icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
21. pro 2020

@teri_92 ja myslim,ze tve moralizovani je docela k nicemu,spis to lidi jeste vice odradi,nikdo neni schopny rict,ze je vakcina 100procetne bezpecna,napr. Ze strany dlouhodobych nasledku plodnosti ci jinych,takze je na miste opatrnost,vadi mi,ze se vyrobci vzdavaji odpovednosti za nezadouci ucinky,protoze to svedci jak moc oni sami veri te bezpecnosti...proto nelze k tomu pokusu nikoho nutit a je to zatim na dobrovolne bazi a verim,ze to tak zustane...
Opravdu mi tve prispevky spise prijdou jako hrani na city s vyderacskym podtextem,znovu ti zopakuji,ze zdravi mam jej jedno a dle LZPS jej muzu chranit jakkoli a neopazene,vyse zminena rizika vakcinace jsou akceptovatelna jen pro rizikovou skupinu (kde je hrozi tezky prubeh covid)

teri_92
21. pro 2020

@marketa11112 😂 ja budu klidne knikat, chodit jako kosmonaut se zaparenym zadkem, otlacenym oblicejem a odstavajicima usima, to je skoro i knikani-hodne 😂 ale teda ja mam to velke stesti, ze tak chodim jen obcas. ale i tak - myslim, ze muzu mluvit za mnoho svych kolegu, ze pokud to pomuze, budeme tak chodit klidne jeste dalsi rok. pokud pak uz bude klid. pokud se pak uz nebudou lidi hromadne dusit (zbytecne). pokud pak uz neuvidime ani jedno dite se selhavajicimi organy z plneho zdravi (zbytecne). chodit v tech vecech je jenom malickost. dokonce nam bude i jedno, jestli se nekteri lidi jen sobecky vezou. chceme jen delat nasi puvodni praci, puvodni specializaci, nechceme videt, ze si stara babicka zlomila nohu, jela do nemocnice a tam dostala ten pitomy virus a umrela (zbytecne). a to nemluvim o tom, jak se asi uplne vsichni tesime, az bude svet zase normalni, budeme moct jet na dovolenou, na lyze, jit normalne na pivo nebo do divadla. a vubec vubec si nedovedu predstavit, jak se na to tesi ti, kterym covid vzal praci nebo hodne ohrozuje podnikani...

teri_92
21. pro 2020

@marcicek84 vedela jsi, ze u zadneho leku nemuzeme rict, ze je stoprocentne bezpecny? 🙊a paralen sis nekdy vzala?

marcicek84
21. pro 2020

@teri_92 ano to vim,ja se jakekoli medikaci uz dlouhou dobu uspesne vyhybam...☺️

marketa11112
21. pro 2020

@teri_92 jasné. Všichni se těšíme na normální svět. Jen blázen si může myslet,že tenhle stav někomu vyhovuje. Asi každej z nás miluje roušku na puse ( jo štve mě to a fakt se mi osypava ksichtik, takže mě štve ještě víc, no ale zase to zakryje,že jo 🙂 ). Holt teď je některým rtěnka a make up na houby, zřejmě vykrucovani pusy na instanci nestačí. Mě prostě pořád přijde strašně malicherné stavět na stejnou váhu život člověka a cokoli jiného ( kadeřníka, padla tu hlavně dovolená, svoboda bez roušky a pod. ). Pro mě hnus.

marketa11112
21. pro 2020

@marcicek84 počkej za pár let, ono to přijde...a třeba ti dojde,že obětovat ty staré a nemocné, je prostě nechutné.

teri_92
21. pro 2020

@marcicek84 to je dobre, mas asi to stesti, ze ji nepotrebujes 🙂

meesha
21. pro 2020

@teri_92 mne na tom prijde strasny, ze je to casto zbytecne. Urcite zbrane mame, vime jak na nej a pak krachujeme ve velke mire na “demokratickych” principech

