icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
24. lis 2020

@puhelin ale to jsou proste dva pripady, to nic neznamena. Navic nevis, jestli to, co mely byla chripka, obdobne lapalie umi spousta jinych viru a pokud ano, jaky by byl prubeh bez ockovani. Tam je hromada faktoru. Tvuj vzorek je nevypovidajici, stejne jako muj vzorek 🤷🏾‍♂️

puhelin
24. lis 2020

@meesha Proste to na nas nepusobi duveryhodne, takze do toho nepujdeme.

meesha
24. lis 2020

@puhelin to je v pohode 🙂 ale me stve, kdyz nekdo tyhle nazory siri jako pravdy. Coz si teda nemyslim, ze je tvuj pripad. Od toho jsou tady jini borciii :D

puhelin
24. lis 2020

@meesha Tak asi ma spatnou zkusenost vic lidi. Neverim, ze 95 % lidi to odradilo jen diky hoaxum na internetu.

meesha
24. lis 2020

@puhelin i ty, brute? 😢

Chjo. Tak znova. Ok, lidem se nechce, nevnimaji chripku jako problem, mala propagace, naopak tlak socialnich siti a antivax. Hele ja nechci, aby se to zvrtlo v diskuzi o orostem ockovani. Tvuj nazor respektuju jako subjektivni nazor. V pohode.

Jak se rozhodujou davy vidime u voleb, argument, ze kdyz to lidi nechteji, tak je to spatny je neobjektivni v jakekoliv otazce. Rusove si taky zvolili Putina, ze 🤣 toliko k rozhodovani lidu

marcicek84
24. lis 2020

@ilonne to je zase moudro a perla, už se nad tím musím smát, není to totiž moje práce, rozumíme...

marcicek84
24. lis 2020

@meesha taky mám špatnou zkušenost z nejbližšího okolí při očkování proti chřipce, stejně jako @puhelin a to jsem se o tom kdy bavila, názor má většinová společnost totožný, zkušenosti nevalné...
Prosím tě a která že ta genetický modifiková vakcína na bázi RNA je v současnosti na trhu s očkování, když i vakcinolog Petráš přiznává, že to je novinka nikdy to tu nebylo a byl by opatrý, velmi opatrný...🙈🙉🙊

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 ty jsi nemluvila o pouziti RNA, ty jsi mluvila o geneticky modifikovane vakcine - to je jako termin samo blbost. Ale pokud myslis za pouziti geneticky modifikovanych organismu, tak to vyzkousene je.
To, ze by byl opatrny, neznamena “prchejte a varujte se ockovani”.
Nehlede na to, ze ta RNA vakcina je jednou z moznosti, nevim ted z hlavy, ale nepouziva Astrazeneca neco tradicniho? Tusim, ze RNA ma Pfizer. Ale muzu se mylit. Tak bude snad i na vyber, taky bych sla do klasiky. To je teda urcite Sputnik 🤣

marcicek84
24. lis 2020

@meesha logicky jsem myslela, že ti to došlo, v tématu o koronaviru, zatím moc jiných vakcín není a nejdřív budou k mání právě ty RNA vakcíny...živé budou taky, ale nevíme s jakým účinkem, neznáme rizika zatím ani jedněch...
Každopádně už mi přijde dosti nechutné, jak jedeš tu proočko kampaň, samozřejmě, že to děláš hlavně pro sebe, ale myslím, že o očkování se musí rozhodnout každý jedinec sám, proč by měli nerizikoví pokládat za rizikové nejen finance a omezovat se, ale ještě aby snad museli dávat v šanc své životy, své zdraví, není to už trochu moc??? A myslím, že je jasné, že zájem zatím není a nikdo to nechce.
Petráš o RNA vakcíně a neznámých rizicích varuje, nedivím se mu. A ta klasicky živá nebude pro každého, ale jak jsem psala, třeba pro tebe bude lepší ta RNA, tak se nakonec očkovat budeš moct 🙂

pratensis
24. lis 2020

@meesha RNA vakcína je jen jedna z těch, které jsou v současné době ve hře (= ve významné fázi testování). Oproti ostatním má jednu dost zásadní nevýhodu: RNA je nestabilní v běžných podmínkách, při přepravě a skladování by vyžadovala nízké teploty, zamrazení). Dost velký logistický problém pro masovou distribuci od výrobce ke koncovému využití v různých koutech světa. Moc nevěřím tomu, že tahle vakcína bude tou, která se bude rutinně využívat.

pratensis
24. lis 2020

@meesha Plus, další problém u vakcíny na bázi RNA - vyžaduje obezřetnost při manipulaci, superčisté prostředí. "Ráda" se při kontaminacích z prostředí rozkládá. To už je sice snadněji řešitelný problém než nepřetržité mrazení velkého množství materiálu, ale je to další nevýhoda. Takže, jak jsem psala, nevěřím, že to bude zrovna tahle vakcína, která bude využitá v prvních fázích očkování v hromadnějším měřítku.

