icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
23. lis 2020

@hojda coze?bavim se snad o lidech co jsou v domovech duchodcu? To si snad vyresi nejak dana rodina,ale netreba do toho tahat celou spolecnost...vic to uz prekroutit neslo.
Tvuj dalsi dotaz je rovnez mimo, v dobe vlady KSCM se NU vakcin neresily,spise se tajily nikdo se nikoho neptal na nazor,nebyla jsem ani zletila,abych o tomto mohla rozhodnout.Ty snad ockovana nejsi? Nechapu tvuj myslenkovy pochod.

meesha
23. lis 2020

@marcicek84 1) neopisuj
2) ptala se na tvoji dceru, mimo jine 😉

ilonne
24. lis 2020

@marcicek84 Mne se líbí, jak tady poucujes o slušném chování, ale sama to slušně - bez urážek a invektiva neumíš. Zamet si první před vlastním prahem.

marcicek84
24. lis 2020

@meesha a vakcina covid je snad urcena detem?Mas nejake vysledky studie ucinku tohoto druhu ockovani na detech? Vim pouze o tom,ze duchodci maji po aplikace vakciny NU slabsi oproti mladym ekonomicky aktivnim lidem,podani diteti tedy muze byt fatalni,navic pokud neexistuji data tak to ani pro pouziti na detech nemuze byt registrovano.Moji dceru vubec do ockovani geneticky modifikovanou vakcinou na covid neplet,ta ho urcite nedostane,i kdyby se ucitele staveli na hlavu.Ten dotaz byl tudiz uplne mimo.

marcicek84
24. lis 2020

@ilonne a co se te dotklo,prosim tebe?

ilonne
24. lis 2020

@marcicek84 jen jsem si tak prošla posledních pár stran....

ilonne
24. lis 2020

Jsem pro, je potřeba vše rozvolnit, pěkně to oslavit, abychom se pak zase mohli zavřít doma....nechapu, proč se nemůžeme poučit třeba z Rakouska.

hojda
24. lis 2020

@marcicek84 ja se neptat na dobu komunismu, ja se ptam na soucasnost, nektera ockovani je treba preockovavat. Takze se tedy neockujete?

hojda
24. lis 2020

@marcicek84 neptat se na covid pro deti, ptat se na povinna ockovani.

hojda
24. lis 2020

@marcicek84 proc celou spolecnost? Testovat se maji, jen ti, kteri tam prijdou, aby se mohli bez strachu setkat se seniory. Fakt to zbrojeni proti testum pri setkani se seniory nechapu....

ilonne
24. lis 2020

@marcicek84 Ale to není tak úplně pravda. Žádná generace nevzdelancu tady neroste. To jen rodiče posouvají dětem, že budou nevzdelani apod... Vezmi si válku, uhelné prázdniny apod.. A v těch dobách rozhodně neměli takové nástroje a možnosti DV jako máme teď. Navíc i pokud chodí děti do školy, tak to není vsespasne, musí se učit doma. Chápu rodiče, že je to doma s dětmi 24 hodin náročné, sama mám tři, ale není nutno vytvářet katastrofické scénáře.

marcicek84
24. lis 2020

@hojda Prosím tě, proč neustále svá tvrzení měníš, psala jsi o tom, že někdo bere seniory domů, na to jsem reagovala, teď se bavíš o testech v domovech důchodců, ano jsou tací, kteří domů nejdou, ale těm seniorům se udělá to, že když nemají všichni platné testy, že se uvidí jen přes sklo? Na co proboha, to by nestačily respirátory FFP2 při setkání a i po podstoupených testech bude jen vyhrazená 30 minutová doba setkání, to je taky maso, proč kvůli 30 minut se nechat testovat? Fakt týrání těch lidí v domovech důchodců...a vymýšlení překážek pro rodiny co o setkání mají zájem...Jestli ty toto nevidíš, tak je mi tě opravdu líto.

hojda
24. lis 2020

@marcicek84 Mluvím stále o domovech seniorů. Část seniorů chodí na svátky domů, část jich zůstává a chce se setkat s rodinou. Překrucuješ jen ty, že není nutné tahat do toho celou společnost. Nikdo nechce testy po všech. Na to očkování jsi stále neodpověděla.

