Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Také sdilis propagační článek? Podle rady odborníků jsou roušky účinné. Tohle je výkřik do tmy sobcu, kteří se odmítají přizpůsobit dane situaci....
@ilonne nejsou ucinne,ucinne jsou az 12-16 vrstve rousky,ty snad takovou nosis?sobecke je chtit po vsech neucinnou zbytecnost...
Nesouvisí sice s covidem, ale s Babišem jo...bože,myslela jsem, že víc směšný už být nemůže...a ono jo https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/alena-schill...
@marcicek84 do pytle, ty tomu porad nerozumis? Rouska nenahrazuje respirator. Aby mela ucinnost respiratoru, musela by byt mnohovrstevna. Rouska omezuje mnozstvi kapenek, ktere vypustis z pusy.
@marcicek84 ano, teda ti po stopadesate milionte opakuji, ze v ochrane se musi kombinovat s rozestupy, vetranim, dezinfekci atd....A ani pak neni nic stoprocentni. A po tisici ti opakuji ono heslo made in USA: Rouska vas neochrani od nakazy, ale ochrani vas od pobytu na JIP
@meesha ani to zdaleka neni jiste...
@marcicek84 v zivote a v prirode neni nic 100%. To neznamena, ze na vsechno rezignuju.
možná to někoho bude zajímat:
http://www.szu.cz/uploads/documents/szu/infekce...
hodně klesly: virové střevní infekce, Gastroenteritida susp.infekční, !!! Plané neštovice !!!,
@marketka_m Zavřený školy a home office.
Pokud někoho zajímá jak se rozvolňuje v jiné zemi...
Francie, jsme už měsíc v lockdownu, povinný HO, obchody otevřené jen nezbytné, ven jen nakoupit, do práce, do školy, na vycházku do 1km a max 1h a jen s vyplněným povolením. Zákaz stýkat se s lidmi mimo svou domácnost. Školky, ZŠ otevřené, střední jedou napůl distančně napůl prezenčně, VŠ distančně.
Když lockdown před měsícem začínal, denní počty nakažených byly cca 50 tisíc při 20% pozitivitě (Francie má 67 mil obyvatel), teď je to plus mínus 10 tisíc při 13% pozitivitě.
Od soboty se otevřou všechny obchody a služby (ale restaurace a bary, divadla atd. zůstávají zavřené až do 20.ledna). Na vycházku se bude smět do 20km na 3h.
Pokud čísla klesnou stabilně pod 5 tisíc nakažených denně, 15.prosince se lockdown zruší a zavede se "jen" zákaz vycházení 21h-7h.
Hospody, kina, divadla, restaurace se otevřou až po 20.lednu, pokud budou čísla stále nízká.
Všechny zavřené podniky dostanou kompenzaci ve výši 20% ročního obratu.
Toť od nás. Už se strašně těšíme až se projdeme trochu dál než 1km, známe tu už každou díru v chodníku a každý zapomenutý psí hov.o...
@meesha pleteš si rezignaci s jiným přístupem k celému tomu covid šílenství...
@marcicek84 zase jsi to nepochopila 🤷🏾♂️
Ale to je jedno.
Velke testovani ucitelu prichazi https://www.novinky.cz/domaci/clanek/blatny-uci...
@marcicek84 ja bych nesla..ted testy pak vakcina
@marketka_m já v tom mám taky docela jasno a nemám zájem, sama jsem zvědavá co na to učitelé...
od 18.12. můžou se zdarma nechat testovat všichni zájemci i z řad občanů...takže de facto nepřímo zjišťují zájem ohledně vakcinace...to jsem taky zvědavá jak to dopadne a jaký bude zájem...
Jsou jednodussi veci, jak zjistit jaky je zajem. Proste se zeptat 🤣🤣🤣
Vyslo to tak, ze proti je aktualne asi 55%.
(Jestli chcete delat kis kis, tak si zalistujte zpet, ze jsem to ocekavala a s odulou jsme probiraly, ze neni dobre se jenom k vakcine upinat)
@marcicek84 Nastesti to neni povinne
@puhelin ano, zatím to povinné není, uvidíme jak to bude dál...ale poznáš z toho to naladění celkové společnosti...a dle toho se může změnit i taktika...asi lepší než ty vymahačské praktiky na Slovensku...
@marcicek84 Pokud současně s námi nebudou testovat i děti, nemá to moc smysl. Jakože se jeden den půjdu otestovat a druhý den to od někoho ve třídě chytím. Hloupost.
Já jen doufám, že je nenapadne otevřít od pondělí obchody a restaurace.
@marcicek84 Na tohle zatim maji lidi dost negativni nazor, takze pred volbama urcite nepujde proti nim.
@marcicek84 Na tohle zatim maji lidi dost negativni nazor, takze pred volbama urcite nepujde proti nim.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vakcinolog-p...