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 vsimni si, ze ja se prave snazim nepsat, jaky mam nazor, opravuji ti fakta. Zive vakciny nejsou ve hre vubec.

marcicek84
24. lis 2020

@meesha Petráš říkal, že právě ano, že ta od Astra Zenecy a Johnson a Johnson je živá, takže ti ten covid může po nich i pěkně propuknout. Já ti jen chci říct, že nerizikoví riziko podstupovat nebudou chtít, navíc si vem, že já po tobě nic nežádám, pořád po mě chceš něco ty jako riziková skupina (omezování, roušky, sedět doma, po některých zavřené živobytí). Bylo by dobré si uvědomit, že po tom všem, co se tady odehrálo přece nebudeš chtít po té Marcele, aby si to kvůli tobě nechala píchnout, vždyť mnou absolutně pohrdáš, tak jestli nakonec ve výsledku netaháš za kratší konec lana. Každého tady setřeš, ale potřebuješ abychom se jako nerizikoví naočkovat nechali, i přes to, jaké to pro nás může mít fatální následky, když ty přece "nemůžeš"...A jaký máš na očkování názor jsme viděli při reakcích na očkování proti chřipce, takže se na mě prosím nezlob, ale přijde mi to od tebe takové, já nemůžu, ale ty jo, takže ukazuješ prstem, ty si to dej, však co, že je to risk jako blázen...

marcicek84
24. lis 2020

@pratensis to si myslím, že RNA se bude nabízet jako použití pro masové očkovací akce - důchoďáky, nemocnice zdravotníci, vojáci, vše za pomocí armády...
u té živé myslím, že zase nebude ten účinek takový, aby si to lidé chtěli nechat masově aplikovat...

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 neni ziva, to si asi s necim pletes

marcicek84
24. lis 2020

@meesha nemyslím si, já to pochopila, že bude mít oslabený vir v sobě...

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 Ja do toho zacnu vrtat az bude jiste, co a jak bude. Pak se zacnu zajimat vic. ALe co jsem zaslechla, tak to srovnavali s ockovnim proti papillomaviru - tedy byla by rekombinantni.

pratensis
24. lis 2020

@marcicek84 Tak myslet si můžeme cokoli. Jak často opakuješ, na to máme právo. Otázka je, co je realizovatelné.

puhelin
24. lis 2020

@meesha Moje gynekolozka i muj prakticky lekar se proti chripce taky odmitaji ockovat. Jsou antivax nebo na ne tlaci socialni site? Nedostatek propagace u nich asi nehrozi.

marcicek84
24. lis 2020

@puhelin spise maji rozum 😉

marcicek84
24. lis 2020

@meesha jsem docela zvedava na to,jak k ockovani pristoupi lekari a zdravotni personal,armada,policiste a politici,tim se hodne urci jak k tomu pristoupo dalsi,pokud uz tyto skupiny jen vetsinove odmitnou,nebude mit covid vakcina moc sanci...

meesha
24. lis 2020

@puhelin
@marcicek84 damy, ja fakt nebudu vestit z kristalove koule co si mysli vas gynekolog ci pribuzni. Je to uz mimo tema. Fakta byla recena, pokud se to netyka primo vakciny proti covidu, tak se vyjadrovat nebudu. Jen tolik, ze pokud jsem zvazovala ockovani, tak jsem oslovila ockovaci centrum a sveho imunologa a plicni (a dokonce i emailem Petrase), nikoliv gyndare ani babicku. Co je pro jednoho vhodne, nemusi byt pro jineho. Pokud mi nekdo ockovani nedoporucil, vysvetlil mi proc a co se muze stat. Neargumentoval tim, ze je ockovani medialni masaz nebo byznys farmafirem nebo, ze se jim to “nezda” nebo “zda zbytecne”. To pro me neni argument. Mimochodem, muj praktik ockuje 16let sebe i pacose, problem zavaznych nu zatim neresil, komplikace s chripkou resil. Ale co jako, to nic neznamena 🤷🏾‍♂️ To prece nemuzu pouzit v debate jako argument.

Pokud mate zajem, zalozme jinou debatu o ockovani (proti chripce), do ktere vam s radosti nepolezu 🤣 pac k tomu se vaze obvykle tolik neprustrelnych bludu, ze na to nemam nervy.

marcicek84
24. lis 2020

@meesha vsak lekari se vyjadri,budou prvni na ockovaci rade,pozname tedy co si tato skupina mysli a myslim,ze jiz brzy...a ano pokud se tebe osobne ockovani netyka,nejdes s vlastni kuzi na trh,opravdu jen tezko pochopis,proc to ostsrni resi a jiz predem odmitaji...

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 ale ja jsem nic takoveho nerekla. Naopak, je dulezite se o to zajimat. A pri rozhodovani vychazet z kvalitnich informaci, ne z dojmu.

Nechces to nekdy zkusit bez tech osobnich vypadu? Aha, nebyla by to takova zabava, co.

marcicek84
24. lis 2020

https://www.cnbc.com/2020/11/23/covid-vaccine-c... A co rikate na tohle?Uz prioravuji lidi na vedlejsi ucinky a za to nebude prochazka ruzovou zahradou,to fakt chces a jestli jeste s chabym ucinkem na kratkou dobu,budou mit problem...

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 asi to uz smazali 🤣🤣🤣
Hazi ni to chybu

marcicek84
24. lis 2020

@meesha mne odkaz funguje...

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 uz to naskocilo ☝️ Ze je dobre, ze se o tom mluvi?

meesha
24. lis 2020

A ted....zase nekdo jinej, uz jsem se tu naplkala hala bala

Strana