icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
14. bře 2020

@ajja87 jj

marketa11112
14. bře 2020

Urcite je uzavreni obchodu spravne. Mozna meli byt i rychlejsi. Vyjimek je na me az moc.
Ps

Posta asi problem ma, mnoho zen ma male deti a zustanou doma.

marcicek84
14. bře 2020

anonymní, prosím tě, jak dopadla ta zpráva pro jelenici, že s zatím neukázala, psala jsi ji?

co se týče těch postihů, tak trestný čin ti musejí dokázat, že jsi o tom věděla a víš o tom, až máš pozitivní test, do té doby ti nikdo nedokáže, že jsi věděla...

mourovatakocka
14. bře 2020

Když hodíte žábu do horké vody, vyskočí ven. Když zahříváte vodu postupně, neuvědomí si nebezpečí a uvaří se. Zavírat budou postupně vše až na nezbytnosti, zatím jsme ve fázi, že je toho pomalu víc otevřeno než zavřeno, ale to je myslím jen otázka času.

marcicek84
14. bře 2020

@mourovatakocka - hlavně kadeřnictví a kosmetika je otevřená, protože přece když už budou ti muži s ženami doma, tak ať jsou krásné a zvýší se porodnost :DDD

ajja87
14. bře 2020

@marcicek84 1. s účinností ode dne 14. března 2020 od 6:00 hod. do dne 24. března 2020 do 6:00 hod. maloobchodní prodej a prodej služeb v provozovnách výjimkou těchto:........hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického zboží,.....
Tva kámoška to asi špatně pochopila a nebo nečetla dnešní info.... Do těch 30 osob to platilo včera

marcicek84
14. bře 2020

@ajja87 co špatně pochopila, ty osoby, ale to je jedno, protože, je to ve vyjímce, řekl to i Babiš na tiskovce cituji: Opatření nemá platit pouze pro provozovny stravovacích služeb, ale také například kosmetické či kadeřnické salony.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...

marketa11112
14. bře 2020

@marcicek84 sluzby maji byt zavrene. Otevrene maji byt lekarny,potraviny, drogerie, elektry.

Take jsem si rikala,ze jak budou lide vic doma ,budou mit vice casu. Porodnost se mozna zvysi. Ale musime doufat,ze bude opravdu vyssi, nez pocet zemrelych.

marketa11112
14. bře 2020

@marcicek84 ty jo,tady to pisou jinak,nez jak jsem to pred chvili slysela v telce. To zase bude zmatek.

marcicek84
14. bře 2020

@marketa11112 ty služby jsou ale ve vyjímce viz článek výše...to samé bylo v Itálii tyto služby nejdřív nechali a bylo by to logické, pokud chtěli dostat lidi jen z velkých nákupních center...

já jsem četla to opatření, mělo by to fungovat, když si to přečteš je to ve výjimce, však ony budou z toho zase přehledy, počkáme až to novináři zpracují :D

ajja87
14. bře 2020

@marcicek84 aha promiň,tohle jsem nějak přeslechla

autor
14. bře 2020

@marcicek84 jj, splnila jsem, co jsem slíbila 😉

marcicek84
14. bře 2020

anonymní a koukej po jelenici_zavodnici ani vidu ani slechu...hmm co si o tom pak má člověk myslet...tak ji ještě dáme chvilku...

autor
14. bře 2020

@mourovatakocka jj, vaření žáby je dobrá strategie
@marcicek84 kadeřnictví a kosmetika je zavřena, ne?

marcicek84
14. bře 2020

@ajja87 v poho, stejně zítra už vše může být jinak, tak uvidíme

anonymni - kadeřnictví kosmetika zatím zavřená není, ale co není dnes už zítra může být

autor
14. bře 2020

08:49
"Kadeřnické a kosmetické salóny jsou zavřené," ujasnil Babiš.

autor
14. bře 2020

@marcicek84 tak ona psala, že tady končí tím posledním příspěvkem, možná to bude tím.

