icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
16. pro 2020

@marcicek84 Hlavně primární problém který vidím u všech očkování, je že se odmítají připustit vedlejší účinky a u nás se extrémně potlačují a proto spoustu lidí nechce očkovat všeobecně a teď tomu nasadili korunu tímhle propagačním letákem, dav je sežere 🙈

gramar
16. pro 2020

A nemluvě o tom že před pár dny mluvil člověk který se přímo podílí na vakcíně a to co tu píšou, oproti jeho tvrzení je zase naprostá břečka. Pokud by mě někdo/něco přesvědčilo k očkování, tak to byla jeho rétorika, která zmiňovala i negativa, než tenhle brak...

marcicek84
16. pro 2020

@gramar a koukni tady https://cnn.iprima.cz/who-ockovani-pro-covid-19... rousek,ze se nezbavime???Tak to uz vubec nema pro bezneho cloveka vyznam,mozny benefit jen pro rizikove skupiny...oni si tim dost podrezavaji vetev...

marcicek84
16. pro 2020

@gramar ano taky se pidim po ucinnosti,jak casto by se clovek mel ockovat a jake jsou NU vakciny...nikde nic...a hlavne uz nereknou,ze clovek pred ockovanim bude muset mit jistotu ze nema bezpriznakov covid,pri probihajici infekci se ockovat erma,takze ty lidi bude muset nekdo otestovat,ale anitest nezaruci ze nebude clovek pozitovni v den ockovani,takze dalsi riziko je,ze po ockovani bude mit bezpriznakovy clovek s covid prave tezsi covid...jako moc pozitiv na tom neni videt a negativa ty se nerikaji...

gramar
16. pro 2020

@marcicek84 Ono se dá najít, ale oficiálně není nic. Ten výzkumník říkal že je klika že ten vir nemutuje tak rychle jak by mohl, ale že vlastně nikdo neví jak dlouho bude ta vakcína fungovat, jestli bude nutné přeočkování, případně kdy a právě jestli vir zmutuje, bude to jak s chřipkou, obrok se bude očkovat proti jinému typu... Inu počkáme a uvidíme, ale jestli v novém roce neotevřou školy, asi se stanu sabotérem a začnu je na online výuku vodit do strakovky :D

marcicek84
16. pro 2020

@gramar jako ty skoly,to uz je fakt masakr co se deje...ja myslim,ze lide zacnou hromadne demonstrovat,protoze to na lidi zacina dost dopadat...

hojda
16. pro 2020

@marcicek84 to uz jsem nekdy slysela o tom demonstrovani v srpnu, ne vlastne v zari, uz vim v rijnu to bylo, v listopadu taky a ted prosinec.

ilonne
16. pro 2020

@gramar
@marcicek84 přestaňte tady syckovat, když se budou lidé chovat zodpovědně, není důvod, proč by školy po novém roce neotevrely.

marcicek84
17. pro 2020

@ilonne hlavne by se meli zacit chovat zodpovedbe ucitele a zajit se otestovat,uz jsi byla?Pokud ne,tak tomu zodpovednemu pristupu moc nepomahas 🙈🙉🙊...

marcicek84
17. pro 2020

@hojda demonstruje se porad a pocty ucastniku se zvysuji a cim vice jich je,tim vetsi embargo na to je,ale cim dyl budou omezovat,tim vice to bude silit,lide jsou uz dost nakrknuti,nektere firmy ci zivnostnici jsou porad omezeny nebo zavreny,pomoc temer nulova,je logicke,ze toto nemuze dopadnout dobre...

malanoha
17. pro 2020

Vcera moje ctyrleta dcerka na prochazce kolem zimniho stadionu brecela, ze nemuzeme jit bruslit. Brecela jsem taky, vzteky a frustraci, ze se nemuze nic a nikam, ze je manzel kuchar uz potreti letos bez prace. Uz mam takovyho zivota pokrk!!!!

meesha
17. pro 2020

@malanoha nejpitomejsi je ta frustrace, ze je to v teto mire zbytecny a moci jednotlivce z toho neni cesta ven. Vlada se nas vsechny proste rozhodla potopit. Oni si dali jako jedine kriterium pocet hospitalizaci a ani to se jim nedari.
U nas totez, az je to “vtipny”, “mami ja bych chtela od jeziska brusle, ale co bysme s nima delali, kdyz je ten koronac, vid”. (O tom, ze ma manzel jakozto osvc v kulture od jara smolec a dlouho jeste mit bude ani nemluvim a ty jejich podpurny programy jsou nastaveny tak, ze nemame narok na nic).
Vydrz! Nebude to naveky a porad lepsi, nez za jakekoliv epidemie driv ;)

