icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
14. lis 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/plaga-za-1... a pak ze se neotevrou...uz za 10 dni

gramar
14. lis 2020

@marcicek84 bože díky, založím si oltář a budu se modlit dle potřeby k čemukoliv, jen ať už to je 🙂

marcicek84
14. lis 2020

@gramar 🤣🤣🤣 nakteri rodice se zase modli,aby je neotvirali,ze maji strach nebo tam nechteji posilat deti s rouskama,navic kdyz nevi od kdy by ty rouskiady ve skolach mohly byt rozvolnit,to v tom Blatneho stupnoch neni zohledneno,takze zas nevis...A pri predstave,ze to budou chtit dlouhodobe i u prvniho stupne je mi dost nevolno...

marcicek84
14. lis 2020

@gramar jinak kolem 7.prosince se muzou otevrit obchody i sluzby,jako mohli by pred temi svatky lidi pustit ke kadernikovi,no ne?

gramar
14. lis 2020

@marcicek84 Hele postoj k rouškám už jsme si vyřešili, že je to srač... víme obě, ale to budu řešit až potom, teď budu doufat že to opravdu otevřou a ještě se do konce roku podívají jak vypadá škola uvnitř :D
A obchody mě osobně netrápí, já je z duše nenávidím už léta, vše objednávám online, včetně většiny jídla a když už tam musím je to utrpení bez ohled na covid :D Ale jo kadeřnictví, kosmetiku atp. by taky mohli, myslím že tam je podstatně menší riziko pro nakažení než v obchodě, troufám si tvrdit že i v té hospodě je menší šance na nákazu než v narvaném obchodě, kvůli tomu že je v sobotu konec světa, neb v neděli je zavřeno :D
Má priorita je asi taková, škola, zušlechťovací odvětví (kadeřník...) a pak už jen tu hospodu, normálně jak tam nechodím dala bych si víno někde jinde než doma :D

marketa11112
14. lis 2020

@blondynka400 kdyz odmitnes, nemuzes nastoupit na smenu. tim padem mas absenci a padaka.

marketa11112
14. lis 2020

@blondynka400 navic jsem vlastne statni zamestnanec. kazdopadne pokud prijdou s ockovanim, zustane tu sama vedouci - ta ho chce. ostatni si to pichnout nenechaji. ja mam blbe, ze jsem statnim zamestnancem jiz podruhe, ikdyz jsem zmenila obor. casem ho chci zmenit jeste jednou (az dokoncim kurz a na jare snad i skolu) a zrejme budu opet statnim zamestnancem.

marketa11112
14. lis 2020

tak treba se konecne budou deti do skoly tesit , budou se mene flakat a ze skoly si i neco odnesou - krom vsi, virozy nebo rany od sikanatora.

marketa11112
14. lis 2020

dnes jsem si na kurzu povidala s prednasejici psycholozkou o osobni obrane cloveka. pod moznosti osobni obrany cloveka patri i otoceni nazoru o 100 %. jde vlastne o strach a popreni puvodniho nazoru proto, aby clovek strachy nezesilel. neco mi to pripomina. ))

gramar
14. lis 2020

@marketa11112 Na to mám prášky :D

marketa11112
14. lis 2020

@gramar jake?
ne, vazne. je vice moznosti obrany cloveka. napriklad popreni problemu . to se ted take deje. chapu, ze se lide boji a telo, mozek i duse cloveka, se nejak brani.

