Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 ani jedna lež. A náhodou - ta básnička je pro tebe k Vánocům. To jsem hodná, viď? Tobě se nelíbí? To mě moc mrzí.
Tady je fakt sranda. Někdo,kdo tu pourazel 99% lidí se urazí,když mu pošlu dárek. Ach jo. Já se sem tak ráda vracím. Člověk si pocte, doplní si slovník novymi výrazy a ještě si utřídí priority a uvědomí si, přesně jaký nechce být. Prostě fajn diskuse.
Tak co, jaky tomu covidu dáme čas? Dávám tomu rok, maximálně dva. 🙂). Pro tu,co nechape- ano, je to z toho filmu.
https://www.mix24.cz/chlapec-s-koronavirem-dosl...
Ve volné chvilce si najdu nějaké podrobnosti, je to takové neveselé 😓
Poprosím tady Markétu, aby přestala lhát a své domněnky se se tady přestala snažit předkládat nějako nějakou pravdu...a ano napsala to holka pěkně, nikdo by nechtěl být jako ona a jestli tady napíše, že zesměšňující a útočnou báseň někomu dává jako dárek, tak to vypadá tak, že ta paní opravdu musí trpět velmi vážou duševní poruchou, jelikož není schopna rozeznat míru svých vyjádření a to pak je opravdu na zásah admina @admin
@hojda to, že jsem se o tom předtím s někým bavila a nebylo to s tebou, bylo mé vlastní rozhodnutí, že se o tom teď s nehodlám bavit zrovna s tebou, která tyto informace používá nechutným způsobem proti daným osobám, tak to mu se nemůžeš divit. Pro tebe to je moje soukromá informace, kterou nehodlám aktualizovat. Ty se místo urážení s tím musíš pouze smířit, nic jiného nezbývá...
@mourovatakocka spousta lidi si nedokaze predstavit, jak to muze vy vysledku vypadat. Spousta lidi si neuvedomuje, jak ti lide umiraji, opusteni a jak krutou smrti. Kdy se rekne, ze zemrel na selhani plic, otok plic apod....zni to tak neosobne, kus ve statistice. verim, ze kdyby tohle pousteli v ramci hlavnich zprav, kdyby ukazali, co se za zdmi nemocnic odehrava, naprosta vetsina lidi by si zacala davat pozor" a spolupracovala. Aspon v ramci toho, co muzeme delat, aby neumirali lide zbytecne.
Ten, i zde zminovany rozhovor s Rehakem, byl v tomhle treba inspirujici. Rikal, jak bezpecne prostredi se mu podarilo ve firme vytvorit, lide pracuji, ale v bezpeci. A ono to funguje. Rikal, ze by bylo fajn, aby se o totez pokouseli i ostatni, vykasleme se na vladni kecy a radobyopatreni, ale zacneme se chovat vsichni zodpovedne, dodrzovat rozestupy, dezinfekce v obchodech (ale doopravdy, ne pro forma). Sami od sebe. Pouzivat dusledne rousky, rozmyslet si s kym se setkam, nesetkam, jestli je to zbytne apod. Kazdy muzeme neco udelat. Ale zatim tady neni nic co by lidi presvedcilo, neni vule. A je mi z toho fakt smutno.
@meesha Mně ani tak nejde o to, jak umřel, to jsem se už před časem dočetla, jak se na koronu umírá, spíš mě neustále zaráží ta nepředvídatelnost ☹️ Jeden den jsi v pohodě, máš jen blbý astma, ale jinak přece zdravý mladý člověk. Hm. Stokrát už jsem četla, jak nelze předvídat průběh u různých pacientů, a stejně mě to pokaždé znovu překvapí 😣
@marcicek84 Já se neurazila😂. Tebe nikdo nenutí informace sdělovat, pokud je sama pošleš do světa na veřejném serveru, tak musíš počítat s tím, že si lidé přečtou a v diskuzi na ně budou reagovat. To je celé. Velmistr v překrucování informací jsi tu ty.
@mourovatakocka Já si myslím, že právě ten čas, kdy jsou lidé v domácí léčbě by měl být nějak víc monitorován, aby prostě ti lidé byli sledování už doma, některým stavům by se dalo možná předejít, i když často se píše, že ty změny nastávají rychle. Když má člověk chřipku, tak je mu ze začátku hůr a hůř, ale pak se to začne lepšit a už se to nevrací do té horší fáze (nebo spíš jen vyjímečně). U koronaviru je to zhoupnutí hodně časté.
@mourovatakocka jestli to nebude tím, že to léčí špatně a připojení na ventilaci ty lidi spíše dobije...teď jsem četla článek, že odpojili paní, která na tom bylo hodně špatně, že si mysleli, že umř, rodina se přišla rozloučit, hned po odpojení se ale paní usmála a přežila to...
@mourovatakocka to jo, je to sajrajt
@marcicek84 to vis ze jo, leci to spatne, to je prece jasny jak facka. Tvl to jsou zase hlody.
