icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
13. lis 2020

@marcicek84 neblazni, oni ti tam nebudou urezavat ucho, vis. Nakonec tebe to, ale, nemusi palit, ne? Nebo, ze by ses tak vehementne chtela tech ubohych knikajicich ucitelu zastavat, ze jim chteji zasahovat do sobni integrity 😲 tolik empatie bych od tebe teda necekala. :D

autor
13. lis 2020

Doufám, že se stane nějaký zázrak a tohle to už skončí. Slyšet že v blízkém okolí je paní, která kvůli Covidu přišla o maminku a do týdne jí díky Covidu zemřel i manžel... To je na mě moc... Takže o to víc mi lezou na nervy Ti, co tu nemoc bagatelizují...

marcicek84
13. lis 2020

@meesha nesouhlasím s povinným bezvýznamným testováním, ať se týká kohokoli, učitelů nevyjímaje...

jelenice_zavodnice
13. lis 2020

Holky, tady je porad o tom samem nesmyslu jak je to vsude jinde stejne bez ohledu na opatreni. Dival se nekdo na celosvetovou statistiku po jednotlivych zemich? Ze pruser ma znova Evropa a USA ale takova Asie ne? Kdyz si tedy odmyslime Cinu, ktere clovek nemuze verit ani aktualni pocasi, podivejte se na zeme jako Japonsko, Korea, Taiwan nebo Australie a o NZ ani nemluvim. Australie 3 pripady za den na 26 mil. obyvatel, NZ 4 pripady, Taiwan 8 pripadu, Korea 191 pripadu (50mil obyvatel), Japonsko 1500 pripadu na 126 mil. obyvatel. To jen pro spestreni, ze je i svet, kde neco poradne funguje a zivot nestoji.

werumka
13. lis 2020

@gramar Třeba já jsem dneska zjistila, že to, jak se v září nechávalo a někde bohužel ještě nechává 14 dní karantény bez testu a pak hurá ven, je fakt nebezpečný. A jsem si celkem jistá, že to velkou měrou může za to, jak se to tady na přelomu září a října rozneslo...

hojda
13. lis 2020

@marcicek84 Blatny mluvil o evropskych covid pasech pro ockovane, ze nebudou muset mit testy, pokud budou ockovani. Kdo se bude chtit vyhnout ockovani, bude mit jako variantu test. Ti kdo nezvladnou ani test, budou asi sedet doma.

autor
13. lis 2020

@jelenice_zavodnice a čím to?

hojda
13. lis 2020

@werumka Jsi stale pozitivni?

meesha
13. lis 2020

@marcicek84 neni bezvyznamne, je to jedna z nejdulezitejsich a nejefektivnejsich "zbrani", ktere mame. Proto maji takovy uspech staty, kde se neboji testovat, trasovat a tvrde izolovat. A zvladly to i bez zavreni skol a restauraci.
Ale to fakt porad dokola, ze....

marcicek84
13. lis 2020

@hojda myslíš? taky záleží, kde ty testy po nás opravdu budou chtít a jak kterou zemi budou brát, letní semafor jsme už zažili...klidně se nechej očkovat, ale nevím, pokud se ti třeba z toho rozvine závažná autoimunitní choroba si pak řekneš, že ti za to těch pár moří bez testu stálo za to...

@meesha ano, ale oni testují ty vytrasované, víš, ale s tebou to je taky pořád dokola, viď.

werumka
13. lis 2020

@hojda Já už ne. Všem ostatním testy vyšly negativně. Nějakých 8 dní od mých příznaků. Teď, když už jsou všichni po karanténě nějakých 10 dní, jsem otestovala děti protilátkovým testem. Jedno dítě už podle testu nemoc prodělalo (podle všeho se muselo nakazit ode mě). Druhé dítě má nemoc aktivní teprve teď, nakazilo se od prvního dítěte se kterým sdílí pokoj. Bude potvrzeno PCR. Ani jednomu z dětí nic není. Mohly by klidně chodit do školky, školy, protože karanténu už nemají.

meesha
13. lis 2020

@marcicek84 ne, neni to SE MNOU furt dokola. V Asijskych zemich se musis prokazat negativnim testem i pri vstupu do nekterych verejnych budov, na vetsi akce.

marcicek84
13. lis 2020

@meesha no jo, komunisti...ti si nařizují a omezují...

marcicek84
13. lis 2020

@werumka skvělá zpráva tak to za chvíli budeme muset být promořeni všichni...a pak už by to mohlo chcípnout...

hojda
13. lis 2020

@marcicek84 ja nemam problem s testem. 😂Variantu ockovani nechavam otevrenou.

marcicek84
13. lis 2020

@hojda a já zas nemám problém si vybrat destinaci bez testu 😉

werumka
13. lis 2020

@marcicek84 To jen k tomu "nepůjdu s dítětem na testy, budeme všichni 14 dní doma". Ono totiž v jedné domácnosti se nemusí nakazit všichni naráz. Mohou si to předávat pěkně postupně. A díky dětem i skrytě. Pak se to dostane mezi rizikovou populaci, která ani nebude tušit, kde to chytila. A tím, že trasování probíhá tak, jak probíhá, jsme si tímhle opatřením "netestovat děti" v září podřízli větev pod zadnicí.

meesha
13. lis 2020

@marcicek84 neurazej. Je to ubohost.