gramar
14. lis 2020

@marketa11112 různobarevné :D
Ono nejhorší smrt je z vyděšení, takže informace hledám pouze když je potřebuji vědět (tedy kdy otevírají/zavírají školy, kde mám/nemám mít roušku a kam se ne/dostanu), ostatní nesleduji, na fb nechodím a je mi hej. Na začátku jsem se "bála" ani ne o sebe ale o okolí a navíc nemám ráda když nevím "do čeho jdu" a tehdy ty informace byli tak na prd, teď už se toho ví víc a mě to, ač je to možná idiotské, uklidnilo a došla jsem k závěru že je to pro mě stejné jako jindy, když jsem nemocná neprskám na prarodiče :D

marketa11112
14. lis 2020

@gramar chapu. i ja potrebuji informace a cim vic vim, tim jsem klidnejsi. potrebuji vedet dobre i spatne. konecny obrazek si vytvorim sama. nemam rada, kdyz mi do toho kdokoli a jakkoli zasahuje.
ja se nijak zvlast nebala, na ,,pruser,, jsem pripravena neustale. trosku me prekvapil manzel, ale po porizeni male vybavicky, se zklidnil a byl v pohode. vic se bali starsi lide v rodine, chapu je. ale jak vse trva delsi dobu, lide si zvykli zit v urcitych obavach a berou veci prirozeneji. clovek informace filtruje a vybira jen ty, pro nej, dulezite. lidstvo je opravdu velmi prizpusobive, holt nas zene zivocisny pud, jakasi snaha prezit.

gramar
14. lis 2020

@marketa11112 Přesně tak, člověk alespoň ví jak se pak zařídit a co očekávat. Nakonec jsem velmi ráda, že jsem nepodlehla trendu a nemám doma zásoby věcí co nejíme na sto let :D

marcicek84
14. lis 2020

@gramar a mně tady byl strach někým neustále podsouván, ano na začátku nebylo tolik informací, tak to člověk hodnotil obezřetněji, ale čím jich je více, tak mi to čím dál více přijde jako nehorázně nafouknutá bublina, tady přetáčení názory politici celým spektrem, co měsíc to jiný názor a je to v pořádku ale když člověk díky informacím je schopný zpětně přehodnotit riziko, to se v diskuzi na MK evidentně nepřipouští...no zajímavé je, že i bývalý prezident V.Klaus se kloní k oné konspiraci, že se z nemoci udělal strašák, aby se mohl ovladat lid strachem a mohl se nastolit nový režim, ten ani z principu nenosí roušku, přitom by mohl být ve svém věku v rizikové skupině a určitě bude mít více informací než my všichni dohromady, tedy konspiracím zdar

Jinak mi přijde mimo bát se, že když nenechám v soc. službách udělat opakovaný test, že skončím na dlažbě, kdo by jim to tam dělal, kdyby lidi řekli dost, navíc když tohle vyjde z úst osoby, která tady celou dobu tvrdí, že tu práci nepotřebuje a že má na výběr mezi dalšími prácemi. Chtěla bych vidět na co by tu výpověď nahráli, protože dle zákoníku práce není na co...max. by museli nechat člověka doma na překážkách na straně zaměstnavatele...

marketa11112
14. lis 2020

@gramar u me se nakupni seznam nezmenil, nemam vykyvy. ale zasoby doma mam (toho co jime). ale u nas je to dano ne coronou, ale vlastni zahradou, zvyklostmi z rodiny, bydlenim na vesnici a mou neochotou chodit casto do obchodu. jde proste o zivotni styl a sve zasoby priznam. ale corona vir me opravdu nedonutil koupit pro me nechutnou konzervu s cimkoli a pod.

