou opatření napříč spolkovými zeměmi různé. V Bavorsku se roušky nosí ve škole ve všech ročnících i při výuce.
@werumka Děti a roušky dle WHO a UNICEF - u dětí pod 5 let vůbec neporučuje, nosit roušky jako dospělí mají děti až od 12 let a děti mezi 6-11 lety pokud tak jen, pokud bude extrémně špatná situace (my však v té době úplně zavřeli) a jen pokud bude dozor, který bude hlídat správné nasazování nebo sundávání a ne v rozsahu jako dospělí (ani jedno u prvních a druhých tříd není ve školách zajištěno, učitelé to nehlídají a rozsah nošení je stejný jako pro dospělé, ne-li reálně horší), tuto studii lze dohledat na stránkách WHO.
@marcicek84 Já jsem si z toho asi prostě nevyvodila to, co Ty...
WHO a UNICEF doporučují, aby rozhodnutí používat roušky pro děti ve věku 6-11 let bylo založeno na následujících faktorech:
1. Zda je rozšířený přenos v oblasti, kde dítě bydlí.
2. Schopnost dítěte bezpečně a vhodně používat roušku.
3. Přístup k rouškám, jakož i praní a výměna roušek v určitých prostředích (například ve školách a službách péče o děti).
4. Dostatečný dohled dospělých a pokyny pro dítě, jak si nasadit, sundat a bezpečně nosit roušky.
5. Potenciální dopad nošení roušky na učení a psychosociální vývoj po konzultaci s učiteli, rodiči / pečovateli nebo poskytovateli zdravotní péče.
6. Interakce, kterou má dítě s jinými lidmi, u nichž je vysoké riziko vzniku závažných onemocnění, jako jsou starší lidé a lidé s jinými základními zdravotními podmínkami.
Suma sumárum, vypíchla jsi z toho bod číslo 5. Jenže i to je pouze proměnný faktor, který je k uvážení (tj. nelze říct, že WHO nošení roušek ve škole nedoporučuje).
Naopak bod 1 a 6 je v naší republice momentálně velmi aktuálním faktorem. Ostatní body jsou velmi individuální co se jednotlivých škol týče. Opět nelze říct, že z toho jde vyvodit jednoznačný závěr, že se nošení nedoporučuje.
@marcicek84 Co učitelé nehlídají a jak ty to víš, když nemáš dítě ve škole? Tvoje argumentace😉
@hojda upřímně, uhlídáš plnou třídu dětí o všech přestávkách??? nemusíš odpovídat, myslím,že to ani není reálně možné...
@marcicek84 Ale uhlídáš, nebudou lítat po třídě, stejně se to nebude smět.
@werumka nesouhlasím, shrnula jsem hlavně body 1, 2, 4, 5 jelikož se jedná o dítě první nebo druhé třídy a dále jsi tam nanakopírovala to co je dále v textu, ten rozsah nošení...
@ilonne ano, tak ty možná uhlídáš, když budeš mít v malotřídce dejme tomu max. celkem 10 prvňáčku a druháčků, ale v normálních školách tak málo dětí v plné třídě není normou, celkem tu situace zkresluješ, asi záměrně...
Ty malé děti vydrží sedět 4 h nehnutě sedět v lavici??? to nevydrží tak dlouho ani dospělý, ale illone bude mít vojenskou školu, ani na krok ani na WC🙈🙉🙊
@marcicek84 Který rozsah nošení máš teď na mysli? Klidně to sem hoď 🙂 Já bych oponovala v tom, že bod 2 a 4 je opravdu velmi individuální a já sama bych v něm v případě svých dětí neviděla problém. Ale holt jsme každý jiný.

@ilonne prosím, vždyť to nařízení nemá logiku a je jasné jaké z toho budou problémy, neřeší to absolutně nic, tak buď se opravdu ty děcka udusí v doma šitých hadrech, nebo si budou 8 h dýchat do plic mikrovlákna z těch jednorázovek, ježiš to jsou vyhlídky přinejmenším na vypěstování si astmatu...a teď vy učitelé ukažte, protože tohle musíte vědět i vy a taky byste se měli ohradit, vy zase z pohledu výuky, předtím roušky nebyly že je třeba vidět na pusu učiteli i dětem aby si rozuměli a teď nejednou nic? je to jen o tom si to přiznat, jak to s těma rouškama na tom prvním stupni je, kouknout se realitě trochu do očí, místo toho tady děláš proti mě výpady, ale samo dobře víš, že mám v lecčemž pravdu...