Vsem zdravotnikum patri velky diiik, byt to zni pateticky. Ver, ze je tu spousta lidi, troufam si rict, ze i vetsina, kteri si te prace fakt vazi, za marci je mi skoro stydno (ja vim, marci, nemusi, ale znas ten pocit, kdy je ti za nekoho trapne? S tim nic nenadelam)

hojda
21. pro 2020

@marcicek84 bud v klidu, tehotne se nikdo ockovat nechysta. Jen pro zajimavost, jak to planujes delat v tehotenstvi? Ockovat pred tehu se nenechas, ochranu dychacich cest nosit nebudes, chystas se tedy promorit pred tehu,nebo budes odkladat tehu kvuli covidu? Ono s vekem ta plodnost dost rapidne klesa, tak aby ses vubec dockala.

marcicek84
21. pro 2020

@marketa11112 o jaken obetovani porad mluvis?prese kdyz se tato skupina bude efektivne chranit a bude mit k dispozici prostredky individualni ochrany i vakciny,tak se tady nemame o cem bavit,jen o tom,kdy se ostatnim konecne vrati zivot do normalu...

marcicek84
21. pro 2020

@hojda nemej peci,takovymi otazkami si nemusis zatezovat hlavinku 🙂
@meesha za me nestyd,taky se za tebe nestydim,kdyz bys druhe poslala na vakcinu, aby te ochranili s tim,ze tebe se to netyka a pak bys pri jakemkoli nasledku byla schopna prohlasit,smula...
Preji dobrou noc damy 🙂

meesha
21. pro 2020

@marcicek84 nechutna jako vzdy, sle drzis lajnu, to jo. 🤣 ty hlavinko 🤣

Jj, v tvem pripade plati mnohonasobne “podle sebe, soudim tebe”.

marketa11112
21. pro 2020

@hojda nene, Marcelka se bude před a v těhotenství izolovat v jedné zatuchlé místnosti ve svém bytě 2:1. Rok neuvidí své první dítě, manžela, ani příbuzné, PC a jiné Office ji postačí, místo WC kyblík a jídlo vytáhne v košíku oknem. Zřejmě do ní vstoupí duch svatý ( omlouvám se tímto věřícím). Ale alespoň nebude muset schanet kabát s krátkým rukávem na další zimu.

hojda
21. pro 2020

@marcicek84 Ty tu tvrdis, ze covid nic neni a nerizikova skupina se nema omezovat a sama pak kvuli covidu odkladas tehu? To moc nedava smysl....

marketa11112
21. pro 2020

@marcicek84 jak se má člověk efektivně chránit? Jak? Rouska, respirátor, odstup, desinfekce,izolace, očkování ( které ho třeba i muže zabít a mnoho rizikových se nebude moci nechat očkovat). Takže fakt ta doživotní izolace? Chápeš,že může jít i o dvacet let života? Ono tu fakt nejde o pár dní. Ty jsi hotová z pár dní na Home Office, zničilo té pár dní s vlastním dítětem v jednom bytě a jedno léto bez dovolené, a budeš někomu radit. Jsem zvědavá, co budeš hlásat příští jaro.
Sama se covidu bojíš jak čert kříže. Stačila ta jarní hysterie. A nebo pak muj úžasný nápad,že si máš covid pěkně prodělat. A pak jsi tu ječela,jak ti tu hroznou nemoc přeji. Ale. Vždyť je to jen chripecka,ne?

marketa11112
21. pro 2020

@hojda s tím těhotenstvím je to záhada. Odložení,protože covid je přeci tak hrozná nemoc, se stále koná. Že by strach? Z čeho? Kvůli penězům to není,protože Marcelka je za vodou, manžel ji také uživí, dítě je uklizeno ve školce, na Home Office času dost,zadelat na dítko by se tedy dalo...... Kde je problém? A nebo je už naštěkáno v bódě. Léto bylo dlouhé, dítě u babičky, dovolená žádná, výlety žádné, večer v telce nuda - samej covid...a teď se holt Marcelka izoluje doma, nudí a prudi.

marketa11112
21. pro 2020

Březen, za kamna s Marcelou vlezem.
Schováme se před covidem, naplníme spíže, vykoupíme supermarket, zahodíme klíče.
Home Office si užijeme,
chvíli s dítkem pobydeme,
za pár dní však nuda je,
dítko chce jíst,
mámo hrej si,
mámo kde jsi.
Sup a mazej do školky,
chci klid, chci svůj život,
chci modrého koníka,
Nekníkat.
Home Office je také pruda,
chci pláž, chci žít, roušku zahoď.
dovolená život můj,
tak už mě neomezuj.
Život , stáří, vem vás čert,
Je to podfuk, je to hate.