marcicek84
14. bře 2020

anonymní a já zas mám, že ne, dle vládního nařízení by být zavřené neměly, tak to je sranda...

myslíš, spíš si myslím, že nemá koule na to přiznat chybu a omluvit se...

marketa11112
14. bře 2020

Hlavne at jeste jednou urady. V pondeli tam potrebuji zajit a vyridit par veci.

marcicek84
14. bře 2020

@marketa11112 to musi jet,max zkrati uredni hodiny

marketa_sob
14. bře 2020

Anonymní, vždyť se ale o tom právě v tom článku píše. On apeluje na ty, co si roušky nakoupili a leží jim doma, že právě teď je ten čas je začít nosit. Spousta lidí se zdráhá... Je to pochopitelné, tady ta kultura ochrany ostatních nefrci. Kolik lidí je má doma a kolik jich potkáme je nosit na ulici? Plus tam píše, ze kdo právě roušky nemá, že by bylo fajn si alespoň nějaké provizorní ušít. Jasně, před nákazou to téměř nepomůže, ale pomůže to alespoň z nějaké míry ochránit ostatní...

autor
14. bře 2020

Záchranáři v Pardubickém kraji se v poslední době setkali s několika případy, kdy lidé zamlčeli, že se vrátili z rizikových oblastí nebo mají respirační obtíže. Zavolali si sanitku kvůli úplně jiným zdravotním problémům.

"Volají na tísňovou linku, že je třeba bolí záda, koleno. Až na místě se dozvídáme, že mají vysokou teplotu, jsou dušní, nebo že se vrátili z Itálie. Vědomě tyto informace při komunikace s dispečinkem zamlčí," řekl mluvčí Aleš Malý.

Lidem hrozí i trestní postih za šíření infekční nemoci a navíc ohrožují svým chováním svoje okolí i zdravotnický personál, který se v tu chvíli adekvátně nechrání proti nákaze, upozornil mluvčí. "Následné snížení počtů zasahujících záchranářů by mohlo výrazně omezit poskytování přednemocniční neodkladné péče," řekl Malý.

mourovatakocka
14. bře 2020

@marketa_sob Já třeba roušku mám, ale po ulici ji nosit nebudu, zatím ne. Pokud bych ji měla nějak vyčistit po každém nošení, tak si ji budu šetřit, až budu muset nedej Bože do obchodu nebo s někým komunikovat.

marketa_sob
14. bře 2020

@mourovatakocka v první řadě by mělo jít o uzavřené prostory, obchody,... tam to má smysl už teď. Ale, kolik lidí ji ted má? Ha, nikdo...

ajja87
14. bře 2020

@marcicek84 tak teď jsem četla, že s3 ro zavření týká i těch kosmetických a kadeřnických salonů,ale zítra ještě bude jednání,ze to chcou do pondělí kvůli podnikatelům ujasnit

kejt29
14. bře 2020

@marketa_sob ja pochopila z toho clanku doktora, ze nosit ji maji nemocni, ne zdravi...

autor
14. bře 2020

@kejt29 jj, psal o nemocných

marketka_m
14. bře 2020

ale vy nevite zda nejste nemocni..nemate jeste priznaky a muzete uz roznaset

autor
14. bře 2020

@marcicek84 ano, myslím. Cituji ze zprávy, co mi poslala:
"Do diskuze se už vracet nebudu. Pokud si s marcicek84 píšeš soukromé zprávy, tak že zdravím a uznávám, že jsem se pletla."

marketa_sob
14. bře 2020

@kejt29 nemocní, kteří to o sobě vědí mají byzlt především v karanténě a u nich by rouška měla být samozrejmosti. Potíž je v tom, že infekční jsou i osoby asymptomatické... A to vyřešíme pouze tak, že roušky budou nosit všichni. Můžeme si být jistí v tuto dobu, že nejsme nakažení?

Strana