...ale moc presvedcive to povzbuzeni nezni, co 🤣

meesha
17. pro 2020

@ilonne nebudou, @ilonne, nebudou 🥺

marcicek84
17. pro 2020

@malanoha u vás to je celkově nemilé, nejen, že omezují veškerý život, ale ještě máte omezeny příjmy a vypadá to, že se to potáhne ještě minimálně půl rok, někteří dokonce odhadují celý příští rok, sice v té druhé polovině už ne v takové míře, ale kdo ví...taky si myslím, že plno restrikcí je zbytečných, opravdu přehnaných a dlouhodobě neudržitelných, jak jsem psala výše, možná to přestane, když lidé hromadně vyjdou do ulic, že se konečně začne řešit konstruktivně a perspektivně...
Výsledkem řešení nemůžou být neustále plošné uzávěry a omezování a hlavně chaotická a nelogická nařízení...i kdyby se zavedly ty testy na kulturní akce, nevím, zda by to lidi byli schopni akceptovat a jestli by tam hromadně chodili, to nebude tak jednoduché...Upřímně na Vánoce se nechce omezovat nikdo a ani nebude, omezujeme se třičtvrtě roku a lidem už dochází trpělivost...

gramar
17. pro 2020

@ilonne o jak milé slova... Po zkušenostech tohoto roku to není sýčkování, jen racionální zvážení toho co opět může nastat... Stačí jen kouknout jak se ta slavná čísla hezky zvedají, než skončí prázdniny (vánoční), projeví se tam předvánoční nákupní horečka a šup, jsme v háji jak jarní sníh...
Jestli jsem to správně pochopila jsi učitelka? Tak v tomto případě ti odpadá řešit kdo případně bude doma za 70% dělat dohled, pokud budeš učit online (čímž nepopírám fakt že to je náročné), ale u nás třeba není reálné být dalších x dní/týdnů na očr, manžel je živnostník, já už práci zevnitř neviděla několik měsíců, z distanční výuky jsem zralá na provaz a nemluvě o tom že ty slavné finanční rezervy, které léta všichni nabádají tvořit už vzali za své v létě. Takže pro mě představa (která se každým dnem zakládá na reálnějším základu...) že se v lednu do školy opět nevrátí je likvidační jak ekonomicky, tak psychicky a to nemluvím o tom že jsou věci které při vší snaze děti nedoučím a tedy budou asi dutý jak bambus..,
Ale nevadí Blatný říkal že k vánocům máme koupit prarodičům respirátor a Schillerová doporučuje nakoupit státní dluhopisy, tak třeba všichni přežijeme a za pár let budeme díky tomu i rentiéři...

marcicek84
17. pro 2020

@gramar tak po té co povolily vánoční nákupy a mše, tak to budou v lednu školy opravdu zavřené, navíc dneska přes 8000 nakažených, takže jedeme opět z kopce....a pokud čteš některé diskuze pod články, tak Silvestr nebude mít vyjímku, takže jestli nepůjdou odpalovat dělobuchy o půlnoci, tak to možná lidi odpálí kolem 22h, protože už mají nakoupeno a nebo se jim na to stejně vykašlou a odpalovat stejně budou...i když na vlastní zahradě člověk asi zákaz vycházení neporuší, no jsem na to letos zvědavá, jak do padne...možná bude na Silvestra klid :D na to, že mě takhle tradice nebe, tak mi ale přijde, že nám kradou zvyk...a zase to jde tak nějak postupně, ve stylu, vždyť je to jen antigenní test, vždyť je to jen jeden den v roce, vždyť to je jen zatím nepovinná vakcína....no jak daleko to ještě zajde...zavřené školy už jsou dlouhodobě, z domu se pracuje dlouhodobě...tak hlavně že jsou někteří lidé spokojení...

ilonne
17. pro 2020

@gramar Chápu, že kdo je na OCR, je to finančně složitější. Každopádně není mi co závidět, byla jsem na HO jako spousta dalších rodičů a učila jsem online 4-6 hodin denně a doma jsem k tomu měla své tři děti (2,5, 6 a 9 let). Nejsme na tom ani lépe, ani hůře než ostatní rodiče. Jsme na tom úplně stejně.

marcicek84
17. pro 2020

@ilonne mimo ten výpadek příjmů, na tom jste asi lépe než @gramar

ilonne
17. pro 2020

@marcicek84 Jsme na tom úplně stejně jako rodiče na HO, nechceš snad říci, že když pracujeme, máme dostávat sníženou mzdu. Je mi samozřejmě líto, že někdo nemůže svoji práci vykonávat na HO, ale to není můj problém, ani problém jiného učitele.

