icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
13. pro 2020

@marcicek84 zkus se zamyslet, jak fungujes ty sama a staci k tomu obycejna ryma ve skolce a vysilujes, jak smyslu zbavena. Ona ta ryma vetsinu deti neomezuje a zadne koplikace z ni nemaji a ty pozadujes, aby se ostatni deti a rodice omezovali kvuli tvoji dceri, proto u ni obycejna ryma je problem. Pokud je tedy rizikiva kvuli ryme, tak dle tve teorie si to mas vyresit ty s dcerou a neotravovat a omezovat ostatni, kteri diky tomu, ze si budou doma nechavat kazde dite s rymickou, mohou prijit o praci. Ty navic mas tu moznost to jednoduse vyresit HO, ale neudelas to a pozadujes omezeni od ostatnich. Za me jsi sobec na druhou.

puhelin
13. pro 2020

@meesha Dokud to nebude povinny, dam na svuj pocit a ockovat se nenecham. Vlastne jsem se ve svem okoli zatim nesetkala s nikym, kdo by se ockovat nechal.

marcicek84
13. pro 2020

@hojda aha,takze kdyz jsem resila v zari problem,ze tam davaji do skolky nemocne deti a kmte ryme se pridala teplota k 38,byla jsi to ty,ktera jsi mi psala,ze to neni jen ryma,kdyz ma dcera teplotu k 38,takze zase fabulujes....ano resilo se to a vyresilo a ano bylo to sobectvi jednoho rodice,ktery nadopoval dite a ne nebyla to jen rymicka bez teploty,vse je v historii diskuze,takze prestan lhat....ted proste do skolek nemocne deti nemaji co brat,to neni sobectvi,prekrucujes to...davas dost spatny priklad pojmu sobectvi,je zcela prekrouceny a jen za ucelem si zas do nekoho rypnout,takze s tim sobectvim places na spatnem hrobe... 🙈🙉🙊

marcicek84
13. pro 2020

@puhelin ale opravdu se Babis myli,on sam tu vakcinu nechce a nasel si vymluvu...Pokud ji nebude mit on,at nic po nikom nechce,ale dokud ji nebude mit,tak pogvinna nebude a pokud nebude povinna,urcite se tez do toho dobrovolne neprohrnu...A v mem okoli to takto ma vetsina....
@meesha mne to tak prijde,ze jo,protoze od tebe jsou vsechno provax clanky...

odula
13. pro 2020

@meesha mužem založit odpočinkový vlákno. Kde se nebudou řešit mimina, manželove, tchýně ani covid, ale jenom věci co nás baví a co nemaj co společnýho ani s miminama, ani s manželama ani s tchynema ani s covidem ;)

marcicek84
13. pro 2020

@odula taky na to muzete vyuzit SZ

meesha
13. pro 2020

@marcicek84 marci, rozdil je v tom, ze rekneme padne tema, placnu extrem: RNA vakcina meni DNA. Moje opoved je: nemeni, protoze.....tady je v tom clanku je to vyvetlene. ..blablala

Kdybych na to reagovala jako ty, tak napisu: Vy jste vsechny uplne neschopny, to si nedokazete zjistit, ze je to uplna blbost a hlavne ty, marcicku by sis mela sahnout do svedomi, jestli nahodou ty tvoje materialy nejsou uplne mimo a stejne vas vsechny naockuji, at se vam to libi nebo nelibi, protoze ja uz ty rousky nosit nechci.

no a v tom je proste ten problem, vsechno prevedes na osobni rovinu. nekdy k tomu taky sklouznu, ale snazim se tomu vyhnout. Jasne, ze povazuju ockovani za dobrou vec, jeden z nej vynalezu mediciny. Ale nekopu kolem sebe a uz vubec by me nenapadlo argumenovat tim, ze "mi to vyhovuje", to je prece kravina.

marcicek84
13. pro 2020

@meesha a chces snad tvrdit,ze to nepotrebujes,aby se vsichni naockovali?
No v osobni rovine to bylo od vas vsech pomerne dlouho,tak cemu se tady ted vlastne divis?O rouskach a jejich noseni jsem psala jen v souvislosti s efektem odmitnuti dalsi ochrany a ziti v rouskach,ktery muze mit vakcina pro obyvatele,nevim co na tom bylo osobniho...

meesha
13. pro 2020

@marcicek84 uz zase. uzij si to

marcicek84
13. pro 2020

@meesha to byl dotaz,cekala jsem uprimnou odpoved,ale pravda,dokazu si odpovedet sama...kazdopadne v teto kombinaci ty provax clanky na me nepusobi dobre,promin,je to jen muj dojem,nazor a pocit,na ten narok snad jeste mam...a neber si to osobne,asi vzdy budeme na opacne strane barikady a kazda z nas musi byt v tomto sobec...na jednu stranu nejde zadat osobni obet,kdyz s tim nekdo neni ok,na druhou stranu ji spolecnost pozaduje od tech,co s tim ockovanim az takovy zasadni problem nemaji,jen je otazkou,zda takovych lidi bude dost...uvidime...