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 marci, precti si posledni dve strany, ve vsech tematech jsi ztratila nit ;)

marcicek84
24. lis 2020

@ilonne chceš srovnávat s válkou? no to snad ne,nebo 14ti denní uhelné či chřipkové prázdniny? Mmch i ve válce na Ukrajině ty děti do škol chodily, tak nechápu jak můžeš něco takového vyplodit...
@hojda jak jsem psala, nechápu tvůj myšlenkový pochod, tedy nerozumím, jakou má mít souvislost povinná vakcinace dítěte (s možnými odklady a se známi dlouhodobými účinky této vakcinace, kolikrát pod dohledy odborníků) s dobrovolnou vakcinací geneticky modifikovanou vakcínou na covid, která není určena dětem. Kromě toho už jsi známá tím, že lidem ráda pokládáš šťouravé otázky do jeho soukromého života a ten, kdo tě zná, pak logicky odpovídat nemá zájem. Pokud se však bavíme o tomto tématu, dobrovolná očkování u nás v rodině nikdo nepodstupuje, co se týče nějakého přeočkování, neřešíme ani tetanovky a ani ošetřující praktický lékař toto neřeší a ano, to raději budu řešit tetanovku než nějakou geneticky modifikovanou neprobádanou covid vakcínu, jejíž dlouhodobé účinky má teprve zkoumat 4 roky vakcinolog Petráš, který jasně říká, že žádná vakcína není 100 procentně bezpečná a nemá 100 procentní účinek. Navíc když nevíme jak moc a jak dlouho nás to bude chránit, tak opravdu nevidím důvod nést toto riziko (pro mě příliš vysoké), pokud jsem zdravý jedinec, už jsem o tom tady psala několikrát...

marcicek84
24. lis 2020

@meesha nemyslím si, dost jasně jsem pochopila, že potřebuješ co nejvíc dobrovolných proočkovaných oveček na covid, protože tebe se to týkat údajně nemůže (i když u té genetické ještě uvidíš), ale ty se covidu bojíš nejvíc...no smůla, každý se musí rozhodnout sám za sebe...každopádně prostředky individuální ochrany jsou stále k mání 🙂 No zatím to u mě ani není na pořadu dne, strategie je nejdřív rizikové skupiny, zdravotníci, apod.

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 ne, ne, tys to uz zapomela, pripominam "Kazdy normalni clovek se o nezadouci ucinky vakcin zajima,proto se lide neockuji lroti chripce,kdyz si to prectes,tak zjisits,ze NU jsou takove,ze to zdravy clovek nepotrebuje,tak samo dopadne covid vankcina,pokud tam bude napsama byt polovina toho vseho..."

I pta se hojda, jestli tedy neockujes sebe a dceru, protoze ty pribalaky jsou skoro jeden jak druhy. Chripka, MMr, tetanovka, cokoliv...

Tema cislo dve ti pripomenu a vysvetlim rada pozdeji, ted nestihacka, ale vyjadreni k prvnimu si rada prectu i behem prace

marcicek84
24. lis 2020

@meesha vyjádření jsem již napsala, asi nerozumíš psaném textu, ale to není můj problém, nemám k tomu víc to napsat. A ano, příbalové letáky o nežádoucích účincích vakcín před aplikací jsem studovala vždy a dle toho jsem samozřejmě vyhodnocovala benefit a riziko a dle toho jsem se rozhodovala, každopádně jde o typ vakcíny, zda je živá či mrtvá, dále o složení vakcíny, známé dlouhodobé účinky, atd. atd. Vakcína na chřipku má každoroční aplikaci s krátkodobým účinkem a s šílenými nežádoucími účinky a pokud vím, zdravým lidem ani není doporučováno. Proto jestli takto to bude mít i to o "dobrovolné" covidí očkování, tak o to zájem nebude, jak uvádím v tom tvém vykopírovaném odstavečku.

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 jeste vice polopate. Otazka znela: Ockujes se sama s svoji dceru? Pokud ano, tak ver, ze jsi ji nechala naockovat i tou osklivou " genetickou" vektorovou vakcinou.