gramar
17. pro 2020

@ilonne Nebyla to také narážka na to že to máš jednoduší, či složitější, jen to bylo konstatování toho, že alespoň můžeš dělat dohled nad dětma a máš možnost mít full plat (že je to za cenu jinou, je bez debaty), jenže když pak musíš opravdu na OČR, protože nemáš možnost pracovat z domova, tak máš paradoxně práce stejně jen jiného druhu, ale ještě o podstatnou část platu méně což se pár měsíců zvládnout dá, ale ne skoro rok a bez vidiny zlepšení, či možnosti plánování, protože pes chcípl, máme již třetího ministra a bordel je v tom stejný nebo i větší než na začátku a smutné je že momentálně není ani sranda sehnat brigádu, třeba na noční (že bych oželela spánek úplně)...
Nikdo to nemá jednoduché a ještě máme co jíst, tak to není tak zlé, ale je to na bednu a ta představa že to pojede znovu je na odstřel...

marcicek84
17. pro 2020

@ilonne myslím, že ti to docela dobře vysvětlila @gramar

marcicek84
17. pro 2020

@gramar finančně to určitě máte složitější, protože učitelé mají platově své jisté, že je ani nemotivuje jít na ty antigenní testy, ještě když má někdo za manžela policajta, tak to má finančně jisté celá rodina a je pak velmi jednoduché napsat, že to není problém učitele, dle mého názoru to je problém celé společnosti, na jedné straně, jsou zde lidé, kterých se to vůbec nedotýká a na druhé straně jsou tady rodiny, kterých se to dotýká velmi a bez světla na konci tunelu...

meesha
17. pro 2020

A ted sledujte: "Proč jsme mírnější než ostatní země? Zatím si to můžeme dovolit proto, že zátěž nemocnic nebyla extrémní. U nás je nárůst pozvolnější, v nemocnicích dokonce pozvolnější než nárůst v populaci,“ reagoval ministr." 😂 kde toho sebrali? (Slovem prazaka "v Brne", ale to neni korektni....")
...ten tunel nema konec, k tomu nen co dodat

marcicek84
17. pro 2020

Aby to očkování k něčemu vůbec bylo https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/londy...

gramar
17. pro 2020

@marcicek84 Tak ruku na srdce není to jednoduché pro nikoho, ale ještě stále jsme v "pohodě", jsou lidi co na tom jsou podstatně hůř a už jedou fakt na doraz. Ale pravdou je že pokud to bude trvat ještě v lednu, v tomto měřítku tak se obávám že k ročnímu výročí prvního nakaženého budeme mít slušnou statistiku i na sebevraždy, nebo (v tom lepším případě) na psychicky zhroucené lidi...
@meesha Když jsem toto vyhlášení slyšela, přemýšlela jsem jestli to nevezmu rovnou přes úřad a nepřejedu je... Já chápu že všichni vědí velké prd, ale tak dlouho se tu uzavírá/otevírá a tvoří se kočkopes, že i člověku s IQ tykve musí být jasné že kdyby se opravdu na měsíc všechno (opravdu všechno) zavřelo, tak už jsme mohli být dál a dalo by se pracovat s opravdu cílenou ochranou potřebných a ne ničit společnost křížem krážem...

ilonne
17. pro 2020

@marcicek84 Uklidni se, každý si volí povolání a jde do toho se všemi pozitivy i negativy. A státní správa nikdy preplacena nebyla. Pokud nám závidí, máš stejnou možnost....

ilonne
17. pro 2020

@marcicek84 Když nám jako jediným sbírali 10% z platu v rámci vládních úspor a zůstalo to tak nelik let, doufám, že jsi minimálně pořádala demonstrace za nespravedlnost. V opačném případě si nevidíš do pusy.

marcicek84
17. pro 2020

@ilonne prosím tě, jestli mluvíš o té ekonomické krizi, sbíralo se všechno a všem, nemysli si, že se to týkalo jen učitelů, i firmy snižovaly platy a nebylo to jen o 10 procent, takže bych se na tvém místě uklidnila...co se týče průměrných platů učitelů, tu tabulku jsem tady již několikrát vkládala, takže ono zas tak špatné nebude...všichni mají něco a něco řeší a je pro každého nějak těžké, ale otevřeně si musíme přiznat, že pro některé to je horší po finanční stránce a pro jiné to je už na hranici chudoby a existenčního přežití...což zaměstnanci státní správy neřeší a nebudou řešit...ale po koroně opravdu může jiný vláda přistoupit k tomu, že se i v této státní správě bude škrtat a bude se šetřit, takže čím více dluhů tím horší vyhlídky pro všechny do budoucna...

ilonne
17. pro 2020

@marcicek84 Nemusíš mě poučovat jak to bylo jinde, neziju jen v sociální bublin státní správy a nikde to zdaleka nebylo tak jako u nás.

marcicek84
17. pro 2020

@ilonne spíše ses nezajímala o to, jak to bylo jinde... ono byla i velká nezaměstnanost a lidé byli ochotní dělat za míň, hlavně aby nějakou práci měli. Jinak přijde, že si pořád na něco stěžuješ...každopádně platí co jsem psala výše, možná si začneš teprve stěžovat, stačí změna vlády a škrtá se a šetří, rok 2022 si myslím, že začne finančně dopadat už i na státní správu a učitele...

Strana