meesha
13. pro 2020

@marcicek84 ale o tom tahle debata prece neni. je ti do toho houbelec. Jestli je tady neco OT, tak to jsou tvoje permanentni urazky. A ne "kazda z nas musi byt v tomto sobec.." , nemusi, marci, nemusi. Nazdar

marcicek84
13. pro 2020

@meesha co se tyce sveho vlastniho zdravi,je celkem logicke,ze clovek byt sobec musi a je...ono je docela zajimave,ze i ty co jsou docela zamerene provax,tak samy na sobe ty ucinky ockovaci latky poznat nechteji,kazdy ceka,ze to za nej udela nekdo jiny,proto to bude hodne o tech rizikovych skupinach,ktere budou muset,protoze to nevypada,ze je chce nekdo chranit tak,aby riskoval sve vlastni zdravi...a vlastne doposud slo o nucenou ochranu (viz vsechny vydane narizeni vlady),nebylo ani referendum o tom co by narod chtel a prijde se na to az pri te ockovaci akci,tam lide vyjadri nazor a jelikoz to ma byt nepovinne tak snad i svobodne a pak uvidime teprve jak si stojime...jinak opravdu nevim o jakych urazkach mluvis,jestli te urazi,ze pojmenuji veci pravymi jmeny,tak si myslim,ze to je spise o tve vztahovacnosti...navic jsem ti polozila otazku,ktera mi tady taky byla polozena a ja ni odpovedet dokazala,ty ses odpovedi vyhnula...ok,je to tvoje vec,ale ja ti psala jak pak na me tve prispevky pusobi,tedy jsem jen vyjadrila svuj nazor,ktery jsi mi mohla vyvratit,ale teto prilezitosti jsi bohuzel nevyuzila,proto si to budu myslet dale.Preji pekny zbytek nedele...
A ano clovek byt sobec ohledne vlastniho zdravi a rizika nemusi,ale kolik takovych lido v populaci je?motivaci maji ti,co maji zavrene provozy a dopada na ne tiha pandemie,ucitele,kteri jsou exponovani,pak lekari a kriticka infrastruktura,pak duchodci,rizikovi ockovatelni a ti co se toho opravdu boji nebo chteji rizikovou skupinu chranit,pendleri a lide,kteri casto cestuji kvuli prace za hranice...Ale bude jich dost?Ostatni jsou pravem zdrzenlivi a vyckavaji a spise na to naladeni nejsou...

ilonne
13. pro 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nemec...

Tak už i Německo zavírá školy.

hojda
13. pro 2020

@marcicek84 Popravdě zase moc nechápu, co jsi tím vyjádřením chtěla říct. Nějak mi unikla tvá hlavní myšlenka.

Já reaguji na toto tvé vyjádření:

@nnnadja jak ten covid nemusim,tak jedine dobre je,ze konecne neberou ve skolkach a skolach do trid nemocne deti,protoze kdyz i tu blbou rymu ma kazdy tyden 2-5 deti,tak jsou deti,ktere ji kvuli takovemu nezodpovednemu pristupu nekterych rodicu maji permanentne,chodi po alergologiich imunologiich,trhat mandle,do lazni,nez se zjisti,ze de facto kdyz se neberou nemocne deti,najednou to jejich vydrzi bez nemoci 2 mesice v kuse,takze to asi bylo tim prostredim a tou nezodpovednosti druhych.A je tak tezke zustat tyden s deckem doma a vyresit to?Nebo je lepsi ho dat do skolky a roztocit spiralu nemoci a nezodpovednosti a deti dalsich pak marodi doma permanentne misto normalniho stavu 1 tydne jednou za 2 mesice.Opravdu k zamysleni.A ja doufam,ze takove matky ted proste nic nevyhadaji a budou s detmi odesilany domu se lecit...ani dr. nemuze vydat papir o bezinfekcnosti v teto dobe (to si nikdo nelajzne),to by musela byt opravdu ryma bezinfekcni, alergicka

Celou dobu tu prosazuješ, že se mají chránit rizikové skupiny. Tady popisuješ, jak je tvoje dcera ohrožená rýmou a má z toho zdravotní komplikace. V podstatě požaduješ, aby se druhý omezil kvůli problémům tvé dcery, proč tedy nejdeš cestou, že se bude chránit tvá dcera a nebudeš obtěžovat ostatní, protože oni mají opravdu jen tu rýmu. Nepřijde ti to zvláštní? V jedné situaci se mají chránit rizikoví a v druhé ne?

hojda
13. pro 2020

@ilonne Jj jen o dva měsíce později než to bylo u nás a když vidím ten vývoj, tak skoro počítám se zavřenými školami i v lednu, Předpokládám, že první a druhé třídy nechají.