Tady uz chybi jenom teorie, ze maji na ventilatoru vic bodu od pojistovny.
@meesha ty, ale nezlob se na mě, ale i špatná intubace může člověka udusit a zabít...myslím, že pořádně nevědí jak to léčit, nemají lék, zkoušejí dostupné věci, nic víc, nic míň...
@marcicek84 jo, tomu rikam logika uf
@meesha Bohužel lidé si takto do svědomí sahat nebudou, protože ten strach a určitá disciplinovanost z prvního "kola" vzala za své pod tíhou, každodenního kardinálního selhávání našich hlavních představitelů. Další věc je že v ČR jsou experti s vysokou školou života a na rozum tu má patent každý Lojza, proto se všichni ohání statistikou, kterou nikdy předtím neviděli, nevědí jak funguje ale dle ní je to jasný podvod... A každým dnem, kdy představenstvo selhává a lidé začínají být víc a víc na dně odpadnou další, kteří do té doby tak nějak pravidla dodržovala, protože jim nikdo neřekne jasný (a srozumitelný) důvod, proč je to třeba a každý vidí jen to, že velké nákupáky mohou mít otevřeno, zatím co obchůdek v ulici ne, nebo že v hobbymarketu je hlava na hlavě, ale kadeřnice chcípá hlady... Na jednu stranu jsou to drobnosti, ale když jich je víc, tak už ty lidi ne že rezignují, ale začnou naopak rebelovat...
Jináč za člověka na ventilátoru budou určitě vyšší body... :D
@marcicek84 Ano nevědí jak to léčit, kdyby se to vědělo, tak je to pohodička, teď opravdu zkouší co u koho zabere, nebo nezabere. Na druhou stranu když bys byla svědkem toho že ti někdo z rodinu leží na JIPce s těžkým průběhem covidu (nebo něčeho jiného), taky bys byla asi raději kdyby něco dělali a zkoušeli co se dá, spíš než aby stáli a krčili rameny s tím, že nebudou dělat nic, protože nevědí co... Ani zdravotník není vševěd a ta situace je dost nepřehledná a v troskách...
@mourovatakocka Neveselé to je a každého je škoda, jen se obávám že kdyby toto pouštěli opravdu ve zprávách, jak se t výše zmiňovalo, tak by ty oběti fungovali jako zbraň pro jeden i druhý tábor a to si nikdo nezaslouží...
@marcicek84 sakra, proč tě tak štve,že ti někdo zopakuje to, co jsi napsala ty sama? Z toho mi plyne toto - buď lzes nebo si už nepamatuješ, co jsi tu napsala a tedy lzes. No, není divu v té hromadě.
Kde jsem napsala něco směšného? A kde jsem lhala? Nic nevidím. Krásné vánoce kočičko. Přeji ti , přeji..no, raději nic. Zase by jsi mě z něčeho nařknula. Jen ti prozradím tajemství: Ježíšek neexistuje. Huuu. To jsem asi neměla.
Spíš sleduj zprávy, ať víš, které obchody a služby ti zavřeli. Povánoční výprodej kabátů s krátkým rukávem nebude. Promiň.
Říkala jsi,že věříš Pekové a do Vánoc virus nepřežije. Asi se něco zvrtlo. Je tady. Já ti říkala, že to bude trvat dva roky. Za chvíli bude rok za náma. Uf. Vydrž.
@marketa11112 Pekova ma jeste dva dny 😈 dejme ji jeste sanci
@meesha nu dobra 🙂
Zajímavé souvislosti mezi covidem a spánkem:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/spanek-jako-...
@meesha Já už jsem kdesi cosi o spánku v téhle souvislosti zahlédla. Ale mám pocit, že to bylo spíš jen ve smyslu vztahu kvalitní spánek - dobrá imunita. Tohle je takové komplexnější a přišlo mi to zajímavé. Jsem vůbec zvědavá, jak se to celé s covidem vyvrbí. Kdy se přijde na to, jaký/é faktor/y odpovídají za těžký průběh nemoci u někoho, jaké všechny můžou být ty dlouhodobé následky nemoci, u koho se vyskytnou a jestli časem vymizí nebo se aspoň zmírní...
@pratensis ja prave taky, jedna vec je “poznej sveho nepritele” (abych vedela, ktera opatreni jsou nejucinnejsi) a druha, ze je to opravdu zajimavy. Skoro me i prekvapuje, ze se pres vsechno usili jeste nepodarilo vypatrat ten spravny, nejrizikovejsi faktor a s napetim ocekavam rozuzleni.
Vsimly jste si jaky je tu klid a “ticho”? 🤔

@marcicek84 Jak se mi to hodí? Podívej se co tu píšeš ty: Dnes 8:59 ,duvod byl nekolikrat vysvetlen. Dnes11:33 a určitě nemám zájem se bavit o svém soukromí . Ráno tvrdíš, jak jsi se tu o tom několikrát bavila a v poledne je to soukromá informace.....