Btw, jak jsi proboha prisla na komunismus, co to je zase za myslenkovy pochod 😲

hojda
13. lis 2020

@marcicek84 chcipnout? To ma fungovat jak?

hojda
13. lis 2020

@marcicek84 hmm a dostanes se tam jak? Mas kridla? Tak tim se vysvetluje v tvem pripade dost veci.

jelenice_zavodnice
13. lis 2020

Anonymni uzivatelka. Disciplina, dodrzovani narizeni, neobchazeni predpisu, testovani a trasovani.

hojda
13. lis 2020

@werumka To zari se fakt nepovedlo ze vsech stran😔

marcicek84
13. lis 2020

@hojda uplne normalne...nebo to predpokladas,ze kdyz zatim nebude dost vakcin,ze ty lidi nepusti ani do hromadnych dopravnich prostredku,ze to uz bude jen pro pravidelne testovane ci ockovane???Tak to ti asi to jezdeni metrem do prace padne,treba poridit auto...🙊🙉🙈

gramar
13. lis 2020

@meesha co se tohoto týká tak ano, já vidím tu tyčinku na obrázku a už slzí oči... Je to zvláštní, normálně mám relativně vysoký práh bolesti a slušnou snášenlivost, ale nos, krk, kapky do uší, či očí a končím :D
@werumka Takhle se to nerozjelo kvůli karanténě bez testu, ale kvůli tomu že díky komedii, kterou z toho udělali na to lidi dost kašlou, pak je mnoho těch co na to kašlou protože prostě proto a je malér...
Pokud bych se necítila dobře a měla příznaky tak se izoluji doma a budu ležet, léky na to nejsou, takže si vystačím s paralenem, či brufenem a budu čekat až to přejde a deset dní po odeznění posledního příznaku jsem považována za zdravou (opakované testy po odeznění se nedělají). V případě že bych potřebovala lékařskou pomoc, tak první co hlásím, je že jsem pravděpodobně c+, beztak by se tak semnou zacházelo do případných negativních výsledků stejně ;)
Ale představa že jsem pravděpodobně nakažená, jedu sockou (mnoho případů), na odběr, cestou pár lidí nechtíc, ale dost možná nakazím a pak budu ještě někde dvě hodiny stát jak ohon, aby řekli to co si mohu vlastně i domyslet a popřáli hodně zdraví... Nevím myslím že toto je ten hlavní problém... ;)

werumka
13. lis 2020

@gramar Jasný, já jsem mluvila o situaci, kdy rodič řekne, že dítě na test nepůjde a zůstane jen 14 dní doma. Poukazuju na to, že pokud stále nektere hygieny budou nechávat děti bez testu, budeme v tom kolotoči imrvere. Na tom dítěti totiž casto nepoznas, jestli to ma nebo ne. A může se tak jednoduše stát, že ho v plný virovy síle pošleš do školky, protože už má přece po karanténě...
Druhá věc, která mě trochu mrzí, je nevytažení pozitiv u těch testu. Pokud máš prokázáno, že jsi nemoc prodělala, dalších 90 dní by se na tebe nevztahovala karanténa, pokud by někdo v okolí byl pozitivní. To je podle mě fakt velký benefit. Ať už se to týká bezpečí v práci, v kolektivu, v rodině.

marcicek84
13. lis 2020

@werumka 90 dni od ktere doby,od pozitivniho testu nebo od vyleceni? Premyslim,kdyby se clovek nakazil v praci,ze tam se stejne se vsichni(dost lidi) promori,tak pokud nekdo nema nekoho v rizikovce,tak ma malou pravdepodobnost,ze to vyuzije,prijde dalsi vlna treba na jare a tvuj benefit je fuc...Navic nikdo nevi jak to s tou nakazlovosti nebo priapdnymi reinfekcemi je...

werumka
13. lis 2020

@marcicek84 90 dní od pozitivního testu. V rizikové skupině má většina lidí někoho. Však i některé maminky pisi, že se bojí o děti, že mají astma. Rodiny se scházejí a upřímně- ono to tomu sociálnímu systému dost ulehčí, když se třeba dítě postará o své rodiče a prarodiče samo. Když pak může vytrhnout z izolace babicku, která je ohrožena, ale zároveň doma bydlí sama a jezdí za ní jen pecovatel. To jsou totiž ty sociální bubliny. Však i Ty jsi nechala dítko hlídat rodiči. Nebylo by fajn, kdybys věděla, že jsou s ním v bezpečí?

hojda
13. lis 2020

@marcicek84 Tak ti preji stastnou cestu metrem k mori😂, posli pak pohled. V praci jsme presli v rijnu na trvaly HO a dokonce nam majitel dal Covidpremie, za to jak firma funguje.

marcicek84
13. lis 2020

@werumka takze si to shrnme,mas pozitivbi test a bezi ti lhuta 90dni, v te lhute te treba mesic drzi v karantene a az te pusti zbyvaji 2 mesice...taky muzes byt pozitivni jen ty jako jedina z rodiny,takze vsichni ochranu neziskaji,nakonec stejne hlidani pada...a od ledna uz mas zase smolika...neni to zas takovy benefit...

jelenice_zavodnice
13. lis 2020

@werumka Moje babicka i s celou domacnosti maji pozitivni testy i po trech tydnech. Vsichni zatim. Kdovi cim to je. Jestli tim, ze si to predavaji postupne a drzi se to vsech, nebo bez ohledu na to se to drzi vsech.

Strana