icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
24. lis 2020

tak ted jsem z toho jelen...prosim pekne...VCERa na statistickem uradu za 40 tyden bylo zverejneno uplne jine cislo!!!!! nekecam.ja to chtela sem vlozit..ale uz mi nezbyla sila..a rikala jsem si ze to vlozim dneska..ta hodnota padala dolu..v 39 tydnu bylo maximum..40 tyden uz to bylo niiiz...myslim bylo nejak 2534 mrtvych a dnes to opravili??????? neni to divne?

puhelin
24. lis 2020

@marketka_m Ja jsem vcera zaznamenala, ze ten index pro stanoveni tridy PES byl rano chybne uvedeny vyssi. Behem dopoledne ho opravili. Nesouvisi to s tim?

puhelin
24. lis 2020

@meesha Uf, to je hodne tezky provax kalibr.

marketka_m
24. lis 2020

@puhelin PES a počty zemřelých souviset spolu??? no nevím

asi budu žít v tom, že nějaký uředník se spletl a zveřejnil chybná data.. a ne tomu že někdo z vyšších řad ráno udělal telefon.

meesha
24. lis 2020

@marketka_m jsou to smejdi, chteji za kazdou cenu otevrit

marketka_m
Autor odpověď smazal
marketka_m
24. lis 2020

@meesha jo nějaký chaos v tom je...fakt že jo...

puhelin
24. lis 2020

@marketka_m To ja nevim. Jen je divne, ze by uvedli vcera nejaka cisla a pak je nasledne opravili.

marketka_m
24. lis 2020

@meesha ono vlastně nevím co je lepší... nechat na 4.. a neotevírat.. nebo otevřít ... všichni se kvuli svátkum zblázní!!!!!!!!!!!!!!!§

marketka_m
24. lis 2020

@puhelin no tedkom to jsou už jenom domněnky, škoda že jsem to nevyfotila.. prostě ta křivka padala místo rostla a ted roste... no srát... raději budu věřit že se mi to zdálo 😀 bo bych si musela dát panáka :D

puhelin
24. lis 2020

@marketka_m O tom cisle jsem to rano poslouchala v radiu, takze to zaznamenane urcite taky bude.

hojda
24. lis 2020

@marketka_m pocty zemrelych se doplnuji zpetne

marcicek84
24. lis 2020

@meesha za jakou kazdou cenu?No jako otevrit tesne pred Vanoci by bylo jeste vetsi silenstvi...

meesha
24. lis 2020

@marcicek84 jednou se domluvila nejaka pravidla, maji PSA, tak at se tim ridi. Tohle je Havlickuv lobbing. Autorum PSA se to nelibi.
Ale jinak jo, otevrit jeste kratsi dobu pred Vanoci - jeste vetsi masakr. ...akorat, ze na tu trojku pojedou nejen obchody, ale treba i skoly, sport atd...(Mimochodem, fitnessaci uz zase lobbuji za zmeny, tak mozna z toho hafana nezustane za chvili nic), bude to mazec.

marcicek84
25. lis 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/chyba...
Tohle bude pro mnohe vice zkousnutelna vakcina,otazkou je,jak dlouho ten ucinek na 90 procent vydrzi...

hojda
25. lis 2020

@marcicek84 No vidiš, nakonec to bude fungovat jako home a jenom ti přiloží jehlu ke kůži🙂.

hojda
25. lis 2020

@marcicek84 homeo

hojda
25. lis 2020

@meesha Četla jsem článek o vývoji v Praze, že jak je Praha napřed, tak by měla ukazovat směr vývoje, ale v Praha stagnuje na stupni 3 a je prý možné, že se vůbec na 2 nedostane, tím jak se uvolní, takže to vypadá, že zimu prožijeme se psem 5 až 3. Jinak se obávám, že ten nálet na obchody bude stejně, protože lidi budou mít strach, že je zase zavřou, takže rychle, rychle nakupovat. Jinak bych ocenila nějakou reklamní kampaň, jak těmi vánočními nákupy podpořit domácí podnikatele a obory, které strádají. Je to velkým objem peněz od lidí, tak by to chtělo ho nasměrovat do naší ekonomiky a ne do nadnárodních firem,

hojda
25. lis 2020

@ilonne Jj v tv říkali, že s rouškami ve školách má problém max. 10% rodičů.

werumka
25. lis 2020

@hojda Můžeš třeba tady 🙂 https://www.darujemeceskevanoce.cz/ Je to skvělá platforma, která vznikla nedávno a hodně rychle se rozšířila po FB. Teď už je tam velký výběr 🙂

marcicek84
25. lis 2020

@hojda no co jsem teď dívala na tu mapu na novinkách, tak zase středočeský kraj je na 4 a trojka zůstává jen v MSK a Praze...no tak s takovou to budeme zavření i v lednu i v únoru...možná se zpozdí jak nástup do škol, nebo taktéž otevření obchodů a služeb o týden, kdo ví, ale upřímně živnostníci a drobní podnikatelé zapláčou, tohle už je celkem tunel bez světla na jeho konci...

marcicek84
25. lis 2020

@ilonne - propagační článek, protože vnikají petice proti rouškám ve školách a rodiče naopak píšou, že to jejich děti nezvládají. Jako přesvědčovací článek pro veřejnost dobrý, ale realita je taková, že opatření jsou na tom prvním stupni přehnaná a děti to učtelkám neřeknou, že trpí, doví se to doma rodiče, ale plácat se po zádech, že to nikomu nevadí, je fakt mimo...vadí, ale ty děti se neumějí bránit, je to hnus...

hojda
25. lis 2020

@werumka Super díky! To se ke mně vůbec nedoneslo. Špatný marketing☹.

hojda
25. lis 2020

@marcicek84 Kraj ano, ale okresy jsou na tom různě od 3 do 5 průměr je tedy 4. Moc tedy nechápu to plošné rozvolňování, když někde mají 5.

werumka
25. lis 2020

@hojda Ono to začalo na FB jako takový nevinný nápad celkem nedávno. Pak o nich napsal článek Forbes a pak už se dostali i do TV. Ze začátku tam byli hlavně dodavatelé a řemeslníci. V jednu chvíli se jim to tam úplně zahltilo 🙂 Ale teď už to hezky šlape 🙂

marcicek84
25. lis 2020

@hojda co nechápeš, musejí před Vánoci otevřít stůj co stůj, jinak to firmy a drobní nepřežijou, ale zase jestli by se mi teď chtělo camrat po obchodech, nevím, nemám o ani v plánu...zásilkovna prý už začíná mít na některých pobočkách plné kapacity a už není tam doručovat balíky, myslím, že většina lidí již bude mít dárky nakoupeny...

hojda
25. lis 2020

@marcicek84 když mají někde fialovo a bude se tam rozvolňovat stejně jako ve žluté.

marcicek84
25. lis 2020

@hojda no...tak prostě PES nějak štěká, když bude v průměru dobře, tak co, že je někde zle....by mě zajímalo, jak to bude s těmi školami, ty jedou podle jiného psa a 30.11. a otevřou stůj co stůj, nebo se to ještě může změnit? Myslím, že o otevření obchodů se může posunout o týden, ale pak to asi bude větší maso, než teď....takže co na to vlastně říct nevím kam chtějí jít a co chtějí dělat, lobbing běží ve velkém...

Strana