hojda
13. pro 2020

Jaký bude druhý rok s covidem-19? Tady jsou nastíněné nějaké scénáře: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3235098-jak-...

ilonne
13. pro 2020

@hojda a mají menší přírůstek na počet obyvatel než my.

marcicek84
13. pro 2020

@hojda nezlob se,ale absolutne ti nerozumim,vykopirovala jsi zde prispevek z jine diskuze a je to uplne obecne vyjadreni k tomu,ze v dobe covidu chtela maminka do skolky poslat nemocne dite s rymou,pritom to je dosud ve vsech skolkach do ted zakazano...Tys ve svem prispevku psala adresovanem me osobe psala o ryme me dcery a ta ji mela v zari s teplotou k 38,tedy to zjevne ryma nebyla...,takze ani ted tvuj prispevek nechapu...nicmene ano i ryma je nemoc a pokud se bavime o nejake ohleduplnosti,kterou tady prosazujes,tak je ohleduplne si dite s tou rymou taktez nechat par dni doma,obzvlaste v teto dobe covidove...Zaverem ti chci rict,ze spojujes opet dve ruzne diskuze a zase si domyslis veci,prosim te,uz kvuli sobe,by ses nad tim nejdriv mohla zamyslet a prestat si domyslet veci,je to prinejmensim trapne s myslim,ze uz i pod tvou uroven...

marcicek84
13. pro 2020

@ilonne jenze v tom Nemecku maji pred Vanoci a maji to mit zavreno jen do 10.1.,jestli pak otevrou,tak deti ve vyuce ztrati tak 2-3tydny a to je rozdil a dost podstatny...

marcicek84
13. pro 2020

@hojda mensi prirustek mozna tak na papire,segra rikala,ze tam zadne testy kdyz je nekdo v karantene nedelaji (ani na zacstku sni k ukoncrni karanteny),proste te po karantene bez priznaku pusti normalne z karanteny a testuji tam opravdu jen osoby s nejakym priznaky a podezrenim na covid,takze jak na tom vlastne jsou je otazka...kdyz jen tech bezpriznakovych ucitelu tady mame kolem 4 procent... 🤔

ilonne
13. pro 2020

@marcicek84 Bezpriznakovych bylo 2,4 %, aspoň takto jsem to ve zprávách na CT1 zachytila. Tak naší prvnacci "ztratili" 4 týdny a ještě to ztratili je diskutabilní, když je povinna distanční výuka. Každopádně jsem měla pravdu, když jsem říkala, že ty školy také zavřou.

hojda
13. pro 2020

@marcicek84 Já ti o nižším přírůstku nic nepsala.😉

marcicek84
13. pro 2020

@ilonne ale nebavime se jen o prvnaccich,co ti ostatni studenti? Je rozdil zavrit kratkodobe a zavrit dlouhodobe,distancka neni to stejne,to si snsd uvedomujeme obe dve...jedno je jiste,vlads zadny plan nema a pes kdyz steka spatne,tak se zazene do boudy,ja ocekavala,ze dle psa budeme na stupni 4 od vikendu, nejpozdeji od zitrka a hke,kde nic tu nic...

marcicek84
13. pro 2020

@hojda vsak ona to @ilonne pochopila...

hojda
13. pro 2020

@marcicek84 Nerozumím, takže ty máš v různých diskuzích různé názory??? Psala jsem o tom, že když přijde do školky dítě s rýmou, tak tvá dcera z toho pak má něco horšího než rýmu, tudíž je asi z pohledu rýmy riziková a dle tvých reakcí zde, by se tedy měla chránit, aby tu rýmu nedostala a ne to požadovat po ostatních. Já zastávám stále stejný názor tj ohleduplnost při rýmě i při covidu. 😉

marcicek84
13. pro 2020

@hojda nazory mam stale stejne,jen kdyz nejaky nazor vytrhnes z kontextu nejakeho jineho tematu v diskuzi,tak se neda interpretovat tak,jak to zde predvadis ty.To je takovy styl bulvarniho novinare,psala jsem v te odlisne diskuzi obecnou odpoved,nevztahuj ji,prosim,na mou dceru,je to mimo,je to tva chybna dedukce...a jestli tomu stale nerozumis,tak to uz neni muj problem 😉💃

ilonne
13. pro 2020

@marcicek84 My třeba pozadu nejsme.

meesha
13. pro 2020

@marcicek84 To neni vytrzeny z kontextu 😂😂😂 kontext to ma tri odstavce 🙊

hojda
13. pro 2020

@marcicek84 Tak tu odpověď, kterou já jsem vytrhla z kontextu, prosím vrať do tvého kontextu. Moc se těším na to kompletní vysvětlení.

marcicek84
13. pro 2020

@hojda o to se snazim celou stranu,ale ty nevidis a neslysis,tak ja uz nevim jak jinak,nemam silu ti to vysvetlovat jak malemu diteti,tak jestli to to udela radost,mysli si co chces,je mi to jedno 😉...stejne je to off topic 💃

Strana