Ty tvoje silene Nu u chripky nejsou o nic horsi nez u ostatnich vakcin. Nechrani z tolika procent, ano, musi se opakovat, ale 100% chrani proti fatalnimu prubehu a to treba v pripade senioru fakt neni malo. Zdravým lidem je doporucovano, protoze i u zdraveho cloveka muze mit komplikovany prubeh a svete div se, stejne jako u covidu snizuje naloz v populaci a tim ochrani ty, kteri se ockovat nemohou. I ty jsi tady, tusim, mavala tim, kolik lidi umira na chripku a nikdo nad nimi neplace. Je to skoda, i tito lide tu mohli zcasti byt.

puhelin
24. lis 2020

@meesha V Cesku se vakcinou proti chripce necha naockovat mezi 4 - 5 % obyvatel. Proste tomu ockovani lide neveri.

meesha
24. lis 2020

@puhelin To, ze tomu neveri neznamena, ze ta vakcina je spatna. To prece nic nedokazuje

hojda
24. lis 2020

@marcicek84 Reaguji na tvoje tvrzení: Kazdy normalni clovek se o nezadouci ucinky vakcin zajima,proto se lide neockuji lroti chripce,kdyz si to prectes,tak zjisits,ze NU jsou takove,ze to zdravy clovek nepotrebuje,tak samo dopadne covid vankcina,pokud tam bude napsama byt polovina toho vseho... Víš jaké nežádoucí účinky má třeba hexa, kterou jsi nechala očkovat dceru? MMR vakcína? To se divím, že jsi jí nechala naočkovat, když si přečteš nežádoucí účinky....

puhelin
24. lis 2020

@meesha Kdyby ta vakcina byla dobra, necha si ji urcite pichnout vic lidi. Mne v rozhodnuti do toho nejit pomohlo sdileni zkusenosti jinych.

meesha
24. lis 2020

@puhelin je to kombinace antivax masaze a male propagace s dojmem, ze chripka je banalita.
Ve svete jsou staty, kde maji proockovanost v desitkach procent. Nevim, jestli si to pamatuju presne, tak to cislo ber s rezervou, ale tusim, ze treba v USA je to 70%. Musela bych to presne pohledat.

Sdileni zkusenosti je hezka vec, ale je to proste subjektivni uzavreny okruh. U nas v rosine se kazdorocne ockuji tri lide, po dobu sedmi let. tak to mas, rekneme, 21 vakcin. Z toho jednou byla jeden den unava a jednou reochu bolestivy vpich tri dny a v ten den vecer velka unava.
Nikdy bych neztvrdila, ze muzu rict, ze je ta vakcina v pohode. Neni to statisticky vyznamny vzorek. A na internetu se lidi vzdycky radsi pochlubi tim, jak jim bylo blbe :D :D :D

ilonne
24. lis 2020

@marcicek84 No třeba uhelné prázdniny moji mamky trvalý několik týdnů a přesto dokázala vystudovat VŠ stejně jako oba její bratři a u chytila se velice dobře..... To, že se bojíš, že nezvládneš pripadnou distanční výuku se svojí dcerou, je tvůj problém a ne problém školství.

jelenice_zavodnice
24. lis 2020

@marketka_m Ten nasdílený dokument byl tak nebo tak nepravdivý i když jej vytvořil někdo z okruhu centra. Paní z centra se cíleně nachytala. Následně se to rozlezlo po netu s hláškami, že ti nesvéprávní důchodci již byli naočkováni (vakcínou která neexistuje) a podobné příspěvky. Na stránce nasdílené od @hojda je vysvětlené, jakou blbost udělala ta ředitelka úseku, nikoliv ředitelka domova. Tito lidé se běžně očkují na chřipku nebo pneumokoky, každý, kdo má své starší příbuzné v takovémto zdravotnickém nebo sociálním zařízení ví, jak to funguje a čem všem musíš být jako opatrovník informován. Celá to věc je jakoby např. vedoucí zaměstnanec poskytnul úřadům potvrzení o absolvovaní bezpečnosti práce zaměstnanců, zjistil, že jeden to nemá, vzal tedy jiné potvrzení, přepsal tam jméno, nechal původní podpis jiného zaměstnance včetně ostatních údajů a odevzdal to. Prostě podvod. Fin. sankce a trestní stíhání padnou na všechny hlavy, od vedoucího až po zaměstnavatele.
Na FB dané uživatelky odkud se to rozšířilo to už není, včetně všech falešných scanů a stovek příspěvků. Uživatelka se věnuje dalším duchaplným příspěvkům, jako plánovaný útěk Hamáčka do USA, nový Babišův barák v Miami také za účelem úprku a nebo sdílí tajné obrázky existující covid vakcíny. Tím je to snad uzavřené.

puhelin
24. lis 2020

@meesha Nemam to z internetu, ale z rodiny. Jednim je duchodkyne, premluvena od prakticke lekarky. Druhou je take zena, mladsi, pracuje v zimnim provozu. Vsichni zamestnanci museli na ockovani z narizeni zamestnavatele. Obe mely tak hnusnou chripku, duchodkyne skoncila v nemocnici.

Strana