marketa11112
14. lis 2020

@marcicek84 test mi nevadi, nic to neni. 🙂) o nosni prepazku neprijdu, neboj. pokud bych s testem mela problem, dam vypoved. kdyby prisli s ockovanim, maji ji na stole hned - protoze ockovani mi vadi. jak vidim, vubec nechapes ten rozdil v tom, co mi vadi a co ne.
praci jsem odmitla a co? je mozne, ze uz vzali nekoho jineho, preci na me nebudou cekat. blbost ne? ty jsi se nikdy nerozhodovala mezi dvema ci trema moznostma? ja si vzdy napisu veskera pro a proti a polemizuji. vybrala jsem si moznost zustat na miste, kde o me hodne stoji, je dobry kolektiv a vim, ze po praci za sebou zabouchnu dvere a resim jen svuj osobni zivot. jsem vyrovnany clovek a praci si nenosim domu. zatim jsem zustala. ale vim, ze na dlouho to neni. jsou a budou jine moznosti a ja nemam v planu stagnovat. na rozdil od tebe se ale musim prizpusobit dvema detem, z toho jednomu se zvlastnimi potrebami. a ver, ze to neni jednoduche. ty, zviratko bez jakychkoli empatii, tohle tezko pochopis. tve ,,ja,, je rozvinuto silneji , nez u normalniho jednince. ale to uz vime.
asi by jsi si mela zjistit , kolik moznosti pace je v socialnich sluzbach. holka, nekde opravdu potrebujes minimalne stredni skolu, nekde vysokou skolu, opravdu se nejedna jen o praci se starymi lidmi - ikdyz je velmi zasluzna a nedocenena. co treba manzelske poradny? pestouni, azylaky, stacionare....je toho mnoho. nemas vubec zdani o cem mluvis. kazdopadne jsme donuceni chranit hlavne sebe - od noseni respiratoru, po testy. cloveku by fakt nebylo mile, donest coronu kamkoli a drbat si pak hlavu, ze kvuli nemu nekdo zemrel. a staci tak malo.

ps : neprovokuj a neplet se do cizich rozhovoru. marcelko, marcelko...

marcicek84
14. lis 2020

@marketa11112 prosim te,proc me zase oslovujes,me tvoje zalozpevy absolutne nezajimaji 🙈🙉🙊

marketa11112
14. lis 2020

@marcicek84 proc se o me tedy nekde vyjadrujes? jmeno se mi sice hur dohledava (preci jen jde jen o zdejsi nick), ale nejsem slepa.
uz se chystas na testy? ze by te poradne prostourali. pokud vis, kde je nosni prepazka, tak asi vis, ze je uplne jinde, nez zde nekdo publikoval, takze o tu se bat nemusis. a o zduchnuti do mozku take ne. ikdyz tam je duvod jiny.
zalozpevy zpivat neumim, jsem trosku tvrdsiho razeni a odpovida tomu i hudba, kterou posloucham. ze neuhadnes kterou?
predpokladam, ze si zase chces povidat, kdyz se o me zminujes. chybela jsem ti? sepsala jsi uz tu petici proti ockovani ? nebo pripravujes nejake protesty? ze bych pak mrkla v telce na ty pripady, ktere se toho zucastni. predem dekuji za info a datum. moc casto nestiham zpravy,ale udelam kvuli tobe vyjimku.

hojda
14. lis 2020

Třeba by to testování opravdu pomohlo a nemuselo se zavírat: https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/stal-...

marcicek84
14. lis 2020

@hojda takze to tu bude jak na Slovensku,dobrovolne vynucene testy??? 🤦🏻‍♀️

meesha
14. lis 2020

@hojda to je hodne zajimavy. jsem zvedava, jak to dopadne

marcicek84
14. lis 2020

@marketa11112 ja si s tebou povidat nechci,ale dobry pokus,tedy me jiz neoslovuj ani primo ani neprimo...diky...

hojda
14. lis 2020

@marcicek84 A četla jsi, že tam mají normálně otevřené restaurace a obchody? To ti nepřijde fajn, že díky testům by těch omezení dost ubylo???

hojda
14. lis 2020

@marcicek84 Tak Klaus je jasnej narcis, to snad víme všichni a ten, že by si zakryl obličej....

marcicek84
14. lis 2020

@hojda mne se zavrene obchody ani restaurace az tak nedotykaji,nakupuju uz dlouho online...restaurace pockam v klidu na otevreni...invazivni testy odmitam ze sveho presvedceni,kdyby byly neinvazivni ze slin,mohla bych to prehodnotit,pravda...

hojda
14. lis 2020

@marcicek84 Netýkají? Hmm odkud bere stát peníze na tvou výplatu??? Možná z daní, ne? Ekonomické postižení země různými opatřeními ti je už jedno? No jo, to bys musela ty sama něco udělat pro ostatní.

Strana