meesha
22. pro 2020

@marketa11112
@hojda
🤣🤣🤣 zeny, vy si koledujete 🤣 ty bude tak zvonit v usich, az ji to vzbudi a mame ji tu zpet 🤣

marcicek84
22. pro 2020

@marketa11112 laskave me prestan sikanovat a vymyslet si blaboly,opravdu to prehanis,vzdyt se podivej na sve posledni prispevky,vsechny mimo a utocne a hlavne lzi,admin by te mel uz konecne smaznout,to co predvadis neni diskuze...

marcicek84
22. pro 2020

@hojda draha,duvod byl nekolikrat vysvetlen,tak si to zkus dohledat a hlavne si priste nenamahej hlavinku vecmi po kterych ti vubec nic neni 🙈🙉🙊 To je masakr,jak si tady nektere uzivatelky mysli,ze se jim nekdo neustale musi zpovidat,holky nemusi,tak zamecnete slzu a naucte se s tim zit 😉💃

marcicek84
Autor odpověď smazal
hojda
22. pro 2020

@marcicek84 ok, tak jsem si to našla. Tohle ji info z dubna, od té doby jsi přece prošla názorovým obratem, že kvůli koroně se neriziková populace nemá omezovat. Koukám, že nakonec ta corona ovlivňuje tvůj život nejvíc z nás všech tady, jen si to nejsi ochotná přiznat.

hojda
22. pro 2020

@teri_92 Když tohle řekne chlap od záchranky, která se fakt dostane k hodně ošklivým věcem a řekne, že musel odejít, protože to na covidovém oddělení nedával. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/je-to-divny-...

marcicek84
22. pro 2020

@hojda tak si vyhledej jeste ty dalsi,ptala se me na to nekolikrat i anomni uzivatelka diskuze a bylo to pozdeji nez v dubnu,pak delej zavery,ale ze nekdo porad prohledava diskuzi a necha si tim zrat cas,to je opravdu uchylka...kadopadne musim rict,ze po roce s covidem uz leccos vime...myslim,ze kdybych otehotnela,tak zas jsi schopna napsat,ze to bylo schvalne aby me nemohli ockovat,tak u tebe si stejne clovek nevybere,fakt te tady uz dlouho neberu vazne...😉💃

hojda
22. pro 2020

@marcicek84 Tak proč normálně neodpovíš, já tu nejsem od března nonstop jako ty, takže nevím, co jsi tu psala za důvody. Našla jsem toto a je to otázka pár sekund😉.

marcicek84
22. pro 2020

@hojda protože ti do toho nic není 🙂 rozhodnutí mít dítě, nebo snažit se dítě si řeší každý pár soukromě, teď už dávno o koronu nejde, to už víme s čím máme tu čest a jaká je situace, je možnost individuální ochrany pro těhotné...a určitě nemám zájem se bavit o svém soukromí mimo toto téma, takže tě poprosím abys to respektovala...

hojda
22. pro 2020

ok, respektuji a nezbývá tedy nic jiného, než se řídit to tvou památnou větou, pokud neodpovíš, tak souhlasíš s mým tvrzením.😉

marcicek84
22. pro 2020

@hojda spíše to nechci rozebírat ani komentovat a je mi jedno co si ty o tom myslíš...

hojda
22. pro 2020

@marcicek84 Mně to nevysvětluj, já to pravidlo nezavedla😂

marcicek84
22. pro 2020

@hojda no víš, ty se zase oháníš nějakým "zavedeným" pravidlem, o kterém nikdo neví a de facto zase něco vytahuješ, jak se ti to hodí, to už je i pod tvou úroveň nemyslíš? Hele jsou Vánoce, tak už by též mohla dát pokoj 🙂 Pokud se nudíš, sleduj schválení nouzového stavu pak zítra vyhlášení dalších opatření, ty tím utahováním totiž žiješ...🙈🙉🙊

Strana